Inlägg

Inlägg som ornotermes har skrivit i forumet
Av ornotermes

Jag säkerhetskopierar det mesta på min server som är långtidslagrat, jag har har hoppat över en del saker som virtuella maskiner för att de inte verkar stabila nog att bara kopiera imagen. Finns såklart mer jag borde fixa men det är det viktigaste i alla fall, och det mesta ligger på servern.

Jag kör borg med lite egna script: https://github.com/ornotermes/borg-scripts

Jag har 2 set med hårddiskar i servern jag säkerhetskopierar till, det ena sitter i servern och säkerhetskopierar till det varje natt. Det andra ligger hos mamma och är offline, skiftar de efter ca 45 dagar. Har t.o.m. gjort ett par transporthållare för diskarna.

Jag har också en disk i en dator jag slår på typ en gång i veckan och säkerhetskopierar till, tänkt flytta den till annan ort men det har inte blivit av. Den datorn är skyddad så inloggningsuppgifterna som finns på servern bara kan köra säkerhetskopior.

Av ornotermes

Varit fast vid flera skärmar länge, men nu har jag en 43" som kan användas som upp till 4 skärmar.
Det är bättre än flera skärmar eftersom man slipper kanter emellan, och den går att ställa om fungera som en stor skärm när man vill ha det också.

Av ornotermes

Ja och Nej, Har 2 skärmar som använder sina medföljande fötter (en vertikal och en horizontal), men jag har 3D-printat delar och monterat en till skärm ovanpå den horizontala. Inte perfekt men funkar, som så många andra temporära lösningar som blivit permanenta.

https://lh3.googleusercontent.com/k6tE4uB2tRHR7szlcl0BILbBw7lfLF...

Av ornotermes
Skrivet av Hammonder:

Kan man inte skriva ut detaljen helt och sedan fylla med lämplig "viktskapare"?

Det går men beroende på omständigheterna är det inte alltid ett bättre alternativ.
Man kan modifiera 3D-modellen så man får ett hålrum mellan delarna och stoppa i en stålplatta eller nått liknande när man limmar ihop den, men det är en hel del jobb eftersom man lär ha räkna ut hur stor stålplatta man behöver, och dessutom behöver kapa ner en stålplatta till lagom dimensioner.
Det andra alternativet är att borra hål och fylla den med nått i efterhand, men beroende på vilket fyllandsmönster man använt kan det vara komplicerat till omöjligt. Med rutnätet som jag använt skulle du behöva borra många hål och fylla varje cell för sig. Men gör man det från det som blir insidan innan man limmar ihop den så kan det se OK ut i alla fall.
Man kan också bara ändra inställningarna så skrivaren använder mer plast. Men utskriftstiden blir längre och plasten är typ 20-50 gånger dyrare än salt.

För mig var salt en bra kompromiss för att jag hade det hemma, det är billigt. Med lite planering kan det fungera bättre om man bland annat begränsar fläktanvändningen. Slicern säger ungefär hur mycket plast som kommer gå åt under utskriften, det gör att man enkelt kan väga upp salt eller annat finkornigt material med en våg och bara hälla i det och släta ut det innan ovansidan på utskriften skrivs ut.

Av ornotermes
Skrivet av landmarks:

Hur känns tyngden rent spontant? Något som man orkar hålla i eller känns det otympligt?

Över lag tror jag inte det kommer vara några större problem om man håller överarmarna nära kroppen eller låter den vila i knät eller på ett bord. Att hålla den med utsträckta armar rakt framför ansiktet tror jag man lessnar på fort oavsett om man står eller håller den ovanför sig när man ligger på rygg i sängen.
Jag tror nacken är det man lär vara mest försiktig eftersom man lätt blir sittande med huvudet framåtlutat.

Av ornotermes
Skrivet av Dracc:

Förlåt för OT men vad kör du med för filament? Jag älskar färgen!

MakerBot PLA Transparent Purple. Fick några rullar MB när jag fick tag på en fyndlåda från CreativeTools för nått år sedan. Tyvärr tror jag inte att fyndlådorna kommer tillbaka på överskådlig tid och MBs normalpriser är för höga för min smak.

Av ornotermes

Jag skrev ut en som jag fyllde med salt, kom ganska nära Valves uppgivna vikt men det komplicerade utskriften en del.
Fläkten för att kyla utskriften blåste ut saltet ur infill, fick koppla ur den och fick lite sämre overhangs.
Försökte med grovsalt först men bytte till bordssalt för att det var svårt att fylla lagom med grovsalt, skrivarhuvudet tog i saltkorn som stack upp.
Salt har inte så hög densitet, var lite orolig ett tag att jag inte skulle kunna få i tillräckligt med salt, men det gick.

Inte den vackraste utskriften, men bra nog för att få en uppfattning om hur den kommer kännas i händerna. Men jag har inte spelat med handkontroll på många år så har inget bra att jämföra ergonomin med.

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLXKsxRqyqUwJukewHqAeMU...

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLXmsVHklj6LTN_rU3G1mt7...

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLU5558J4cez0GQvSBOWl4x...

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLWAthohrKVrBuuFheMV5Xi...

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLWI0IrFX4BHs-qFZNRPVs8...

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLWwbWThN2HLtGic9F5lzED...

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLXdJMcZK7FBVtM1IgwyK1l...

Av ornotermes

Det började 2013, med ett RepRapPro Huxley-kit. Det var en rätt bra början och hade den ganska många år men har skrotat för att rätt mycket började bli slitet, men det har blivit rätt många skrivare sedan dess.
Sen bliv den en RepRapPro Ormerod som jag aldrig fick några riktigt bra utskrifter ur. Numera skrotad.
Det jag har nu är:
- Två Wanhao Duplicator i3 V2.1.
- En Formbot Raptor 2
- En Prusa I3 MK3.5+ med MMU2
- En Elegoo Mars 2
- Och det senaste är en Monoprice Mini Delta V2

Och nej, jag behöver inte alla skrivare, det är sällsynt att jag använder mer än en men det är en kul hobby och det är alltid intressant med nya skrivare.

Av ornotermes

För mig som bor på en liten ort utan så mycket affärer känns det mer miljövänligt att få saker skickade till mig än att jag ska sätta mig i bilen och köra flera mil för att få tag på någonting, samma med returer.

Av ornotermes

Den äldsta jag har kvar är nog Toshiba T3200. Den äldsta jag någonsin haft var nog en TI-99.

http://slashhome.se/gallery/Computers/S6301678.JPG

Edit:
Jag har en TI-74 BASICALC också (märkt med ©1985), men även om den har basic skulle jag inte riktigt kalla den för dator även om den bor i min handdatorsamling.

Av ornotermes

Visserligen har jag inget webbhotell hos Loopia utan bara domännamn, men det blir snart ändring på det. Kommer byta leverantör eftersom jag är less på att betala mycket högre avgifter än hos konkurrenterna.
Efter nästa prishöjning kommer årskostnaden vara totalt 269kr (149kr för min .se-domän + 120kr för att de hostar DNS, nått som ingår hos många konkurrenter), det finns flera alternativ som kostar mindre än hälften så mycket.

Av ornotermes

Jag har skickat en friend request på Origin. Jag behöver också nån att spela med.

Av ornotermes
Skrivet av Nattmannen:

Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, uppger att lagen inte gör skillnad på om det är en betalsändning eller inte, eftersom "signalen i tekniskt avseende" är tillgänglig för vem som helst.

Schysst VD.. så med andra ord så säger han att så länge du har möjlighet att ta emot en signal överhuvudtaget även om du inte kan avkoda den så ska du betala. Och kollar man på det så har ju hela sverige tv-mottagningsmöjlighet.

Så det är väl bara betala då.

Tänker vägra betala, tills detta har blivit fullt utrett av regeringen. Har inte kollat på tv hemma på flera år. Sportbarer för fotboll och starcraftstreams, vad mer behöver man?

Då kan de ju lika bra slå till på riktigt direkt och ta betalt av alla för att man kan skaffa en TV.

Av ornotermes

Fick för en stund sen ett mail om att mitt paket skickats. Men naturligtvis var det fel kolli-id, jag fick spårningsnummet för returfrakt (som jag med all säkerhet inte kommer använda).

Jag såg att andra i tråden också fått det, men det finns ett snabbare sätt att få fram det riktiga kolli-id än deras support(speciellt efter att den stängt för dagen).

1. Gå till http://server.logistik.posten.se/servlet/PacTrack?lang=SE&kolliid=KOLLINUMMER&xslURL=/xsl/pactrack/standard.xsl och byt ut KOLLINUMMER i adressfältet mot det returfraktnummer du fått från CDON.
2. Öpnna http://www.posten.se/tracktrace/TrackConsignments_do.jsp i ny flik/fönster.
3. Kopiera Kundnr och Referens från fösta sidan(server.logistik.posten.se) till formuläret för att spåra med kundnummer på andra sidan. Klicka på nedre spåra-knappen.

Du kommer då till en sida där båda kollinumren visas. Du kan se statusen där eller kopiera kollinumret och använda nån av de andra paketspårningssidorna

Av ornotermes
Skrivet av space_lock:

okej.. tackar! hämtade VFD Thinger och funderar på om det går att ta kablarna från den inbyggda skrivarporten i datorn? BTW, ja kör windows..

Ja, det går. Men det är olika kontakter på olika displayer så jag kan inte säga exakt hur du ska göra. Dessutom kan man köra kopplingarna på lite olika sätt beroende på hur man vill ha det.
Glöm inte strömförsörjning (4-pin floppy eller USB är nog enklast).

http://pinouts.ru/ har nog ritningar över de kontakter du behöver.

Av ornotermes
Skrivet av space_lock:

nice som f*n! men hur bar du dig åt för att kunna skriva det du ville på displayen? och måste det vara ett kort för skrivare?

Det finns program som sköter det, tex LCD Smartie om man har Windows eller LCDproc om man har Linux.

Måste och måste, det är den vanligaste porten på vanliga PC som klarar av att styra en sån display.
Men det går givetvis att lösa på andra sätt om man vet hur men gör, tex kan man fixa/bygga ett adapterkort för att ansluta en display till USB.

Av ornotermes

Enkel display till dator

En enkel display som jag kastade ihop med lite plock jag hade liggade hemma.
Byggtid ca 3,5 timmar inklusive en del felsökning och fixande.

Enkel display till dator

Av ornotermes

Börja med att kolla på Elfa. https://www.elfa.se
Det ser i alla fall ut att vara lite olika kabelsaxar och kabelskalare. Du hittar nog de flesta verktygen i Elfas verktygsavdelning.

Av ornotermes

Jag vet inte hur prisvärt det är men det är ju ett intressant alternativ till att behöva byta CPU.

Av ornotermes
Skrivet av KsKz_91:

men jaa såklart jag vet !, det funkar fortf arande säger jag ju, det funkar kanske inte optimalt men det funkar hur bra som helst att surfa med !

Jag är av den åsikten att Windows aldrig fungerar bra.

Så att utsätta mig för det på en dator som inte ens klarar grundkraven skulle jag inte göra någonsin.