Inlägg

Inlägg som Badman har skrivit i forumet
Av Badman

Den där grunkan liknar mer vad man skulle kunna kalla en luftpump än en kompressor, så jag är osäker på om den funkar att blåsa bort lort med. Å andra sidan är den ju liten och nätt. Priset är väl sisådär. Kolla in:
http://www.jula.se/e-Sales/esa/default.jsp?mainpage=ItemDetai...

Av Badman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av drafol
moderkortet är relativt nytt och har stöd för SATA (har iaf sata portar + sata sladd som följde med i förpackningen) så ska nog inte vara nå problem.

problemet som jag egentligen har är att windows XP inte stödjer SATA, så måste fixa drivrutiner på diskett tydligen (när jag installerar XP)

Jag läste uppenbarligen ditt inlägg lite slarvigt och utgick från att du (som jag alltid gör) höll på att mixtra med ett gammalt härke. Sorry.
Nog "stödjer" WinXP SATA-diskar alltid. Jag kör WinXP och SATA i min gamla dator iallafall. Stoppa du i disken/diskarna och var glad. Att ansluta dem är lätt som en plätt, det som kan vara knepigt ibland är att få till en elegant placering rent fysiskt.

Av Badman

*garv* Jag trodde att alla på detta forum åtminstone hade koll på ohms lag.
Den enda "komponent" som tar all ström den kan få oavkortat är ett riktigt grovt armeringsjärn, om någon har ett sånt i sin dator kan det med fördel avlägsnas. "Effektiviteten" hos de enskilda komponenter som utgör datorn (fläktar, nätagg etc.) är tämligen ointressant intill dess att man ska försöka hitta sätt att göra den befintliga burken mindre effektkrävande. För det var väl DATORNS effektförbrukning som efterfrågades, inte de enskillda komponenternas. ALL elektrisk energi som stoppas in i en apparat (brödrost, värmefläkt, cirkelsåg, dator...) omvandlas till värme. Någon energi kan ju ej gå förlorad.

Av Badman

Om operativet på disken startar som det ska behöver du inte grejja med felsäkert läge. Gör admin till ägare över mappen bara.

Av Badman

Lagra på flera sätt (HD, DVD...) och se till att alltid ha datat på moderna media av hög kvalite'. Det kan dessutom vara bra att begränsa sig, är hela den där terrabajten verkligen nödvändig att ha uppbackad ?

Av Badman

Om ditt moderkort inte stödjer SATA eller stora IDE-diskar så köper du bara ett controllerkort för PCI-bussen. Det kostar ett par hundringar och är lätt att trycka dit.

Av Badman

Spänningar hit och dit...Om utrustningen vill ha 12V och är snorkänslig så får man ju sätta ihop en liten spänningsstabilisator (om detta inte redan finns i den så rysligt känsliga utrustningen). Vibrationerna i en bil lär inte vara några som helst problem, vanliga standardiskar håller i åratal i mycket besvärligare miljöer. Om man ändå vill gardera sig så är det ju bara att lägga hårddisken på något dämpande material. Om bilstereon kan läsa den externa disken så ser jag inga som helst svårigheter att använda en sådan i bilen.

Av Badman

Det billigaste alternativet är ju att ta någon gammal skrotburk, då kan man lägga pengarna på några maffiga diskar istället. Jag kör Win2000 på en gammal 450MHz-burk som jag har bökat in ett par feta hårddiskar i. Inte så fancy kanske, men det funkar skitbra.

Av Badman

Härliga tag !!!
Mitt första nätverk var två burkar med Win98 och Win95 och en korskopplad kabel. Varför det då ? Jo, för att lira AOEII såklart ! Lycka till med kopplandet.

Av Badman

Kul ide' med det där snöret, men jag tror inte det sparar tid eller förbättrar resultatet. Rita, borra ETT hål och såga är melodin. Bladet är avgörande för resultatet, ett smalt bimetallblad skall det vara.

Av Badman

Läge på att studera Ohms lag först och mixtra sen ?

Av Badman

En MegaOhm skall det vara. Det är viktigt att det finns ett motstånd på ledaren så att man inte får sig en dödlig kyss ifall något skiter sig. En vanlig sladdstump med krokodilklämmer i ändarna och ett motstånd (med lite krympslang över) på mitten funkar fint. Ena krokodilklämman i klockarmbandet och den andra i chassiet.

Av Badman

Tryckluft är helt överlägset, på några få minuter får man den mest skitiga och cigarettröksmetiga burk ren och fin. Den ytterst lilla oljeförorening som en vanlig billighetskompressor ger är helt betydelselös när man rengör annat än optik. Viss försiktighet är naturligtvis inte fel. Man bör exempelvis hålla fast fläktarna när man blåser rent dessa, de spinner annars upp utav bara fan och kan förmodligen skära ihop.
Alla har inte tillgång till en kompressor, men ni som har det - Blås rent istället för att dutta med småpenslar eller slabba med lösningsmedel. Och ge fan i damsugaren !!!