Inlägg

Inlägg som farbrorjoakim har skrivit i forumet
Av farbrorjoakim

Vad använder du för adapter sa du? Det gör skillnad nämligen. Jag kör min 2019 Mpro med adapter från Satechi och det funkar utmärkt på min Samsung G7 odyssey. Hade en DP till usb-C från Deltaco först som fungerade uselt.

Av farbrorjoakim
Skrivet av Creutz:

Finns på Webhallen i skrivande stund.

Såg det så klickades hem snabbt som attan + cryorig H7-kylare.

Av farbrorjoakim

webhallen fick hem ett gäng av 5600x nu så jag tog hem en, sonen ska ta över min 3700x så det blir dubbel win win.

Av farbrorjoakim

Jo en 5600x är väl bäst att köra så ger jag min 3700x till sonen. Man undrar ju när dessa finns i stock igen...

Av farbrorjoakim
Skrivet av Peter77:

Ladda ner throttlestop, under FIVR control klickar du i "disable and lock turbo power boost limit"

Kika sedan under TPL fliken så kommer du se att du har ett värde på long power boost och ett på short power boost tror jag det heter, det är iaf det högre värdet av de två. Det kan du låta vara kvar då det brukar vara väl tilltaget. Men prova höj värdet för long power boost 10w eller så. Men håll koll så att värmen inte stiger mer än du kan hantera.

Detta kommer göra att den i samband med hårt arbete inte slår i effekttaket och börjar throttla lika fort och därmed kan den hålla högre frekvens över kärnorna.

Vettigt att undervolta litegrann i samband med detta också, det gör du på FIVR fliken. Det är bra att göra för att lite motverka effekten av att du släppt på tyglarna lite med vilken effekt den kan dra.

När du hittat en inställning du är nöjd med kan du schemalägga hela kalaset så att den autostartar och minimerar och stänger sig själv så att den bara syns som en process

Lekte rätt mycket med undervolt nyligen, kan länka tråden om du vill där jag lade lite screenshots?

Kan nämna att min i7 9750h innan detta inte klarade hålla full turbo på 4.0 över alla kärnor pga powerthrottling, men efter detta går den svalare och kan hålla full turbo över kärnorna.

Så kan vara vettigt att titta på.

Lägger in ett stort förbehåll här i att jag inte är inläst på cpun ifråga så har inte koll på om alla dessa settings går att påverka på din cpu. Men det är främst en del laptop cpus som brukar vara nerlåsta, så jag skulle tro att det är bara att tuta och köra.

Tack så mkt Peter för ditt inlägg. Ska genast ta hem detta och lattja runt.

Av farbrorjoakim

höja power limit på 11400?

Hej, jag fick hem en 11400 och ett B560 MB. Det sägs att man kan höja power limiten till 140w eller liknande från 65w och få bättre prestanda. Ngn som har koll på vad jag behöver ändra i bios för att åstadkomma detta?

Av farbrorjoakim

Precis, det kanske är så att deras kort kräver mkt ström just vid uppstarten. Well, tänkte att detta kunde vara av intresse för kommande 6800XT-ägare iaf.

Av farbrorjoakim
Skrivet av farbrorjoakim:

Jag skickar tillbaka till Inet nu för felsökning. Återkommer med vad de kommer fram till.

ok tänkte berätta lite hur det gått...

Fick hem kortet från Inet och där hade de satt igång direkt varpå jag fick det tillbaka. Jag spenderade sedan en förmiddag i två datorer utan att lyckas få bild. Den ena datorn har ett 650w agg och min ett på 700. Med åren har jag bytt kanske 8-10 grafikkort så jag har en del erfarenhet hur sånt här ska gå till. Anyways, jag tröttande och gjorde ett återköp som senare gick igenom utan problem. Inet har verkligen bra service.

Häromdagen lyckades jag komma över ett 3070 istället och datorn gav bild omgående. Min gissning är att nätagget kanske inte klarade av att boota upp kortet trots allt. På Powercolors hemsida rekommenderar de 850w men det låter ju otroligt.

Av farbrorjoakim

Uppgradering 3700x till antingen 5600x eller 5800x för bättre prestanda i Hunt showdown

Hej, tycker ni det är värt att uppgradera CPUn till ngn av de ovannämnda för Hunt showdown? Upplever att 3700x inte matchar polarens 5800x när vi lirar detta som är ett ganska CPU-drivet spel. Your inputs vore intressant, gärna från folk som lirar Hunt showdown. Jag lirar i 1440p.

I övrigt kan jag verkligen starkt rekommendera detta spel i goda vänners lag. Mkt underhållande!

Av farbrorjoakim
Skrivet av Fraps:

På den bilden ser det ut som att den är i botten av slotten. Men vilken kant är det du syftar på?

Det är just den kanten. Bra, då kan vi komma fram till att den sitter i ordenligt iaf. Trots detta ingen bild.

Av farbrorjoakim
Skrivet av eriksson850:

Men har du testat att lirka in kortet? Min erfarenhet är att gpu's inte alltid bara smidigt glider ner i sin slot (oavsett amd eller Nvidia).

Hur blev det med bilden?

Just det, här har ni den. Visst går den inte in mer? Jag får inte in den mer iaf. Mitt 5700xt sitter inte bättre än sådär heller och då får jag bild utan problem.

https://imgshare.io/image/img-3002.paC9DQ

Av farbrorjoakim
Skrivet av coolerfreak:

Om inte monteringsplåten lagt sig dikt an så har inte heller PCBn full kontakt med sloten. Om du inte är beredd att fixera in 6800ans plåt på ett kort som med hög sannolikhet kommer att återkomma med rapportering; testad och kontrollerad, hur tänkte du i så fall gå vidare med monteringen?

isf hoppar jag det kortet. Jag är inte mkt för att sitta hemma och felsöka varför inte min dator klarar just det kortet. Jag vet att det är stor brist så allt detta är ju galet olustigt. En annan hade ju verkligen sett fram mot 200 fps i Hunt Showdown..

Av farbrorjoakim

Jag skickar tillbaka till Inet nu för felsökning. Återkommer med vad de kommer fram till.

Av farbrorjoakim
Skrivet av Reiker:

Lägg upp någon bild på varför det inte passar så kanske vi kan se problemet. Är grafikkortet för stort för chassit?

Ok det ska jag göra.

Skrivet av Alphahanne:

Har du fler slottar på moderkortet kan du ju prova en annan bara för att. Finns en bios-switch på grafikkortet prova byta läge på den också.
Om inte annat för att ha provat allt.

Detta kort är enormt så den andra slotten sitter för nära kanten för att funka. Provat att byta läge på switchen, ingen skillnad.

Skrivet av Novdid:

Du kan ju prova att försiktigt böja plåten på grafikkortet så den passar mot chassit.

Men då blir det ju svårt att skicka tillbaka va? Kan man inte höja upp moderkortet istället?

Av farbrorjoakim

oj tveksamt. Finns det inget annat sätt?

Av farbrorjoakim

Jag tror att det ändå måste vara att kortet inte går ned ordentligt i pci-E slotten. Har ni några tips här hur jag ska få ned den, där fram, ni vet där skruvarna ska in. Chassit är i vägen...

Av farbrorjoakim

well, jag har ju sett på youtube att kortet drar 280-300w i spel så att åtminstone kunna starta upp datorn med ett 700w agg borde ju vara möjligt? Eller går det åt så mkt kraft då?

Av farbrorjoakim

När jag byter tillbaka till mitt 5700xt får jag bild direkt med samma DP-kabel som suttit i 6800xt. Testade alla utgångarna på 6800 men ingen bild. Inte heller hdmi funkade. Otroligt surt. Som jag väntat på det kortet också. Äsch!

Av farbrorjoakim

nä flyttade lite på moderkortet så den åkte ned ordentligt men ff ingen bild. Testade också i min sons dator där han har ett riktigt bra nätagg men ingen bild heller. Misstänker att grafikkortet således är DOA. Märkligt iaf. Kortet startar all RGB men inga fläktar drar igång och och bara svart skärm. Sjukt surt detta!

Av farbrorjoakim

Ok ska prova men nu ser jag ju att kortet inte riktigt går i botten helt där fram. Alltså där man ska skruva fast det. Kanten gör att kortet inte går ned helt i pci-expresskortet. Vad gör man då?