Inlägg

Inlägg som Harddrive har skrivit i forumet
Av Harddrive

it's a feature not a burn

Av Harddrive

Vore trevligt om Microsoft kunde köpa upp lite av sina egna andelar istället för att köpa Activision

Av Harddrive

Prisjakt Classic stänger den 31 oktober.

RIP Prisjakt

Av Harddrive

Tro mig, det här kommer inte förbättra kvaliteten på produkten, om än något så kommer det att göra det sämre

Av Harddrive
Skrivet av anon325100:

Nästa IMAX-besök får bli utomlands, Köpenhamn skall ha bytt högtalarsystem till THX-arrays, skall vara mycket bra.
Filmstaden har noll koll på kvalité, det är uppenbart, deras Construction Manager tror dessutom de sköter alla kort rätt.

Filmstaden, 2/5 i betyg, Dune 4/5.
Fortfarande inget svar gällande dukstorleken...

Trist att den IMAX Stockholm är endast digital och 2k, men också att filmstaden Bergakungen som ändå är laser ger en sån dålig upplevelse. Funderar själv om jag inte bara ska ta weekendresor till Prague.

Av Harddrive

wow, vilken gimick som kommer vara kul i ungefär en vecka tills det blir tröttsamt

Av Harddrive

Sjukt att lossless streaming tagit mer än 10 år

Av Harddrive
Av Harddrive

"How do you do fellow kids?"

Av Harddrive

Hmm, skulle en sån här klara av bandbredden tro (jag vet att står TB3) Eller är det en helt annan uppsättning rent fysiskt som man behöver?

https://www.corning.com/oem-solutions/worldwide/en/home/produ...

" Tack vare en övergång till signalstandarden PAM-3 krävs inga omdaningar gällandes befintliga kretskortsdesigner, kontakter eller kablar för att nyttja nyheterna hos gränssnittet, där Thunderbolt 5 fungerar över passiva Thunderbolt 4-kablar förutsatt att dessa håller sig inom längder på maximalt 1 meter."

Av Harddrive
Av Harddrive

Du kan t.ex. kryptera hela disken med bitlocker på windows, sedan formatera.

Av Harddrive

Även enterprise diskar (nvme!) verkar riktigt billiga för tillfället.
https://www.proshop.se/SSD/Samsung-PM9A3-MZQL215THBLA-SSD-153...

Ja, inte 0,5kr per gb, men just för ett datacenter eller där du vill maximera kapacitet per disk är dessa kalas

Av Harddrive

Att fylla 100000gb tar väl också tid

Av Harddrive
Skrivet av Piroger792:

Tänkte köpa en ny speldator för att kunna spela alla nya spel i 4K och jag satte ihop en lista på Webhallen men jag vet inte om det är något jag kan eller bör ändra på.

Jag kommer beställa allt från Webhallen så jag kan få den monterad, så här ser kundvagnen ut https://www.webhallen.com/cart/358596,339103,319000,358198,23...

Någon specifik anledning du inte vill köra https://www.webhallen.com/se/product/359973-MSI-GeForce-RTX-4... ?

Sen har jag hört en del negativt om samsungs 990 serie. Vet ej om de har fixat det med firmware än, men de hade stora problem. Hade själv kört en 980 istället.

Av Harddrive

Annonsen är avslutad

Av Harddrive

Intressekoll - ASUS GeForce RTX 3080 ROG Strix OC V2 - Ny

Hej,

Kollar intresse för en ASUS GeForce RTX 3080 ROG Strix OC V2.
Ny i kartong, aldrig öppnad. Kvitto finns med garanti i 12 månader från Komplett. Ett riktigt snyggt kort mot mycket av det som finns idag.

(Länk till produkt: https://www.komplett.se/product/1189233 )

Hämtas helst på Kungsholmen.

Skriv ett PM vid intresse.

Söker ni ett något bättre kort med längre garanti kan ni titta på:
https://www.databyran.nu/produkter/76491?
https://www.inet.se/produkt/5413434/asus-geforce-rtx-4070-12g...

Läs hela annonsen här

Av Harddrive
Skrivet av SCORPIUS:

Kommer aldrig att förstå följande.

1. Fascinationen med CS
2. Lägga pengar på skins.

Men jag behöver inte förstå det heller så 🤷‍♀️😃

Kan bara svara på punkt 1, men sanningen är att det är bara ett mycket bra spel, och e-sport. Det är lätt att följa det som händer i spelet, det finns mycket mechanics (hur du rör dig, hur du håller vinklar, hur bra du är med utility, vapen sprays, o.s.v.), men även strategi kring hur du tolkar den information du får i en runda, hur du kommunicerar och spelar med ditt lag, samt en ekonomi. Det är hög 'skill ceiling', men alla kan bara hoppa in och spela. Det finns alltid adrenalinmoment också vilket gör att man vill komma tillbaka gång på gång.

Av Harddrive
Skrivet av Kent:

@Harddrive "För det är ju visst bindningtid om jag nu ska betala flera månader efter jag sagt upp mig i april. Det hade inte varit ett större bekymmer om jag kunde få tillgång till att läsa skiten fram tills dagen jag slutar betala , men icke. "
Naturligtvis ska du ha tillgång till tjänsten tills att bindningstiden upphör. Eller har jag fattat fel?

Du förlorar åtkomst till tjänsten så fort du har sagt upp det. Men du fortsätter betala för det. Det är det jag tycker är så svinigt. Jag kan stå för att betala för min tjänst till t.ex. slutet av december, men då ska jag ju kunna ha access fram till slutet av december.

Skrivet av NidoKing:

När man signar upp sig på något från Bonniers får man verkligen läsa det finstilta.

Jag gör det ALDRIG en gång till.

Har börjat förstå varför...

Av Harddrive

DN Prenumerationer är scam

Denna tråd är en varning för DN samt ev. diskussion hurvida det är okej att företag för göra på detta sätt.

Den 8:e april i år fick jag följande mejl efter jag avslutat mitt abonemang:

"Du har avslutat din DN-prenumeration DN Digital Bas och kommer från 2023-04-10 inte längre att ha tillgång till din DN-läsning."

Inte nog med att jag inte kan läsa tidningen digitalt sedan detta datum, det finns ingen historik eller bekräftelse på min prenumeration när man är inloggad på mitt konto DN och jag for FORTFARANDE fakturor från dem för perioded augusti 01-31 (trots jag som sagt ej kan se att jag har något abonemang, eller hur länge till jag måste betala om det är så att jag har haft 'fast abonemang' med förbestämt antal månader).

DN marknadsför sig på följande sätt:
X pris Gäller per månad de 3 första månaderna, därefter 299 kr/månad • Ingen bindningstid • Säg upp enkelt online

Det känns som rena lögnen för det är ju visst bindningtid om jag nu ska betala flera månader efter jag sagt upp mig i april. Det hade inte varit ett större bekymmer om jag kunde få tillgång till att läsa skiten fram tills dagen jag slutar betala , men icke. Dessutom ingen information på hemsidan eller historik på mina fakturor jag betalat. Jag mejlar kundsupport och deras svar är mer eller mindre att jag måste betala fakturan.

Deras "erbjudanden" verkar ju vara till för att binda upp dig på 6-12 måndader utan att du själv vet om det (om du inte läser villoren riktigt noga som det räknar med att du och gamla människor inte gör). De positionerar det som en månadsbetalning du kan säga upp när du vill, MEN det är mer rätt att kalla det för avbetalningsplan på bestämd tid.

Undvik gärna detta lurendrejeri-företag. De marknadsför sig verkligen oetiskt tycker jag. Skriv inte upp er på något skit från Bonnier eller Shitstedt. Orkar inte bestrida en 60-kronors faktura, de får trycka upp den i rumpan.

Ja, jag vet att i slutet har jag gjort fel, men som sagt är detta mer en diskusion för hur ni anser en prenumeration borde fungera.

Adobe är 1000% värre. Där måste du säga upp dig dagen din prenumeration löper ut. Annars får du inte använda tjänsten OCH du blir fakturerad om du avsltuar det i förtid. Du får dessutom inte vänta en enda dag efter prenumerationen löpt ut för då blir du fakturerad för HELA nästa period (oftast ett år).