Inlägg

Inlägg som Skoldator har skrivit i forumet
Av Skoldator

är specifikt intresserad av eventuella problem med nätverk... är det tex svårt att koppla upp sig på säkra företagsnätverk eller wi-fi-spots...

Av Skoldator

2500 - för linuxvarianten? Vad tar de då för Windowsversionen? Vilken mediamarkt pratar vi om?

Av Skoldator

tror inte det... men det är bara en gissning. Vissa som testat med andra netbooks har sagt att Vista funkar aningen sämre... Inte mycket.

Av Skoldator

Har också dåliga erfarenheter av billiga acer-datoer, men det var några år sedan... Har inte hört något dåligt om AA1 (ännu?)

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Ingen har sett 6-cellsversionen i Sverige ännu. Och batteriet är rätt dyrt, 700-1000 kr talades det om tidigare (tror det var 70£ på någon webbutik från england). Skillnaden mellan 3-cell och 6-cell med i övrigt samma konfiguration var väl 30€ (observera olika valutor).
Jag tror du tyvärr måste känna dig lite lurad av försäljaren på OnOff. Vad är det för sätt att "tro" om produkten, fasiken de är anställda för att kunna saker.

Visst suger det!

Jag mailade och frågade/påpekade om detta men fick ett "blaha blaha" svar... De sköt det ifrån sig eftersom jag i samma mail frågade något om en specifik OnoFF-butik.

Av Skoldator

Re: Köpråd 4000:- Student

Citat:

Ursprungligen inskrivet av NyBB
Hallå, har letat runt lite efter en laptop åt min syster inför skolstarten. Har rätt dålig koll så kollar här med folk som vet.
Datorn skall användas till surfande, film, studier, inget krävande. Skärm på 15" fungerar perfekt.

Alla förslag uppskattas, tack på förhand!

Skulle nog ge henne en Acer Aspire One faktiskt... Åtminstone om hon tänker använda den till studier på flera ställen, dvs den skall vara verkligt portabel och tyst.

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zoloth
Har kört in win2000 på 900an och det flyter på bra.
har dessutom installerad 2gb minne samt överklockat till 1053mhz med 117mhz fsb. inte slött någonstans. SSDn blir mycket snabbare när bussarna höjs.

har ett stort 10400mah batteri vilket dels gör att jag inte bryr mig så mycket om batteritiden minskar något , samt att batteriet pga sin storlek lyfter datorn upp ca 1,5cm från skrivbordet vilket gör att luft kan strömma under.

Var hittade du batteriet?

Av Skoldator

Låter inte helt fel. Nu vill jag bara se den i Sverige bums för under 4000:-

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raaaz
Är det inte en stor fördel att ha ett bra batteri till en skoldator, de Wind-kloner som finns ute nu har väl bara ett 3-cells batteri? Eleverna har väl inte möjlighet till ström varje lektion alternativt att ladda batterierna var tredje timme?

För övrigt är väl inte Asus EEE 1000H särskilt högt prissatt, ligger bara några hundra kronor över t.ex. Medion Akoya Mini...

Jo, det är klart - batteriet behöver bli bättre. Men som sagt, ingen 6-cells variant finns i Sverige ännu, vad jag har sett... Vad kostar 1000H-varianten?

Av Skoldator

Hoppas någon tar in Medion Akoya Mini till Sverige. Alternativt Advent 4211. Borde kosta en tusenlapp mindre. Köpte nyligen en Medion. Fungerar utmärkt, nu vill jag kunna köpa den till mina elever. Asus spelar lite på en monopolsituation i Sverige verkar det som, med de föreslagna priserna.

Av Skoldator

Tryckfelsnisse

Tryckfelsnisse verkar ha varit framme. Nu står priset som 3299:-

Det var som jag tidigare noterat lite väl bra för att vara sant med det lägre priset. Har dock testat den lite i England. Verkar fungera hyffsat. Testade en Linuxvariant.

Av Skoldator

Elonex till ThePhonehouse

Nu finns Elonex Webbook på ThePHonehouse hemsida:
http://www.phonehouse.se/Product/Product.aspx?id=975556&menui...

Samma prestanda som MSI Wind men för 3000:- ? Verkar lite väl bra för att vara sant. Skulle funka bra som skoldator dock... tror jag. Säkert kasst batteri dock.

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fredl
Mer troligt att de kommer att sälja Advent-modellen med tanke på att det är "deras" eget märke.

Exakt, det vore mest logiskt. Ryktet förtäljde dock att Webhallen kommer att sälja Advent, Elgiganten och PC City säljer MSI Wind... men det var ju å andra sidan bara rykten

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BRiCKE
när kommer wind att säljas i sverige? eller kommer den hit över huvud taget?
vad jag vet så finns det inga svenska återförsäljare av msi laptops

Jag har hört rykten om att Elgiganten/PC City kommer att sälja MSI Wind.

Av Skoldator

Om man skulle köpa en Advent i England - går det att ställa in datorn så att de tangenter som sitter där åäö sitter, på ett svenskt tangentbord, skriver åäö och inget annat? Det borde det väl förstås... men jag vill vara säker. Någon som har erfarenhet av detta?

Finns det andra problem med att köpa en dator utomlands? (förutom att det kan bil svårt med support etc...)

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubbb
Det tror jag inte, kommer nog finnas 2 versioner av den med.

Jag undrar det jag. Hur bra stöd för tablet-pc finns det egentligen under Linux? Verkar menlöst att lägga pengar på en Tablet-Pc och sedan köra Linux, men jag vill gärna bli emotsagd

Visst... touch-screen funktionen fungerar ju, men hur är det med text-igenkänning?

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mirrorsedge
Okej, mer kommentarer, överös mig! Sitter och tvekar.

Kanske en Advent? Samma som MSI WIND men billigare. Kombinerat med ett större batteri? Finns att köpa i England och troligen snart i Danmark.

Av Skoldator

Vill du att den skall vara verkligt portabel skulle jag råda dig att vänta tills varianten av MSI WIND med större batteri kommer. Alternativt köpa en Advent 4122 och ett större batteri.

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr. Cookie Pants
Svar från webhallen gällande Advent 4211:
"Hejsan.

Vi har en leverantör som eventuellt kommer att saluföra den, men i dagsläget är det inte bekräftat. "

Bara hoppas att det blir bekräftat snart.

Var det med 6-cells batteri? Verkar inte troligt...

Av Skoldator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Painby
Jag undrar om den hos cyberport.de har tyskt tangentbord eller brittiskt, på bilderna är det brittiskt...När jag kommer hem efter semestern lär väl någon av dessa små datorer ha hittat hit iaf, så då kanske man kan få en svenskt. Hoppas.

Kommer v. 32

Se: http://skoldator.wordpress.com/skoldatorer/