Inlägg

Inlägg som simonbarle har skrivit i forumet
Av simonbarle

ah nice sen blire väl lite ångbastu men ska köpa riktig kylning till alla mina kort på sikt ^^

Av simonbarle

har ett ASUS p5n-t deluxe kort, de finns plats för 3 kort, tror det ska räcka med rum, men om inte så kränger jag väl iväg 9800kortet i värsta fall ^^ men får skruva upp lådan min

Av simonbarle

fifan vad sweet tack!

Av simonbarle

Räcker min watt till?

Hallå! jag har ett Geforce 9800Gtx i physX och ett geforce 260 som main-kort. sänker köpa mig ett till 260kort nu för att ha i SLI. jag sitter på ett Corsair 750W så jag undrar, räcker det till att driva de 3 korten? plus de vanliga, moderkort,4 gig ram osv.. eller måste jag köpa upp mig senare? är ju inget problem lägger bara 9800 kortet på hyllan tills dess isf

Av simonbarle

Bildskärmsrutins problem :(

hallå där.

jag har fått en konstigt problem med att när man streamar nån film eller ska spela något spel så stöter bildskärmsrutinen på nåt problem och allting hänger sig.

-Nvlddmkm heter själva drivaren.

jag har ingen aning varför det händer, i mina ögon kan det knappast vara hårdvaruproblem för ett kort ät nytt och det andra har fungerat felfritt sen jag köpte det. allting fungerade hur bra som helst första kvällen jag tryckte in det nya kortet också. är det så att dumdum vista måste installeras om eller nåt sånt?

tacksam för svar

Av simonbarle

Varför "finns" inte kortet?!

Hej tryckte precis in ett gainward Geforce 260kort i datorn. jag hoppades på att kunna använda mitt gamla 9800gtx kort som ett fysikkort men jag kan inte hitta det kortet nånstans :s allting verkar kopplat som det ska vara...

hur ska man bära sig åt för att få fram det som ett fysikkort? guiden jag läst funkar inte för mig del för att nu är PhysX fliken i Nvidias kontrollpanel o där finns det bara på/av att välja på.

hjälp mig

Av simonbarle

Problem med PhysX Configuration!

Hej jag har nyligen köpt ett Geforce 260 kort o tänkte ha kvar mitt gamla 9800gtx kort som PhysX. men det verkar inte som att 9800gtx kortet går att hitta nånstans? och det finns bara 2 val på Nvidia kontrollpanelen när det gäller PhysX, på eller av.

Några förslag?

Av simonbarle

okej , antar minsta tjockleken är det man e ute efter ^^ det ska väl inte heller behöva vara heltäckande för att få effekt? så man inte slopar alla fiffiga vent hål.

Av simonbarle

Sittunderlag som Ljudisolering?

hallå där! jag har fått höra för länge sen att vanliga sittunderlag som man hade när man va liten i skogen o så ska fungera bra som ljudisolering o chassit? om någon har erfarenhet av det skulle det vara toppen. för det är en löjligt enkel o billig lösning hehe..15 spänn styck VS isoleringspads 595:-

Av simonbarle

mjo jag har läst att det är i princip samma kort men är det en stor skillnad mellan 1gig 250 och 896mb 260 kortet? vill helst inte spendera på ynka 1-3% skillnad när det är lite ont om stålarna. vill ju försöka få mig ett litet grafikmonster men ändå komma lite lindrigt undan allt jag vet om programmen e att bättre kort-mer kraft i vissa renderingar..

Av simonbarle

okej jo jag ska nog ha 3 st platser, har ett Asus SLI board, tror de va x2 PCI-E x16 o en x8. har ett corsair 750W just nu men jag antar när det kryper upp mot 3 st kort är det en 1000W som gäller? köper korten 1 och 1, svider mindre i plånboken

Av simonbarle

Storlek på grafikminnen?

hej undrade bara vad är egentligen prestanda skillnaden mellan 512-1gb-2gb?

för Nvidia 250, 512mb korten ligger på cirka tusingen på komplett just nu.
ska köra 2 st 250 kort i SLI o ha ett 9800gtx som PhysX

hur mycket minne är ens nödvändigt att ha? jag jobbar dock mycket med 3D och tunga renderingar och så.

Av simonbarle

jag har det gamla gtx:et.. det senaste lät intressant haha. vad är nätaggs kravet för en sådan uppsättning? om man då pusslar ihop 2st 250kort ala 1gig styck ^^ kräver PhysX att det är ihopkopplat med en SLI brygga? ingen erfarenhet i PhysX.

Av simonbarle

men i grund o botten, skulle man tjäna in mer prestanda om man bara köpte 2 st 250 kort istället? tänkte lite nyare-lite bättre.

Och om man nu skulle flasha finns de nån länk till en bra guide?

Av simonbarle

Okej. nej jag bara tänkte mest på att hur pass mycket måste korten matcha nu för tiden, har hört att 250 seien är "samma kort" samt att 9800gtx+ ska vara komp med det. man känner sig helt vilse hehe

tex. http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=440946

priset är inte illa för det heller.

hittade en länk på mitt egna kort också..

http://www.pricerunner.se/pl/37-1091551/Grafikkort/Gigabyte-G...

Av simonbarle

Snabb SLI fråga

Hallå där! jag har en liten fråga om SLI bara. köpte ett Gigabyte Geforce 9800Gtx 512mb Gddr3 förra året. frågan e: Jag börjar funderar på SLI är det helt kört med det "gamla" kortet eller hur har SLI utvecklat på siston :s

Tacksam för svar!

Av simonbarle

Laptop Hdd måste räddas!

Halloj alla på sweclockers!

har en laptop vars skärm stängs av efter några sekunder vid boot.
kan vara hårdvarufel. Men om man kopplar in extern skärm( vid det här fallet en tv) så vill den installera om hela systemet, vilket jag vill göra. men vill först rädda alla data på hårddisken innan jag gör det.

så efter allt pladder så är väl frågan:

vad krävs för att koppla in hårddisken till tex en stationär data så jag kan föra över alla filer på?

vad för sladdar måste jag ha, det är ju laptop standard 2.5. tror det är en sata framgår inte i manualen men det ser ut så.

behöver verkligen hjälp! tack på förhand!
/Simon

Av simonbarle

jasså? så att det är samma kort räcker alltså?, tyckte jag hörde nånstans att de måste vara samma märke. så att korten som länkades skulle funka med mitt?

Av simonbarle

okej tack för all hjälp. för de första jag kan inte ha ATI för att det buggar sig med mina renderings program ( jobbar med 3d) så tyvärr så är det uteslutet.

och så är mitt kort ett gigabyte kort och har inte hittat ett ända på lager nånstans än så länge, vart kan man hitta ett begagnat?

Av simonbarle

okej hittade nu. satan också måste man köpa 2 nya kort...

tack för hjälpen dock