Inlägg

Inlägg som Vardagsrum har skrivit i forumet
Av Vardagsrum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LillRambo
tack för den men jag får ingen skillnad. under FanSpeedPercentTarget_0 är det "value" man ska ändra? och sen så märkte jag att det under FanSpeedPercentTarget_0 så står det bara name="Want" istället för name="Want_0" eller 1 ska man ändra det?

btw mitt idlar 84 grader

Du ska inte ändra "Want" eller något, utan bara "Value". från början på mitt 4870 stog det Value="22" men så ändrade jag till Value="35" så fixade det sig.

Av Vardagsrum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Orcas
tack så mycket Vardagsrum.

det hjälpte tyvärr inte men i alla fall.
hittade dokumentet och allt sådant. men det enda som stod i det var detta.

<Profile />

sen är det helt tomt. har visserligen inte gjort några ändringar alls i CCC men i alla fall.

har du några andra tips ?

//Orcas

Hmm... nä det är den metoden jag använt mig av, vet ingen annan. Men det är konstigt för har du skapat en profil i CCC så ska den ligga i mappen. Enda tipset jag har att ge är att testa igen. Gör en profil med namnet "Normal" och spara och gå sen in i mappen igen och kolla om den ligger där, det bör den göra.

Av Vardagsrum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Orcas
Hur ställer jag in fläkten?

Ljud gör mig inget (datorn har ett eget rum)

Skapa en profil i CCC genom att trycka på profiles -> profiles manager -> skriv ett namn du vill ha på profilen i första rutan -> save.

Har du windows vista ska du göra såhär: Start -> skriv i sökfältet "appdata" (utan citationstecken) -> mappen "Local" -> mappen "ATI" -> mappen "ACE" -> mappen "profiles". Där ska den profilen ligga som en fil. Öppna filen med wordpad och gå sen neråt tills du ser något där det står "FanSpeedAlgorithm". Det kommer stå "Automatically" efter det. Sudda ut det och skriv "Manual" (inom citationstecken). Titta sen lite längre ner på "FanSpeedPercentTarget_0". Original är den satt på ungefär 20 men skriv typ 35 där. Nu sjunker temperaturen!

Har du windows xp har jag ingen aning om hur du gör

Av Vardagsrum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yngwie_Malmsteen
Fläkten på 100% då eller?

Haha, verkligen inte. Den ligger på 35%.

Av Vardagsrum

Exakt det händer mig i cs också! Har provat att installera om och allting men inget har funkat hittills... Så jag är också nyfiken!

Av Vardagsrum

Jag maxar mitt powercolor 4870 via CCC och det ligger på ca. 53-56 grader i load. Då har jag inte PCS versionen utan original fläkten. Det är bara att ändra fläktens hastighet manuellt så sjunker graderna.

Av Vardagsrum

Crysis är bajs... Känns som ett skumt sätt att få konsumenterna att konsumera mera och dyrare saker.

Av Vardagsrum

Kommer aldrig tröttna på Ultimate Doom!

Andra favoriter: COD4, Half-Life serien och Diablo-serien. Fina spel!

Tråkigast spel (just nu): Crysis. Fan vad tråkigt det är

Av Vardagsrum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CoLD-IcE
Jag har hört att det ska vara mycket problem med det med de nya drivrutinerna.

Jaha. Mitt 4870 funkar fint med nya drivrutinerna + den manuella fläktinställningen, men jag kan ju inte säga något om 4870x2. Vet inte hur stora skillnaderna är gällande fläkten och fläktstyrningen på korten.

Av Vardagsrum

Kan man inte bara göra med 4870x2 som med vanliga 4870? Att bara öka fläktens hastighet manuellt?

Av Vardagsrum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xaves
Bäst av ett grafikkort ja, men i SLI vinner gtx 280. Du får mer spelprestanda om du väljer det paketet jag föreslog. Öppna ögonen lite

Eller så tar man två stycken 4870X2 som är så fruktansvärt mycket mer prisvärt och ger ännu bättre prestanda. 4870X2 är bättre och mer prisvärt än GTX 280, så är det bara. I princip alla sidor som testat kortet säger ju det. Stäng nvidia ögonen lite

Av Vardagsrum

Ja som han innan sa, byt till e8400 för det är ingen märkbar skillnad på den och e8500, samt att du absolut ska ta ett HD4850. Det är mycket bättre än både 8800GT och 9600GT.

Av Vardagsrum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Är det inte en myt att HD48XX korten skulle vara så varma? Tycker det verkar vara rätt normala temperaturer, speciellt om man ser till hur de presterar.

Det är väldigt varmt när man köper det. Mitt låg på ca. 75 grader i idle. Grejen är den, som det verkar som om väldigt många inte vet om, är att det är en väldigt lätt åtgärdad sak. Original ligger fläkten på ~20%. Det går väldigt lätt att ändra detta själv genom att sätta den på 30% eller mer. Jag har mitt fullt överklockat och fläkten på 32% och kortet ligger på ungefär 53-55 grader i idle. Helt okej faktiskt. Så dem som klankar på HD 4870 för att det är varmt kan ju sluta med det och ta reda på lite saker.

Av Vardagsrum

Släpper nVidia ett nytt grafikkort till redan i september vet jag inte om jag kommer att skratta eller gråta. Dem släpper ju nya kort lika ofta som jag byter kalsonger! Kan man inte få andas ut efter ett stort släpp (GTX 260/280) innan de kommer med någonting ännu större?

Av Vardagsrum

Såg att de listade moderkorten bara var för Intel-processorer. Kommer det komma till de lite äldre AMD plattorna också? Iaf 790FX plattan? Inte för att jag bryr mig värst mycket om det inte kommer, skulle vara lite kul bara.