Inlägg

Inlägg som ronnlund har skrivit i forumet
Av ronnlund

Stor kvadratisk taklampa (BILDER) - var hittar jag något liknande?

Hej,

Har en foajé (i brist på bättre namn) i början av hallen, som har ganska högt i taket. Det är en gammal sekelskiftslägenhet. Intresserad av ett vitt & sobert, mjukt sken. Men det hade inte varit fel att kunna skruva om färgschemat att passa humöret.

Jag som bor där letar efter något precis som det HÄR ( Produkt: Minus:S)

Fler exempel samt hemsida till tillverkaren:

1. http://www.intra-lighting.com/files/userfiles/products/slike/fotoambijent/hi-res/3_minus%20square_intra%20lighting.jpg

2. http://www.intra-lighting.com/files/userfiles/products/slike/fotoambijent/hi-res/2_minus%20square_intra%20lighting.jpg

Tillverkarens hemsida

Viktigt att taklampan är kvadratisk, pendel (hängande) samt helst vara jämnt belyst runtom. Budget är 10.000:-. Jag vill undvika att behöva bygga en egen, eller kontakta någon för att bygga en åt mig (ergo den ska gå att beställa/hämta ur någons sortiment)

Vad har ni för idéer? Har någon sett något liknande? Hur ser Sweclockers lampkunskap ut?

Hälsningar,
M

Av ronnlund
Skrivet av Starric:

Din stomme är fortfarande helt ok. Om du kan överklocka processorn till 3+ ghz så räcker den till i princip allt och kan utan problem matcha ett bättre grafikkort. Däremot tror jag varken att du kan komma över något kraftigare än ett hd 7870 eller gtx 660 under 2000kr eller ens behöver något kraftigare för dina ändamål om du inte spelar några nyare grafiktunga speltitlar. Jag skulle föreslå ett http://www.inet.se/produkt/5409664/gigabyte-geforce-gtx-660-2... som både ligger bra till i pris, har rätt bra prestanda och är bland de tystare. Om ljudnivån inte är det viktigaste och priset inte nödvändigtvis måste vara under 2000kr så är det ett väldigt bra pris på http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=769162&cks=ASS&assoc=... som ger mer prestanda

http://www.inet.se/produkt/5409387/gigabyte-radeon-hd7950-307...

Hur ställer sig det kortet i livslängd/kvalite jämfört med Sapphires version? Ljudnivån kan vara rätt kritisk, har en nitisk flickvän som inte tåler en knappnål i golvet när hon sover (tyvärr står datorn i direkt anslutning till sovrum).

Har vi något tips på en SSD (OT, ledsen) alt. något annat grafikkort där prio är GPK (grafikkort-per-krona), livslängd och ljudnivå?

Tackar ödmjukast för er expertis, som vanligt

Av ronnlund

*CPU= Intel i7 920 @ 2.67 Ghz
*PSU= Corsair 750W
*Moderkort= Asus P6T Deluxe
*CF/SLi= (Om ditt moderkort har stöd för Crossfire eller SLi) (Ointressant då det gamla är dött).
*Gränssnitt= (PCI-E x16
*Vilka spel du ska spela= WoW, Dwarf Fortress, Dota, LoL. Kanske streama spel såsom arena.
*Vilken upplösning du spelar i. 1680x1050
*Din ungerfärliga budget: 2000 & under
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Isåfall: Relativt tyst ja, men ingen passiv kylning
1. Är du beredd att lägga ca 200kr extra för att det ska vara tyst? Ja
2. Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet tyst? Nej

Det börjar krisa, har skjutit på den här uppgraderingen länge. Är inne på ett 7950, men vet inte om det vore att ta i alldeles för mycket för resten av datorn. Hur ser det ut? Har jag en OK stomme fortfarande att bygga ifrån? Köper mig en SSD också för runt 500-800 (har ni förslag på en trevlig sådan vore det kanon).

Tack på förhand för er tid,
Markus

Av ronnlund

Vad hade varit budgetvalet. GTX 670 är lockande, OCTOP från Asus för 4,1k, men det finns mer saker jag vill lägga pengar på. SSD räknar jag runt tusenlappen för.

Vad hade 2500:- i runda slängar gett mig för grafikkort? Jag föredrar Nvidia men det är endast pga att jag valde dem från början och aldrig haft så mycket strul med deras produkter. ATI: vad har ni att komma med för 2,5k? Vad hade varit ett genomtänkt val för 2,5k?

Tack igen

Av ronnlund
Skrivet av Ftx:

i7-920 är än idag en utmärkt cpu. Även oklockad.
Ett nytt grafikkort och om du känner för det en SSD kommer piska liv i din dator så de räcker och blir över.
Ett gtx670 + en ssd vore en fin uppgradering.

Minnena som du har duger fint. det är ingen prestandaskillnad upp till 1600Mhz.
Fördel dock om du vill klocka din cpu då det blir lättare med ett par minnen som klarar lite högre frekvens.
Och som en ovanstående talare nämnde, första steget för överklockning är extremt enkelt (3.36Ghz).
Grafikkort+SSD=Dator som duger ett par år till framöver. Eventuellt överklocka lite lätt eftersom du ändå har kylaren till det.

Skrivet av Hjulstad:

Satsa som tidigare sagt på ett Gtx670 och ssd.. Och överclocka processorn.. Med Hyperthreading på bör du åtminstone klara 3,6-3,8ghz.. Om du har mer flyt än mig kan du ju dra den över 4ghz med HT avstängd om du bara ska spela.. Överclockingen gör STOR skillnad redan vid 3,36ghz vilket brukar vara första steget i dom flesta guiderna..

Jag får utbilda mig lite i överklockning låter det som. Jag ger mig an det.

Skrivet av Layon:

Nåt utav de korten med 5% rabatt för sweclockers känns om perfekt för dig iaf, sen CPU-kylning beroende på hur mycket du vill lägga, för du har en riktigt bra CPU, även om den är några år gammal.

Om du inte skall klocka finns det nästan ingen anledning som helst att byta, lite högre standardfrekvenser och lite strömsnålare, doc så säljer du en nästan lika bra rigg med andrahandsvärde för att köpa något lite bättre för säkert det dubbla.
Och skall du klocka så kan du klocka din rigg litegranna, uppemot 3,5-4GHz, du har ju ändå en bra CPU-kylare, kanske nån eller ett par nya fläktar, spectre pro verkar ju rätt bra, är själv sugen på ett par sådana.

Det är en: Noctua NH-U12P SE2 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=482591 som sitter i lådan som CPU-kylare.

Skrivet av NiklasN:

Jag tycker du ska göra det enkelt för dig; skaffa ett GTX 670 eller ett 7950 billigt från Webhallen, klocka processorn till typ 3,6 GHz och skaffa dig en SSD om du inte redan har det.

Det är ju inga dåliga grejer du har direkt så processor osv hade jag nog lugnat mig med ett tag.

Skickades från m.sweclockers.com

Det låter enhälligt som att en SSD samt ett GTX 670~ känns bra. Jag gillar det. Kan det vara värt att ta i andrahand/marknaden/blocket eller rekommenderar människor enhälligt nyköp pga garantifrågor? Finns det en föredragen tillverkare i 6xx-serien /EVGA/XFX/etc?

Tack för ovärderligt hjälp!

/M~

Av ronnlund
Skrivet av Worstever:

Jag tycker att du borde ta dig i kragen och köpa den här datorn som jag plockade ihop åt dig: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2040381/framtidssakra-datorn

Väldigt prisvärda och prestandamässigt bra saker.

Om vi utgår ifrån att jag vill behålla de större/dyrare delarna av min nuvarande dator.
Vi sätter en budget på 3000:-, vad hade vi uppgraderat i datorn för att få den spruced up?

Har funderat på ett Radeon HD6870, men är rädd för flaskhalls-effekten. Vore det obalanserat för resterande set-up, eller hade man kunnat trycka processorn lite mer, bytt ut grafikkortet samt släng in 8GB DDR3 1600Mhz?

Jag gillar mina corsair-stickor på 1333Mhz; är prestandaskillnaden märkbar från 1333Mhz --> 1600Mhz?

GTX280 är väl ett av de mer bränsleslukande korten så man kanske går +- i det långa loppet på elräkningen senare.

:)/M

Av ronnlund

Uppgradering/nyköp - Grafikkort eller helt nytt? GTX 280--->?

Hej,

Tackar för all hjälp på förhand.

Har i nuvarande dator följande:

Mkort: Asus P6T Deluxe
Procc: Intel i7 920 2,66Ghz (ej överklockad)
Gkort: XFX GTX 280 (sönder)
Ram: Corsair 6GB DDR3 1333 Mhz (2GBx3)
Nätagg: Corsair 750W modulärt

Allting sitter i ett Antec 1200. Ordentligt tilltagen procckylare från Noctua, god kylingsförmåga i chassi med diverse extra fläktar från Noctua.

Grafikkortet brann upp & letar efter ett nytt, men undrar då om jag inte borde ta mig i kragen & byta ut lite mer, alt. hela rasket. Det behöver inte vara så high-end, men jag tycker att allt ska flyta på ganska ordentligt. Det spelas inte direkt Skyrim/Crysis/w/e där allt måste vara på max, men allt ska kunnas köras problemfritt är min förhållning.

Vad tycker ni?
Grafikkort måste bytas, ska jag ändra om i den resterande uppsättningen? Vore det bättre att börja om från grund?
Aldrig överklockat på någon särskild nivå - inte så intresserad trots nyttan.

Det finns ingen egentlig budget utan det kostar vad det kostar. Priset är mindre viktigt, nyttan i förhållande till kostnad är det viktiga!

Vi ska se om ni kan rädda/råda mig lite denna gång igen,

~R

Av ronnlund

460922 Corsair HX 750W PSU för 1335:- är modulärt. 494639 Corsair TX 950W PSU för 1455:- är inte modulärt.

Av ronnlund

löjligt imponerad, måste säga att jag hade slängt ut mitt antec 1200 för vilken av dessa som helst. Förutom kanske, och bara kanske, papperschassit.

UW~rönz

Av ronnlund

Okej tack, deras telefon funkar ej, och har inte haft tid än att åka ner dit. Jag bestämde mig för ASUS P5KPL SE, den för 549 kr, så till min slutliga fråga: funkar den ihop med http://www.pcdoctorn.se/PartDetail.aspx?q=p:990857;c:36213? Tack

Av ronnlund

? Vill verkligen vara säker innan jag slösar mina enda pengar

Av ronnlund

Okej tack, så det är säkert att detta ska funka med datorn nu?

Av ronnlund

Hm, jag kan nog inte överskrida 1500, även det blir svårt, så helst under 1400. Spelar som sagt inte så avancerade spel, mest wc3, WoW och sånt, och sysslar inte med avancerade aktiviteter vid datorn, så det är nog lugnt.

Av ronnlund

Hittade nu, LGA775 var det!

Av ronnlund

Hm, vad mer är det ni behöver få reda på? Om ni kunde visa det genom bild skulle det vara bra, http://www.ascendtech.us/mmASC/Images/Augsburg.jpg eller http://images.tradera.com/477/86675477_1.jpg, hittar ni det där?

Om ni ej ser precis vad det är, så säg gärna ung. vart så kollar jag upp det personligen

Av ronnlund

Okej, tack! Men grejen var att jag helst ville köpa från www.pcdoctorn.se, eftersom den butiken ligger nära mig, och jag måste ha köpt grejerna till på fredag, så internet-handel är nog uteslutet.
Så jag skulle uppskatta det sjukt mycket ifall ni hittade något decent därifrån:)

Av ronnlund

Okej, det går nog inte, eftersom jag bara har en kass mobilkamera. Men nu tror jag att jag har hittat namnet för mitt nuvarande moderkort, det hoppas jag iaf, d915gag d915psy, stämmer det? haha, datorer är verkligen inte mitt starka ämne som ni ser ^^

Av ronnlund

Om jag ska fota inuti, ska det vara detaljerat då? Så att man kan läsa texterna? Eller behöver ni bara en "överblick"?

Av ronnlund

Okej, jag tror att jag har hittat namnet på processorn, FW82801FB SL7AG

Av ronnlund

Står det det på processorn eller?