Inlägg

Inlägg som SweZor har skrivit i forumet
Av SweZor

Jag har en mx518 Legendary och en G400s (samma mus, bara annat motiv och sensor). mx518 användes i cirka 6mån tills jag började få musarmg400s användes på mitt förra jobb i cirka 3 år och är därmed lite mer sliten, men dom är båda ändå i gott skick!

Finns i Täby (Stockholm) men kan skickas om det är intressant.

Av SweZor

Jag har två 4TB SATA-3 7200rpm-diskar över om du är intresserad:
HGST HDS724040ALE640: 61408 timmar, 959 uppstarter. Inköpt 2015. 400kr
TOSHIBA N300 HDWQ140: 40618 timmar, 55 uppstarter. Inköpt 2019. 500kr
750kr för båda?

Inga fel alls, båda funkar prima. Har gått i min NAS fram tills maj 2022 när de blev ersatta av nya större diskar.

Finns i Täby men jobbar i Solna och ibland inne i city. PM:a om någon av dom är intressant!

Av SweZor

Har två 4TB diskar över. Skickar mer info i PM.

Av SweZor

Må inte har kylaren kvar, men jag har "beauty panels" (NA-HC3) över som passar NH-D15 om du är intresserad. Kan mötas upp i Solna (MoS eller runt stationen) eller Täby (Centrum). 100kr för settet, har alla färg-inläggen:
https://www.webhallen.com/se/product/303731-Noctua-NA-HC3-chr...

Av SweZor

Corsair XR5 240mm Radiator såld. GPU-blocket och riser-kabeln finns fortfarande kvar.

Av SweZor
Skrivet av Bakwetu:

Corsair XR5 240mm Radiator 300 inkl frakt

Taget. PM.

Av SweZor

Noctuafläktar sålda, allt annat är kvar.

Av SweZor
Skrivet av Warhole:

Köper 2x noctuafläktar 200kr

Du har PM

Av SweZor

Vattenkylningsrensning: GPU-block, 240 rad, noctuafläktar, riserkabel

Har lite prylar att sälja efter en uppgradering av riggen:

  • Corsair XG7 RGB 2080 Reference/FE vattenblock - 250kr

  • Corsair XR5 240mm Radiator (slim) - 250kr

  • 2x Noctua NF-A12x15 Chromax Black fläktar (har suttit på radiatorn ovan så hela paketet blir superslimmat) - 100kr/st

  • Fractal Design Flex VRC-25 PCIe 3.0 riserkabel - 200kr

GPU-blocket har suttit på en Gigabyte 2080 Windforce, det kortet måste dock moddas för att få på det (RGB headern måste lödas eller klippas bort). Passar fint på andra kort av nVidias 2080 referens-design.

Riserkabeln passar i alla Fractals gen 6 och 7 chassin vad jag vet. Har haft den i både ett Define S2 och ett Meshify 2. Är man villig att borra i PSU-shrouden, har tur med skruvhålen eller låta den "flyta" passar den även i andra chassin som har inbyggda vertikala PCIE-slottar.

Allt i mycket gott skick. Samtliga skruvar ingår till radiatorn, alla skruvar samt manual till blocket ingår, alla förlängnings/Y-adaptrar ingår till fläktarna.

Kan hämtas i Täby Centrum eller Solna Station/MoS alternativt skickas.

Läs hela annonsen här

Av SweZor

Tja! Jag har en Xbox One Wireless adapter (dvs den äldre, klumpiga) varianter av denna över. Funkar fint att koppla vanliga Xbox One-kontroller med men tar upp lite mer plats bakom datorn/skärmen än den nyare modellen (V2).

Av SweZor
Skrivet av hACmAn:

Mail har jag inte kollat på men om man raderar en fil på "onedrive for bissnise" aka sharepoint så sparar MS det i 90 dagar. Om då en admin går in i azure eller den som inte heter det men är samma sak fast simplare så kan du nog se mailet där.
Men du behöver någon som kan samt tillgång. Kom ihåg 90 dagar sedan raderas de gamla filerna. Går inte återskapa.

Kan hända att du kan återskapa dem via gränssnittet själv men ja prata med facket igen. Så du inte får några andra klagomål.

Exchange Online har lite äldre regelverk än OneDrive tyvärr. Standard är 14 dagar för "recover deleted items", och de kommer man åt via Outlook som jag skrev ovan, det finns ingen liknande funktion sonm OneDrive/Sharepoint har för admins i Exchange Online, undantaget när man tagit bort hela maillådan inkl azuread-konto då sparas den i 30 dagar tillsammans med AzureAd-kontot.

https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/recipients-in-excha...

Av SweZor

Att återkalla ett mail som kf refererar till är inte möjligt så länge mailet är öppnat av mottagaren eller om mottagaren är utanför den egna organisationen.

Det är fullt möjligt för en administratör i 365 att ta bort vilka mail som helst i en användares maillåda, enklaste är att administratören ger sig själv rättigheter till maillådan i fråga och sen helt enkelt loggar in och tar bort det som krävs. Hållhaken är att detta lämnnar spår i form av s.k "audit logs", men dessa kan bara administratörer komma åt, du kan inte själv komma åt och se dom så länge du inte frågar din IT admin om loggutdrag (som de ändå kanske vägrar ge ut pga interna regler ändå?).

Kort sagt: Beroende på vad din chef har för rättigheter/kontakt med den som är administratör i er IT miljö är det fullt möjligt att ta bort ett mail ur din maillåda. Det är också mycket svårt för dig att bevisa detta beroende på hur hjälpsam din IT administratör är.

MEN: Det finns faktiskt ett sätt att ta tillbaka mail som tagits bort; beroende på hur kompetent personen som loggat in och tagit bort ditt mail är (om det nu är det de gjort?) kan det finnas en chans att det finns kvar: Gå in i papperskorgen i Outlook och tryck sedan på knappen "Recover deleted items" i verktygsfältet högst upp, då får du upp en lista på de mail som är borttagna ur papperskorgen senaste X dagarna (beror på inställning i din organisation). Det går så klart att ta bort mail härifrån också, men det finns kanske en liten chans? I vissa fall finns även backuper att ta fram, men det ligger återigen på din IT administratör...

Lycka till!
//IT-Konsult inom 365

Av SweZor

Tja.

Har tre bruna/beiga Noctua 120mm PWM (Två F12 (Statiskt tryck-fokuserad, för kylflänsar/radiatorer), en S12(luftflödesfokus, som chassifläkt). Ser ut att kosta mellan 200-250kr/st nya. Dessa är ett par år gamla men inte särskilt välanvända senaste två åren. Finns i Stockholm, men kan ju fraktas relativt enkelt i vadderat kuvert på posten isf....

Bud?

Av SweZor

Har ett Fractal Design Define R4 i OK skick som kanske kan vara intressant för nån hundring?
https://www.inet.se/produkt/6909740/fractal-design-define-r4-...

Har alla HDD slädar kvar (ljuddämpningen är något uttorkad och ramlar gärna isär på de flesta, men går att använda). Kan nog även skrapa ihop så du får med ett par fläktar till rätt pris.

Finns att hämta i Täby, är hemma hela påskhelgen.

Av SweZor

House Flipper -50kr?

Av SweZor

I'm willing to donate a fully working Lenovo Ideapad Z360: Older 13,3" laptop bought in 2011. Contact me via PM if interested. Located in Täby/Stockholm, can organize some sort of meetup/pickup.

Full specs:
13.3" 1024x764 display
Intel Core i5 M 450 dual-core CPU with hyperthreading
4gb DDR3 SO-DIMM (2/2 used slots, but upgradeable/replaceable with larger modules)
GeForce 310M dGPU
128gb 2.5" SATA Samsung SSD
Windows 10 Home 21H2 (Licensed using OEM Win7 license included with laptop)
Wifi 4, Bluetooth, Ethernet, HDMI, 3x USB 2.0, SD-card slot, DVD-RW Drive
48Wh battery (takes and holds charge, unknown lifetime though)

Av SweZor

Generellt när det gäller extra datorladdare så finns det tre saker att hålla reda på: Spänning, Ström/Effekt samt plugg

Beroende lite på vad du tänkte göra med datorn samtidigt som denna laddare används så är det två av de tre sakerna som är kritiskt: Pluggen samt spänningen. Börja alltså med att matcha så att laddaren fysiskt passar i datorn, de flesta universalladdarna har en uppsättning med plugg, så minst en borde passa, men det är värt att ta reda på hur ångerrätten fungerar på den butiken du tänkte köpa ifrån om den mot förmodan inte passar. Tänk också på att den runda typen av plugg måste ha + och - polerna åt rätt håll, de flesta universalladdare brukar ha vändbara kontakter för att lösa detta, men om detta blir fel kan du ha sönder dator och/eller laddare!

Gällande spänning (mäts i volt) så är denna också kritisk, den måste vara exakt samma som originalladdaren ger, detta borde vara tydligt märkt på din originalladdare (borde stå något liknande "Output 19.5V"). Många universalladdare inklusive den du länkade har ställbar spänning, så det är helt ok.

Nu kommer vi till strömmen. Denna mäts i Ampere (A) men ibland kan den även framgå genom laddarens "effekt", som mäts i Watt (W). Det är enkelt att konvertera mellan de två med matematik: Spänning gånger ström = effekt. Effekt delat på spänning = ström. Denna är egentligen mindre viktig för att laddaren ska kunna ge datorn ström, men om den är för låg kommer laddaren ge för lite ström till datorn vilket brukar innebära att den beroende på datorns belastning kommer börja dra ur batteriet medan du spelar, eller strypa prestandan. Ska du bara surfa och lyssna på musik eller se på film lär du alltså klara dig med en laddare som har lite lägre effekt/ström än originalet, men ska du spela behöver du en lite biffigare laddare som klarar att ge lika mycket ström som originalet.

Med allt detta kan vi alltså avgöra att den laddaren du valt ut på Classe ser ut att kunna driva datorn, men har inte nog med ström. Den kommer alltså klara av att ladda datorn, men så fort du sätter igång att spela kommer datorn att börja dra ur batteriet eller klocka ner prestandan. Leta alltså efter en laddare med mer effekt om du vill kunna spela i bilen.

Lycka till!

Av SweZor

Fractal Define S2 sålt
LG 22" skärm såld

Det som finns kvar är nu:

Fractal Define R4 chassi
Logitech K360 Tangentbord
Logitech mx518 mus
Logitech G400s mus

Av SweZor
Skrivet av EmilPersson03:

Går det att säga att jag kan komma imorgon och plocka upp? PM i sådana fall

Du har PM

Av SweZor

Cpu/x58/ram-kit sålt.
24" Philips-skärm såld.