Inlägg

Inlägg som NoNamesWayne har skrivit i forumet
Av NoNamesWayne
Skrivet av evil penguin:

Det finns väl iaf ett korn av sanning, att MacOS hushåller lite bättre med resurserna jämfört med framförallt Windows, så med mindre spill räcker väl dessa 8GB lite längre i många lägen.
(Det stämmer iaf med min upplevelse...)

Men hur stor den praktiska skillnaden faktiskt blir är ju väldigt beroende på vad användaren gör; om man gör något som faktiskt behöver minne så är ju 8GB fortfarande just 8GB även om man är lite mer effektiv överlag.

Jag tycker nog ändå att 8GB är tveksamt i något slags modell för professionellt bruk (eller som åtminstone har ett namn, samt prislapp, som antyder detta).

Fast verkar ju inte stämma med alla andras upplevelse? Man kan alltså köra senast macOS med mindre än 4GB ram iom att du säger att det är mindre resurskrävande än windows? Det var nytt för mig.

Av NoNamesWayne
Skrivet av iRonNuke:

Nog för att jag kan köpa att typ systemet kanske kräver mindre resurser i form av minne på Mac än Windows. Men om jag nu väljer att redigera material som är på 8 GB och behöver få plats i RAM-minnet, ja då blir det problem, oavsett hur effektivt OS och program än är.

Har snarare verkat tvärtom när man frågqt mac-användare. Att macos tar mer resurser. 8GB funkar faktiskt bra på windows. 4GB med för lättare sysslor.

Av NoNamesWayne

Kör Edge helt klart. Känns som en bättre variant av Chrome.

Av NoNamesWayne
Skrivet av RPGWiZaRD:

Jag har iallafall varit nöjd med mitt Arc A750 som jag bytte från 1070 Ti. trevligast är ju alla dessa drivrutinsförbättringar som kommer titt som tätt och drivrutinerna har nog släppts på löpande band, oväntat ofta skulle jag påstå. Kommer nog troligtvis byta till Battlemage senare.

Intressant med 22% förbättring i Kingdom Come: Deliverance, såg redan upp till 75% förbättring jämfört med 1070 Ti i detta spel.

Är A750 bättre än ett 1070ti?

Av NoNamesWayne
Skrivet av Dabswe:

Är du nöjd?
Funderar på en sån, finns det risk att fästet gör märke i bordet eller ?

Jag är nöjd. Ingen risk att dom välter glaset. Finns väl alltid en risk men går ju att sätta typ möbeltassar emellan klämmorna.

Av NoNamesWayne

Blev en Ikea lånespelare
https://www.ikea.com/se/sv/p/lanespelare-mugghallare-svart-90...

Nu undrar ni säkert varför den är monterad på mitt vardagsrumsbord. Den är inte till mig.

Av NoNamesWayne

Japp helt klart vill man sitta med det senaste.
Ska man sitta med en gammal MacOSversion med? Eller för den delen Androidversion?

Av NoNamesWayne
Skrivet av Triton242:

Vad är det som är skit med Microsoft egentligen?

Nu tror jag du inte riktigt läste inlägget du svarade på.

Av NoNamesWayne
Skrivet av Ca1P3:

Hejsan ny ägare av series x och märkte att kontrollen har problem med anslutning till konsolen.
Xboxet är en våning ner men ändå rakt under TVn på ovanvåningen där jag vill spela.
Hade ps4 pro innan och där var aldrig problem med anslutningen.
Kan det vara för att xboxet använder vanliga AA batteri medans ps4 hade uppladdning ?

Beror nog på xboxet använder radio snarare än bluetooth till konsollen. Bluetooth har väl bättre räckvidd men mer latancy. Vet inte om det går att para kontrollen med bluetooth till xboxet? Alla kontroller har iaf bluetooth sedan andra revisionen av kontrollen som gjordes på xbox one tiden.

Av NoNamesWayne

Missade att uppdatera i denna tråd ser jag. Jag bytte in min XSR900 i våras till en BMW f750GS 23 med det mesta i utrustning.
Blivit över 500 mil i år bland annat en resa genom Norge.

Här har jag monterat dit "crash bar" på den och det var tur i oturen. Minuten efteråt så tappa jag den.
Så fick bli nytt bromshandtag och kopplingshandtag (byter till kortare), fick rikta en värmesköd, sen fick jag bättra på min nya crash bar med lite svart färg. Skrap på väskan och handtagsskyddet får jag leva med så länge.

Av NoNamesWayne
Skrivet av Smileduck:

Har nu äntligen skaffat mitt MC-kort! Söker lite vägledning, tacksam för tankar och funderingar.

Skaffa MC nu i höst vs i vår (är det mycket billigare? värt det relativt till kostnader för försäkring och förvaring, måste hyra plats för förvaring).

Värt att skaffa utrustning i höst? (billigare? mer värt att åtminstone skaffa sånt som inte förändras som typ ryggskydd, att köpa en uppsättning kläder kanske är dumt för olika kläder passar olika väder?

Funkar olika intercom-system med varandra eller måste jag skaffa samma som min kompis har (SENA SLR2)?

Jag är väldigt intresserad av sports tourer, gillar att köra lite mer upprätt men vill samtidigt inte ha en regelrätt tourer. Tittar främst åt kawasakis håll men vilka är bäst rent objektivt? Letar jämförelser men tycker det utbudet varit väldigt skralt.

Vissa saker kanske är uppenbara här men släppte allt tills jag äntligen tog kortet och nu vill man ju veta allt på en gång

Grattis. Alltså är väl billigare att köpa beg på hösten kontra våren men annars är det nog inte alltför stor skillnad ute hos handlare vad jag har sett?

Utrustning är det väl mest att hålla utkik på reor och framförallt prova hjälm, skor osv så det sitter bra så man vet vad man vill ha.
intercom-system har varit dåliga på att prata med varandra men har blivit bättring vad det gäller nya modeller. Har mest funkat via blåtand vad jag har läst mig till. Tror det är på gång bättring här ifrån både Cardo och Sena.

https://motogearnuts.com/pairing-cardo-sena/
https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/reviews/products/motorc...

Svårt för oss att bedöma vad du ska för hoj. Du får provköra olika och se vilka du sitter bra på helt enkelt och vilka som känns rätt.

Av NoNamesWayne
Skrivet av medbor:

Ganska ofta har de släppt saker med en hel generation gamla komponenter

Släpper man en produkt på hösten och det kommer t.ex en ny processor-generation till hösten så är det svårt att ha den senaste oavsett. Utveckling tar tid.

Att dom inte har den allra senaste i dom mer budgetvänliga alternativen säger sig självt. Det är för stt prestandan är god nog och för att hålla priset nere.

Av NoNamesWayne
Skrivet av Lanhead:

Och med en ännu större prislapp som gör att alla har råd med den..

Är trots allt en premium-produkt.

Av NoNamesWayne
Skrivet av medbor:

En surface utan 3 år gammal hårdvara? Förvånande!

Okej?

Av NoNamesWayne
Skrivet av ipac:

Antalet CUs spelar ingen roll när prestandaskillnaden mellan de två är så pass måttlig (eller i många fall obefintlig och i en del fall är XSX t.o.m. sämre).

Ang All digital så lär de väl komma med en BD-drive som körs via USB-C, antar jag.

Om man ser på dom flesta av digital foundrys jämförelser så i snitt har xbox series x högre prestanda men som sagt. Inte så konstigt när den är mer kraftfull. Med det sagt så finns det titlar där den presterar sämre.

Av NoNamesWayne
Skrivet av Anonymous FTW:

Mitt förslag är väldigt specifikt.

En Volvo V40 D2, drar ca 0,4L/m i blandad körning, billig skatt på 1100:- per år, billig försäkring via Volvia märkesförsäkring. Bekväm, tyst och trevlig att köra, en liten bil men bekväm som en stor väl bakom ratten.

En liten bil, visst men skaffa en med dragkrok så kan du få med dig större grejer när du har lust. Fördelen dessutom med en liten och lätt bil är att du får dra tyngre släp på B körkort. Kåpsläp lånar du lite överallt.

Sen som sagt är det en diesel, vet du med dig att du endast kör korta sträckor kan det vara en dålig ide. Men kan intyga att det är trevliga bilar i alla fall.

Då är det bättre att rekommendera en bensin V40 även om dom är mer ovanliga.

Av NoNamesWayne
Skrivet av cyklonen:

En VW Golf, bensin. Ålder efter prislapp.

Enda tråkiga med dessa är att dom är väldigt rostbenägna. Annars är det bra och driftsäkra bilar. Framförallt motorn som är mest vanlig. 1.6 på 102hk.

Av NoNamesWayne
Skrivet av Gorian:

Trots att den seglade igenom besiktningen i onsdags så bestämde sig min Ford Focus '03 att idag var dagen den gick ifrån att i folkmun gå via namnet "Sport Forden" till "Hot Wheels" istället. Trist, men allt gott ska väl ha ett slut, antar jag.

https://www.youtube.com/watch?v=EnkCwDml2Mc

Hursomhelst, nu behöver jag en ny kärra.

De två senaste åren har jag snittat ca 5000 avverkade km per år. Kör alltså inte vidare mycket. Därtill är jag av åsikten att bilar mest är kapitalförstöring, vilket jag inte är ett fan av.

Så jag vore oerhört tacksam om ni kunde rekommendera en bil som är:

  • Billig (begagnad, förutsätter jag. Prislapp gärna under 200', hellre närmare 100'. Men har svårt att hitta, så kanske är omöjligt)

  • Driftsäker (både som i "går inte sönder lätt" och "ej en massa dyr service")

  • Något sånär trevlig att åka i

  • Inte för stor (tänk Audi A7) eller för liten (tänk Toyota Aygo). Audi A4 är lagom storlek, men skulle även kunna tänka mig A3-storlek

  • (BONUS) Apple Carplay

Alla förslag tas tacksamt emot 🙏

Började den bara brinna av sig själv?

Vet inte om sweclockers är så bra just för bilråd men skulle rekommendera en Volvo C30 om du klarar dig med 3 dörrar. Just för att dom står så billigt just nu. Är bra bilar. Brukar kunna gå åt något hjullager men annars håller dom. Annars Volvo V50.
Sikta på 1.8F, billig skatt, kamkedja och så får du just en fordmotor med.

Av NoNamesWayne
Skrivet av Starric:

Mysigt!

Blir till att pimpa kattlådan till en Esso-mack nu då?

Haha hade varit något!

Av NoNamesWayne

I måndags blev jag kattägare igen. 75% Birma så inte helt renrasiga så att säga. Det blidde två och iom att systerdöttrarna hade döpt den vita till Roger redan så fick den bruna heta Roy.