Inlägg

Inlägg som mackbrich har skrivit i forumet
Av mackbrich
Skrivet av Tommy_h:

Du måste ha fler spelar i laget inom området än utanför för att ta över det! Har jag för mig

Jo den biten är jag med på. Tänkte mer i stora drag. Som jag skrev där uppe så känns det som att mitt lag ofta tar baser medan motståndaren inte tar ett skit. Men ändå torskar vi. ¨

Det verkar vara lite olika för olika maps. Ibland verkar det som ett lag anfaller och det andra bara ska hålla, och ibland verkar båda kunna anfalla... Eller hur är det?

Av mackbrich

Hur funkar territory egentligen? Det känns som vi dominerar och tar baser hela tiden medan motståndarna inte tar något. Ändå torskar vi.

Av mackbrich

Jag klämde på min gamla Freezer 7 pro på min 2500k som en tillfällig lösning. Men den håller nere min 4,4GHz klock på 32 idle och max 60C i load med prime. http://www.inet.se/artikel/5321392/arctic-cooling-freezer-7-p...

Annars verkar Hyper 212 plus vara en av de billigare som är populär. http://www.inet.se/artikel/5321604/cooler-master-hyper-212-pl...

Av mackbrich
Skrivet av d4M:

Vad är skillnaden mellan VID (core temp) och Core voltage (Cpu-Z)?
Om jag får ner Core voltage med hjälp av offset, är jag safe då, trots en hög VID?

Dvs, de "säkra" 10-15 procenten över Stock VID, skall de jämföras med VID eller med Core Voltage vid offset.

Undrar även om det finns en undre gräns på offset? tex. så blir siffran röd i Bios när man går förbi -0.06, varför?

Enligt Xr00 här på forumet så är det 5-10% OC på stock VIDen som är safe och han verkar påläst =).
Men majoriteten med någorlunda klockar lär väl överskrida detta.

Mitt offset värde blir rött när jag subtraherar under -0.100 har jag för mig. Jag undrar också varför.

Av mackbrich

Okaj, ja det är runt 1.19 på 2-4 kärnor också.

Du nämnde det kanske tidigare, men dom allra flesta som kör en 24/7 klock på runt 4.5GHz lär väl överskrida intels 5-10% då.
Sen kanske inte spel och sånt klämmer upp VID värdet till samma nivå som prime gör.

Av mackbrich
Skrivet av XrOo:

Exakt allt stock. Egentligen kan du köra prime95 med 1 kärna så hittar du max vid direkt.

Jaså, det är inte idle värdet vi ska kolla på? Och varför en kärna?

VIDen pendlar ju i vilket fall som helst i coretemp; Stock idle 1.100 - 1.160 Stock 1 kärna p95: 1.140 - 1.190
Cpu volten i BIOS med allt på stock låg på 1.136 om det är relevant.

Svårt att lita på coretemp med 98c temp buggen och VID värdet försvinner ibland helt och hållet.

Av mackbrich
Skrivet av XrOo:

Varje CPU har en helt "personlig" VID. Vad de menar är att det finns klassade CPUer med en VID så högt som 1.520. Men det kan i volt fortfarande vara 1.3 när man tittar i t.ex CPU-Z.

Men 10% är ändå 10%. Sen kan man ju gå över med 30% och fortfarande klarar sig. Men det garanterar dom inte.

Det är därför vi ser så många degraderade K chip flyta runt. Man har helt enkelt tittat på fel siffror.
Personlig åsikt. Tycker det är fult av Intel att säga att det finns en multiplier gräns på 57 när det inte är korrekt. Samt att missleda med "max safe VID" vilket många generaliserar till max volt.

Du kan googla 59x 2600k. Vems nick dyker upp? T.ex

Yes, jag vet att VIDen är "personlig". Men förr när man satt och pillade med sin E8600 så var alltid VIDen samma. Nu med offset så ändras den ju. När jag då ska kalkylera på vart jag är safe så behöver jag ju ett basvärde för min prolle. Ska jag då återställa till stock och stänga av turbo för att kolla min "default VID" eller?

Har inte hört något om degraderade K chip, men jag antar att det är ni som överklockar på riktigt som råkar ut för detta

Av mackbrich
Skrivet av XrOo:

Det är Intels egna siffror. Det har varit mycket diskus kring detta redan sedan ES stadiet då jag och Falkentyne på OCN lekte med 1155 och ln2.
Nu orkar jag inte leta fram pdfen med denna data så du får gå på jakt. Men det står iaf klart och tydligt.
Sen att de inte räknar in vdrop/vdroop är något de flesta bör veta.

F.ö så har vi upptäckt mycket genom trial & error. Har någon annan här binnat över 50 CPUer (2600k) så varsegod. Rätta mig isf. Förmodligen har baker, jag och falken lagt ner mer på bara en plattform i pengar mot vad de flesta lägger ut på 10 år.

Ok. Har tidigare sett info från intel då dom pratar om max volt och då skrivs det i vcore. Men jag tror dig, jag är bara en lekman

Dessa säkra 5-10% på VIDen då, vilken VID ska man gå efter? Känns som det finns mer än ett värde nu för tiden.

Sen kanske du som bränt 50 sandy prollar kan svara på ifall min VID som nämns i det tidigare inlägget är safe?

Av mackbrich
Skrivet av XrOo:

För att vara mer exakt. Håller man VIDen inom +/- 5-10% så håller CPUn. Men om man överstiger detta värde så garanterar inte Intel att CPUn håller. Så det är inte 1.3 volts spänning på CPUn som är safe. Och om ni nu vill stanna kvar med "1.3 är safe" så får ni köra helt utan LLC också. Om ni nu vill mäta riktiga 1.3 volt på CPUn. Utan LLC = den level/setting/inställning i BIOS/UEFI där LLC INTE korrigerar vdrop/vdroop. Punkt och pricka.

Låter konstigt. Kollat upp coretemps VID tidigare och folk brukar skriva att speedstep får den att visa fel värde. I mitt fall visar coretemp en VID på 1.38 under full load medan volten enligt cpu-z ligger på 1.184. Detta med en multipel på x44 och LLC på 25%. Då prollen var helt ny och allt i bios var orört visade coretemp en VID på 1.35 under load... Men, vart har du läst på om detta med VID?

Av mackbrich
Skrivet av Sgt. Stinger:

Jag började preloada spelet för några timmar sen. Nu ser jag att steam har suspendat min preload, och dessutom tagit bort de 3.6 gb data som jag dragit ner. När jag försöker starta preloaden igen står det: "The Steam servers are currently too busy to handler anymore preloads of ROHS. Please try again in a few hours."

Jag är inte glad.

Testat byta server i steam?

Utvecklarna säger att dom ska jobba till sista minuten med spelet. Deras US tid vilket väl är minus 5-7h elr nåt, så det lär väl inte komma förräns till morran när vi börjar jobbet. Surt

Av mackbrich

Release framflyttad 3h enligt nedräknaren på steam. Aj aj det svider

Av mackbrich

Kan också rekommendera p8p67 pro rev 3.1. Måste ju dock säga att din dator är fet och bör äta upp allt på högsta inställningarna utan SLI. Men ibland vill man ha lite extra, jag vet

Av mackbrich

Spelat en jäkla massa BF 1942, 2 och BC2.. Jag har aldrig märkt eller ens tänkt på att hitboxen skulle vara dålig i nåt av dessa spel. Hur är den dålig i t.ex BC2?

Av mackbrich

Får du meddelandet "disk overload" i utorrents nederkant?

Och kan du tanka i full eller högre hastighet från någon ftp/http?

Av mackbrich
Skrivet av TiasE:

Då kommer ju frågan, har du kopplat in någon speaker?

Ja, smällde på adaptern där med allt påkopplat.

Av mackbrich

Sorry att jag bumpar en gammal tråd.. Jag sitter på samma moderkort och undrar om ni någonsin hört något "bios beep". Jag har aldrig hört mitt moderkort, trots att jag råkat faila med ett minne så den inte startade. Led lampan för minnesfel lös dock men det står i manualen att det även ska komma beep.

Av mackbrich
Skrivet av huzko:

Så det är bara att gå in i bios och stänga av marvell kontrollern så slipper man den i booten? använder ändå inte marvell portarna atm

Japp

Av mackbrich

Jag är fortfarande lite confused av det här nya med offset Det är alltså turbon vi klockar? Jag hittar inget annat alternativ i min bios iaf.
Kör just nu med en turbo ratio på x43. LLC på medium (25%) och offset på -1.20. PLL är avstängd och jag har satt ddr speed & volt manuellt enligt tillverkarspec. Detta går stabilt med förvånansvärt låg vcore.

Men gör jag rätt?

Av mackbrich

2500k & P8P67 pro

CPU Ratio: 42x
Offset: -0.120
Vcore Idle: 0.872V
Vcore Load: 1.190V
LLC : Medium (25%)
PLL: Av

Rumstemperatur: ~25C
Idle: 29-33C
Load: 65-69C
Stesstest: Linx

Av mackbrich

Kylare medvetet på fel håll, risker?

Hej,

Jag klämde på en gammal freezer 7 pro jag hade liggandes. Vengeance minnena gjorde dock en vanlig installation omöjlig så jag testade att sätta den så fläkten blåser underifrån och uppåt istället.

Såhär ser det ut: http://data.fuskbugg.se/skalman02/4e5e6d81e7b2a_IMAG0184.jpg

När man installerar denna fläkt så klämmer man först dit en ram runt CPU med push pins liknande fästen.
Sen skruvar man dit flänsen med en skruv på vardera på den här ramen. I en standard installation hamnar skruvarna uppe och nere. När jag installerat på detta sätt hamnar dom dock till vänster och höger, vilket möjligtvis kan ge lite sämre "fästkraft" för flänsen.

Men annars, detta sabbar inte luftflödet alltför mkt eller?

Chassit är ett haf 912 med standard fläktar (200mm fram och 120mm bak). Idle kärn temp är liknande som innan, Load tempen -10c nu. Bios tempen visade nästan 20c kallare.