Inlägg

Inlägg som mackbrich har skrivit i forumet
Av mackbrich
Skrivet av Grönahunden:

har du installerat om Windows ?
vilket chassi ?
sitter distanserna under moderkortet ok?
vilket var det gamla nätagget ? märke & modelnr
vilket Fractal design nätagg har du nu ?

Installerat om Windows, yes.
Chassit är HAF 912
Distanserna sitter enligt mobo manualen.
Gamla nätagget var ett Corsair TX 750W, CMPSU-750TX
Nya nätagget är ett PSU Fractal Design 650W Integra M

Av mackbrich

Update:

Nu är problemet där varje gång jag försöker starta datorn. Det fungerar dock som det ska om jag drar ur sladden ur nätagget och sätter in den igen.

När det inte fungerar så hör och ser man hur grafikkortets fläkt försöker hoppa igång. Chassifläktarna står helt stilla men cpu-fläkten snurrar som vanligt.

Av mackbrich

Datorn startar ca. varannan uppstart

Hej!

Jag satt på ett bygge från 2011 och började för ett par månader sedan få problem med att starta datorn efter att den varit avstängd.
Några fläktar gick igång men inte alla och jag fick ingen bild på skärmen. Jag felsökte aldrig nåt större eftersom allt redan börjat kännas gammalt. Ett klick på reboot fixade dock problemet, och den startade alltid efter det.

Härom dan köpte jag nytt moderkort, cpu, nätagg och ram. Behöll en relativt ny SSD och mitt 1060 samt chassit från den gamla datorn.
Efter några dagar så har samma problem uppstått. Har kollat lite närmare på det och när uppstarten inte fungerar så går inte chassifläktarna igång. Allt annat snurrar på men jag får ingen bild. Rebootknappen funkar inte nu heller. Måste stänga av helt och sätta på igen - då funkar det.

Vad är mest troligtvis problemet?

Delarna som följde med från förra burken:

HAF 912 chassi
EVGA GeForce GTX 1060 6GB SC Gaming
OCZ 240GB ssd

Nya delarna:

Z270H gaming
i5 7600k
Fractal design 650W

Av mackbrich
Skrivet av deadsoon:

1200kr + frakt

Några dagars medlemskap på SweC är för lite för mig, tyvärr.

Av mackbrich
Skrivet av Mazzze:

1100:- och skickas

1100+ frakt?

Av mackbrich

MSI GeForce GTX 960 4GB Gaming

Kortet är i bra skick och har inte klockats. Använt det sen Maj 2015. Kartong och kvitto finns.
Vi kör en kortare budgivning om flera är intresserade. Prioriterar folk som kan hämta det.

Läs hela annonsen här

Av mackbrich

Spelet verkar ha avregistrerat sig för mig. Finns ingen "spela"-knapp längre. Är det bara jag eller?

Av mackbrich

@Diezelpower: Kollat så du inte har nåt filter liggandes? (under fliken spelbibliotek)

Av mackbrich

@Anguzz: Japp köpte det och lirade några timmsr. Verkar funka fint

Av mackbrich

Ni som hunnit lira spelet med 8gig RAM, hur funkar det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av mackbrich
Skrivet av MrJiM:

XFX Radeon RX 480 RS 4GB kostar 1999. Frågan är om den inte är bättre köp än 1060? Kr/prestanda

Den är kanske ett alternativ. Min skärm har adaptive sync, är det nåt att ha?

Skickades från m.sweclockers.com

Av mackbrich

1060 3GB verkar helt klart vara ett snuskigt bra budgetalternativ. Jag har svårt för att bestämma mig. 1070 kanske vore en bättre långsiktig lösning. AMD ser inte ut att ha mkt att välja på nuförtiden heller.

Av mackbrich

Tack för svaren!

Det står lite mellan dessa. 2000 kr vs 2900 kr.
6GB minne kanske är lite mer framtidssäkert om man skaffar monitor med högre upplösning i framtiden? Kör just nu en gammal 27" som förlängt skrivbord men den drar väl knappt nåt från GPUn.

EVGA GeForce GTX 1060 3GB Gaming 1 506 MHz, (1708 MHz Boost Clock) 1152 pipes

EVGA GeForce GTX 1060 6GB SC Gaming 1 607 MHz, (1835 Mhz Boost Clock) 1280 pipes

Av mackbrich

GTX 1060 med i5 2500k

Tja! Har dålig koll nuförtiden. Sitter just nu på ett gtx 960 4GB i en gammal burk med 2500k som körs i 4.4GHz. Kommer ett 1060 bli en trevlig uppgradering eller flaskhalsar min gamla cpu?

Och isåfall, är 3 eller 6GB varianten värdast för mig?
Lirar arma 3 och kommer köra BF1 i 1920x1080 & 144hz.

Av mackbrich

Är grafikkortet 2 eller 4 GB varianten?

Av mackbrich

Litet störande problem med min lumia 800

Hej,

jag trashade min gamla lumia härom veckan och fick min nya idag. "Jag-fliken" där man ser grejer från facebook osv visade min jättegamla retarderade msn bild istället för min FB profilbild. Antar att detta är för jag la till mitt live-konto före FB-kontot. Jag hittade inget sätt att switcha över till FB-bilden så jag tog bort hela "jag-flicken", och nu kan jag inte hitta vart man lägger till den igen.

Någon kunnig pojk här?

Av mackbrich

Bumpar lite här. Är passformen på Black edition och Respawn exakt samma som den gamla 1800dpi modellen?

Jag antar även att dpi'n går att ställa ner till 1800 och få samma känsla som med den gamla modellen? Det är alltid groteskt att behöva byta mus men min har börjat dubbelklicka nu efter ca 5 års trogen tjänst.

Av mackbrich

Hur pallar folk fortfarande bli selfspeccade genom gräs och runt väggar o dylikt på 3DP:ON servrar? Fyll upp 3DP:OFF servrarna istället! Jag krashade precis helin på "SE 50". Sleten jävla GMT på den men helin kommer spawna ute på ön efter nästa server restart antar jag. ..

Av mackbrich

Jag och polarn stötte på en annan player vid en grusväg några kilometer SE om Devils Castle förut. Den andra spelaren skjuter min polare så han blir liggandes med 2k blod. Jag skjuter lite avledande eld fast jag inte ser han längre medan jag springer till skydd vid en gran.
Det är en 3dp:off server så det är svårare att se folk btw... Jag leanar ut från granen och ser hur han reser sig upp ur gräset med sin ghillie. Sätter 5-10 skott i han med min m249'a så han dör. Avvaktar lite vid granen innan jag kryper bort till polarn och ger han vård.

Vi väntar en stund till och kollar runt lite innan vi smyger fram till den döda banditen. Jag börjar loota honom. Pulsen är fortfarande hög som faen. Slänger ner hans NVG, Rangefinder och andra godbitar i ryggan och trycker "hide body". Precis när jag gjort det smäller en granat av nära oss. Vi får panik och börjar springa. Någon skjuter med granatkastare mot oss, det är explosion efter explosion blandat med vanlig skottlossning. Vi springer i 15-20 minuter med det här skjutandet efter oss innan vi lyckas komma undan dom. Hjärtattacken var nära här, fy fan..

Någon som känner igen sig? Servern är DE112, ganska många svenskar där.

Av mackbrich

Hade en liten rolig incident förut vid en crashad heli. Zoombiespawnen vid helin ballar ur och plötsligt kryllar det av dom, 30-40 militärzoombies. Kastar en smoke och får bort dom flesta. Sen lubbar jag bort en granat mot zoombiesarna. Efter det ballar min gubbe ur och börjar kasta granater åt alla möjliga håll (trots att jag bara hade en nade på mig) och spränger ena polarn i luften. Bilen ryker nästan också av granatregnet