Inlägg

Inlägg som octopec har skrivit i forumet
Av octopec
Skrivet av Karazhan:

Beställde ett PNY 4080S igår men nu lyckades jag beställa ett 4070S FE....Frågan är ju vilket man ska behålla. Vad tror ni om resale value på dessa kort senare?

Killgissar att 4080S kommer behålla väsentligt mycket bättre andrahandsvärde.

Av octopec

Sälj vad ni vill men gör det värt på riktigt att vara stamkund. Ge mig så bra erbjudanden att det varje vecka är värt att i detalj kolla erbjudanden. Rensa upp ordentligt i fyndhörnan där mycket är ett skämt.

Jag har köpt allt möjligt på webhallen, inklusive hemelektronik som inte gick att få tag på/i lager någon annan stans. Det är jättebra och det får dom gärna fortsätta erbjuda.

Av octopec

"raytracing är en scam"...

Vill du definiera scam? Andra ljussättningstekniker är mer riktiga?

Av octopec
Skrivet av momu:

#1: Jag föredrar att inte experimentera med inställningar eftersom det kan påverka prestandan. Standardinställningarna är de jag använder, förutom att jag har Resize:Bar aktiverat.

#2: Jag funderar mer på Ti, undrar vad Ti egentligen betyder? Är det något som gör den något bättre än 4060 8GB?

#3: Anledningen till att jag köpte den här datorn var att slippa behöva uppgradera till en kraftigare modell om några år. Jag ville ha en dator som skulle hålla sig relevant under en längre tid. Tanken är att slippa oroa mig för om den klarar av att hantera krävande spel eller program.

Tack för rättelsen, självklart handlar det om ett grafikkort, det verkar som jag missade det

#1: jag tänkte på spelinställningar; otydligt från min sida. För det mesta blir prestandan bättre om man experimenterar med grafikkortsinställningar som klockfrekvenser, förutsatt att man lagt kanske 30 minuter på att förstå vad man gör.

#2: https://googlethatforyou.com?q=difference%20between%20rtx%204...

#3: du vet ju hur den fungerar för dig idag. Krävande går liksom inte att definiera objektivt och exakt. Spelar du i 1920x1080-upplösning utan ray tracing lär den duga gott hur länge som helst.

Av octopec

Jag tror att du bättre behöver förstå materian och formulera frågorna innan du kan ta till dig svaren du kommer att få.

- Är 4060ti ett bra grafikkort? Helt OK, men som vanligt beror det på inställningar.
- Är 4060ti bra till spel? Se ovan.
- Är det en bra modell av 4060ti? En av de billigaste modellerna skulle jag tro. Är det ett problem? Inte nödvändigtvis.
- Vad är originalet du talar om?

För övrigt: ett grafikkort, inte en grafikkort.

Av octopec

Osprey Radial. Äger tre och använder till i princip allt. Mycket effektivt system för att kyla ner ryggen, och det faktum att den står av sig själv tack vare inbyggda ramen är oumbärligt. Kan ärligt talat inte tänka mig en annan ryggsäck. Kostar många pengar men cykelpendlar du eller bara använder ryggsäck mycket så vet du hur mycket det är värt med en bra ryggsäck.

Av octopec

Panzer Corps 2.

Av octopec

K-Rauter

Av octopec

FrAmTiDeN äR hÄr.

Av octopec
Skrivet av Belgaar:

Men frågan är om Wi-Fi 7 sprider covid? Om det inte sprider bättre än med 5G vill jag inte ha det.

Jag läste att standarden är utvecklad av Världsbanken i samarbete med reptilmänniskor anställda av Rothschild och George Soros, så du kan vara helt lugn med att det kommer sprida ordentligt med covid!

Av octopec
Skrivet av Sepziz:

Jag förstår. Om jag skall bli klokare på rimliga krav, kan du vänligen hänvisa mig till några bra hemsidor? Inte mitt önske om att slösa folks tid om det finns bra källor. Vad ville du föreslå som en mellanting? En bra dator som håller i 5 år på budget mellan 12000-2000kr som tillåter gaming på en skärm?

Nu låter det bättre Dator som klarar moderna spel på hög/medel grafikinställningar på en skärm i fem år framöver, då säger jag att 12000 är görbart. Det förutsätter att skärm, mus, tangentbord etc redan finns eller ryms i separat budget. (Går även enkelt att byta när som helst.) Men jag låter någon annan fila på detaljerna.

Av octopec
Skrivet av Sepziz:

Du har rätt i att jag är ute på tunn is, och inte reflekterat helt klar över vad som är realistisk, men förhoppningsvis finner jag en kreativ lösning med hjälp av kunniga människor som er.

För den budgeten kan du lätt sätta ihop en dator som duger för programmering de kommande fem åren, men glöm att spela moderna spel på två skärmar. Glöm att spela moderna spel på EN skärm...

Det är lätt för mig att säga detta, men att vara dumsnål är sämre än att vänta tills ni har större budget eller mer rimliga krav.

Av octopec

Dagens "Jag vill ha avsmakningsmenyn på en trestjärnig restaurang, och den får kosta max hundra spänn".

Av octopec

- Har du köpt ny TV?
- Nää, det blev en lajfstajl displej

...

Av octopec
Skrivet av Alexraptor:

Fast då är du aktieägare, inte företagsägare.

Det är exakt vad man är som aktieägare i ett aktiebolag - delägare... Vem äger ett aktiebolag om inte aktieägarna tänkte du? Eller tänkte du att ett börsnoterat bolag är enskild firma?

Av octopec
Skrivet av Nyhet:

Överklockning är något som en del klämtar lite extra för. En lovande tid för detta när Elmor Labs lanserar ny överklocknings-hårdvara.

Läs hela artikeln här

"något en del klämtar för" - hoppade vi över skolan här?

Av octopec
Skrivet av qwertylol1:

Jag har bara en mikrofiberduk som jag fick med skärmen som jag använder om och om igen, så nu känner jag att jag behöver köpa nya.
Men vart köper man mikrofiberdukar av bra kvalitet för att rengöra sina skärmar? Finns ju överallt ser jag men vill inte köpa någon av låg kvalitet och riskera att repa skärmarna.

Jag rekommenderar putsdukar för kameraoptik. Märket JJC är mycket bra pang för pengarna.

https://www.kamda.se/putsduk-av-mikrofiber-jjc

(Finns även på Amazon.)

Av octopec

Har samma moderkort och chassi, kör programmet Fan Control som funkar hur bra som helst. Skriv ett pm om du inte får ordning på det, så kan jag i alla fall bidra med det jag vet.

Av octopec

Ny dator - får bild ungefär hälften av uppstarterna

Hej!

Satte ihop en ny AM5-plattformsdator för ett par veckor sen, bestående av:
- Ryzen 5 7600
- MSI MAG B650 Tomahawk
- RTX 4070
- 32GB 6000 MHz / CL30-minnen (dessa är med på QVL-listan på moderkortet)
- Corsair Shift 750 W
- Acer XB271HU som jag kör med DisplayPort

Hade inledningsvis strul med stabilitet med EXPO-profilen med minnena, men efter BIOS-uppdatering funkar det fint.

Datorn fungerar precis som den ska när den är i drift. Inga som helst problem med temperaturer. Kan spela hur länge som helst utan krascher, blåskärm eller annat.

Men: ungefär hälften av gångerna när jag startar upp den så drar fläktarna igång max, ingen signal till skärmen, och musen som annars lyser upp när jag sätter på datorn förblir släckt. Efter ett par minuter ger jag upp, håller in strömknappen på chassit så att den stängs av, sätter på den igen, och då funkar allt som det ska ( = fläktarna varvar ner snabbt, musen lyser, signal till skärmen som slås på). Har testat att ha skärmen på-/avslagen när jag sätter på datorn, utan skillnad. Har testat sätta på/stänga av skärmen, dra ur/sätta i DP-kabeln i grafikkortet - ingen skillnad.

Känns inte helt bra med detta till synes lotteri. Någon idé vad det kan vara?

Av octopec
Skrivet av BMac:

"God marginal för överklockning och undervoltning"

Vad är undervoltning? Är det samma som undermetring när jag klipper min häck?

Underdecimetring?

Underhöjdning?

Spänningssänkning borde det heta på svenska.