Inlägg

Inlägg som infinity08 har skrivit i forumet
Av infinity08

Antingen har du ändrat boot-ordningen i BIOS/EFI som jalle säger, eller så har din hårddisk gått sönder. Har du inte pillrat i datorn är det troligast.

Av infinity08
Skrivet av jeppup:

Alright, körde auto och den hitta mitt grafikkort och konstaterade att den var "up to date". Dock kom det här upp också, vet inte riktigt vad det är
"nForce 520 LE
A driver cannot be found for this device"

Testa installera dessa: http://www.nvidia.co.uk/object/nforce_vista64_15.23_uk.html

Tror dock inte att det har med dina prestandaproblem att göra.

Av infinity08
Skrivet av thedarkknight:

Jag ändrade från SATA till AHCI för mina mekaniska diskar. Behövde icke installera om Windows. Men jag har dock hört att det är det rekommenderade att göra.

Ja, men det viktigaste är att du har AHCI på din SSD. Aktiverar man det i efterhand brukar man behöva installera om Windows eller köra registerhacket som nämnts ovan.

Av infinity08
Skrivet av jeppup:

Hmm får nog kontra med en ännu dummare fråga, vart kan jag kontrollera det??

Alltså, vet du om du har installerat Nvidias drivrutiner? Egentligen så borde du testa att uppdatera till senaste version även om du har gjort det. Gå in här:
http://www.geforce.com/Drivers

Kör auto eller välj grafikkort och OS i listan och ladda ner + installera.

Av infinity08
Skrivet av Orisons:

Jag som inte är purung längre tycker att det låter rimligt, men jag medger att jag inte hade tyckt det när jag var 15, påminner om när mina föräldrar gömde handkontrollerna till SNES:et!!
Hursomhelst så tycker jag nog att det lättaste vore att ändå försöka komma överens, föreslå nått slags byte. Typ ingen alkohol/MVG eller nått sånt mot mer tid.....lite oft men ni som föreslår att han ska skaffa ett mobil abbonemang utan begränsning på datatrafik får gärna skicka mig ett PM eller skiva i tråden vilket ni tänker på. Jag har letat men inte hittat något, inte ens 3s eller telenors dyraste super abonnemang är ju utan begränsning när man läser det finstilta....

Nej obegränsat är nog svårt att hitta. Men Comviq ger 20 GB och det borde ju räcka för lite häng på swec och fejjan.
https://www.comviq.se/mobilt-bredband-prisplaner-comviq-surf-...

Av infinity08
Skrivet av mrfisse:

Det är pga folk som er som gör att man inte kan lita på någon.

För att man följer reglerna? Tycker det är precis tvärtom - om alla valde att hitta på sina egna "moraliska" regler skulle man verkligen inte kunna lita på något.

Av infinity08

Dum fråga kanske, men kolla att du kör Nvidias drivrutiner och inte windows standard

Av infinity08

Eftersom du har en SSD bör du verkligen byta till ACHI mode. Dock så kanske du måste installera om Windows efter det.

Av infinity08
Skrivet av Hellowiener:

Ta din extra fritid och läs böcker, skriv poesi eller skapa musik.
Internet 24/7 är inte en nödvändighet.

Med tanke på hur långt du verkar gå för att få sitta några timmar extra vid internet så är det nog nyttigt för dig att vara utan det ibland.

Det här kanske inte är svaret du vill ha, men tänk på det ändå.

Skrivet av kyre:

Som 80-talist handlade den här diskussionen om hur mycket man fick titta på TV för "ögonen blir ju fyrkantiga". Datorer/Spel liksom TV tycker jag är bra att man begränsar som förälder. Adrenalinkickar från spel skapar psykiskt beroende, liksom att man kan bli beroende från endorfiner vid fysisk träning, men från spel är det ju artificiell belöning man får då man inte rör sig. Det är ju få fördelar med att spela mot fysisk aktivitet. Dåliga vanor tycker jag att man kan skjuta upp så långt det går, helst för alltid.

Video TED Talks: The Demise of guys

Diskussion om ämnet

Just den där inställningen anser jag vara helt idiotisk. Det är i den åldern, 16+ som många utveckar ett genuint intresse för datorer, programmering och annat digitalt skapande och att då få det begränsat är värdelöst. TS kanske skulle bli en enormt duktig utvecklare? Jag började själv koda i den åldern och vet hur viktigt det var för mig.

Det är ju en sak om man bara sitter och spelar 24/7 och är på gränsen till spelberoende, då förstår jag att det är bra om någon säger stopp. Men att hänga på sweclockers och liknande är bara nyttigt. Man lär sig massor av att läsa på internet. Vill hans farsa att han ska röra på sig mer får han väl sätta honom på fotbollsträning nån gång i veckan eller så.

Till TS: Om jag var du skulle jag köpa ett 3G kontantsurf för ett par hundralappar, använda det när farsgubben inte är hemma och köra på så tills han inte orkar bry sig om sina spärrar längre. Visst, är inget man gärna spelar på men för att surfa lite räcker det länge.

Av infinity08
Skrivet av Kristerj:

Nån får rätta mig om jag har fel, men om man bara hade en HDD innan och köper en till, i detta fall en SSD. Man installerar OS på SSD och har diverse program och spel på HDD, kan man inte tänka sig då att HDD kommer arbeta lite effektivare då den bara behöver läsa och skriva, ifrån låt säga ett spel, men inte behöva läsa och skriva till OS hela tiden på samma disk?

Gäller också om det stämmer med två magnetiska diskar såklart.

Eller?

Det stämmer nog, men är ytterst marginellt. När OS:et körs ligger det mesta redan i internminnet, så det är inte så att det är ett konstant skrivande till och från systemdisken. Då och då, såklart, men inte så att det borde påverka laddning av spel eller liknande i någon större utsträckning. Däremot så blir det en rejäl boost av att köra OS:et på en SSD.

Av infinity08
Skrivet av Lewins:

okej det där låter vettigt antar ja!?!? då måste ja köpa en "molex grenkontakt" för att kunna få en pcie adapter till?

Min erfarenhet säger att det är dumt att ful-skarva molex och ännu sämre att koppla det till 6-pin PCI-E. Satsa istället på ett riktigt nätagg som är gjort för att stödja nya grafikkort.

Av infinity08

Kanske är en dålig idé att sitta med 50 flikar uppe? Använd bokmärken istället, de finns av en anledning

Av infinity08
Skrivet av muSashi:

Så vems ansvar är det, om vi säger att reklamationen skulle gå igenom, tillverkaren? Jag har inget avtal med tillverkaren, mitt avtal är mellan mig och återförsäljaren.
Jag vet att Inet inte ger mig 3 års garanti men jag har ändå rätt att reklamera varan i upp till 3 år men Inet anser att detta är inget fel som vare sig dom eller tillverkaren tar i, och det tolkar jag och även många andra i tråden som att det lastar över felet på kunden.

Och faktiskt så visste jag inte om grafikkortet hade 2 eller 3 års garanti, det fick jag först reda på efter jag kontaktat Inet angående ärendet, men nu i efterhand så skulle jag aldrig köpa en dator från Inet med ett grafikkort som bara har två års garanti, den läxan har jag lärt mig.

Självklart har du rätt att reklamera varan, det skrev inet i ett av sina mail också. Säg åt dem så gör de det. Risken är bara att du kommer få stå för alla kostnader eftersom att det inte är ett ursprungligt fel. Och det var just det som inet förklarade för dig, de var schyssta nog att upplysa dig om att det inte är någon bra idé. För dom är det detsamma, det kostar inget för dem att skicka in det till tillverkaren.

Och att det inte är ett ursprungligt fel betyder inte att det är ditt fel, det kan vara förslitningsskador och det täcks inte. Så vill du gnälla på något, gnäll på lagen. Inet har agerat helt korrekt och redan gjort mer än de behöver. Kan garantera dig att samma sak skulle ske oavsett vart du köpt ditt kort.

Av infinity08
Skrivet av Aloysius:

De flesta som svarar verkar inte ha någon som helst koll på hur det ser ut idag. Domänpirater kunde tjäna massor av pengar på 90-talet, men det är ju evigheter sedan.
https://www.iis.se/domaner/atf

Det går definitivt att få ett domännamn, förutsatt att vissa villkor är uppfyllda.

Ja, men i det här fallet hade domänägaren namnet före det att företaget registrerades, alltså handlade han inte i ond tro.

Av infinity08
Skrivet av satanas:

Själv tycker jag bara att det är ett väldigt fult sätt att tjäna pengar på, det är ju ocker!
Men det finns alltså inge regler för detta i Sverige?

Nej, tyvärr inte. Vänta ut honom eller betala är det som gäller.

Av infinity08
Skrivet av -=|ZetaXtreme|=-:

400W är ju dock sjuk overkill för ett Intel atom system.

Skickades från m.sweclockers.com

Framtidssäkring?

Av infinity08

Testat hard-reset?

Av infinity08
Skrivet av xeno95:

Men det gör inget , har hela maj på mig att bli klar Borde jag ha tex. en IF value=0-0-0-0 then gå till inet.se/kundvagn? eller hur ska koden se ut

Finns såklart flera sätt att lösa det. If-sats skulle funka men bli opraktiskt. Bättre då med en switch(); En annan variant vore att lägga alla listona i en array som du sedan söker igenom när du har dina värden.

Skrivet av inquam:

Lär dig dock ifrån början att ALDRIG lita på user input. Att ta ett värde från en post och skriva ut den direkt öppnar upp din applikation för alla möjliga attackvektorer. Får du data från en post som du vill presentera så se till att validera och escapea den innan du skriver ut den.

I exemplet som presenterades ovan kan man exempelvis lätt posta ett javascript som du sedan kommer skriva ut på sidan och exekvera.

Självklart ska man säkra all in-data, men jag ville vara pedagogisk och hålla det så simpelt som möjligt iom. att TS aldrig verkar ha kodat PHP.

Av infinity08
Skrivet av Diablo_Lino:

min dator sätter på sig själv om nätterna :S eller ibland när jag precis har gått och lagt mig, det är helt nersläckt i rummet och allt är tyst så går datorn igång helt plötsligt, spöken?

Hade det problemet förut också. Bara att stänga av Wake on LAN, Wake on Mouse och Wake on Keyboard i BIOS så slutar det!

Av infinity08

Mitt index gick ner från 7.6 med 1 6950 2GB till 6.0 när jag satte in ett till 6950 och aktiverade crossfire...Känns sådär :/