Inlägg

Inlägg som infinity08 har skrivit i forumet
Av infinity08
Skrivet av Anaii:

Du har rätt i sak. Men för att förtydliga lite.

Vi talar om kablar under 10m här. Jag har aldrig varit med om det problemet du beskriver med en TP kabel under 10m om den inte varit trasig. TP kablar är ofta längre än 10m medan HDMI nästan aldrig är det. Det är samma överföringsteknik (elektriska impulser via koppar). De är alltså likvärdig känsliga för störningar om det inte är något jag missat. Det är bara kontakterna och protokollen som är väsentligt annorlunda.

Alltså är det normalt en bättre ide att lägga ut lite extra på TP kablar än på HDMI. Men ingen betalar 500kr för en 2m TP kabel men många oinformerade kan lägga ut det eller mer för en HDMI

Behöver man en skärmad, redundant TP kabel för långa sträckor i störig miljö så är det klart att man ska ha en sån, samma gäller HDMI. Men nu handlar det om att ta ut ockerpriser för kablar som inte presterar bättre än billiga alternativ för ändamålet.

Läs mina inlägg igen så ser du att jag absolut inte menar att man ska köpa det dyraste i tron om att det skulle bli bättre bild/ljud/etc. när det handlar om digitala signaler. Min poäng var bara att det faktiskt kan bli problem med störningar om det är en riktigt kass kabel, framför allt på längder över 10m. Men så länge den billiga kabeln och den dyra kabeln fungerar, kommer det inte vara någon som helst skillnad i bilden.

Av infinity08
Skrivet av Ative00:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1800921/2012-05-13

Där har du en bra. du kan ta ännu billigare grafik kort om du vill. då det itne verkar som du ska använda så mycket. ett GTX 460 funkar nog prima för dig.

Din kundvagn funkar inte för det är SO-DIMM minnen. alltså gjorda för laptop.

Windows 7 Home Premium Uppgradering från Home Starter, e-Licens?

Av infinity08
Skrivet av GuessWho:

Tror att "Classic" syftar på att det är de Athlon processorerna innan Athlon XP. Innan den fick tillägsnamn.
Lite som att man kan säga "ettan" om någon film även om de ofta inte numrerade första filmen, men sen när de gör en uppföljare kallar de den Film 2. Sen säger man "ettan" bara för att förtydliga, även om den inte hette Film 1.

Antagligen så används benämningen "Classic" här för att särskilja de från nyare Athlon serierna.
Säger man bara Athlon kan man ju mena de som var före Athlon XP eftersom de heter bara Athlon, eller så kan det vara vilken som helst...

Ett sätt att förtydliga. Även om det kanske inte är 100% korrekt.

Må så vara, men det betyder ju fortfarande att "Athlon Classic" är en serie processorer (dem jag länkade) och inte en specifik modell

Av infinity08
Skrivet av The_PC_Gamer:

Så du menar att du vill sätta en fläkt på fronten och att du inte vill att buren är i vägen? Jag förstår vad du menar ( om det är det du menar) men R3 har även en fläktplats för 120mm samt 140mm på sidopanelen som blåser direkt på dina 6950 i CF och det ger nog t.o.m bättre kylning än om du skulle ha fläkt på fronten så tänk lite på det också

Exakt, som sagt har jag ingen glädje av en massa hårddisk-platser, så jag vill gärna utnyttja luftströmmen maximalt från framsidan att blåsa på korten. Du har nog rätt i att sidofläkten kyler ännu bättre, men jag kommer ju förmodligen ändå ha en fläkt i fronten... Dessutom är min erfarenhet av sidofläktar att de låter väldigt mycket :/

Av infinity08
Skrivet av Json_81:

Du har rätt om man använder TCP, men fel om man använder UDP.

Sant. Jag utgick från att de flesta kör TCP/IP i sina hemnätverk

Av infinity08
Skrivet av Vusan:

Min rig blir så här (ska köpa) säg vad ni tycker:

CPU: AMD Athlon "Classic" 800MHz eller AMD Duron "Morgan" 800MHz eller 1000MHz

Som redan sagts är Athlon en serie processorer. Finns så vitt jag vet ingen som heter "Classic". Här är en komplett lista på alla olika Athlon-processorer som tillverkats:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_microprocesso...

Och motsvarande för lågprisvarianten Duron:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Duron_microprocessor...

Sen så finns det ju Athlon XP, Athlon 64 och Athlon X2 som också är olika serier med processorer.

Av infinity08
Skrivet av The_PC_Gamer:

För dig tror jag att just Fractal Design R3 är det bästa valet. Skulle säga Antec P280 men det är inte direkt ett litet chassi. Så om jag läser dina krav så kan jag faktiskt inte komma på något bättre än R3.

Skrivet av Oaky:

Håller med.

Byggde just i ett sånt chassi. Helt ok. Hyfsat tyst och rätt snyggt tycker jag. Mkt trevligt att bygga i.

Ja, R3:an verkar trevlig. Byggde precis en dator i ett Define Mini till min morfar vilket gick väldigt smidigt. Det chassit hade varit perfekt om det hade klarat ATX. Är dock orolig att det inte går att plocka bort övre hårddisk-buren i R3. I Define mini var det dock möjligt.

Av infinity08
Skrivet av Sound Shower:

Japp, men kommer inte datan fram blir filen korrupt, och kommer således inte fungera.
Datan får liksom inte bättre kvalitet bara för att man har en dyr TP-kabel.
Samma med HDMI. Den (fungerande) bild man får kommer se exakt likadan ut oavsett kabel. Det är TV'n som tolkar bilden som kan påverka slutresultatet.

Nej, det stämmer inte. Nätverkstrafik skickas i paket, varje paket har en checksumma. När det når mottagaren kontrolleras datan mot checksumman, stämmer den inte så skickas ett nytt paket med samma data. Så håller det på tills att rätt paket kommit fram. Väldigt förenklat innebär det att det tar längre tid att skicka data över en "dålig" kabel än en "perfekt" kabel.

Bild- och ljudöverföring över HDMI fungerar dock väldigt annorlunda. Här är det inte lika viktigt att datan är 100% korrekt. Om datan är korrupt kommer det resultera i ett hack eller annan störning i bilden eller ljudet. Har man en bra kabel blir det inga sådana störningar, och bilden eller ljudet kommer vara exakt så som det skickades ut från datorn.

Av infinity08

Tips på chassi

Är i köpsvängen efter ett nytt chassi och tänkte kolla om folk har något tips.

Det jag söker:
- Bra kvalité, så mycket metall som möjligt, fläktfilter osv.
- Stilrent, inget lull-lull
- Så liten som möjligt, men måste klara ATX
- Bra kylning - har 2st 6950 som eldar på rejält, och en H60-kylare som ska sitta bak eller i toppen
- Tyst
- Behöver nästan inga 3,5 eller 5,25"-platser. Kommer endast ha en SSD, möjligtvis en HDD och en DVD-läsare.
- Gärna inbyggd kortläsare, men inget krav

Har kollat på följande chassin:
Fractal Design Arc (http://www.inet.se/produkt/6900466/fractal-design-arc-svart)
Fractal Design R3 (https://www.inet.se/produkt/6901317/fractal-design-define-r3-...)
Cooler Master Silencio 550 (http://www.inet.se/produkt/6901313/cooler-master-silencio-550...)
Corsair Obsidian 650D (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=622209)

Ingen av dem verkar dock klockren för mina behov.

Smärtgränsen går någonstans runt 2000, men jag är inte omöjlig

Av infinity08
Skrivet av Felix:

Säger som övriga, att ta bort ethernet är som att skita alla som faktiskt jobbar med sina datorer i munnen.

Är väl det som Apple är bäst på?

Av infinity08
Skrivet av Noobenu:

Han behöver verkligen inte mer än 4 gb ram.

Hur vet du det? Jag använder oftast ca 6 av mina 8 GB genom att bara att ha ett gäng program igång, och när jag photoshoppar maxar jag upp hela minnet. Vid enbart gaming används knappast mer än 4 GB men nu vet vi inte alls hur han tänkt använda sin dator. För övrigt så skiljer det bara 100 kronor och vem vet vad minneskraven är på windows/program om 1-2 år? Min poäng kvarstår.

Av infinity08
Skrivet av Sound Shower:

Hur ofta har du problem med din TP-kabel...? Den överför ettor och nollor.

TP-kabel kan absolut strula. Ju fler felaktiga paket som skickas desto fler måste skickas om --> lägre hastighet. Finns därför bättre kablar som är gjorda för att klara av långa avstånd och höga hastigheter.

Av infinity08
Skrivet av CRYSIS FOREVER98:

Ja, funderade just på om det följde med några...
Men jag plockade några för säkerhets skull.

Det följer alltid med, du behöver inte köpa

Av infinity08
Skrivet av CRYSIS FOREVER98:

Enligt min mening är inte 8gb RAM nädvändigt. Jag hade 4gb på min för ett tag sedan. Jag uppdaterade sedan till 8gb utan en minsta förändring.

Det är kanske inte direkt nödvändigt om man bara ska spela, men det är aldrig fel att framtidssäkra sig särskilt när det skiljer så lite i pris. För övrigt så gör det faktiskt skillnad bara om man gillar att ha ett gäng program/tabbar öppna samtidigt. Jag kan absolut förstå att man har en tight budget, men dumsnålhet har jag aldrig förstått mig på (no offense)

Av infinity08

Som redan sags, i5 är mycket mer prisvärt om man ska spela. Och varför endast 4GB minne när minne är så billigt? Du får det dubbla för typ en hundring till, och då kan du dessutom köra dual channel vilket ger bättre prestanda.

Av infinity08
Skrivet av Mattiiss:

Har ingen några förslag?

Jag testade lite idag. Jag drog ut båda skärmarna och stoppade i skärm 2 (inte min mainskärm) i översta uttaget och då fungerar den som mainskärm. Jag stoppade då i 1 (min mainskärm) i nedersta uttaget. Då gick det inte heller att extenda skärmarna.

Problemet ligger inte i att skärmarna inte hittas. Jag kan göra så båda skärmarna fungerar kloner (båda bilderna är likadana på båda skärmarna) men jag kan inte få det som jag haft det innan, alltså extend, som en egen skärm..

Snälla. Något tips!

Låter som att det kan vara något fel på din grafikdrivrutin. Dubbelkolla att den fungerar och att datorn inte använder windows inbyggda, och så kan du ju testa att uppgradera till senaste.

Av infinity08
Skrivet av Sound Shower:

Datorn skickar 101010101.

Via HDMI

101010101 kommer fram = bild
101010101 kommer inte fram = brus

Så enkelt är det.
Att folk fortfarande inte fattar det visar bara att det finns fler oinsatta Svenssons idag med för mycket pengar.
Det är liksom INGEN som köper en TP-kabel (nätverkskabel, om du inte vet vad det är) för flera tusen. Samma princip.

Ser faktiskt inte riktigt din poäng här, du säger ju emot dig själv. Har man en dålig kabel/fel på kabeln kan överföringen bli felaktig, och därmed orsaka "brus". Eftersom det är digitala signaler är det snarare frysningar eller lustiga streck i bilden än klassiskt analogt brus. Har man en bra kabel kanske man slipper dessa överföringsfel.

Men förutsatt att kabeln bara fungerar blir det självklart inte någon bättre bild med en dyrare kabel. Jag menar inte att man ska köpa en svindyr kabel, men det kan vara en bra idé att inte köpa det allra sämsta, framför allt på längder över 10m. Under 10m brukar det mesta fungera lika bra.

Av infinity08

Brukar gå att justera i bildskärmens menyer.

Av infinity08

Du kommer knappast märka någon skillnad mellan kablar så länge det är under 10m. Över 10m kan det vara bra med en bättre isolerad kabel. Däremot så kan det vara nice med lite kvalité på själva kontakterna om man tänkt dra ut och stoppa in dem ofta.

Av infinity08
Skrivet av ströbröd:

Vette fan om jag postat rätt över huvudtaget men vi försöker. Jo jag fick hem min i5/minnen/modekort för några veckor sedan direkt satte jag ju i sakerna men utan att installera om datorn. Känns som att datorn är seg vid uppstart av vissa saker. Bör jag installera om eller kommer det inte göra någon skildnad

Byter man moderkort är det mer eller mindre ett krav att installera om windows, annars kan man få alla möjliga lustiga problem. Så ja, ominstallation rekommenderas