Inlägg

Inlägg som Semjonov har skrivit i forumet
Av Semjonov
Skrivet av keyser:

Att sortera sina sopor verkar vara en process som är på tok för komplicerad för iallafall minst 50% av befolkningen. Under mina år i styrelsen i bostadsrättsföreningen där jag bodde tidigare gick det inte en vecka utan att det var total kaos i soprummet. Och var något för stort, som t.ex. en pall man fått sin TV levererad på? Då kastar man den bara över staketet in i grannens häck.

Edit:
https://i.imgur.com/RzWWmTh.jpg

Bostadsrätt säger du, du ska vara med då det är hyresrätter i ett multikulturellt område. Bott i sånt tiidgare där det var rätt stökigt, och går igenom ett ibland, där bärs det sängar och möbler friskt ut mot soprummen, dock ställs mycket utanför, antar att det är för att det är fullt där inne, eller att dom inte ids bära in det.

Av Semjonov
Skrivet av Pumphålet:

Jag kan ha bytt plats på SATA kablarna i moderkortet, men moderkortet sparar väl inte någon slags mbr. Allt det sitter väl på SSDn. Eller sparar moderkortet någon sådan data i minnet?

Alttså, försöker du ens boota från rätt disk då? Om du har råkat byta kablarna..

Av Semjonov

Jag tycker det med i5-12400f känns roligast, det lär ju hålla ungefär lika länge som det 3000kr dyrare alternativet.

Billigt chassi på Inet också, om jag inte hade ett berg av chassion ståendes redan...haha

Av Semjonov

"Metallskenan" som du inte har.

Av Semjonov

Gud vad jag hatar notifikationerna, får sldrig ngn jävla ordning på eländet.

Av Semjonov

Annonsen är avslutad

Av Semjonov
Skrivet av Scarabeo:

Låter riktigt dyrt. Bor i Stockholm men i en förort och här kan man få valfri pizza plus dryck för 85 kr under lunchtid. Annars kostar den dyraste pizzan 105 kr tror jag.

Ligger väl runt 100kr i Umeå för en pizza, de billigaste på ett ställe jag brukar hämta är 80, en Carlzone 90kr, men i det stora hela en pizza i Umeå 80-120 kr beroende på vilken modell och ställe.

Vet att när jag började jobba på ett lager som låg i ett industriområde var det ett ställe som tog 29kr för en pizza där, var 25 år sen ungefär, tror inte dom skattade så hårt på mycket av pengarna.

Av Semjonov

Har ett rtx 3070 kort som jag beställde typ maj kanske det var, går väl sådär. Hörde av mig till dom i början av februari, då var det "i nästa leverans skulle jag få". Kanske skulle skickat ett nytt mail snart, tror jag ska skicka ett nytt mail till veckan och höra.

Av Semjonov
Skrivet av Dreas89:

Här kan jag faktiskt rekommendera någon matkasse. Bäst av de vi testat hittills är Hello Fresh. De brukar ju frekvent köra med rabatter och erbjudanden med. Vi kör 4 portioner vilket motsvarar ca 3 vuxna portioner eller 2,5 vuxen och att barnen tar.

Äter relativt stora portioner för egen del.

Vi har kört den ett par veckor, antar att jag suger på att laga mat för jag håller alltid på iaf 50-100% längre än receptet. Och sen blir maten ofta dissad av barnen..men iaf fått ett par nya rätter som duger åt dom.

Av Semjonov

Ett tips kan vara att skriva vart kortet finns någonstans.

Av Semjonov

Känns väldigt sent och ovärt det mesta, rent spontant kommer dom ju att få rejält med spö av Intel i samma prisklass. Tur att AMD har billiga moderkort för att kompensera. Det är de billiga moderkorten som kommer att göra att dom kan tävla mot Intel.

Av Semjonov
Skrivet av sesese:

2500kr (men vill spela på ett kort med så svag prestanda?)
https://www.proshop.se/Grafikkort/MSI-Radeon-RX-6500-XT-MECH-...

Alltså uppriktigt så duger ju prestan hyfsat i 1080p gaming som säkert har konstaterats, hade priset varit 1500kr hade ju ingen sagt ngt alls. Även för 2000kr känns det som ett bra köp just nu med den situation vi har nu, dock surt med bandbredden och minnesmängden.

Av Semjonov
Skrivet av aragon:

ingen är överviktig, den med högst fett nivå är jag som ligger på drygt 20% dom andra tränar/tävlar på elitnivå.
vi äter inte jätte mycket kött, äter vi kött är det till 95% blandfärs i olika format. däremot köper vi nästan allt eco märkt.

Jag satte mig dock nu och började kolla hur ofta det springs i mattaffären och gissar att jag hittat varför vi har så jäkla hög mat räkning.
vi storhandlar på ica 1 gång i veckan men tydligen småhandlas det väldigt ofta på lokala coop, en månad hade vi 30!! besök på coop. ska ju kanske nämna att jag handlar aldrig, frugan har alltid velat göra det själv. Hmm ska nog föreslå att jag handlar en månad eller att vi försöker planera inköpen bättre för jag misstänker att kostanden består av att det handlas extra saker som egentligen inte behövs var gång det springs i affären.

Om ni elitidrottar så kan ni ju i princip ta alla andras siffror, och sen dubblar ni dom. Åt sjuukt mycket då jag var yngre och tränade/matcher de flesta dagarna i veckan.

Av Semjonov

Vi sätter in 4000kr till matkontot i månaden, sen utöver det är det runt 2000kr från ett annat kort jag har via jobbet. Inte räknat semestermånaden är vi iaf under 7000kr totalt inkl. toapapper etc med två vuxna och två barn i mellanstadiet. Barnen äter dock knappt hemma känns det som (Tydligen är skolmaten helt okej numera jmf med när jag var liten (Hörs klagomål om en äcklig fisk ibland, verkar vara ugnsbakad torsk som sööög redan då jag var liten.) och det var kräkvarning minst ett par gånger i veckan.

Frun får mat via jobbet då hon måste äta med barnen där, väldigt billigt, nästan olagligt billigt känns det som, 150kr i månaden...lol. Sen gör jag alltid matlådor hemma, som jag antingen fryser in eller tar med till jobbet dagen efter. Sen får vi även sallad på jobbet till medtagen lunch.

Av Semjonov

Bildskärm såld

Av Semjonov
Skrivet av medbor:

Det är väl sånt som folk lägger pengar på när de utövar andra hobbys

Elen går ju dessutom till att värma huset vilket är nettoplus mer än halva året, så bara halva effekten ’går till spillo’ jämfört med en värmepump eller motsvarande annan värmekälla. Så den effektiva kostnaden är nog närmare häften

De flesta värmer väl inte upp hus sommarperiod, och de som har AC får bara en ännu större förlust av att kyla ner ytterliggare värmekälla.

Av Semjonov

Bra egen insats, iaf, kika på ngt med i5-12400f, det är väl max det som borde finnas inom budgett.

Av Semjonov
Skrivet av Knotvillage:

Hoppas verkligen inte detta kom som en nyhet för någon att grafikkorten drar mer ström…

Ett 3080 drar runt 440 idag, 3090 över 500. Därför kan jag inte förstå folk som köper under 850 psu till sina datorer om dom uppgradera med tiden. Skulle gissa att inom Intel 14900 och RTX 5080 kommer utan problem kommer dra 1000w. Är ju bara gilla läget, spel är ju en hobby och det kostar pengar. Så länge datorn inte drar över 2400w så proppen går så ser jag inget problem med förbrukningen.

Asså jag har svårt att se mig själv och många andra köpa en dator som totalt drar mer än 350-400W under belastning, man måste ju köpa ny ventilation till rummet, oavsett hur stort det är nästan.

Vad räknar man med att en människa "drar", typ 100 watt tror jag att jag hört? Om jag skulle ha en 1000W dator skulle det ju vara som att jag typ hade party med tio pers till i min håla i källaren, typ 5-6 kvadrat tror jag "mitt" rum är..

Av Semjonov

Personligen förstår jag inte hur man kan diskuttera bensinpriser utan att göra det politiskt.

Bensinpriset är högre, det beror på ssker, inga problem köp elbil som är iaf 3 gånger dyrare än alla bilar tillsammans som jag köpt senaste 30 åren, problem med bensinpris löst.

Av Semjonov

Föraktet mot vår regering är massivt på min arbetsplats, massiv skatt på bränsle med helt sjuk reduktionsplikt samt elbilsrabatten är rätt enkla måltavlor som får extremt med hat. Alla förstår t.ex. inte fördelen med att ge "rika" människor rabatt på sin 600-700k bil medans alla andra ska skattas stenhårt ner i rännstenen.

Frågan är ju hur länge folk kommer att knyta näven i fickan, när man inser att man får samma peng i slutet av månaden av att ligga hemma sjuk/vab som att ta sig till jobbet.