Inlägg

Inlägg som Semjonov har skrivit i forumet
Av Semjonov

Massa fågeljävlar äter upp mina jordgubbar, och grannens katt har en bjällra på sig så hon är inte till mycket hjälp. Så nu blir det att skaffa nåt nät etc för typ 200kr till de 50 jordgubbar vi typ får...lol

Av Semjonov

La ut en annons på Blocket, tog 40 timmar innan den kom upp. Tror der går dåligt för dom nu..

Av Semjonov

17 grader ut nu, woho för högsommar..

Av Semjonov
Skrivet av Kalium:

Intressant tråd. Sitter i en liknande sits nu. Kontrollrum inom tillverkningsindustri. Nyrenoverat, nytt företag, men mestadels samma gamla folk som jobbat med varandra länge på samma plats men för ett annat företag. Vi kommer vara 6st skiftlag med kanske 6-7 operatörer per skiftlag som ska använda kyl/frys. Förut på förra företaget var det alltid en jävla röra i kylskåpet och jag tror att jag var nog den enda som rensade. Brukade gå igenom kylen varje vecka och slänga gammal mat osv.

Vi har diskuterat detta lite på jobbet och troligtvis kommer det bli så att t.ex nattskiftet på fredag får rensa kylen och slänga allt gammalt eller som inte har datummärkning. När man går på frivecka så tar man med sin mjölk, yoghurt, osv hem igen. Får hoppas att det räcker för att få det att fungera. Vi är trots allt vuxna människor allihopa.

Släng allt som inte är tydligt märkt med att ngn tänkt äta upp det inom närtid. Annars kommer ngns saker att bli kastade som denne skulle äta på måndagen eller nåt...och så blir den förbannad..

Av Semjonov

Typ 200 anställda; 4 kylskåp man får ha medtagen mat i. Samt ett skåp man kan ställa tomma matlådor i.

Varje fredag rensar min arbetsgrupp eftersom vi är sist på plats allt, allt åker i soporna inkl. tomma matlådor.

Av Semjonov

Jag vet inte när jag köpte ngt på steams "rea" sist. Den brukar suga prismässigt.

Av Semjonov

Gick ju inte horribelt för en gångs skull.

Av Semjonov
Skrivet av Mordekai:

Kan inte mer än hålla med, en stor anledning till att jag numer bara kör Braun på allt detta, de har samma uttag på allt, inklusive reseetuiet till eltandborsten.

Aldrig noterat det, får "hoppas" allt går sönder samtidigt och gå all in på Braun....eller att det plötslig är usb-c på allt...=)

Av Semjonov
Skrivet av Durkadur:

Jag hade velat att man gick ännu längre och hade USB-C som standard även till andra mindre apparater som t.ex. rakapparater. Jag har 3 rakapparater, alla med olika laddare och det värsta är att de är från samma tillverkare. Så tillverkarna har lyckas inte ens hålla en standard för sina egna produkter. Det är ett smärre vansinne.

Alltså, har eltandborste, 2 trimmers, 2 rakapparater. Ingen kabel passar ngt annat trots att flera är philips.

Lite magiskt att bara forcera det på mobiltelefoner men man kan väl inte begära för mycket från politiker. Det är de hårdaste orden jag vågar använda på detta forum.

Av Semjonov
Skrivet av Aphex:

Jag håller med. Bort med både reseavdraget och utjämningen så svensson slutar bosätta sig på platser där det varken finns jobb eller skatteunderlag för kommunal service.

Du vet om att det inte finns boende för alla i storstäderna? Sen direkt den stund som t.ex. gruvnäring, industrier, skogsbruk etc. ja allt börjar skattas i den kommun arbetet utförs, då blir det ett intressant läge.

Av Semjonov
Skrivet av Dunder:

Tråkigt, hade hoppats på att M$ skulle ge det jobbet till någon annan studio. Antar att Fallout-serien är död

Spelat alla fallout spel, det enda som är dött är väl deras antika spelmotor.

Av Semjonov

Spelade en hel del Fallout 76 ett tag, dock när man hade spelat sig igenom kampanjerna tappade jag intresset, jag är inte så road av spel som har ett endgame att grinda gear...;o)

Av Semjonov
Skrivet av ErikDah:

Är nog på samma sida, hoppas fokuset hamnar på single player och dialog med roliga bunkrar att utforska, behöver inte världens största värld med världens snyggast grafik men gärna mycket easter eggs.

Jag tar gärna världens största värld, med världens bästa grafik, det vore nice eftersom Fallout alltid legat iaf 5 år efter i grafik, för att inte snacka om hur alla rör sig..

Kan gärna ta coop i det, om det är valbart och bra implementerat.

Av Semjonov
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Rabatten gällde bara till 09:00 imorse. Men de var slut vid 21 igår kväll så jag missade det tyvärr.

1TB tror jag var slut innan 2000. Jag beställde 2st 500GB till barnen strax innan klockan slog och då var 1tb diskarna borta.

Av Semjonov
Skrivet av Bakgrund:

Folk brukar skylla på att de vill kunna kliva in i bilen lättare, men är man så stel/överviktig att man inte tar sig in i en bil som inte är en suv bör man göra något åt det kanske. En annan vanlig förklaring är att man behöver den 1-2 cm högre markfrigången när man kör på de välplogade vägarna i södra Sverige, även vanligt att folk köper fyrhjulsdrift av samma skäl.

Biltillverkarna älskar det, bara ta en billig B-segmentsbil, höja den 1-2 cm, slänga på lite "terrängplast" runt bilen, lägga till ett X eller "cross" i modellbeteckningen och höja priset med 40-50k.

Du blir nog gammal någon dag också, eller sjuk, försök göra ngt åt det, kanske.

Av Semjonov

Att tjänster som Bankid och Kivra är i händerna på privata aktörer är helt sjukt med tanke på hur viktiga de är. Men å andra sidan har ju många politiker inget omdöme utan skänker bort viktiga register åt östeuropeiska länder. Så vad är egentligen värst..

Av Semjonov
Skrivet av Mumu55:

Gissar att SSD NAND priserna är på väg ner. Och att det finns bra med tillgång på marknaden.

Skärm verkar också vara på väg ner.

Finns en del indikationer på att komponentbristen lättar något framöver.

Lättar ngt? Det har ju inte varit brist på annat än gpuer, och nu finns det väldigt gott om dessa på hyllorna...och sommaren kommer. Det kommer att fortsätta med kampanjer nu för att försöka få ngt sålt.

Av Semjonov
Skrivet av Vispsleven:

Får väl ändå sägas vara ett klipp. 6-core (12 trådar) intel i5 10400f för 999 kr. Brukar ligga runt 1400 kr.

https://www.inet.se/produkt/5303147/intel-core-i5-10400f-2-9-...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5354930

Edit: Har du benify kan du köpa presentkort på 5% rabatt med om du beställer via cdon då.

Problemet är att en i3-12100 kostar lika mycket samt b660 och b560 moderkorten ligger extremt nära varandra i pris.

Av Semjonov
Skrivet av nu1mlock:

Har du ens testat att ta bort undervolten eller har du bara bestämt dig för att det är pga. undervoltning som spelet kraschar?

Han har ju bestämt att det är spelet som behöver patchas eftersom det inte kan vara hans undervolt eftersom den är stabil i andra spel.

Av Semjonov

Men testa då. Så vet du, och vi.