Inlägg

Inlägg som alibababert har skrivit i forumet
Av alibababert
Skrivet av anon127781:

Du verkar veta väldigt mycket, för övrigt så kan jag säga att mycket har talat för en release till sommaren. Så du behöver inte varje AMD's beskyddare, alla vet hur det står still och förmodligen har de problem att mäta sig med Intels Sandy Bridge.

Hur bulldozer ska klara av att konkurrera med LGA 2011 samt deras kommande Tri-Gate processorer kommer för mig att bli en gåta..

ja, det har ryktats om en realese till sommaren. men amd har inte sagt något. det har varit diverse skumma sidor som påstått att bulldozer ska släppas i juni.

ang lga 2011... först och främst är lga 2011 riktad mot servermarknaden snarare än vanliga svenssons. de bulldozer processorer som ska komma till am3+ är för konsumentmarknaden. däremot ska det även komma bulldozer processorer till servermarknaden och socket g34/c32. de bulldozerprocesorerna ska, enligt de rykten som finns, ha 16 kärnor, dubbla mängden cache mot konsument bulldozer. dessutom 4 kanalers ddr3 minne i 1866mhz. sandy bridge-e ska enligt de nuvarande ryktena ha 6 kärnor, 12 trådar, och på lga 2011 4 kanals minne i 1600mhz.

visserligen vet vi inget hur varken bulldozer eller sandybrige-e kommer prestera per klockfrekvens, ens vilken klockfrekvens de kommer ha. jag skulle dock betta på att bulldozer sopar banan...

Av alibababert
Skrivet av FredrikMH:

Eller kan man ljuga för sig själv och se det som en framgångssaga med Bulldozer... Berätta gärna hur detta är positivt för AMD.

Swec ger intrycket av att amd kommer släppa dåliga processorer först, för att sedan släppa ordentliga bulldozers. så är inte fallet, då de som kommer släppas först kommer vara ordentliga bulldozer, och de som släpps sedan kommer vara ännu bättre bulldozers. amd har aldrig sagt att de skulle ha släppt några processorer i juni, det är bara rykten. donaimhaber är även de väldigt intel friendly, många ryckten om problem med produktuionen kommer just därifrån...

källkritik...

Av alibababert

swec lyckas återigen med det... amd går ut med något och swec påstår att det tyder på att amd misslyckats och att intel är bäst...

Av alibababert

http://open.spotify.com/user/alibababert/playlist/3YxeMUyvilP...

en kopia på vår lanlista. inte bara dunka, men man tröttnar hyfsat fort på det

Av alibababert
Skrivet av Mörkret:

Jag sitter personligen på en E6600 med ett GTX460 och hade för ett halvår sedan ett GTX260 istället. Det är en väldigt klen rigg och det känns, det flyter inte bra någonstans. Och om man tycker att det är helt okej att köra på low eller kanske i enstaka fall medium på spel. Visst, då kanske en Llano kan funka hjälpligt. Men för tusan, vem går och köper en ny dator i syftet att spela på den och då väljer det klenaste valet? Det är ju helt uppenbart att kasta pengarna i sjön. När det kommer till laptops så funkar där för där har man inte lika mycket val och det finns andra saker som batteritid att ta hänsyn till.

Man måste vara en idiot om man köper en ny stationär dator att spela på och då väljer redan nu långsamma delar m.a. Llano. Speciellt med tanke på hur lite en i5 med 560Ti/6850 kostar.

Hur många köper då en dator enkom att spela på?

Först och främst är Llano avsedd för laptops, och där finns det ingen konkurennt. Det finns inget som har samma cpu och gpu prestanda till den strömförbrukningen. Inget. I dagsläget är dessutom mer än hälften av alla datorer som säljs laptops.

Intels integrerade grafik räcker inte ens åt äldre spel. På Llano däremot kan du spela crysis. visserligen inte med allt på högsta med över 9000 i antiallising, men hur många kräver det egentligen?

Av alibababert

om man slapp meshen på sidorna så kanske det skulle vara intresant, nu blir det bara p12 känsla över det hela

Av alibababert

voodoo, det var grejer det!

Av alibababert

nxzt phantom. är dock väldigt personligt om man gillar det eller ej

Av alibababert

Lite synpunkter:
* om du inte har bråttom skulle jag vänta på bulldozer. den väntas släppas i början av juni
* jag skulle köra 3*6970. dock finns det ganska få s1155 mobon som kan ta tre dualslotkort.
* kör på en ssd med gen2 av sandforcekontrollern (typ vertex3)
* köp ett ax agg ist för ett hx agg, ax serien är nyare och med lite högre verkningsgrad

IPS>120hz

något halvtrevligt kan vara en raid1 av ett par mekaniska hårddiskar. du får upp läshastigheten en del (uppemot 70% mot en disk) samt du slipper oroa dig över falerande diskar i samma utsträckning

Av alibababert

snyggt byggt fräsig kärr.. grej

Av alibababert
Skrivet av Axeteg:

Hmm undra om det är något folk som spelar fortfarande?

igår blev vi över 5000 från sverige så ja!

vi har dessutom precis startat krig mot Ryssland, så lite nya spelare skulle inte skada

länken till spelet är www.erepublik.com

Av alibababert

först och främst:

om du ska ha många skärmar är amd med eyefinity att föredra, oavsett hur mycket fanboy du är.

om du sedan måste ha nvidia endå, så är det smidigast att ha maingrafikjkortet/korten till huvudskärmen och sedan köra på sämre och strömsnålare grafikkort till de andra skärmarna.

men om du börjar med ett gtx 580 och 1-2 skärmar så funkar det aldeles utmärkt

ska du köra uppemot 3 gtx 580 + en massa annat skadar det inte med 1200w, även om ett 1000w antagligen skulle räcka

varför du ska ha en sån fantastisk mängd hårddiskar förstår jag inte riktigt, och om du ska uppgradera datorn alteftersom så kan det vara smart att köpa en disk i taget, då priset på diskar sjunker hela tiden.

Av alibababert

http://img834.imageshack.us/img834/9392/prntscrnich.png

yay, störst skrivbord i tråden... märk den enorma mängden klockor samt att det är 4 skärmar

Av alibababert

ska ni bara testa prestanda i gamingtest? för isf bör ni köra på billig am3 (ni får sexkärnig + cf mobo för typ 2k) sedan cf 6950 som ni unlockar, 4k
då blir det 2k till resten, vilket borde kunna räcka. det blir helt överlägset nån sandybridge rigg i gamingprestanda. bör hålla hyfsat jämna steg även i cpu benches, dock en liten bit efter, klockar antagligen inte heller lika bra

Av alibababert

mycket bra jobbat, har följt arbetet från start till mål. du skulle i mycket högre grad än p12 med plexichassit förtjäna en plats på förstasidan

Av alibababert

ofta nån önskat att få se en 16 årings rum?

Av alibababert

undrar vad jonas fick för att lägga upp den här artikeln... eller om han bara hade rökt på...

Av alibababert
Skrivet av hakuni:

Va? Ska inte Llano använda AM3+?

nej, Llano ska använda en separat sockel. den måste ju ha stöd för den integrerade grafikdelen, vilket am3+ inte har. amd kommer med andra ord göra en intel och ha en konsument socket och en entusiastsocket. skillnaden är att det kommer finnas budgetmodeller av entusiast sockeln(am3+), vilket det inte gör med intels 1366

Av alibababert
Skrivet av SilentHarmonic:

Kanske köper en beroende på priset. Men det är ju AMD vi snackar om, inget överpris här inte.
Men frågan är..Kommer inte dessa APU:er använda sig av Socket FM1?

vad jag vet ska de använda fm1. dock ska det ju även finnas strömsnålare modeller tänkta till laptops och liknande. antar att de kommer till samma socket då.

Av alibababert
Skrivet av Patan77:

När jag satt ihop datorn så brydde jag mig inte så mycket om hur den såg ut inuti var mer ute efter prestandan faktiskt, men nu så ska jag sleeva kablarna, spraya chassit inuitti svart och skaffa snyggare fläktar så kommer nog se mycket bättre ut efter det (:

låter lovande. ser fram emot en uppdatering