Inlägg

Inlägg som suedish har skrivit i forumet
Av suedish

Jag köpte precis spelet, har aldrig spelat det ens en sekund, så det blir ju spännande att försöka sätta sig in i Heter Suedish ingame.

Av suedish
Skrivet av Swennis:

När du spelar upp en film, tryck M, och klicka fram till högtalare, sen har du audio offset där, ta delayed med 150-200ms. Är vanligt att man får förställa det när det är 24hz filmer... jag har satt det som defult för alla filmer... men får ändra till 0 på 50 eller 60hz filmer.
Sen apropå segt i menyerna, testa ställa in "Vertical sync- Enable during video playback" i settings-video output, då drar vertical sync bara igång när filmerna startar.

Nice, ska prova när jag kommer hem tackar. En fråga som uppstår är ju varför det är ett issue i XBMC med detta, medans VLC (tex) spelar upp korrekt utan att man behöva ändra manuellt. Det känns som nåt dom borde kunna åtgärda ..

Av suedish
Skrivet av Letrix:

Testa slå av/på "Use a fullscreen window rather than true fullscreen" i inställningarna för video och se om det blir någon skillnad i menyerna.

Här finns lite vanliga problem och eventuella lösningar när man kör XBMC i windows, kolla bland annat på nedersta punkten "2.12 Audio issues and/or slow video playback":
http://wiki.xbmc.org/?title=XBMC_for_Windows_specific_FAQ

Tackar, ska läsa igenom det där, men för att förtydliga så är video playback helt ok i den bemärkelsen att det flyter perfekt och hackar inte osv, men ljudsynken är off. Gällande menyerna så har jag ändrat på inställningarna för true fullscreen eller inte men det blev ingen skillnad. Men ska läsa igenom din länk och se om det finns nåt man kan prova på

Av suedish
Skrivet av immutable:

Behöver nog lite mera info än så om vi ska kunna hjälpa dig.

Vilken version av XBMC?
Vad kör du för OS?
Vilka menyer är det som är tröga? XBMC UI eller t.ex. Blu-ray/DVD menyer?
Vad har du för komponenter? CPU, moderkort, minne etc.
Inställningar i XBMC, uppdateringfrekvens, upplösning etc?

Har hört att vissa kan få problem om man kör ljudet via HDMI, pröva med optisk kabel eller vanlig stereo istället om möjligt. Detta var dock länge sen jag hörde nåt om så kan vara åtgärdat vid det här laget.

Om du kör Windows vilket jag antar att du gör så kan jag rekommendera att testa OpenELEC. Det går att köra direkt från en USB-sticka så du behöver inte vara rädd för att förlora din Windows installation.

Personligen kör jag XBMCbuntu @ 1080p på en gammal Core2Duo E8400 med 4GB RAM utan några problem alls, inget lagg eller ljud ur synk. Det enda jag inte lyckats med är att få korrekt uppspelning i 24hz, men det är ärligt talat inget jag stör mig på.

Absolut. Jag kör XBMC 12.2 "Frodo på Win 8 Pro, specs för HTPC är: i3-4340 3.6ghz (Haswell), ASRock H87M-ITX, Corsair Vengeance 2x4GB, Kingston SSD 120GB, Streacom FC8B EVO Chassi
Det är menyerna i XBMC som är tröga, dvs när man bläddrar mellan filmer, eller är inne på inställningar osv. Även musen givetvis, den laggar ordentligt efter i dessa menyer. Uppspelningen av filmerna hackar inte utan flyter på fint, men ljudet är som sagt ur synk. Jag tar ut ljudet via HDMI.

Jag tänker fortsätta köra på Win 8 och inte OpenELEC tex, det pga tjejjen och småknoddarna hemma också använder HTPC'n till surf/webbspelande, så för att underlätta för dom och minska whine åt mitt håll så är det Windows som gäller Hade jag varit ensam användare av den alt. 100% renodlat XBCM skulle jag absolut kunnat byta.

Edit: Grafikdrivisarna är uppdaterade till senaste, bra att veta. Samt ang. spec så behövde du givetvis inte veta vilket chassi, men kopierade bara min sig

Av suedish

Jag som verkligen ville köra XMBC på nya HTPC'n, men upplever mycket strul med det. Tex är menyerna så otroligt tröga och laggar ordentligt, och vid uppspelningen av film är ljudet ur synk. Kollar jag direkt via VLC så funkar det klockrent såklart. Är detta något ni andra upplevt?

Av suedish

Problemet löst. Jag trodde jag hade nyaste drivisarna, men tydligen inte, det fanns nyare. Drog in dom nya och så funkar det mycket bättre nu.

Av suedish

Varför dålig FPS på Viaplay (funkar klockrent på annan dator)

Tjena.

Har precis byggt en ny dator, bra specs med en I3 3.6gh processor, 8gb ram, SSD disk osv, allting har funkat klockrent tills nu när jag skulle kolla fotboll på Viaplay och FPS'en är åt helvete, det spelas inte alls upp bra. Kollade på andra datorn, samma match, samma bredband och allt, och där funkar det klockrent (nåja, det är fortfarande viaplay). Jag kan givetvis spela upp 1080p filmer utan minsta problem.

Även om jag sänker kvaliteten till 0.2mbit/s från dom 3mbit/s som blir default, så är det fortfarande kass FPS. Alltså ingen begränsning i troughputen. Är det något i Silverlight jag måste mecka på eller har ni någon annan idé?

Av suedish
Skrivet av yrbat:

Synd, tycker det syns rätt tydligt på bilden att den inte kommer passa men det är ju svårt att veta innan man sett chassit... Förhoppningsvis blir den väl hyggligt tyst ändå eftersom det inte är mer än den fläkten som kommer låta. Kanske hade det gått att byta kortet på öppet köp?

Japp, you live and learn. Nu i efterhand (när jag sett chassit och vet hur det är tänkt) så ser man ganska omedelbart att moderkortet inte kommer passa. Men tänkte skriva det här iaf eftersom det är den kombinationen av moderkort/chassi som rekommenderas i guiden, så att nästa person som läser detta är medveten, man ska ju dela med sig av sina erfarenheter

Av suedish
Skrivet av suedish:

Det där moderkortet passade inte jättebra till Streacom chassit, processorn är placeras riktig nära väggen där heatpipesen ska vara, så dom måste böjas till och plattas riktigt ordentligt utan att ha sönder dom. Får se om jag lyckas med det, men om någon annan ska köpa ett liknande kit så kanske det är värt att kolla på ett moderkort som passar bättre?

.. jag lyckades inte, utan kör nu med CPU fläkten istället, så den är inte totalt ljudlös. Fail.

Av suedish
Skrivet av radx:

Moderkort ASRock H87M-ITX
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1864080
Detta moderkort ser ut att ha nödvändigt utrymme mellan ram och 24-pins. Det finns moderkort som kostar cirka 150kr mindre men där är utrymmet betydligt tajtare och då får du köpa en 24-pins förlängningskabel å hålla på joxa.

Det där moderkortet passade inte jättebra till Streacom chassit, processorn är placeras riktig nära väggen där heatpipesen ska vara, så dom måste böjas till och plattas riktigt ordentligt utan att ha sönder dom. Får se om jag lyckas med det, men om någon annan ska köpa ett liknande kit så kanske det är värt att kolla på ett moderkort som passar bättre?

Av suedish
Skrivet av radx:

Tyvärr kan jag inte svara på om moderkortet kommer gå klockrent att installera då jag inte har samma moderkort själv. Men är du säker på att du inte vill ha en Haswell istället? Du får en betydligt mer kompetent GPU och en CPU med högre IPC samt mer prestanda per watt så att säga. Motvikten blir förstås att du måste välja ett haswell moderkort och en haswell cpu. Så de blir inga 1798kr. Du får istället räkna med att de landar runt 2100kr. Om du är väldigt noga med hur video uppspelningen blir med bluray så kan jag också nämna att Haswell har inte problem med 23.976hz buggen som Ivy och Sandy har. Se denna artikel: http://www.anandtech.com/show/7007/intels-haswell-an-htpc-per...

Jag skulle tittat närmare på dessa komponeneter:
Moderkort ASRock H87M-ITX
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1864080
Detta moderkort ser ut att ha nödvändigt utrymme mellan ram och 24-pins. Det finns moderkort som kostar cirka 150kr mindre men där är utrymmet betydligt tajtare och då får du köpa en 24-pins förlängningskabel å hålla på joxa.

CPU Intel Core i3 4340 3,6GHz Socket 1150
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2107032
Extremt hög klockfrekvens 3,6ghz, dual core, räcker å blir över, Bra gpu HD4600 som fixar bluray 23.976hz! GPU:n fixar även vissa spel i normal settings enligt tester som du kan själv googla fram på nätet. Även om man normalt sett inte spelar på en HTPC så är de ändå bra att vet att GPU:n har lite umph så att säga!

Föresten du har glömt kylpasta i din beställning. Du får med kylpasta men jag skulle istället kört på Silver kylpasta. Man vinner någon grad plus de går åt en hel del när man sätter ihop alla heatpipes.

Lycka till!

Tackar för det utmärkta svaret. Spelar det någon roll att CPU'n du länkar ligger på 65W istället för dom 55W som jag kollat på tidigare? Kommer det bli ett problem?

Tillägg: Jag valde det moderkort och processor som du rekommenderade, mycket bra! Tur att jag skrev en post och att du är så snabb

Av suedish

Jag tänkte lägga en beställning idag på en HTPC som är väldigt inspirerad av denna guide. Har någon möjlighet att kika igenom min inköpslista för att se om jag missat något och så allt passar ihop? Fick välja ett annat moderkort, så vill gärna veta att det dels passar i chassit och är bra i övrigt.

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=127601...

3TB 3.5" disken är till min stationära, så den ska givetvis inte med i HTPC'n.

Av suedish
Skrivet av megamats:

Låter precis som att du har problem med overscan, bara att leta efter det i CCC eller Nvidias kontrollpanel och ändra värdet tills att bilden når ända ut i kanten.

Du har så rätt så Det funkade givetvis som du sa, nu ser allt fint ut Tack!

Av suedish

AOC I2757FM - bild sträcker inte hela vägen ut

Tjena,

Köpte just en AOC I2757FM, där bilden inte sträcker sig hela vägen ut till ramen, är väl en 2cm svart border just nu på varje sida om bilden. I vanliga fall hade jag justerat det antingen manuellt och sträckt ut bilden eller via en auto-adjus på skärmens egna meny. Men nu kör jag detta via HDMI och då finns inte det valet. Testade på en lägre upplösning bara för att se att bilden faktiskt kunde gå hela vägen ut så det inte var nåt fel på skärmen, och det gick. Men 1920x1080 så är den ihopkrympt som sagt.

Har ni något tips på hur jag ska göra?

Av suedish
Skrivet av Redundant:

tror du glömde tala om vad du ska ha det till, blir lite lättare för folk att hjälpa till då.

Suck, givetvis. My bad! Ändamålet är för spelande, dels för ett kanske inte såå krävande spel som det nya RIFT (MMO) som precis släppts, men även för Battlefield spelen.

Av suedish

Rekommenderat kort för 2 papp?

Tjena,

Ska köpa ett nytt grafikkort i nästa vecka, tänkte se vilket ni rekommenderar för runt 2000:-? Kan tänka mig att gå lite högre också om det är värt det. Har en i7'a/6gb ram, kör win 7.

Tack på förhand.