Inlägg

Inlägg som vohaul har skrivit i forumet
Av vohaul

Är väl alltid bra utesluta så mycket som möjligt innan man klagar. Som du beskriver det så låter det ju förstås som det är fel på minnet. Konstigare saker än att ett minne funkar bra på ett moderkort/cpu och inte ett annat har ju hänt dock (även jedec hastighet).

Av vohaul

Hade ett liknande problem för ett tag sedan.
Skapa en memtest86+ (https://www.memtest.org/) USB minne och boota från den.
Gå på inställningar och ändra error report mode till BadRam pattern.

får du konstant fel på samma adresser eller grupper av adderser så kan du blocka dem i windows (eller linux).

Av vohaul
Skrivet av KAD:

Jag kodade en del (Visual Basic…) på windows 3.11. På en 286:a @20MHz (med turbo-knappen intryckt) om jag inte minns fel. Det här var alltså på en dator utan minnesskydd (det kom väl med 386?) för processerna och ett operativsystem utan riktig multitasking. Det var också när jag var typ 15, så med rätt begränsade kunskaper och tre decennier sedan.

Men vad jag minns kunde en process helt enkelt ta hela CPU:n och hålla den tills man frivilligt yield:ade. Ville man att ramverket skulle rita om GUI:et fick man yielda. Men om man ritar GUI:et själv, så finns det inget[1] som kan avbryta processen. Vilket antagligen gör Windows 3.11 till det minst olämpliga av alla skrivbords-Windows om man vill ha ett stabilt system som bara gör det det ska med en enda applikation.

Där har ni antagligen förklaringen till att ett system från millennieskiftet kör alldeles för bra hårdvara för OS:et och ett OS som var två-tre generationer gammalt när systemet var nytt.

[1] inget mer än interrupt från hårdvara, så klart.

286an var första x86 cpun med memory management unit.
Windows NT var första windows med fungerade isolering mellan processer. Windows 95 skulle väl också ha det i teorin men krashade program där drog ju ofta ner hela systemet i skiten.

Av vohaul

Lista på olika saker som kan fixa krasch till desktop.

https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/Community-Crashing...

För mig var det antingen "Try reducing Texture Streaming from the in-game settings" eller "Discord Overlay" vilket var dom 2 sista grejerna jag ändra innan det slutade krascha.

Av vohaul

@flaxehytt:

Nu är ipv6 aktiverat här i stockholm i alla fall, ingen aning om det är officielt eller bara något test, men det verkar fungera som det ska.

Jag kör med ett gammalt kabelmodem i bryggläge och en asus router med ipv6 stöd.

https://image.ibb.co/bQHiBG/comhem.png

Av vohaul

undrar om man ska våga byta till comhem 50/10 för samma pris från en BBB 20/2 DSL med i princip 100% uptime, hastighet och latency. verkar ju vara lite att köpa grisen i säcken det här, iof är det väl bara dom som har problem som skriver här, men dom verkar ju vara många

någon som har erfarenhet av misslyckade byten ADSL -> comhem?

*beslutsångest*

Av vohaul
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mhe
Funkar följande?
snmpget -v1 -c public -Ov 192.168.100.1 1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.1.1.6.3

Om inte, fungerar web gränssnittet http://192.168.100.1/ ?

nej det ger en timeout. webinterfacet fungerar ja.

$ snmpget -v1 -c public -Ov 192.168.100.1 1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.1.1.6.3 Timeout: No Response from 192.168.100.1.

Av vohaul

Hej

Ni som kör SNMP mot modemen, är det nått specielt man måste göra för att få det att fungera eller? Har provat snmpwalk med community public på 192.168.100.1 och på modemets 10.x.x.x IP utan svar. Jag har ett SA EPC2203 modem.