Inlägg

Inlägg som Danlin har skrivit i forumet
Av Danlin
Skrivet av TrooPnet:

finns det nån någonstans som faktiskt klarade av moonstone???

tanka ner å körde det på emulator för ett tag sen... kraschar fortfarande när draken kommer

Visst klarade man av moonstone! Men fn så man fick nöta och nöta! Minns vilken otrolig glädje det var när man till sist lyckades dräpa draken.

Ett av de bästa spelen som gjorts till Amiga

Sen vet jag inte om nån nämt spelet Screamer 2 - men det var iaf hur kul som helst att spela fyra st mot varandra!

Kom ihåg även detta spel: Hidden & Dangerous

Av Danlin

Ojoj vilka minnen som kommer tillbaka! Härlig tråd

Men ni har ju missat en riktig klassiker, nämligen Warhammer Dark Omen! Det har man tillbringat många timmar med. Skulle gärna se detta spel i en nytappning!

Av Danlin

Har inte testat powerdvd 9 i win 7 64bit men väl arcsoft total media theatre, tmt. TMT tillsammans med anydvdhd funkar klockrent med både bluray och hddvd.

Tipset är alltså att testa TMT som imo är vida överlägset powerdvd.

Med TMTs SIMHD aktiverat får även DVDfilmer ett lyft och en ok HD-look.

Av Danlin

Har bra erfarenhet av overclockers.co.uk. Beställde HP och U den 19okt på kvällen för £248.25 inkl DHL som fraktalt. På tisdag den 20okt fick jag meddelande att jag skulle skicka in dokument för verifiering. Mailade dessa kl 08 på onsdagmorgon den 21okt och bad om leverans till den 27okt. Döm om min förvåning när jag på torsdagen, alltså dagen efter (22okt) får ett samtal från DHL som undrar om jag är hemma för leverans?! Jag bad dem återkomma dagen efter eftesom jag då var ledig.

Så inget ont att säga om overclockers eller DHL som fraktbolag. Ruggit snabba!

Nu snurrar både ultimate och HP på mina två datorer där hemma och installationerna gick väldigt enkelt via USB-sticka

Av Danlin
Av Danlin

För mig gick det också smärtsamt segt mellan varje steg vid installationen av win7. Jag avbröt flera gånger för att jag trodde det var nåt fel men efter att ha läst lite på nätet och fick rådet att vänta så gick installationen hela vägen. Men frågan är om det inte var nåt knas med min brända iso ändå. Å andra sidan gick det otroligt segt när jag testade att installera från usbsticka. Beats me. Glad iaf över att ha bytt från Xp till 7:an!

I framtiden får det bli InfraRecorder ist för Nero

Av Danlin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LillFredde
Menar du på ditt HDD problem eller huvudtaget?

Menade ett partitionsprogram som faktiskt fungerar under win7 som det går att merga partitioner med

Av Danlin

Hej

Installerade RC7100 i helgen på min HTPC. Efter MÅNGA långa timmar lyckades jag till slut.

Mitt första bekymmer stötte jag på när jag ville köra RAID. Var helt säker på att win 7 skulle ha stöd för det från början men icke. Efter att ha letat och hittat drivrutiner som funkade med win7 så var det bara att lägga in och köra på. Nåja nästan iaf.

Mitt andra problem tillskriver jag partitioneringen. Fy fan vilket junk! Det var helt omöjligt att få merga ihop två tidigare partitioner till endast en - det gick fö inte heller inne i win7. Detta är fortfarande olöst. Jag hade tidigare 3 partitioner på denna disken varav min tidgare C: var lite för liten och den ville jag öka på. Partition D kunde jag offra vilket jag också gjorde och trodde då att jag skulle få allokera allt ledigt till en partition. Men icke. Fick installera på gamla D: som fö gick bra att splita upp till två partitioner under installationen. Kvar är jag nu med gamla C: och en del av gamla D: som jag alltså inte lyckas merga ihop. Nåja vidare till problem nummer 3.

Problem nummer tre visade sig i form av en BSOD under själva installationen. Det visade sig att det berodde på det inbyggda grafikkortet. Lösningen var att trycka i ett 7600 och installera win7 med det och sedan switcha till det interna. Vid uppstart identifierade win7 att det var ett 6150 vilket var korrekt men vid omstart genererade en BSOD pga felaktig drivrutin. För att undgå detta var jag tvungen att återigen boota med 7600, switcha tillbaka till det interna och sedan efter att win7 hade installerat och ville starta om, avbryta det och uppdatera drivarna till 6150 från win update. Sen funkade det utan BSOD.

Trots en massa strul så var det lätt värt kampen! Har inte hunnit testa det alltför mycket men de första intrycken var imponerande och utlöste en jag vill ha känsla.

Är det nån som har en lösning på hur jag i win7 kan merga ihop mina partitioner? Jag lyckades iaf inte. Går bra att ta bort partitioner och formatera men inte att merga dem. Tips på tredje parts program som är kompatibla med win7 tas tacksamt emot.

Av Danlin

Har också gått över till Usenet och kör med Astraweb och SABnzbd+ 0.4.9 och är verkligen supernöjd! Inga problem att maxa linan. Har provat med 2-15 connections och kör nu med 8. SABnzbd+ är verkligen smidigt. Enkelt att ställa in och bra hjälp finns att tillgå i forumet Finns annars en superenkel guide här

Om man även kör Firefox så vill jag tipsa om följande smidiga plug in. Glöm inte att skriva in din API-nyckel som man hittar i SABnzd+ under Config/General och längst ner

Får man problem med att få FF-plug att visa downhastigheten kan man behöva göra följande:

1.) I SABnzbd+ under Config/General ändra Host till din lokala IP, tex 192.168.1.10. Ändra port till 8081. Spara inställningar. Starta om datorn.

2.) Efter reboot. Starta FF. I pluginen under configure nzbstatus och fliken SABnzbd ändrar du URL till http://192.168.1.10:8081/sabnzbd/

3.) Starta SABnzbd+ Nu bör downloadikonen hoppa igång.

4.) Ut på valfri nzb-sida, tvnzb.com, och ladda hem filer som i en vanligt torrent

Denna plug in har även stöd för Newzbin och är det är nån som känner sig generös och har en invite över till Newzbin tar jag tacksamt emot den.

Av Danlin

Är det inte dax för lite nytt tänk i kylarsammanhang? Ingen som börjat med 3-D cooling ännu? Allt hittills in om kylarvärlden är bara konventionell 2D-cooling. Boooring!

Av Danlin

Tycker COD4 är ruskigt ojämnt i svårighet på veteran. Vissa banor e busenkla medan andra är tamefan helt fuckin överjävliga! Detta är det enda COD som varit så på svåraste moden! Alla tidigare har man lyckats passera svåra ställen på max 10-15 försök. Vissa passager tog fanimej över 100 ggr av grejja i COD4. Hur tänker man när gör ett spel på detta viset undrar jag? Men men, allt som allt så var det iaf ett ruggit bra lir! Nu återstår att hitta alla intels

Av Danlin

Stealth på allt. Kör med Linksys WRT54GS router, xps inbygga bradvägg, NOD32

Av Danlin

Vad är det för nätdel du kör med? Gissar att det är den som spökar. Skit in skit ut...

Kombinationen nätagg/moderkort lr moderkort/minnen kan ev också vara felorsak.

Av Danlin

Re: temp..

Processor: E6300
Original Ghz: 1,83
Överklockad hastighet, Ghz: 2,33
cpu volt: Original
Idle: 48/46
Load: 59/57
CPU kylning: Scythe Ninja - med Nexus 120 mm på lägsta varvtal. Ofta står fläkten helt still.
Moderkort: Gigabyte DS3
Lappad: Ja
Övrigt: Chassi, Antec 180 med 2 nexus 120mm fläktar för utblås, 1 nexus 120mm för insug, samt 1 antec medföljande casefan som kyler HDD på lägsta varvtal, Nätagg: Antec Neo HE 500W, Passivt 7600GT
Stepping: 6 rev B2
Multiplier: x7

Efter lappning sjönk coretempsen med 6-8 grader och då var jag inte så noga heller vid själva slipandet utan det går att göra det avsevärt blankare än jag gjorde.

Av Danlin

Ring lr maila dem och fråga så får du snabbt svar

Av Danlin

1) Se till att ni anslutit CPU-kylaren KORREKT! Gör den inte det så kan symptomen bli som ovan.

2) Kör med endast EN minnessticka MEN se till att den sitter i RÄTT bank. Kolla i eran moderkortsmanual vilken som gäller!

3) Se till att moderkortet INTE är kortslutet i chassit - ta helst ut moderkortet och lägg det tex på en kartongbit. Koppla in allt igen och dra igång datorn. Det går att tjuvkoppla ingång genom att sluta ihop de två power SW pinsen så man slipper dra in chassit i det hela.

4) Har ni ett gammalt vanligt PCI-grafikkort så testa med ist för PCI-e-kortet.

5) Kör med så få komponenter till en början. Dvs skippa HDD, DVD, extra ljudkort, extra nätverkskort lr annat bjäfs. (Vissa nätagg kräver dock att tex en HDD kopplas in för att vilja vara med i matchen...)

6) Det är inte så att det moderkortet trådskaparen valt måste flashas för att kunna köra c2d-prollar? Vad kör du med för CPU och vilken revision har du på kortet???

Edit: Dum fråga - Ni har väl kopplat kabel mellan grafikkort och skärm samt slagit på strömmen?

Av Danlin

Ja förhoppningen var att du själv skulle veta vilket BIOS som satt i. Kommer du inte ihåg vad det stod i posten?

Av Danlin

Vilket BIOS sitter i ASRock? Är det AMI, Phoenix, Award? Kolla tex här: http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

Av Danlin

Du hittar ju nyare chipsetrutiner från hemsidan - ta dem istället. Skivan struntade jag fullständigt i och tog hem allt från deras sida och det funkade utan problem.

Av Danlin

Öh.. du skall antingen använda en VGA-kabel eller en dvi-kabel från grafikkortet till skärmen. (HMDI räknar jag inte med..)