Inlägg

Inlägg som Songless har skrivit i forumet
Av Songless
Skrivet av Ibymafayhas:

Okey. Tack. Blev lite svett där ett tag då ordern delades upp på 8 avslut. Men sålänge det är samma order och handelsdag så verkar det vara lugnt då.

Av Songless

En snabb fråga. Om man får flera delavslut i en säljorder, blir det mer än en courtageavgift samt växlingsavgift då? Gäller Avanza.

Av Songless
Skrivet av zulix:

Vart hittar man quizet?

Playstation plus och sedan vinn ps5 och vr2 på store-sidan.

Av Songless

Någon som klurat ut sista frågan i playstation plus-quizet?

Av Songless
Skrivet av Json_81:

Verkar så.

Frukstansvärt illa. Närmar sig 40 minuter nu sedan öppning.

Av Songless

Avanza totalt nere??

Av Songless

Någon som vet vad som händer med kurslarmen på Avanza? Blivit helt banans med att de blandas hej vilt och istället för storleksordning så är det nån skev datumordning. Förstör ju totalt hela översikten och halva grejen med att ha kurslarmen!

Av Songless

Connection problem BF4

Tjena!

Är det någon mer som spelar BF4 på PS5 som också har problem med att få kontakt med servern? Står bara connecting och snurrar hur jag än försöker få det att fungera. Någon som har möjlighet att testa och se om ni har samma problem annars?

Av Songless
Skrivet av HalfSack:

Menade alltså playstation stars. Men löste det.

Av Songless

Någon löst gåtorna och vet vilka spel som gäller i Playstation stars denna månaden?

Av Songless
Skrivet av N_Micke:

Någon som också fått mail från psn och fattar hur man ska göra detta:

Playstation Plus Festival of Play må gå mot sitt slut, men det finns fortfarande tid att utnyttja ditt exklusiva erbjudande: uppgradera ditt medlemskap till PlayStation®Plus Premium utan extra kostnad!

Står ju likförbaskat uppgradera för xxx kr resterande dagar. (Kollat både appen och via webbläsare)

Undrar samma sak. Börjar ju brådska lite nu om inte annat.

Av Songless

Om man flyttar en aktie från Swedbank till Avanza hur blir det då med inköpspris osv? Sköts allt det automatiskt så siffrorna blir rätt eller hur fungerar det rent praktiskt?

Av Songless
Skrivet av Conqvistadoren:

Det är positivt att detta står med i borgensavtalet. Då har du ju en tydlig möjlighet att invända att hyresvärden inte agerat enligt avtalet. Att gå i borgen "såsom för egen skuld" som det brukar stå är ju förknippat med betydande risker. Om du behöver träda in och reglera din systers skulder har du sedan regressrätt mot henne, dvs att hon får en skuld till dig. Antar att hennes kreditvärdighet inte är den högsta så du kanske inte kan få tillbaka något där... Väldig tråkig sits för alla inblandade!

Ja, man får väl hoppas att det kan ha någon form av betydelse. Tyvärr är min syster redan rejält skuldsatt hos Kronofogden och jag har väldigt svårt att se hur detta ska lösa sig på ett bra sätt. Jag antog att saker hade ordnat upp sig någorlunda då hon numera haft jobb sen några år tillbaka och börjat beta av skulderna genom att Kronofogden går in och plockar pengar automatiskt varje månad och jag antog därmed också att hon åtminstone betalade hyran. Speciellt eftersom hon inte sagt något annat till mig. Ja riktigt jäkla tråkigt är det iaf minst sagt.

Av Songless
Skrivet av jojopp:

Trist o höra, kolla även "avtalet" du skrev på som borgensman, det kanske står något där hur fastighetsbolaget ska hantera dessa situationer. Borde finnas någon lag som styr detta också...

Lycka till och hoppas att det löser sig

Det står längst ner på borgensförbindelsen att om hyresgästen inte uppfyller sina åtaganden, tex inte betalar hyran, så bör hyresvärden underrätta borgensmannen så snart som möjligt så att denne har möjlighet att vidga åtgärder.

Så när hyrorn inte kommer in som de ska från och med mars förra året så tycker jag det är totalt jäkla orimligt att inte få vetskap om detta förren i januari året efter!

Tack för omtanken. Man har ju haft bättre dagar om man säger så.

Av Songless

Rättigheter som borgensman??

Hej...

Jag är borgensman på min systers lägenhet. Nu har jag fått ett kravbrev på nästan en hel årshyra! Bortsett från att jag är oändligt besviken på min syster så undrar jag hur i hela h**vete fastighetsbolaget inte har hört av sig tidigare! Är det verkligen lagligt att vänta såpass länge innan de ger mig en notis om vad som försigår? Tycker att det borde räcka med max 2 missade hyror innan de borde hört av sig! Någon här som vet något kring detta och vad man har för rättigheter som borgensman i detta fallet?

Mvh

Av Songless

Någon som lirat och kan ge ett utlåtande om spelet?

Av Songless
Skrivet av Mono:

<Uppladdad bildlänk>

Ja "upp till 40%" så det gäller nog kanske inte för alla då. Jag har redan essential så det kanske är därför jag "bara" får 30%. Tycker det är lite kasst ändå. Låt alla få samma rabatt istället, dvs 40% rakt över. Det hade varit mest rättvist och minst krångligt.

Av Songless

Står 30% på bägge för mig. Så kanske skiljer sig beroende på vilken marknad man tillhör. De du länkade var ju i dollar.

Av Songless
Skrivet av Mono:

Jag har PS Plus Premium men skulle nog säga att Extra är det bättre valet.
Just nu är det 40% rabatt på Extra och Premium.

För mig står det bara 30% rabatt 🤔

Av Songless

Ni som daytradar eller iaf kör kortsiktigare köp och sälj, kör ni på ISK eller AF-konto?