Inlägg

Inlägg som Kimball har skrivit i forumet
Av Kimball
Skrivet av Sneaky:

Det skadar inte, men det finns ett bra pingsystem, så det är inte nödvändigt. Ofta förstår man rätt bra vad ens medspelare försöker göra ändå.

Efter ~20h är jag beredd att hålla med. Pingsystemet funkar ju oftast klart tillräckligt. Har aldrig varit ett fan av voice med randoms. Spelar ofta med en polare på voice och 1-2 randoms, funkar finfint. Även med 3 randoms ibland och oftast blir det ju inga problem!

Klart trevligt lir överlag, blir nog 40-60h i det totalt kan jag tänka mig. Men att ha minst 1 polare att lira med gör stor skillnad för spelglädjen känner jag. Inte lika kul att dö eller döda randoms vs. polare.

Av Kimball

Sitter själv på 8700k @ 4.5ghz och ett 3080 och märker ingen makaber bottleneck i just 3440 tbh, men det blir nog klart mer märkbart med 4080.
På en side note hade jag kikat på 32GB ram vs. dina bef. 16GB, märkte att många spel flöt på avsevärt mycket bättre mer mindre problem iom. den uppgraderingen. Förvisso trist att köpa ram du inte kan använda i nästa uppgradering, med beggade stickor borde inte behöva bli så dyrt.

Av Kimball
Skrivet av Sneaky:

Det kan nog dröja med en gratishelg med tanke på hur populärt det har blivit.

Om du bara vill spela solo så går det, men det är rätt tydligt att det inte är vad det är designat för. Allt flyter väldigt mycket bättre med lite team work. Spelet verkar dock så här långt ha ett av de minst toxiska och mest positiva communities jag sett. Fattar inte riktigt varför, men det gör det riktigt kul att lira med Randoms också.

Funkar det bra med randoms utan voice, eller är voice ett halvkrav för att det ska flyta på?

Av Kimball
Skrivet av Meowi:

Okej, jag tycker att det är synd med byggdelen, hade varit roligt om den var bättre eller mer avancerad.

Ja det är väl den enda delen de gjort sämre än Valheim hade tbh. Samtidigt GÅR det ju bygga sjuka slott osv långt in i spelet, så helt borta är det absolut inte! Mer att spelet inte kräver basbyggande på samma sätt som typ Valheim där man hade krav på inomhusdelar på de flesta delar man skulle bygga.

Av Kimball
Skrivet av Oliver91:

Känns lite som Valheim möter Pokémon i lite version men får väl fördjupa mig i detta spel till helgen.

Jag sitter fast i samma träsk som dig, har snart 20 års jubileum som WoW spelare.

Exakt så är det. Lirade Valheim många timmar när det släpptes, och Palworld gör ALLT bättre (förutom dungeons som är oerhört underwhelming just nu). Bara en sån sak som att kunna crafta saker via material som ligger i vilken kista som helst är MAGISKT vs. som i Valheim behöva plocka på sig materialen osv.
Att även ha pals som slavar för automation är så satans trevligt och minskar avsevärt det absolut tråkigaste delarna.

Skrivet av Leiri:

Fem Miljoner men ingen verkar spela spelet där bara 6% har fångat fler än 20 pals och bara 0.1% fler än 50. Spelet hade ju ingen marketing alls innan släppet heller utan en massa streamers som började spela det, samtidigt. Spelet påminner löjligt mycket om Ark dessutom. Frågan är hur mycket innehåll de rakt av kopierat/stulit när det kommer till alla pals och hur länge det här spelet kommer vara populärt. Ger det en månad. Väldigt lite originellt innehåll i spelet.

Jag skulle säga att marknadsföringen de faktiskt körde funkade brutalt bra. Ingen trodde de skulle leverera för att i slutänden överleverera på en nivå som sällan skådats. Det är klart de lånat mycket av Ark och Valheim mfl - men så funkar väl ALLA spel idag? Sen att du ser det som att de inte har något originellt håller ju få med om. Man har rätt till sin egna åsikt givetvis, men jag är helt säker på att detta är här för att stanna en lång tid framöver.

Av Kimball

Palworld! Ett Valheim on steroids kombinerat med lite pokemons. Fånigt lysande koncept.

Av Kimball

Palworld

Någon annan som är orimligt taggad inför imorgon ?! Känns som ett Valheim med pokemoninfluenser vilket känns oerhört lovande!
Spenderade x antal timmar i Valheim och är säker på att det kommer bli liknande här. Största utmaningen jag känner nu är att ingen pgoress följer med servrar emellan - man börjar alltid om från början om man inte har en dedikerad server tillgänglig. Min kära 6 års gamla NUC lär inte palla det dessvärre, även om några specs fortf inte finns tillgängliga.

Men jag såg ingen tråd om spelet på forumet än trots att det exploderat på youtube osv senaste veckan! Trots EA verkar det flyta på oerhört bra osv av allt man läst/hört/sett.

Av Kimball
Skrivet av ipac:

Ehh, det där är ett skämt eller?

Låter tyvärr som den bistra vardagen som många "kundfronts/kundtjänstjobb" innebär. Riktigt tråkiga arbetsmiljöer där folk klockas stenhårt på det mesta, även toabesök.

Av Kimball
Skrivet av internet946:

curve/revolut: vilket lands betalkort är dessa då?

På ngt sätt måste de räknas som ”molnbetalningar” killgissar jag eftersom jag tilläts använda det mot youtube Indien.

Av Kimball
Skrivet av Snyft:

Vad är billigt för att starta/stänga lampor/vägguttag?

Ikea TRÅDFRI tycker jag löser just de enklare behoven ypperligt!

Av Kimball

Delar med en polare så det är inte så blodigt. Ser hellre att dottern kan se på Bluey än annat trams på många andra kanaler, så det är värt det. Dessutom har de börjat ta ensamrätt på vissa animes jag kikar på, så jag är fast. Kunde brytt mig mindre om 4k dock.

Av Kimball

Man borde ju i teorin kunna kombinera Telias 250mbitserbjudande á 299kr och sen lägga på sitt Telia Life-erbjudande om man har mobil eller TV där också för att få 500mbit för 299kr!

Av Kimball
Skrivet av dool:

Jag är 181 cm (och rätt tung). Har ju haft min i ett par månader nu. Är fortfarande nöjd. Tycker inte att det du nämner är nåt problem. När jag fick stolen så kände jag mig lite besviken på att ryggstödet såg kort ut. Men i praktiken var det inga problem med det. Har man ställt in den ordentligt så sitter man jäkligt skönt i det. Upplever utbuktningen vid ryggslutet som helt perfekt.

Det här att ryggstödet formar sig efter en ger en helt sanslöst bra känsla och det är ju nåt som få andra stolar ger.

Tror att den kritiken du tar upp är sånt man tror blir ett problem om man tittar på stolen hur den ser ut, utan att ge den en chans och verkligen sitta i den och göra inställningarna bra. Den ser ju lite lustig ut om man är van med standardstuket på gamingstolar (a la rallystolar).

Reglagen är gedigna och andas kvalitet när man vrider på dem.

Nu sitter jag ofta mer eller mindre framåtlutad i min stol och har saknar inte nackstödet ens en gnutta. Hade en AK Racing förr och i den lutade jag mig aldrig så långt tillbaka att jag nyttjade nackstödet.

Vill man sitta som i en fåtölj, bakåtlutad och med fötterna/benen framåtslängda och "vräka sig" så kanske inte Embody är rätt val.

Annars skulle jag säga att även om Embody upplevs som en lite udda lösning i början så blir den en "acquired taste" snabbt som man inte ångrar. Lyx hela vägen så att säga.

Låter ju klart lovande! Sitter själv på stabil ~104kg dadbod så är inte helt lätt jag heller.
Hur upplever du "missljudet" när man rör sig "normalt" i stolen? Jag har inte alltid lurar på på, speciellt inte medan jag jobbar hemma och hade stört mig något fruktansvärt på missljud från stolen så fort man smårör sig.

Av Kimball
Skrivet av internet946:

Vf måste man använda curve/revolut?

Tillåts inte att betala med svenskt betalkort med utländsk adress.

Av Kimball
Skrivet av Haiden:

Vanliga Embody fanns på Nordiska Galleriet när jag vart där och provsatt, lite skillnad mot gamingvarianten i sittdynan men ändå snarlik, om jag kommer ihåg rätt från när jag researchade så är gamingvarianten lite mer förlåtande mot "liggande" gamingpose (det vill säga känns skön ändå) än den vanliga. Kolla på BTOD:s videor om dem, tycker de går igenom gediget. Jag vart också orolig för avsaknaden av nackstödet från en början, men absolut inget som jag känner att jag behöver efter ca 3 månader.

https://www.youtube.com/watch?v=lKxTZM33HXE

Betalade 15.4k för min, helt klart nöjd då jag mestadels jobbar hemifrån.

Mjo kikat massor på BTOD som är vettiga, men i slutänden handlar det ju ändå om ens egna personliga upplevelse vilket är svårt att utvärdera utan att testa.
Jag trodde faktiskt inte Nordiska galleriet fanns i GBG, tji fick jag, bra tips, ska kika på det!

Av Kimball
Skrivet av internet946:

kan man använda sitt vanliga bankkort?

Tillsammans med curve/revolut japp. Har mitt kopplat mot Ica-mastercard.

Av Kimball
Skrivet av internet946:

Proxy? Menar du vpn?

Oops, givetvis.

Av Kimball
Skrivet av BasseBaba:

Hur löser man det här? VPN? Måste man ha femtielva lokala kreditkort som man får genom att skapa nått kryptokonto och göra banköverföring först?

Har du en mer detaljerad guide?

Tyvärr inte. Löste genom snabba googlingar osv. Var längesen jag satte upp det nu, men sålänge man har revolut eller Curve så är det största hindret löst.

Av Kimball

Proxy och beställ YT premium via Indien med hjälp av Curve card. Familykonto kostar inte många kronor och kan delas på fler... Men det blockas väl såklart också snart.

Av Kimball
Skrivet av matjen:

13 650 klippte jag min för i maj. Tror inte det blir billigare nu på ett tag dessvärre. Kanske blir någon black friday best case.

Ah prishöjts sedan dess alltså iom 14.4k nu efter 25% rabatt, piss...

Skrivet av dool:

Ah, fick hem den idag.

Känner redan att, jäklar vilken skön stol. Och vilken gedigen kvalitetskänsla i reglagen. Och hur skönt ryggstödet formar sig.
En riktig lyxpryl.

Först tänkte jag att den såg låg ut och att ryggstödet inte gick så högt. Det var ingen problem.

Det är så va? Hur lång är du? Vissa verkar mena på att mina 180cm ev. kan bli ett problem lite beroende på om man har kortare överkropp vs. ben (kurvaturen hamnar fel och ryggstödet känns oms du säger för kort).
Jag är så satans on the fence kring att köpa stolen. Avsaknaden av nackstöd är en del (även om Atlas verkar göra något som dock stökar med garantin om något går sönder) men också problemet med att returkostnaden är 650kr om jag inte är nöjd. Har ingen möjlighet att provsitta en jädra Embody runt GBG heller vad jag lyckats googla mig till vilket är brutalt störande. Jobbar så mycket hemma fortfarande att jag ändå är sugen på investeringen trots att jag i min nuvarande stol ändå inte lider som vissa verkar göra av trött rumpa/rygg osv.