Inlägg

Inlägg som Kimball har skrivit i forumet
Av Kimball
Skrivet av dudukun:

Bra när det är på det viset.
Jag fick följande av Computersalg:

"Din Klarnabetalning har tyvärr löpt ut och kan inte förnyas, och vi har därför annullerat din beställning.

Om du fortfarande vill ha varan måste du lägga en ny beställning.

Vi är ledsna för besväret."

Jahopp. Tack för inget då?

Bland det sjukaste jag hört. Så sinnessjukt dåligt.

Av Kimball

Känslan när hjärtat slår en dubbelvolt av mail från Amazon "Uppdatering av beräknad leverans för din beställning från Amazon.se" så gällde det ett par skor jag beställde för 2½ mån sedan och helt hade glömt bort. Det här är lika dåligt för min hälsa som Gamestopaktien var en kort stund!

Av Kimball
Skrivet av Mattias10:

Har ej fått svar från Amazon ännu. Men gick in och kollade på mina beställningar, och nu står det åter igen "Såld av: Amazon EU S.a.r.L." så det var väl bara nån bugg eller något. Har det bytts tillbaks för er andra också?

Samma här, tillbaks till Amazon Sarl nu.

Av Kimball
Skrivet av muSashi:

För att summera det hela, NetonNet har ingen kö, dom skickar ut sina kort på måfå. Även om du beställt ditt kort före någon annan är det inte alls säkert att du får din beställningen före dom tyvärr.

Fortfarande inte sant. Ingen som beställt non OC efter 20 eller 21/9 har fått sitt kort än om man går utifrån andra tråden. Sen finns väl säkert enstaka specialfall ala det Webhallen beskrev tidigare, shit happens. Men till dess att något annat faktiskt bevisats kanske folk kan lugna sig lite med att slänga ur sig ogrundade killgissningar

Av Kimball

Tror största problemet med Mini-modellen var att den kom så pass mycket senare än 12 och 12 Pro i detta fall. Dessutom kan det för gemene man vara svårt att motivera prisskillnaden mot SE 2020-modellen då de vid första ögonkast kan verka nästan likvärdiga. Jag hoppas verkligen inte de skippar mini-varianter framöver, hade oerhört mycket hellre haft den formfaktorn än 11 som jag sitter på nu, men gick från X som jag fullkomligt älskade storleken på (likvärdig 12 Mini). Men de får nästan skylla sig själva när de skjuter sig själva i foten med lanseringarna.

Av Kimball
Skrivet av Youjimbo:

Har för mig Patrik beskrivit detta tidigare. Flödet går lite såhär:
1. Kortet kommer till centrallagret.
2. Kortet skickas till första beställningen i kö. Gemensam kö för alla.
3. Om kortet skickas till någon som beställd med "hämta i butik" så skickas kortet till denna butiken.
4. När kortet anländer till butik får personen som bokat mail som informerar om att produkten finns att hämta upp
5. Om personen avbeställer eller tiden löper ut (ifall man valt att betala i butik så kan tiden löpa ut) så går kortet ut i rotation igen, men det skickas INTE till nästa beställning på tur i kösystemet och tillbaka till centrallagret. Det går däremot till nästa beställning som har beställt för upphämtning i butik.

Min tolkning är att webhallen vill undvika att skeppa runt kort runt om i landet i hopp om att beställningen inte avbeställs utan man skickar en gång, sedan går det till näste man/kvinna i kö i samma butik.
Av denna anledningen kan detta hända. Har hänt förr och Patrik har beskrivit det tidigare i tråden, men jag hittar inte inlägget

Fullt rimligt, hade ju blivit totalt logistik och hanteringskaos om kortet skulle skickas tillbaks till centrallagret igen. Upplevs kanske olyckligt för andra som beställt tidigare osv, men som sagt fullt förståeligt flöde imho.

Av Kimball
Skrivet av improwise:

Är det så att bristen snarare ökat än minskat på senaste tiden? Har egentligen mest hållit koll för skojs skull för stunden men tycker mig noterat att 3090 fanns i lager en del tidigare (inte så konstigt med tanke på priset) men inte nu längre, antar att det är väntande 3080 kunder som tröttnat på att vänta

Kommande veckor har väl potential till ännu sämre tilldelning iom. kinesiska nyåret också är jag rädd för...

Av Kimball
Skrivet av b-fire:

Någon som vet om Netonnet fått in några Asus 3080 TUF non OC? Några som fått leverans därifrån? Beställde själv ett den 1/10, men när jag frågar får jag inga bra svar.

Generellt verkar vissa som beställt runt 20/9 fått sina kort. Sitter själv på 24/9 utan någon info.

Och idag slog nästan hjärtat en dubbelvolt, fick meddelande från Amazon.se där jag också har en icke OC-TUF beställning sedan 2 jan, men tyvärr mailade de bara:
"Hej,
Leveransen av din beställning är tyvärr försenad. Vi gör allt vi kan för att du ska få den försenade artikeln så snart som möjligt. Vi ber om ursäkt för besväret."

NO SHIT SHERLOCK! Nåja...Lite märkligt mail att få då jag aldrig fått ngn ETA på leverans.

Av Kimball
Skrivet av Zoul:

Reagerar på detta. Är det verkligen så?
Känns väldigt problematiskt spontant..
Någon som har mer insikt i detta?

Känns som att ÅF i princip aldrig haft problemet och därför inte utvecklat det internt utan krävs en manuell jävla IT-ticket eller något för att få ut en viss köplats på kund X. Säkert inte heller prioriterat att "lösa" eftersom det inte ger några extra pengar in atm...

Skrivet av Yasko:

De kan väl åtminstone ge info om beställningsdatumet de betar av till folk som frågar. Man är helt i mörkret, hade inte sweclockers tråden för levererade kort funnits hade man ju inte haft en aning om vart man är i kön, deras fejkdatum som de ger till alla säger absolut ingenting. Folk som hade satts upp i deras kö 3 månader efter mig hade tex samma leveransdatum. Fanns nån som tjafsade med mig här tex om datumet i december, han lär vänta 2 månader till .

exempelvis, "senast levererade vi till de som beställde 21:a september", så jävla svårt ska det ju inte vara....

Som sagt, transparensen är absolut olycklig, men några fejkdatum handlar det ju inte om, utan de grundas ju på vad tillverkarna/tidigare kanaler informerar om, sen varför leveranser inte infrias vet ju inget om.
Tror än en gång det handlar om att de innan 3XXX-och PS5-lanseringen aldrig satts i en liknande sits innan och därför inte haft behovet på samma sätt. Men det är bara killgissningar.

Av Kimball
Skrivet av Jagers:

Här kommer lite information från Komplett.se som jag haft mailkontakt med

"Hej!
Tack för ditt mail.
Vi kan inte säga när du kommer att få din order.
Vi kommer att skicka det ut i ett kösystem. Din köplats kan vi inte säga, det ligger i ett system som inte vi kan se eller ändra.
Men vi hoppas alla kommer att få den så snabbt som möjligt.
Det är nu upp till producenten på hur många leveranser vi får och när.
Just nu är det datumet som står på din order som gäller tills vi får mer information."

Dem rakt ut ljuger flera gånger i detta svar. Mitt "förväntade leveransdatum" har flyttats fram 5 ggr nu, leverantören har sagt åt dem att dem inte kommer få in några kort ex. i februari och ändå sätter dem upp 3 februari som väntat leveransdatum. Sista gången jag beställer nått från komplett.

Kortet i fråga gäller ASUS RTX 3090 TUF non-oc

Fast än en gång har det väl varit tydligt från alla ÅF att dessa datum är det som de får kommunicerat till sig - sen skiter det sig från tidigare led? Det är ju en avvägning de gör att "vi väljer att kommunicera ett ganska troligt datum hellre än inget alls för att det kanske gör någon nöjdare", uppenbarligen passar det inte alla, men det är ju omöjligt att göra alla kunder nöjda här hur de än gör. De kan ju bara gå på datum de får till sig, om något skiten sig påvägen som är utom deras räckhåll är ju svårt att förutse/göra något åt? Sen är det pissigt att många ÅF inte har ett kösystem där de kan ange köplats, absolut.

Av Kimball
Skrivet av Shakermaker:

Diskuterar Webhallen något liknande, att erbjuda andra alternativ? Annars lär det ta typ ett år innan de betat av backloggen.

Det är även intressant ur ett juridiskt perspektiv. Kan ÅF vänta månader (år) med att leverera en beställning, trots att de löpande får in nya leveranser med likvärdiga produkter?

ÅF i sig kan ju omöjligt gjort något fel rent juridiskt i denna härva? De tillgodoser ju kunder med allt de får in. Dessutom har väl som sagt de flesta på senare tid också tagit bort möjligheten att öht boka/förköpa (inte alla, men "de största spelarna") korten. Dessutom är det ju ingen ÅF som inte godkänner att ge pengarna tillbaks om något dragit i förskott, hade det varit fallet hade det varit en helt annan fråga. Så jag tycker inte ÅF kan beskyllas för något kring denna lansering öht, förutom att vissa är sämre än andra på transparens vilket är olyckligt, men de styr ju inte tillgången på korten.

Av Kimball
Skrivet av skitsur:

Verkar som de börjar pilla med min order på Amazon, 3080 TUF, 2 jan. Fått ny status iallafall. Återkommer om det är Amazon som luras som andra har påpekat här, eller om den faktiskt håller på att packas :).

För skojs skull, har du valt direktbetalning eller faktura?

Skrivet av swe-mighty:

Berätta gärna vad du tycker om det. Högljutt eller tyst?

Såg nu att det stänger av sig.. Så låter som du har andra problem..
Dubbla kablar från PSU låter rimligt

Sitter själv på icke OC-varianten av samma kort som tillfällig lösning till 3080, fånigt nöjd ändå. Betydligt tystare och 10-20 grader svalare än mitt 1080Ti jag hade innan trots lätt oc upp mot ~1980mhz på core.

Av Kimball
Skrivet av Fragilehands:

Så är det ju hos typ alla ÅF?

Många blockerar väl åtminstone nuförtiden möjligheten att "köpa" kortet och har istället bara möjlighet att lägga bevakningar? Det var min uppfattning iallafall?

Av Kimball
Skrivet av Mattias10:

Ser inte ut som ett så roligt kort. Du kanske är super inställd på ett 3070, men annars kan man beställa 3060 Ti hos Dustin för ett väldigt bra pris!

https://www.dustinhome.se/product/5011209311/geforce-rtx-3060...

Priserna är helt knas dock. Här är samma kort fast icke ultra versionen för 8700 kr? wtf
https://www.dustinhome.se/product/5011209313/geforce-rtx-3060...

Dustin har ju dock beställningsbara produkter utan ngn som helst ETA på lev. datum, så man bör ju bara beställa därifrån om man har väldigt gott om tid, tyvärr.

Av Kimball
Skrivet av Koolaiden1233:

Då verkar dom vara framme vid 1 januari. Grattis.

Verkar som att Amazon har ännu sämre koll än de flesta andra ÅF eftersom folk som beställde i Sept inte fått sina. Är inte förvånad alls tbh då Amazon.se är lite av ett skämt vs. sina forna jag i seriositet generellt. Glad att folk får sina kort såklart, men det måste sticka i ögonen på de som beställt många månader innan.
Väntar med spänning på min Amazon-order som lades 2/1 som sagt. Lite som att invänta lottoraden.

Edit: Ni som fått era kort från Amazon och ni som inte fått det, har ni betalat direkt eller via faktura? Har själv faktura valt där atm. Tänker om det är så att folk som inte fått i sept kanske kört faktura? Vore bra att veta om man ska ändra för att minimera risken

Av Kimball
Skrivet av CaVeMaN83:

Beställde ett Asus 3080 TUF none OC ifrån Amazon.se den 29 / 10 , och det skickades ifrån Tyskland igår

Fanns det att boka så tidigt alltså? Hade du skrivit 29/12 hade det känts mer rimligt men

Av Kimball
Skrivet av Frux:

Asus RTX 3080 TUF
Beställningar: 932
Inkommande kort: 5 st

Har varit småsugen på ett 3080 men det känns inte så lönt att försöka köpa ett.

Äh, lurkar man tråden och är beredd att ge ~10-11k så kan man ju få ett på några dagar. Största utmaningen är ju vi som inväntar kort till intropris.

Av Kimball
Skrivet av didit:

Vilken andra tråd?
Jag har ett TUF non OC som jag beställt den 21-sept, har inte hört något än.

Den där folk meddelar om de fått sina 3080! Men jag hade ändå fel eftersom non OC inte kommit längre än 17-18 verkar det som.

Av Kimball
Skrivet av Yasko:

20 september gäller TUF OC tror jag. vanilla TUF har nog inte kommit längre än 17:e september...

Ah, crap. FML. Lär få mitt OC som beställdes för några veckor sedan innan non OC ändå... sigh.

Av Kimball
Skrivet av d925:

Är det någon som har hört något från NoN gällande TUF 3080 Non OC? Beställde mitt den 29 september och har inte hört ett ljud.

Sitter själv på best. datum 24 september på samma kort från NoN. Utifrån den andra tråden har jag inte sett någon med best. datum efter 20 september fått sitt. Så det är bara att sitta still i båten...