Inlägg

Inlägg som spel565 har skrivit i forumet
Av spel565

Der Himmel über Berlin, den var fin 8/10

Av spel565

Ingen poll? Nä slutade att titta i och med Emil.

Av spel565

För varje år som går finns det en chans att man hittar nya saker och intressen, detta tillsammans med mindre tid och nya vänner gör att i alla fall jag spelar mindre idag.

Av spel565
Skrivet av Gromst:

Innan ni ger TS fler råd än att lämna in telefonen till polisen, läs detta:

Intressant! Kollade inte på länkarna men missbruk av pre-workout och misshandel känns inte riktigt relevant här. Tråkigt om allt vore påhittat, och ingen kommer väl ge nått tips om hur man öppnar en iphone här.. att brute:a upp telefonen i detta fall skulle väl vara olagligt för TS? Men absolut skriv inget olagligt, ingen här vet väl mer än google ändå.

Av spel565
Av spel565
Skrivet av jhonekri:

@NodCommander:
Det är inte många som sitter på Linux/Debian som just bryr sig om sånt här, MEN säkert någon stackare.

Av spel565

Servrar har jag gott om men allt de du nämner kan man enkelt hosta själv, vet inte hur man skulle kunna göra fler aktiviteter i någon sorts klubb. Men visst servrar är kul

Av spel565

Vet inte hur det är med drivrutiner, men det finns ju program till linux så att man kan använda inbyggd sim-kort i datorn exempelvis.

EDIT: Så om du lyckas och allt skulle funka, så ta en titt kanske man kan smsa etc.

Av spel565

Att ta bort "akademiska-ämnen-arbetsliv-och-samhallsdebatt" är dock inte ekvivalent med att enbart ta bort politiska diskussioner från Swec.

Av spel565

Hoppas bara att den inte fastnar i tullen..

Av spel565
Skrivet av Baxtex:

Okej. Well, Ifall jag köper 3 usb minnen och lägger nyckel på alla 3 har jag väl lite säkerhet? Lägger en i skrivbordet, en i kassaskåpet och en off site.

Ja och dom kan du kryptera i sin tur om du skulle vela. Men notera att bara vissa kräver en sådan nyckel, tror inte veracrypt kräver det t ex, vilket både har för- och nackdelar.

Av spel565
Skrivet av Dr.Mabuse:

@spel565: Vänta nu, du refererar ju till avtal för molntjänster! Hur är det relevant för diskussionen eller trådens?

Avtal för molntjänster? Och ja det blir lite offtopic.

Av spel565
Skrivet av Baxtex:

Har också en fråga gällande kryptering av datorn. Min tanke är att kryptera alla min diskar. En av diskarna kör jag en backup till extern disk ungefär 1 gång i månaden. Nu vill jag även att den externa disken ska vara krypterad. Hur gör jag här? I dagsläget är allt okrypterat och jag använder https://www.veeam.com/endpoint-backup-resources.html för min backup. för att göra backups.

Vad händer om jag behöver ominstallera datorn, kommer allt på min externa disk vara omjligt att dekryptera för all framtid? Eller räcker det att ha en lösenord? Jag kan väl kryptera allt med samma program och ha samma lösen och ändå ta min externa i en annan dator och dekryptera den med lösen?

Kör på. Kryptera alla diskarna med exempelvis veracrypt, sen kan dessa öppnas från vilken dator som helst givet rätt lösenord.

Av spel565
Skrivet av Dr.Mabuse:

Den största invändningen i artikeln påminner lite om den kritik som riktats mot UEFI, en rädsla för att låsas in. En rättmätig frågeställning men det är inte samma sak som oinskränkt åtkomst till din data, som verkar vara den allmänna uppfattningen.

Vad jag kunnat läsa mig till så är det inget egentligt fel på Truecrypt annat än att man har slutat utveckla produkten och att man då inte kan garantera dess funktionalite, vilket är ett helt naturligt ställningstagande.

Ja precis, men artikeln säger att Intel me har den möjligheten om inte annat. Full RAM access, internet åtkomst och även allt som visas på skärmen. Dock så vet vi väl inte så mycket mer än det.
The AMT application itself has known vulnerabilities, which have been exploited to develop rootkits and keyloggers and covertly gain encrypted access to the management features of a PC. Remember that the ME has full access to the PC's RAM. This means that an attacker exploiting any of these vulnerabilities may gain access to everything on the PC as it runs: all open files, all running applications, all keys pressed, and more.

Av spel565
Skrivet av MsSmith:

Alltså...somliga här... Vilka svar
Jag har krypterat alla mina stationära och bärbara, även telefonen, och egentligen är det inte för att skydda mig från Säpo eller så utan för att min data inte ska vara synlig när jag glömmer enheten på cafét, gymmet, bussen etc. Problem som kan uppstå för att någon får tillgång till min Onedrive vill jag helst inte tänka på och få är kryptering bra. Spelar nog inte så stor roll vilken kryptering det handlar om utan det viktigaste är att hårddisken inte blir synlig i utforskaren eller att det krävs ett lösenord för att låsa upp densamma.

Absolut men frågan som ställdes var underligt specifikt och svaren därefter. Alltid lite kul med foliehatt också.

EDIT:

Skrivet av Dr.Mabuse:

Du är den andra som skriver "googla Intel ME". Nu har jag googlat men vet ju inte riktigt vad jag ska leta efter som är så häpnadsväckande. Låter mer som konspirationsteorier för tillfället.

https://libreboot.org/faq/#intelme
Och truecrypt är troligtvis förhållandevis säkert. Men med tanke på allt man hör om intel me och alla NSAs tekniker från Snowden så inser man lätt hur chanslös man faktiskt är. Som tur är detta inte något var man utsätts för, utan istället bulk collection av data.

Av spel565

Inte så insatt i windows men om det handlar om mer NSAaktigt så skulle jag avråda från bitlocker utan snarare titta åt vera/truecrypt. Om du är paranoid så fan kör flera lager på varandra, och kom ihåg att lösenorden är triviala att hämta från ram om någon får tag på din dator på eller i sleep mode. Bra lösenord på minst 16 karaktärer är att rekommendera.

Skrivet av Commander:

Inte om de använder sig av Intels ME som har direkt access till din hårdvara oavsätt om du krypterar eller inte

Libreboot master race

Av spel565

Min android
inställningar -> om enheten -> status -> ip-address

Av spel565

Ingen åsikt förutom att det är snyggare utan, men kanske kul om man vill förmedla något.

Av spel565

NAS virtuellt, se till att ha sata passthrough. jag rekommenderar freenas med zfs och 1GB ram / TB hdd, gärna ecc.
Pfsense virtuellt, brukas inte rekommenderas och har själv haft problem med det... så därför skulle jag vara försiktig med den biten.
100mbit med Snort ska inte kräva mycket se: http://mikelococo.com/2011/08/snort-capacity-planning/

Edit: vet inte hur du ska ha skärm och tangentbord direkt till en vm på esxi hosten, du är väl tvungen att t ex ssh:a/dela skrivbord från en annan dator

Av spel565

Ja valfritt distro, exempelvis dra ner debian-minimal och installera valfritt DE/wm jag kör i3 men kanske inte det du söker