Inlägg

Inlägg som Knape89 har skrivit i forumet
Av Knape89
Skrivet av JohanFlodqvist:

Ja, om 200:- är bättre än 3500-4000:- så go for it. Man kan ju också se det som att man får ett RTX 3070 för en mellanskillnad på 1500-2000:- och då tycker iaf jag att det känns som en rätt bra deal ändå. Men du gör såklart som du vill

Klart 3k är bättre än 200:- men hjälper hellre en kompis än att få 1/3 av vad jag gav för det Kommer intresse av att spela igen kommer de inköpas ett 3090, är inte i behov av pengarna direkt. Men tackar för din input iaf.

Av Knape89
Skrivet av JohanFlodqvist:

Jag tror du övervärderar ditt kort sett till vad marknaden faktiskt är villig att betala. Jag var själv på jakt efter ett kort och budade på en rad kort och fick efter några dagars funderande från flera säljare accepterade bud på 2080 Super för 4000:- eftersom de inte fått några bättre bud. Jag hade vid det laget dock redan köpt ett 2080ti för 4500:-.

Så kan du få närmare 4000:- för kortet i dagens läge så tror jag det får ses som rätt dugligt ändå. Att du ska få över 5k känns helt enkelt inte sannolikt, i synnerhet inte här på SC.

Lycka till med försäljningen

Kan mycket väl vara så. Men får jag inte över 5k känns de halft meningslöst att sälja det. Har en kompis som sitter på ett 1650 och då ger jag honom gärna mitt istället så kan han få bjuda på en lunch eller två

Av Knape89

Tittat vad andra tar. Någon låg precis under 6k och någon över. Tycker nog priset är rimligt just nu. Några 3000 kort finns inte än, vill man ha denna prestandan idag är priset helt klar nära rätt. Kan nog gå ner nån krona men under 5k, nej då kan jag lika gärna ge de till nån som faktiskt behöver de. (läs nära vän och ingen här på sweclockers)

Av Knape89

MSI RTX 2080 GAMING X TRIO

Säljes då intresset inte längre finns för att spela. Kartong finns ej men tillbehör och manualer finns.
Ser ut som nytt, kommer göras rent så köparen inte får mitt damm på köpet

Läs hela annonsen här

Av Knape89

Tips. Om du kan stänga av HT bör du göra detta då dessa cpu'er inte e spec bra med HT. Framförallt inte i i CS.
(Rätta mig gärna någon om jag har fel)

Skrivet av weezy:

Hade en P4 på 2 GHz och nu har jag en P4 med HT på 2.8 GHz

Av Knape89

G73JW-TZ130V Drivrutiner till grafikkort

Hej!
Har som sagt en Asus G73 med nvidia 460m som jag vill uppdatera drivrutinerna på, då nfs the run inte funkar med mina jag har idag. Till problemet: Asus senaste drivrutiner är APgamla och det går inte att installera från nvidias hemsida? Pratade med inet om problemet och dom sa att de inte går då Asus måste godkänna drivrutinerna på nått sätt. Till frågan: går det att lura datorn på nått sätt och säga att drivrutinerna från nvidia är "godkända"?

Tack på förhand //Knape

Av Knape89

Hej, då jag inte riktigt har fattat allt (är en iphone nörd som lämnar träsket) och inte är insatt i nått som har med android och göra. Kommer denna telen (Google Nexus Prime) komma till Sverige och när tror ni? Beställde en sgsII i går men jag kan ju göra ett återköp om de nu skulle vara så. Skulle vara tacksam för svar;)

Av Knape89

gissar på att de inte är många som köper. de flesta skaffar abonnemang och då kostar oftast inte telen något extra. så av den enkla anledningen så har svensson råd.

Skrivet av Lon Höppö:

Jag gillar designen på Iphone/Ipad och skulle gärna köpt någon av dessa om det inte var för priset. Förstår inte hur folk har råd att köpa en lur för nästan 10,000 kr

ontopic. grattis apple, har en 3GS som jag är supernöjd med men alla andra apple produkter kan dra åt fanders enligt mig.
//Knape

Av Knape89

hur går de??? vill ha mera bilder på hur du byggt kjolen;)

Av Knape89

ska bli grymt kul att se, försökte göra en sj en gång men lyckades inte riktigt med kjolen. så ta mycke bilder när du gör den!

Edit: Lycka till!!!

Av Knape89

tittade lite i på dehär och gick då in i bios och insåg att den redan var inställd på AHCI:S ska det inte funka i vanliga fall eller vad är skillnaden?

Skrivet av Thornblom:

Detta är den absolut lättaste och säkraste metoden som finns. Du behöver ingen modifierad OS X avbild. Enligt forumets regler får man inte uppmana till att använda piratkopiering.
CPU spelar ingen roll, Intel chipset är ett måste. (Alltså måste du ha en Intel CPU i vilket fall). RAM spelar ingen roll. GPU spelar rätt stor roll, men för alla GTX 4xx finns det en klockren drivrutin som jag länkade till.
Kör själv på ett GTX 470 (då stationärt), det fungerar hur bra som helst.

EDIT: Om du vill ha kvar den installationen du har idag på Windows, måste du fortfarande ställa in AHCI i Windows. Eftersom OS X kräver AHCI för att boota.

Av Knape89

Okej. Sorry att ja inte förstod det. Men gör även iBoot så att det inte spelar någon roll vad jag har för komonenter i datorn eller spelar de ändå ingen roll???

//Knape

Skrivet av nmc:

Det är det du gör med iBoot. Läs noga så förstår du.

Av Knape89

Okej. verkar krångligt men får fösöka det när ja skaffat en ssd så jag inte föstör windowsinstallationen jag har idag.
En fråga bara? När du menar köpa retail OS X 10.6, menar du köpa eller "köpa"? Har inget emot att betala 450:- men tänkte att de kanske behövs modifieras lite innana instalation som tex. t.p.b gör. Därför jag fråga;)
Sen spelar det ingen roll vad jag har för cpu,gpu,ram,moderkort eller dyligt? Trodde det var det som var de största "kruxet" med denna installation?

Tack så hemskt mycke än så länge

Skrivet av Thornblom:

Massa text (och de tackar vi för;) )

Av Knape89

Göra Asus G73JW-TZ130V till en Hacintosh med win 7?

Hej, undrar om de går att göra min bärbara till en Hacintosh med win7? har idag w7 home 64bit.
om det går finns de nån bra guide på svenska därute? har letat lite men endast hittat eng. svenska är ju att föredra;)

Spec på datorn finns här:
http://www.inet.se/artikel/1969624/asus-g73jw-tz130v

Tack
//Knape

Av Knape89

Gjort på en ASUS G73JW-130V
HT på och orginalklock. låg på ca 3.0 ghz med turboboost.
14.223

http://img255.imageshack.us/i/superpi1m14223sek.jpg/

http://img255.imageshack.us/i/superpi1m14223sek.jpg/

Av Knape89

Tack så mycke! Då blir de en 3.0! Kul att folk på forum har bättre koll än inet/komplett.;)

Skrivet av nubb3:

Hej

Du borde få stor skillnad även på en långsam disk.
Mellan tummen o pekfingret borde det gå flera ggr fortare över usb3 o vill du synka mellan 2 externa diskar blir det löjligt stor skillnad.

Här är lite saxat från wikipedia USB:

Transfer speeds in practice USB2

As of 2004[update], the actual throughput of USB 2.0 high bandwidth attained with a hard drive tested on a Mac was about 18 MiB/s, 30% of the maximum theoretical bulk data transfer rate of 60 MiB/s (480 Mbit/s). On Windows, the highest speed observed was 33 MiB/s, or 55% of the theoretical max. The drive could reach 58 MiB/s on Firewire, so the drive's speed was not a limiting factor.[56]

Features USB3

A new feature is the "SuperSpeed" bus, which provides a fourth transfer mode at 5.0 Gbit/s. The raw throughput is 4 Gbit/s, and the specification considers it reasonable to achieve 3.2 Gbit/s (0.4 GB/s or 400 MB/s), or more, after protocol overhead.[70]

Resten har jag med eftersom jag letar efter usb3 förlängningskabel och försäljarna, även det heliga inet... gärna vill sälja på folk usb2-kabel. Vilket omöjligt kan funka i full hastighet...

When operating in SuperSpeed mode, full-duplex signaling occurs over two differential pairs separate from the non-SuperSpeed differential pair. This results in USB 3.0 cables containing two wires for power and ground, two wires for non-SuperSpeed data, and four wires for SuperSpeed data, and a shield that was not required in previous specifications.[71]

To accommodate the additional pins for SuperSpeed mode, the physical form factors for USB 3.0 plugs and receptacles have been modified from those used in previous versions. Standard-A cables have extended heads where the SuperSpeed connectors extend beyond and slightly above the legacy connectors. Similarly, the Standard-A receptacle is deeper to accept these new connectors. On the other end, the SuperSpeed Standard-B connectors are placed on top of the existing form factor. A legacy standard A-to-B cable will work as designed and will never contact any of the SuperSpeed connectors, ensuring backward compatibility. SuperSpeed standard A plugs will fit legacy A receptacles, but SuperSpeed standard B plugs will not fit into legacy standard B receptacles, so a new cable can be used to connect a new device to an old host, but not to connect a new host to an old device; for that, a legacy standard A-to-B cable will be required.[72]

Skrivet av Frispel:

En modern 2.5" disk ligger någonstans mellan 40-100 mb/s beroende på var på disken man läser/skriver. Med tanke på att usb 2.0 tar stopp någonstans runt 25 mb/s så finns det en hel del kvar att hämta med usb 3.0

Av Knape89

Gör som Lösbonde sa. Och skaffa en gpu (grafikkort) till sen om de behövs.
Å sluta snurra in dig på de moderkortet. Snygg i all sin ära och många funktioner. Men troligen inget du behöver. Framförallt inte när du inte ens vet vad en sockel är;)

Av Knape89

Usb 3.0 extern 2.5 hårdisk. Hastighet vs Usb 2.0

Tjena, som rubriken lyder. Någon som vet om man får spec högre hastigheter med en extern 2.5 tums stor hårdisk med usb3.0 vs usb2.0? Teoretiskt sätt ja, men klarar en 5400 rpm av att skicka/skriva så snabbt att de faktiskt gör någon skillnad? Eller måste de vara en SSD?

//Knape

Av Knape89

Bara moderkortet klarar av de så låter de väl smart.

Vet ej något om den kylningen men den ser inte spec bra ut. Någon för 3-400 och uppåt skulle jag väl rekomendera. Men som sagt, VET ej om den du valt är bra eller dålig.

//Knape

Av Knape89

Tycker de ser riktigt bra ut. De ända skulle väl vara att lägga en tusing mer eller vad de nu blir å skaffa ett 5870. Inte lika prisvärt men fortfarande prisvärt eller va man nu ska säga. De är de ända ja kan säga, den största boven i dramat när man spelara spel är GPU inte CPU:) Så även om amd x6 e sämre än nån intel x4 så är de fortfarande GPU'n som spelar mest roll. Plus att x6 e mera framtidssäkert. Bara saffa ännu bättre GPU om några år men behålla CPU;)

//Knape