Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself
Skrivet av star-affinity:

Du menar att det kommer bli ”poppis” med tablets som kör ett fullstort OS?
Trodde vi var förbi det snacket för länge sedan, de flesta vill ha ett operativ som är anpassat för denna typ av enheter, inte ett vanligt klumpigt Windows med allt vad det innebär.

Ja varför inte? Varför ha ett OS med minimal mängd funktioner när hårdvaran klarar av allt som en laptop gör? Sen så gäller det för OS-utvecklarna att göra ett operativsystem som fungerar lika bra med touch som med mus och tangentbord eller stylus med handskriftsigenkänning. Eller en kombination av alla.

Sen så vet jag inte riktigt vad som skulle klassas som klumpigt med Windows 7. Det är väl snarare inputmetoden (touch) som är klumpig och behöver ett specialanpassat OS.

Av formerself
Skrivet av rezuth:

Finns absolut ingen anledning till varför MS skulle komma ikapp när det gäller Tablets. Dom misslyckades när det gällde musikspelare och smartphones.

...och beror det på mjukvaran eller hårdvaran?

När tablets och slatedatorer (typ asus eee ep121) i stort blir samma sak ser jag ingen anledning att man ska ha ett smartphone-OS på en tablet som är kraftigare än dagens slatedatorer.

Av formerself
Skrivet av rezuth:

Har dom inte fått en del av kakan än så får dom nog inte något mer. Microsoft har totalt missat vad marknaden tycker om och vill ha. Apple har idag sålt fler iPads än vad Windows Tablets sålt... någonsin.

Seriöst? Det finns många anledningar varför Microsoft har över 80% av marknaden på operativsystem. De kanske inte påbörjade arbetet med ett tabletanpassat operativsystem tillräckligt fort, men när de väl släpper ett tror jag många kommer välja det.

Och ditt resonemang om att missa en del av kakan och aldrig kunna komma ikapp... lolwut

Av formerself
Skrivet av ASUS.Sverige:

ASUS Sverige

Har ni eller Wacom en Eee Slate EP121 där också?

Av formerself

Gick direkt från Netscape till Opera en väldig massa år sedan. Enda andra läsaren som behövs är IE eftersom den är extremt förlåtande vid usel kodning. Alternativt så anser vissa banker att IE, FX och Safari är säkrare än Opera och låser sin sida till just de läsarna.

Sen så har man ju även kört Opera Mini/Mobile i evigheter också.

Av formerself
Skrivet av buddaz:

deras logga är ett stort rött O.

Ett mycket stort rött O

http://files.myopera.com/DotEd/albums/6486092/IMG_2449.jpg

Av formerself
Skrivet av Alakai:

Allt jag saknar nu är att kunna utöka Speed Dial till att hantera tio kolumner och tio rader, så man kan förpassa bokmärkesmenyn till någon mindre viktig undermeny, elelr någon musrörelse, så man blir av med den sista bråkdelen yta som går åt till sådant som inte har med sidan man besöker att göra.

Du kan ha så många speed dial-knappar om du vill.

Skrivet av Snuffsis:

Det jag inte förstår är varför inte fler gör som Chrome, släng tabsen uppe i samma bar där minimeringknappen och det sitter.
Inte mycket större yta man får men det ser så mycket smidigare och renare ut när man har adressfältet och endast det fältet.

Opera gör det. Eventuellt så måste du ha ett särskilt skin för det.

Av formerself

Läste på lite om Crossfire, och det är väl helt enkelt att man kör med flera grafikkort? I nuläget tror jag inte att det är någonting jag behöver alls om det inte är så att jag kan köpa ett till billigt kort om ett år och på så sätt förbättra prestandan rejält.
Finns det några andra finesser som gör ett 780 eller 790 är bättre än 770?

Av formerself

Genom att använda fortfarande dugliga hårddiskar kan jag nog fläska på med ett bättre nätagg (650W verkade vara så mycket mer prisvärt än 550W)

http://pix.malevolentia.com/datakonc.jpg

Såg visserligen en annan tråd där någon använder nätdel från FSP som också verkar pålitliga och denna verkar helt ok.
https://www.inet.se/datorkomponenter/naetaggregat/fsp-epsilon...

Av formerself

Kanske värt att lära sig överklocka någon gång alltså, fast då kommer jag väl att behöva lite mer effekt in till datorn?

En annan sak jag kom på är om någon har några råd om hur jag kan få datorn lite tystare utan att det kostar så mycket mer. Finns det några bra knep?

Av formerself

Ja då, ditt inlägg hjälpte mycket. Tack så mycket!

Det där med IDE/SATA hade jag inte ens tänkt på, men man kan väl köra en IDE-sladd till både hårddisk och brännare precis som man i alla fall gjorde när jag köpte min gamla dator? Eller är det rekommenderat att man kör SATA på allt?

Om jag nu under det närmaste året vill uppgradera till t.ex bättre grafikkort, kommer jag då att behöva kraftigare nätagg?
Eller om jag nu överklockar grafikkortet, kommer det kräva starkare nätagg?

Så här ser det ut för tillfället (Bytte till snyggare chassi också)

Gigabyte GA-MA770-UD3 783 kr
AMD Phenom2 X4 920 2.8Ghz, AM2+ 2 049 kr
XFX Radeon HD4830 512MB PCIe 867 kr
4GB (2x2GB) DDR2 PC6400 Corsair XMS2 502 kr
Cooler Master Centurion 5 Vit 579 kr
450W Corsair CMPSU-450VXEU 700 kr
320GB Samsung SpinPoint T HD322HJ 464 kr
Samsung SH-S223Q 22X DVD±RW DL SATA Svart 255 kr
Fraktfritt Sweclockers 0 kr

Totalt 6199.00 kr
Utan HD+DVD: 5480.00 kr

Av formerself

Bra allrounddator 6000:-

Hej!

För det vardagliga datorarbetet använder jag bara min laptop, men jag sysslar med viss modellering, rendering och ett och annat spel ibland som min 5 år gamla stationära får slita med. Denna ska nu bytas ut och jag vill helst ha en dator som överlever i 4-5 år till.

Jag arbetar mest med att måla med wacomplatta i photoshop eller corel painter, modellering i 3DSmax och Solidworks samt rendering i Vray. Spelberoendet tappade jag runt 4 år sedan så jag behöver inte kunna spela det nyaste med högsta detaljer på monsterupplösning. Det mesta är tillräckligt snyggt nuförtiden.

Det jag redan har är hårddisk, skärm (20"), cd/dvd-brännare

Jag har kollat i lite trådar här och satt ihop ett eget förslag, men jag vet inte hur väl det skulle fungera. T.ex så vet jag inte hur starkt nätagg som behövs. Är de dyrare alternativen jag listat mer prisvärda än de billigare? mm.

Chassi:
Cooler Master Elite 333 Svart, Utan nätagg 399 kr

Nätagg:
450W Corsair CMPSU-450VXEU 700 kr
eller
550W Corsair CMPSU-550VXEU 898 kr

Moderkort:
Gigabyte GA-MA770-UD3 783 kr

Processor:
AMD Phenom2 X3 710 2.6Ghz, AM3 1 308 kr
eller
AMD Phenom2 X3 720 2.8Ghz, AM3 1 516 kr

Grafikkort:
Gigabyte Radeon HD4850 512MB PCIe 2.0 1 498 kr
eller
Gigabyte Radeon HD4850 MC 1GB PCIe 2.0 1 832 kr

RAM:
4GB (2x2GB) DDR2 PC6400 Corsair XMS2 502 kr

Totalt 5190-5930 kr

Tack på förhand!