Inlägg

Inlägg som baldrach har skrivit i forumet
Av baldrach

@Elghinnarisa: Se där, då kan jag ju sluta mitt felsökande. Ganska märkligt att det tar så lång tid att fixa dock... Tack iaf!

Av baldrach

BlackPlayer Ex slutar efter en låt

Hej!

Har gått runt med ett problem väldigt länge nu men har bestämt mig för att försöka lösa det och har insett att jag behöver hjälp för att komma framåt.

Problemet är att när jag streamar musik i appen BlackPlayer EX från min telefon till min chromecast, som är kopplad till min tv via hdmi som i sin tur är kopplade till mitt högtalarsystem via optisk kabel så slutar musiken alltid när en låt tar slut och sedan står det bara "ingen media vald" därefter måste man välja nästa låt manuellt för att få det att fungera.

Jag har testat två olika mobiler (OnePlus 3 och OnePlus 5)
Två olika routrar (Asus och TP-Link)
5GHz och 2,4 GHz
Avaktivera batterioptimering för appen
Oändligt med uppstarter och olika versioner av mjukvara av app, router, chromecast.

När jag skippar appen och istället kör med androids inbyggda skärspegling fungerar det utan problem, men är ju lite tråkigt att min skärm syns på tv:n istället för det appen skulle visat (albumbild etc).

Tacksam för hjälp!
/b

Av baldrach

@s0sdaf: jadå, kopplade in ethernet till en router som jag bryggade till företagets trådlösa så nu kan man föra över filer från kontoret på en sekund

Av baldrach

@s0sdaf Testade det som inloggning men fungerade icke. Iaf så var FileZilla name of the game så tack så mycket!

Av baldrach

@s0sdaf nu har jag fått dom att hitta varandra så det börjar likna något! När jag vill gå in på den gamla datorn från den nya bil den här lösenord, testat alla jag kan tänka mig, inget fungerar. När jag försöker gå in på den nya från den gamla stor det bara att funktionen inte stöds

Skickades från m.sweclockers.com

Av baldrach

@snajk ingen COM-port. Den har ethernet, ska ge det ett försök till nu. Det är CDRW som används nu, vill ha det smidigare.
@s0sdaf vi har tittat på usb-drivrutiner och fått lite varningsmeddelanden, inte fortsatt efter det. Den har nätverk installerat och har lekt runt med det, ska fortsätta nu och kan beskriva efteråt vad som händer. Nyare maskin inget alternativ då datorn sitter fast i en maskin (CNC).
@Nepo Gammal CNC maskin

Av baldrach

Windows 98 filöverföring

Hej

Jag har behov av att överföra små filer till en windows 98 utgåva 1 dator ganska frekvent. Just nu fungerar det endast att bränna cd skivor men det blir ganska omständigt och kommer bli dyrt.
Den har diskettläsare men när jag testar att föra över filer till diskett från windows 10 (via usb diskettenhet) vill windows bara formatera hela tiden.
Den har usb uttag men inga drivrutiner. Det är första utgåvan och det verkar svårt att få in dessa (maskinen får absolut inte gå sönder/ windows 98 får absolut inte sluta fungera).
Den har COM-uttag men verkar av någon anledning inte vilja ta emot filer därifrån (med COM-usb adapter).
Den har även ethernet men har inte lyckats med den heller.

Förstå att det kan saknas information från det här inlägget så kompletterar om ni har specifika frågor.

Av baldrach

Maxwell markskugga

Hej

Håller på med ett projekt där man ska rendera en bild (har startat en annan tråd om detta med ett annat problem, ej viktigt att läsa den för det här problemet...)

Nu har jag bara ett sista problem kvar och efter många googlingar hittar jag bara en lösning som jag tycker verkar alldeles för komplicerad och som innebär att man måste använda PS vilket jag inte har tillgång till.

Kort sagt, jag vill ha en skugga under mitt objekt i maxwell studio. Jag har lagt till en hdri bild, lagt in mitt objekt och lekt runt tills jag tycker den ligger bra. Utan skugga så ser det dock ut som att den flyger (så klart). Jag vill att det ska se ut exakt som det gör i FIRE med floating shadows, men dom skuggorna försvinner ju i den riktiga renderingen då det inte finns ett objekt som tar upp skuggorna. Jag har hittat att man kan skapa en yta i modelleringsprogrammet men då blir det svårt att få färg och textur på den att matcha bakgrunden.

Alla ideér och tips uppskattas!

Av baldrach

Tack för alla förslag! Tog lite tid att testa och svara eftersom jag har varit på kalas.

Jag testade bara stl med solid option enligt @infigo vilket inte fungerade till en början då solidworks sa det var alldeles för många ytor... Med tanke på vad jag ska använda den till så kunde jag kapa bort halva oket i mishmexer och nu gör jag några extrude cut över stora plana ytor i solidoworks för att ersätta alla små ytor där med en stor.

Håller med dig @bardbard att solidworks inte är gjort för ändamålet men det är en kurs där solidworks ska användas och jag har väl valt lite för komplicerat objekt.

Av baldrach

Död yta till solid

Hej!

Nu har jag tömt ut allting jag kan om 3D-skapande och vänder mig därför hit för hjälp på traven. Det är ett skolarbete där jag ska rita en bil och sedan rendera den. Bilen är klar och det är bara bromsoket kvar. Jag har valt att 3d-skanna den. Nu har jag en yta som beter sig konstigt.

Jag skannade in den och städade upp 3d-filen i meshmixer. Därefter har jag använt make solid (samt alla underalternativ under make solid) för att sedan exportera via stl till solidworks, jag har aldrig fått några felmeddelande under den processen. Jag kan se ytan i solidworks men jag kan inte göra något med den (förutom rotera och flytta). Jag kan inte klicka på den, inte göra trim surface, inte stitch(and make solid), inte ens aktivera section view (i förhandstitten händer inget och vid klick på OK försvinner hela ytan). Jag har även försökt lägga in oket i assemblyn för att sedan spara som part men då kommer allt med utom oket som bara försvinner.

Jag hittar inga fel på ytan (inga "spikar" någonstans eller väldigt konstiga ytor). Uppskattar verkligen om någon har en ide om hur jag kan använda min inskannade fil!

Av baldrach

Plats 236, 16 eller 64 gb

Av baldrach

Antar att du har uppgraderat handelshamnen med järnvägspåbyggnaden?

Av baldrach

Du måste se till att vägarna är tillräckligt stora, du kan uppgradera i vägverktyget. Sen måste dom ha tillräckligt med plats, att följa linjerna när du bygger vägarna fungerar bara enligt mig. Sen är det bara se till att staden fungerar över lag och vänta

Av baldrach

Simcity

Efter en del tids spelande har en del frågor uppstått. Hoppas att någon skulle kunna besvara dom här.

1. Jag har School of engineering och har forskat om vertikalt vindkraftverk i en stad men jag kan inte bygga den i min andra stad (de är grannstäder) Varför?

2. Jag har en stad med 900+ enheter i vatten, i min andra stad med akut vattenbrist vill jag importera men det kommer bara in 50 enheter, varför?

3. Jag har en oljestad som spottar ut olja, jag har även 2 trade depots med fullt uppgraderade lastbilar och oljedepåer. De säljer till marknaden men otroligt slött, hur optimerar man det?

4. Om jag har någon utility (tex soptipp) med fullt uppgraderad lastbilar och förbränningskammare och skickar mina bilar till andra städer påverkar det min sophämtning i min stad, även med poliser, brandbilar osv?

5. Kan bara de städer som delar på storverk dela uppgraderingar?

Tack!

Av baldrach
Skrivet av Lullebulle:

Formatera den till NTFS.

Hur kan jag formatera den när den inte finns? Det enda stället jag kan hitta den är i transmac och där kan jag bara formatera den till mac

Av baldrach

Extern försvunnen efter transmac

Hej
Jag tror inte jag behöver dra hela bakgrundshistorien till det här utan går rätt på problemet.
En polare behövde installera osx (mountain lion) på sin mac. då tog han min externa hårddisk och la in någon slags installationsfil via ett program som hette transmac. nu är resultatet iaf att windows inte hittar hårddisken så jag kan inte använda den. transmac hittar den fortfarande. hur kan jag ändra tillbaka den så att den fungerar med windows igen?

MVH

Av baldrach
Skrivet av Kr^PacMan:

Kör du någon kryptering på det trådlösa?

Nej
Har valt no encryption och open system

Av baldrach

Netgear mr814v2 hjälp

Tja

Har tänkt sätta upp ett trådlöst nätverk men köper ingen router utan använder min gamla mr814v2. Jag har fått allt att fungera till datorn som är kopplad med sladd, men min ipod touch vill inte komma in på internet. Den hittar nätverket och kan komma in på den (den får den lilla ikonen uppe till vänster plus att den får en ip-adress). Någon ide på varför den inte kan göra det?

Sen skulle jag vilja sätta ett lösenord på det trådlösa men hittar det ingenstans. Det enda jag kan göra är att göra så att nätverket inte syna när man söker efter nätverk utan man måste skriva in namnet på det för att hitta det. Någon som vet hur man sätter ett lösenord?

Båda dom här är kanske kopplade til firmware. Jag har 5.3.0.5. Det är den senaste jag hittar och på netgears sida är inte ens mr814v2 med (den är ganska gammal) Dock hittar jag 5.3.1 på en sida där man måste betala så antar att det bara är skam och att jag har den senaste.

Baldrach

Av baldrach

Konstiga filer på hårddisken

Tja

Böjar med lite specs:

evga 75i sli ftw
e8500
gigabyte 460oc
corsair dominator 2x2gb 1600mhz
corsair 650w
Seagate Barracuda 7200.11 500GB. SATA-300, 32MB, 7200RPM
win 7

Jag har några filmer i en mapp som jag skulle vilja ta bort. Men så fort man öppnar mappen, spelar någon av filmerna eller bara har dom markerade så går ram användningen up i ca 98% och datorn blir klart jätteseg, efter några minuter går den ner på ca 18% (har normalt idle ca 30-35%) och är fortfarande jätteseg tills den starts om. Om man nu försöker radera dom händer samma sak minnet går upp jättemycket och hur mycket man än väntar försvinner dom inte. Har kollat virus med avast men hittar inget. Några tips?

Av baldrach

RAM problem

Tja

Köpte en dator för ca 4 år sedan samtidigt som en kompis. Den bestod av

evga 750i
e8500
2x2gb corsair 1600mhz stickor (gt dominator)

Min kompis gick amd men likadana stickor. Nu har han köpt nytt så han gav mig sina ram stickor (som är identiska med mina) som jag tänkte sätta i min dator. Så nu har jag minnessticka 1, 2, 3 och 4 och ramslot 1, 2, 3 och 4. Jag börjar med att bara stoppa i dom och köra. Då får jag felkod 41, som betyder reseved. Då börjar felsökningen. Först sticka 1 i slot 1. allt fungerar. Sedan sticka 1 i slot 2, 3 och 4, allt fungerar. Sedan sticka 2 och 3 i slot 1 allt fungerar. sedan sticka 4 i slot 1. Felkod=C1, som betyder fel på minne, minnesslot eller något som stör minnena på nåt sätt (dom hade 3:e part cpu-kylare som exempel). Då tänker jag allt sticka 4 är sönder. Men så testar jag sticka 4 i slot 3, och det fungerar. Jag testar sticka 4 i slot 3 med random sticka i slot 1, och det funkar. Jag testar ytterligare en gång att sätta i alla stickor men då får jag felkod 41 igen. Några ideer?

Kan man annars sätta sticka 1, 2 och 3 i slot 1, 2 och 3 och bara skippa sticka 4?