Inlägg

Inlägg som turbo76 har skrivit i forumet
Av turbo76

TOBBE_1 Jag såg ditt meddelande precis. har du fått någon hjälp än? Jag kan inte svara förrän helger och kvällstid då jag arbetar varenda dag.

Av turbo76

jag skrev fel jag menade c702. Denna Sony Ericsson är den enda telefon som inte är full av lull lull leksaksdynga. Du har en bra kamera som elektriker, tekniker, ingenjörer verkligen nyttjar i sitt arbete. Den är robust så mycket att du kan tappa den i golvet, på asfalten och den fungerar fortfarande. Den tål fukt och klarar även av lite snö. Alla tekniker/elektriker tappar telefonen någon gång förr eller senare. Tekniker och elektriker pratar mycket i sina telefoner och de måste klara av damm, sand, smuts fukt då de oftast kryper i kulvertar mfl andra smutsiga ställen. Dessutom innehar den inga mjukvarubuggar.

Av turbo76

Polisen skriver bara en stöldanmälan, som du som tappat telefonen skickar in eller visar upp för din teloperatör, som sedan totalspärrar telefonen! De kan även spåra den! När du skriver din stöldanmälan online på www.polis.se, så får du även ett brottsnummer som referens. Detta nummer skall du sedan läsa upp för din telefonoperatör, problemet är sedan löst. De fixar detta omgående!

Av turbo76

Jag skulle faktiskt rekommendera en Sony Ericsson T702. Alla elektrikers, samt teknikerns bäste vän. Den är till för de som bara ringer eller SMS:ar, råkar tappa den i golvet, asfalt, råkar trampa på den, får lite vatten på den oavsett vilket så fungerar den i ur och skur. Som sagt en mycket robust telefon. Klarar av lite foto, sms samt ringa. Har bra Mic och man hör bra. Lätt att ringa på samt ta emot samtal.

Av turbo76

Det finns en lösning som du kommer att gilla! Alla telefoner idag innehar ett IMEI nummer. Jag hoppas verkligen att du skrivit ner detta nummer på en bit papper? IMEI numret står alltid på baksidan av telefonen. Du måste ta loss batteriet för att se detta IMEI nummer. Gör en Polisanmälan, skicka sedan kopian till din teleoperatör, som spärrar din telefon från att fungera i alla telefonät. Detta kan endast genomföras om du genomfört en Polisanmälan. Med hjälp av IMEI nummer kan man hårdvaruspärra telefonen från all kontakt med omvärlden oavsett SIM kort, operatör osv. Telefonen blir därefter helt obrukbar tills dess att du får tillbaka din telefon och då måste du ta kontakt med Polisen teleoperatören igen som då låser upp den. Hota personen med att göra detta så får du tillbaka din telefon snabbare än du tror.

Ja det fungerar. Har råkat utför detta själv.

Av turbo76

Har ni lyckats lösa Seagateproblemen eller uppstår detta problem fortfarande? Behöver någon hjälp skick ett meddelande här så skall jag hjälpa er så gott jag kan. Ni som ej fått problemet, surfa in på Seagates hemsida Hard Drives | Seagate och letar efter senaste mjukvaran avsedd för er hårddisk.

Av turbo76

du måste ha ett nättagregat som har stöd för SATA hårddiskar. Så vitt jag vet är det endast SATA håddiskar som innehar detta problem och inga IDE. Köp en ny kabel hos Kjell & company. Det är värt det om du har viktiga saker på håddisken vill säga. Du skall köpa kabelskon som är längst till vänster på detta foto som visas på länken:
http://www.texit.se/8D167C29FF7D48A3AA4ABAE9385B5094

Du måste även använda dig av en näbbtång samt ett förstorningsglas samt inneha mycket mycket tålamod, då detta är lika pilligt som ett bygga byggsats. Lycka till

Av turbo76

Tack för all hjälp. Jag väntar som föreslagits.

Av turbo76

För det första så är det ingen kille, som löst detta problem utan en tjej! Personen som är med i filmen och som gjort filmen och kommit på lösningen är faktiskt en jätteduktig tjej! Hon heter Vanessa Bersola och kan nås på följande epost: nitrohelix@hotmail.com Ja hon svarar, men det kan ta ett tag innan svaret kommer, men det kommer.

Ursäkta det sena svaret. Om ni har epoxy överallt när ni öppnat kabeln så är det fel kabel! Detta är fel kabel: Nokia Sverige - tillbehör | Kablar | Nokia Anslutningskabel USB CA-42
Rätt CA42 kabel är helsvart(kopia på Nokias kabel) och finns att köpa på Kjell och Company. När man öppnar den så är den inte fylld med epoxy som Nokia orginal utan innehåller lösa kablar. Jag köpte fel kabel första gången och köpte då Nokia orginal vilket var mitt livs största misstag.

Får ni igång hårddisken, så skall ni inte kontakta Seagate. Det är bättre att surfa in på Seagates hemsida och tanka ner den senaste bios mjukvaran till kretskortet som styr din hårddisk. Det är mjukvarufel alltså en bugg som skapar detta helvetes problem. Jag kan säga som så att sedan uppdateringen gjordes av mjukvaran på min hårddisk, så har jag inte hafft ett enda problem med den. Dock kommer jag aldrig i hela mitt liv köpa en Seagate hårddisk igen pga detta problem. Jag kommer hålla mig till Western Digital, då dessa inte lider av sådana här buggar som kan förstöra många minnen. Jag höll nästan på att förlora över 10 000 privata foton på släkter, kompisar, bröllopsfilmer och andra roliga bilder pga Seagates bugg!

Med "Plug in the SATA power cable into your harddrive and listen for the motor to wind down and turn off COMPLETELY" menar HAN som är en HON(Vanessa) att när du startar datorn på detta sätt, så bootar hårddisken som vanligt. Det är då viktigt att pappersbiten ligger mellan kretskortet och kretskortskontakten. Jag körde med ett vikt visitkort mellan kretskortet och kontakten. När ni sedan startar datorn(utan SATA kabel, endast ström) så kommer motorn att snurra kraftigt, vilket man också hör, disken snurrar igång som vanligt och väntar du en liten stund, så hör du att den går ner i varv och slutar snurra efter ca 1-5 min. Det är det HON menar =). Får ni inte kontakt när ni sedan kör Hyper Terminal mot hårddiskens kretskort, så beror detta på att kablarna inte sitter fast ordentligt på hårddisken eller så har ni kopplat kablarna i fel ordning. Jag råkade ut för båda innan jag fick till det. Först trodde jag denna video var en bluff, då det var så osannolikt att detta skulle fungera men jag gjorde som många andra i ett desperat läge. Jag testade och det gick.

När ni sedan får igång er hårddisk maila Vanessa och tacka! Hon blir skitglad att hennes lösning fungerat och då på engelska! nitrohelix@hotmail.com

Behöver ni min hjälp med att få igång er hårddisk på detta sätt så får ni gärna kontakta mig, så skall jag hjälpa er så gott jag kan. OBS! detta fungerar endast på Seagatediskar, som det står 7200.11 på den vita klisterlappen! Jag har försökt med 7200.10 som också lider av detta problem men där fungerar det bara inte.

Gällande drivrutin. Det följde med en drivrutinskiva till Kabeln som man köper på Kjell och Company. Den drivrutinen fungerar klockrent. Drivrutinen på skivan är visserligen en windows 2000 drivrutin men välj att köra den ändå och då i operativsystemet Windows XP SP3. Jag har aldrig testat detta i Windows7 och kan inte säga om detta fungerar där eller inte.

Av turbo76
Skrivet av MarkSix:

Finns 100 Gainward GTX470 i lager hos Komplett + ett antal MSI GTX470. Spelar ingen roll vad du väljer bara klistermärket som skiljer.

Men är det bra saker? Jag får så många olika svar beroende på vilken affär jag besöker. De flesta har sagt att man skall vänta in ASUS. Vad tycker ni? Jag är helt blåst vad gäller grafikkort....

Av turbo76
Skrivet av Tobz0r:

Jag tänker inte ens kommentera det här men gör det ändå.

Zotac's kort är ett nvidia kort med ett klistermärke på. Fast det är zotac som gjort korten med nvidas gpu:er.

Sorry, det slog slint i huvudet. Skall man ha Zotac eller Asus? Det finns inga Asus med nvidia 470 krets att få tag i ej heller 480 därav undrar jag vilken man skall välja. Jag har aldrig hört talas om Zotac innan därför skrev jag lite fel. Om det inte är Zotac eller Asus man skall köpa vilken skall man i så fall välja? Är det mycket problem med 470-480 idag osv?

Av turbo76

zotac eller nvidia gtx470?

jag har beslutsångest. Zotac går att få tag i, dock ej nvdias 470 gtx och sommaren är snart här då man skall vara ute. Är det någon här som har bra erfarenheter av Zotac nvidia kort? Jag har bara lärt mig att nvidia en gång i tiden var bäst och nu har jag ingen koll. Jag orkar inte vänta längre. Ge mig råd. Vilket grafikkort skall jag köpa? Zotac 470 eller nvidias 470 gtx? Hur länge har zotac funnits på marknaden? Eller är det värt all väntan på nvidias 470 kort som aldrig verkar dyka upp? Vilket är bäst? Ångest ångest!

Av turbo76

Detta är bara en allmän fråga då jag är nyfiken. Kylningen blir nog inga problem då det sitter specialfläktar i dessa. Däremot är jag nyfiken på om alla strömkablage finns eller inte.

Av turbo76

Nvidia 470 GTX + HP Z800 = sant?

Jag har bara en fråga som ingen på denna planet kan svara på, inte äns HP. Jag hoppas att någon spelguru där ute kan svara på detta. Kan man stoppa i ett Asus Nvidia 470 GTX kort i en HP z800 och få det att fungera? Finns alla strömkablar osv i en Z800 för att kunna göra detta? Om inte vad mer behöver man köpa och säg nu inte att man behöver byta ut nätagget osv. Nätagget är på 850 watt och bör räcka. Jag har fått olika svar men vill nu veta vad för strömkablage som krävs? Rykten säger att spelhallen www.infernoonline.com precis köpt denna lösning, därav är jag nyfiken på hur det är med strömkablage i just HP Z800 då allt är så special i just HP:s prylar. Hur löstes detta?

Av turbo76

lösning

Kolla denna film http://www.youtube.com/watch?v=29FztWJVxbM
köp sedan Nokia Ca 42 kabeln på Kjell & Company 200 kr. Det är kopian av nokia kabeln ni skall köpa och ej orginalet. Nokia Orginal kostar 100-200 kr mer. Följ filmen och ni löser problemet omgående!

Av turbo76

Gör som i filmen http://www.youtube.com/watch?v=29FztWJVxbM
Så löser du problemet enkelt! Köp kabeln på Kjell & Company då den ser exakt ut som på filmen! Busenkelt. Glöm alla andra guider då de förvirrar huvudet bara =).. Lycka till....

Av turbo76

Ultimata lösningen för alla BSY Fel Seagate 500GB, 1 TB osv med 7200.11

Ni som har detta problem, behöver bara känna till 3 saker som verkligen fungerar.

1, En video som visar exakt hur man skall göra. Släng alla andra manualer som visas på denna sida, då de förrvirrar och fungerar inte, krångliga att förstå osv. Videon är det enda som fungerat för mig. Det tog mig 5 veckor att hitta skiten.

2, Endast en kabel behövs och köp inte Nokia CA42 orginal kabel då den innehåller 5 kablar, är dyr och förvirrar er bara. Köp Nokia CA42 kopian på Kjell och Company för 200 kr! Den kabeln ser exakt ut som den i videon som är länkad här under och fungerar till 100%. Det som skiljer är färgerna. Kjell & Company kabeln är Blå, vit svart. Svart är JORD.

3, Videon fungerar på alla Seagate diskar där det står 7200.11.

Gör exakt som i filmen och ni får er HD att fungera. Det fungerade som sagt för mig.

Tragiskt nog fungerar den inte på Seagate 80 GB ST380815AS 7200.10

Video Länk:

http://www.youtube.com/watch?v=29FztWJVxbM

Alla verktyg, kabelklämmor som visas i filmen mm finns att köpa på Kjell & Company.