Inlägg

Inlägg som Ume'-Johan har skrivit i forumet
Av Ume'-Johan

Jag har gått i samma tanke... Den största boven är toppfläkten som får hela lådan att vibrera. Sätter du lite gummiisolering och hyfsade fläkthållare på toppen borde det gå bra. Jag gjorde det på sidofläkten och det blev bra (knappt någon vibration på sidoplåten).

Orginalfläktarna från Tri-Cool lär inte de tystaste, men ok på 'low' (140mm, 700 rpm, 47 CFM, 19.8 dBA; 120mm; 39 CFM: 25 dBA).

Av Ume'-Johan

Funkar CM Hyper 212 + för överklockning?

Hej,

jag vet att det finns 10-tals trådar om olika cpu-kylare och här kommer en till!

Skulle en Cooler Master Hyper 212 Plus räcka för att överklocka min i7:a till c:a 3.9 GHz eller kyler den för dåligt? Priset är ju tilltalande då den ligger på c:a 280 kr inklusive frakt...

Nu ligger jag på 3.2 GHz med stock kylare och har c:a 45-49 grader C i idle och 75-80 grader C i full load.

Av Ume'-Johan

Jag hade ett likartat problem... löste det med att 1. avsinstallera alla ATI program inklusive install mananger i kontrollpanelen; 2. köra driversweeper i felsäkert läge, 3. ny installation av Catalyst.

Av Ume'-Johan

Kontrollera ifall minnet på grafikkortet är skadat annars kan det vara PSU:n som strular (eller är för vek)...

Av Ume'-Johan

En viss försämring i spel... i 3DMark11 c:a 150 poäng (physics score droppar över 200 poäng); i FurMark c:a 100 poäng (MSAA 4x).

Av Ume'-Johan
Skrivet av Jalle64:

Iom att du uppdaterade bios så ändrades antagligen en del inställningar till andra långsammare värden vilket ju får denna konsekvens för dig, så kolla om du inte kan hotta dessa inställningar i densamma?!

Ja, frågan är vilka dessa inställningar är isf då jag kör på en oklockad cpu?

Av Ume'-Johan

Uppgradering av BIOS - Asrock Extreme

Hej,

Efter det att uppdaterade mitt bios från 1.60 till 2.80 nu presterar min dator sämre i Benchmarking program (3DMark11, FurMark).

Någon som har något tips vad man kan göra? Nedgradera Bios eller?

Av Ume'-Johan

http://3dmark.com/3dm11/527710

Mitt resultat inte allt för lysande, men jag antar att det är CPU:n som är flaskhalsen. Mycket skumt att det står att mitt minne ligger på 667 MHz. Mitt CPU ska stödja 1066 MHz - vad kan detta bero på?

Edit: "Dont fix it if it aint broken" - jag testade att uppdatera mitt bios från 1.6 till 2.8 nu presterar min dator ännu sämre:

http://3dmark.com/3dm11/528145

Någon som har något tips vad man kan göra? Nedgradera Bios eller?

Av Ume'-Johan
Skrivet av Dalton Sleeper:

Av drivrutinen eller av versionsändringen i registret?

Ehhh... det vet jag inte. CCC går inte att öppna efter uppdatering från hotfix från 16 december till denna.

Av Ume'-Johan

Nja, det gick ju inte så bra... nu startar inte ccc.

Av Ume'-Johan

Jag har ett 6950 med upplåsta shaders och använt mig av Trixx för att höja klockfrekvenserna. Sedan använde jag mig av CCC ökade power tune till +20. När jag loggat tempratur, strömstyrka osv. med GPU-Z, ser jag att volten fortfarande står på 1.1 V. Någon som vet hur man får upp strömmen högre. Måste man använda MSI After burner eller går det med ovanstående program?

Av Ume'-Johan

Jag gjorde lite research i samband med grafikkorts byte för någon vecka sedan. Jag mätte med en decibelmätare skillnaden mellan mitt gamla 4870 och mitt nya 6950 - ingen jätte stor skillnad på dessa kort, 6950:an var lite tystare i idle och ännu mer i vid spelande.

Värmen på 6950 har jag kikat runt lite efter förut, någonstans mellan 35-50 grader idle och 65-75 vid spel beroende på kylning i chassit tror jag det var (mitt ligger oftast på 38/73).

Priset på ett 6950 kommer att passa din budget inom kort.

http://www.sweclockers.com/nyhet/13396-amd-sanker-priserna-infor-geforce-gtx-560-ti

Av Ume'-Johan

Upplåst och överklockat 6950 - problem i spel

Hej,

Jag har låst upp shaders på 6950 och klockat det till 6970 frekvenser och ökat power + 20 i ccc. Dock när jag spelade BfBC2-Vietnam igår så började spelet hacka efter c:a 1 timme ungefär som fps droppade till 15. Jag klockade ner till stock frekvenserna och då fungerade det normalt igen. Temperaturerna var ok hela tiden (max 73 grader och fläkten gick aldrig över 33 %).

Någon som känner igen detta? Är det mitt kort som inte klarar av överklockningen eller spelet/drivrutinerna som kanske krånglar?

Av Ume'-Johan
Skrivet av fesen:

Vad ska du med modulärt till när du kan gömma alla kablarna bakom moderkortet i alla fall?

Nästa nätagg blir i alla fall modulärt för egen del - jag ångrar mig varje gång jag öppnar burken att jag inte lade de där extra kronorna för ett modulärt nätagg och slippa det där råttboet... fast då placerade jag ju i.f.s. inte kablarna bakom moderkortet...

Av Ume'-Johan

Jag antar att du använde dig av denna lösning?:

http://forums.techpowerup.com/showpost.php?p=2134576&postcount=19

Det funkade för mig i alla fall.

Av Ume'-Johan

Det blir nog en Splipstream... undrar om man behöver klämma in en frontfläkt också (nu har jag bara standardfläktarna på 300:an)? Visst vänder man på den så att luften sugs in istället för ut?

Av Ume'-Johan

Vilken GPU temperatur är lämplig (6950/6970)?

Hej,

Jag sitter med ett Sapphire HD 6950 kort som jag tänkte låsa upp shaders på och överklocka (nja, jag tycker att det verkar lite riskabelt att lägga in ett 6970 bios på det).

Därför har jag ett par basic frågor - vilken temperatur är lämplig att ligga på (idle/spel)? Eller vilken temperatur är lämplig efter överklockning?

Stock/utan överklockning:
I idle ligger jag på 40-51 grader. När jag spelat (BF-BC2 m.m.) har jag loggat en temperatur på 69-72 grader.

Hur testar man stabiliteten/temperaturen i Furmark? Xtreme Burning- mode har jag förstått kan det ev. skada kortet?

Tackar!

Av Ume'-Johan

Tack för hjälpen!

Ska man tro informationen på inet.se så slår (flyttar mer luft) Scythe 800 rpm alla utom Noctua:n - kan det verkligen stämma?

Av Ume'-Johan

12 cm (sido-)fläkt till Antec 300?

Jag har märkt att kylningen är lite dålig i nedre delen av chassit.

Någon som har något tips på en tyst och inte för dyr 12cm fläkt? Följer det med kablar när man köper en fläkt eller måste man köpa dessa separat?

Av Ume'-Johan

*CPU= Intel Core i7 920 2.66GHz
*PSU= Corsair TX 650W 80+
*Moderkort= Asrock X58 Extreme DDR3
*CF/SLi= Ja.
*Gränssnitt= PCI-E
*Vilka spel du ska spela: CoD:BO; CoD: MW2 + andra likvärdiga shooters; WoW.
*Vilken upplösning du spelar i: Högsta möjliga utan att tumma på kvalitén (jag har en 22" wide-screen skärm)
*Din ungerfärliga budget: 500-2000
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Nej.

Jag går och funderar på om jag ska uppdatera mitt grafikkort eller vänta? Gör DX11 stor skillnad på dagens spel? Alternativt, är det värt att köpa ett begagnat 4870-kort och köra CF (jag har ett PowerColor Radeon HD4870 1GB just nu)? Isf. är det viktigt att det är samma märke på kortet?

Tackar!