Inlägg

Inlägg som Mercy1 har skrivit i forumet
Av Mercy1
Skrivet av Ratatosk:

Har man redan en bra stor hårdisk är en hybridlösning bra.
Jag köpte till en OCZ Synapse 64GB SSD cashe, som nu används med min 1TB stora Samsug F3, det känns nästan som att ha en SSD på 1TB, man får det bästa av två världar både utrymme och snabbhet.

Nyfiken.

Exakt hur funkar detta, måste du raida diskarna, eller hur löser du hybriden?

Av Mercy1
Skrivet av Bunkeflo10:

http://www.inet.se/artikel/5409161/xfx-radeon-hd6990-4096mb-a...
Det är ju 4 GB och
http://www.inet.se/artikel/5409090/xfx-radeon-hd6970-2048mb
den är 2GB
så min fråga är : Är det bara GB som är skillnaden ?
Man behöver ju inte ha 4gb om man spelar på 1 skärm right ?
Jag spelar på en skärm och vill kunna spela spel på ultra grafiker.
Om jag nu tar 6970 och spelar på 1 skärm kommer jag då se skillnad mellan 6970 och 6990 ?
Jag har förstått att om man ska ha fler skrämar så behöver man 6990 ?
Men om man ska spela på 1 skärm så är det 6970 ?
Har jag rätt ?

Nej, du har helt fel!

Som Gardat försöker säga så är ett 6990 detsamma som två 6970, ungefär dubbel prestanda, och prestanda mäts inte i hur mycket minne ett grafikkort är utrustat med, utan hur bra grafikprocessor/er (Gpu eller (2st gpu´er 6990)) som sitter på kortet.

6970 = 1st Gpu.
6990 = 2st Gpuer.

Glöm att titta på minnesmängden (2 eller 4 gb) när du försöker bedömma ett gfxkort. Nära nog helt irrelevant.

Av Mercy1
Skrivet av El_Raspberry:

Kan den överföra till PC?

Nej!

Av Mercy1
Av Mercy1
Skrivet av mAcANmAc:

Jag behöver ett nätagg och jag har bestämt för ett av märket Seasonic. Är det någon som hört något om när platinum serien kommer till europa? Jag kan inte hitta så mycket mer än "nästa månad", skrivet förra månaden när jag googlar.

Tänkte även höra om någon vet någon butik i Sverige eller i Europa som brukar vara snabba med att sälja nya produkter. Behöver nätagget asap så jag är villig att ta smällen att betala extra frakt om jag beställer från någon butik utomlands.

Ingen aning.

Men här är Tyska Prisjakt, om du är desperat, kolla om det finns där: http://www.idealo.de/

Annars finns nyligen landade Enermax Platimax.

Av Mercy1
Skrivet av mooseslayer:

kör 3st ocz vertex 2 60gb ssd i raid 0, det är extremt härligt prestanda... har körts i snart 4år & har aldrig märkt några dippar. sparar allt viktigt på en windows server. skulle vara läckert med 3st ocz vertex 3 diskar i raid 0

ingen skillnad? nä nä visst

Tycker iofs inte att det är laddtiderna i ett spel som är en SSD´s största fördel...

Utan accesstiderna som ger en rappare burk i största allmänhet, anser jag personligen.

Av Mercy1
Skrivet av grabben!:

Är det så enkelt? Undvik SandForce 2200 så är allt bra?!

Bland inbitna datornördar är det känt sen nått halvår/år tillbaks att SF 22XX strulat en hel del, vilket man försökt fixa med diverse firmware uppdateringar, kanske man lyckats på sistone, men bara kanske... (Fortfarande högst osäkert).

Sen skippar man äldre långsammare SSD´er, men det bör vara en "no brainer".

Utvecklingen går fort inom SSD tekniken, ibland t.o.m för fort...

Av Mercy1
Skrivet av fue:

Alltså jag vågar inte köpa en SSD!

har kollat o velat lägga en order på ocz vertex 3 120gig, men läst ju som sagt att den är sjukt ostabil, men genom den senaste fw så har den varit stabilare(?)

Sedan läser man att intels 320 är bra, dock ej sata 3, o ej lika snabb som OCZ men har bättre stabilitet.

Vilket väger tyngst i långa loppet.

Så jag vill helst ha SATA 3, och en stabil ssd, vilken borde jag satsa på?

Eller ska jag vänta?

Folk undviker SSD´er med SandForce 2200 kontrollern (styrkrets i Prisjakt) idag p.g.a ostabilitet, sortera bort dem i Prisjakt, resten är bra. Bara välja, några exempel finns i denna tråden. (Crucial M4, Samsung 830 & Intel 320 eller 510, Corsair performance P3 t.ex)

Av Mercy1
Skrivet av BengansBlogg:

Inte för mig...

Men vilka menar du? Intel 510 är en slöare Crucial M4 tex så den ser jag ingen vits med att välja längre nu när M4 finns.

Samsung, Kingston och alla andra nya modeller är för mig för otestade/nya. Det brukar ta ett tag innan eventuella problem upptäcks. Gamla modeller med äldre Sandforce är väl inte direkt upphetsande att köpa nya nu osv.

Corsair performance P3 är fortfarande bra, lika ny/gammal som M4, Samsung 830 är visserligen ny & relativt otestad, men ser bra ut i reviews.
Köpte den själv häromdan, inte installerat den ännu som jag nämnt ovan.

Intel 510 kanske är marginellt sämre än M4 (osäker), dock dyrare vilket jag tycker är en större nackdel än prestandan. men trots detta ett "hot".

För att nämna några.
Ser ut som om SF 2200 kan friskna till eventuellt, även om det är lite tidigt att säga det säkert.

Av Mercy1
Skrivet av BengansBlogg:

För mig är det bara två modeller som gäller just nu, Intel 320 eller Crucial M4. Ser ingen anledning till att chansa på att köpa något annat. Buggen för 320 är löst sen länge med en firmware i motsats till alla Sandforce-diskar som fortfarande släpper firmware oftare än en del byter kalingar.

För Sata-II Intel 320 och för Sata-III (6.0) Crucial M4 eller en 320 även där.

Jag hade aldrig accepterat att använda en systemdisk som strular. En blåskärm eller borttappad disk är en för mycket. Sen vet jag naturligtvis att för många så fungerar även dessa diskar bra men varför chansa?

Samsung är eventuellt intressant men det får tiden utvisa.

Finns allt fler att välja mellan, även när man bortser från SF 22xx diskarna...

Av Mercy1
Skrivet av Kronolog:

Är det riktigt att man får med Batman: Arkham City? Jag har läst att så ska vara fallet, men det står inget om det när man läser produktbeskrivningen på inet eller komplett. Jag står nämligen och velar mellan flera olika modeller och om det skulle vara sant lär 830 bli den mest attraktiva.

Nop inget Batman.

Norton ghost.
3.5" bracket.
Sata data & power cable.

Thats it.

Har disken i handen här, inte installerad ännu.

Av Mercy1
Skrivet av mfm:

De tre ASRock-system jag byggt nyligen har funkat fint också, bara väntar på utbyte av felaktigt RAM från Inet... (Vengeance LP)

Antar att du menar att Inet skickade fel sort till dig? Och inte att LP minnet inte funka på Asrock brädan??

Av Mercy1
Skrivet av Atr0x:

Duger detta agg: http://www.inet.se/artikel/6900306/fractal-design-tesla-650w-... till ett gtx 580? (när det kommer till rätt kablar, effekten borde räcka)

Yep, både kabel (2st 6+2 pinns Pci Ex) & effekt räcker. Gtx 580 kräver 2st 8 pinns Pci Ex.
Allt är prima!

Av Mercy1
Skrivet av Funnyvlad:

Jag köpte en Canon 550D nyss och i garantin står det att man får endast använda den mellan 0 till 40 graders Celsius. Stod samma sak för min gamla Ixus 50 när det begav sig. M a o om du ska fota snowboard eller andra vinterbilder så är risken att garantin inte gäller ifall något händer. Å andra sidan kräver väl inte Canon att man skickar sina fotobevis innan de avgör ifall skadan har gått på garantin eller ej. Eller är 0 till 40 grader bara säkerhetsmarginaler? Ty om man fotar på sommaren i Medelhavsområdet när det är 35 grader i skuggan så överstiger temperaturen 40 grader med råge ifall man tar bilder i solen. Det verkar som om 0 - 40 är en hård begränsning. Vad tycker ni? Skiter ni i denna begränsning?

Givetvis. Hur skall Canon kunna se vilken temperatur som rådde vid ett eventuellt kamerahaveri?

Av Mercy1
Skrivet av Turbojan:

Hej!
Ni är säkert redan trötta på "X vs Y" trådar men jag måste bara få hjälp här! Jag står mellan ett köp av Canon 550D och Nikon D3100. Jag har vart och känt på båda kamerorna och jag måste faktiskt säga att 550D känns mycket bättre i handen! D3100 känns mindre och min tumme på högra handen kommer åt ett hjul på d3100. Men det är ju en tusenlapps skillnad på dessa två kameror och vilken tycker ni ärligt att jag ska satsa på? Jag är nybörjare som är intresserad av att börja fota alltmöjligt såsom landskap, blommor och annat smått och gott.

Tack!!

Nikon D5100 är mer jämbördig med 550D/600D.
D3100 slåss mer med Canon 1100D, som den förövrigt slår på fingrarna (Nikonen vinner alltså). Hursomhelst, det är inte husen som är viktigast i systemvärlden utan objektiven.

Av Mercy1
Skrivet av pajsarndansar:

2700k är intregerad grafikkort så jag skulle fan inte pröjsa för den

Vem har bett dig köpa en...?

Som Jalle säger, alla SB har integrerad grafik.

Av Mercy1
Skrivet av lorgix:

Beror ju förstås på vad man menar med "fungerar".

När det gäller workloads som skalar bra över flera kärnor så råder det ju ingen tvekan om att 3930K kommer att prestera bättre än 2600K.

Ska man verkligen bara spela, ja då har man ju inte så stor användning av sex kärnor.

TS renderar en del uppenbarligen.

SB 1155 = spelburk.
SB-E 2011 = Workstation för tyngre program som t. ex rendering, redigering, CAD/3D bl. a.

Visst i7 2600k går att klocka bra, men det spekuleras i att i7 3xxxk kommer kunna klockas än mer, dessutom är de 6-kärniga. Bara de som är nått att ha i en eventuell SB-E plattform.

Av Mercy1
Skrivet av knorrrhane:

Mhm, troligtvis 5000:- då för Intel Core i7 3930K istället för 2500-3000 för en Intel Core i7 3820.. Får ta mig en funderare på detta och kolla på recensioner när processorn kommer, kanske kan vara värt det dubbla priset? Känns lite dumt att köpa en äldre modell när den nya är så nära inpå..

Tack för infon!

Den 4-kärniga SB-E processorn blir sannolikt ~ detsamma som en i7 2600k processor i prestanda, men de 6-kärniga troligen märkbart vassare än i7 2600k i renderingssyfte, tänker jag på i första hand då. Dessutom passar X79 systemet också bättre till rendering/redigering med sina fourchannel RAM minnen, än SB´s (1155) dualchannel RAM.

Det är de 6-kärniga prollarna som är intressantast i ett X79 system!

Av Mercy1
Skrivet av knorrrhane:

Tack för bra och snabba tips! Då blir det att jag väntar på X79 och så blir det 4 minnen istället för 3 så hoppas vi att lanseringen inte blir försenad

Skickades från m.sweclockers.com

Vill bara göra dig uppmärksam på att den 4-kärniga billiga processorn (ungefär 2,5-3k i pris, gissningsvis) redan är försenad, däremot de dyrare 6-kärniga lanseras som planerat nu i mitten av Nov. X79 alltså!

http://www.sweclockers.com/nyhet/14672-intel-sandy-bridge-e-m...

Av Mercy1
Skrivet av knorrrhane:

Hejhej!

Jag skall köpa ny processor samt nytt moderkort och tänkte fråga om någon har något bättre förslag än detta för ungefär samma pris:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1006478/ny-dator

Jag tänker ha den som speldator och för att rendera och transcoda en del..

Vad säger ni?

Tack för hjälpen!

I7 2700k är på ingående, något lite bättre än 2600k, men 5-600 dyrare.

Renderar, transcodar du mer än du spelar kan du kika på Sandy Bridge E (Sockel 2011, X79 chipset) som också är på ingående om´et par veckor.