Inlägg

Inlägg som Sakhus har skrivit i forumet
Av Sakhus

Hej!

Jag satt i liknande tankar under november och hade som plan att grafikkort från mitt vega 56 till något i 6000-serien, förhoppningen var att det skulle finnas vettiga erbjudanden på blackfriday. Jag funderade först på ett 6700xt, men landade på ett 6800xt red dragon för 8000 kronor. Jag har följt prisutvecklingen på 3070, 3070ti, 6800, 6800xt samt 6900xt. Och det billigaste som jag kunde hitta om man bortser från amazons tredjepartsförsäljare som hade väldigt billiga erbjudanden, var ett asus tuf 6800xt för 7200 kronor på computerselg. I övrigt har jag bara sett kort från 6800xt powercolor som hamnar runt 8000 kronor från de stora svenska återförsäljarna.

Jag var också klyven i om jag skulle avvakta med mitt inköp, men när jag ser priserna idag på grafikkort så kändes ändå mitt köp av 6800xt vettigt utifrån mina förutsättningar. När jag startar datorn så är det alltid med ett leende och jag känner att jag gjorde rätt val. Det som jag försöker förmedla är att det viktigaste för mig är om jag har fått det som jag ville ha för en peng som jag anser är rimlig under de förutsättningar som råder. Jag tänker någonstans att du ändå överväger att byta och köpa ett större kort och jag ser inte bytet som en dålig affär, förutsätt att du känner att det är den produkten som du vill ha. Allting är kanske inte prestanda för pengarna utan hur det känns när du använder den och helheten över köpet.

Hoppas att du hittar en lösning som fungerar för dig och att jag inte var allt för osammanhängande!

Av Sakhus

Jag har två döttrar snart 6 och 11 år. En sak som som vi tycker är roligt är att spela in musik tillsammans. Jag köpte ett ljudkort, sen spelar den äldsta dottern gitarren och den yngsta piano. Jag fyller ut med sologitarr och bas/kontrabas. Roligt att bara jamma med barnen!
Piano kan jag rekomendera för lite yngre barn då man kan använda sig av kyrkotonarterna. Jag sa spela på de vita tangeterna så kommer det gå bra! 😅

Annars så gillar tjejerna att spela the sims 4. Jag och den äldsta kan spela valheim ibland med mina systerbarn. Brädspel går alltid hem, vi har ett hello kitty-spel som jag och den yngsta gillar att spela. Måla/rita bygga med lera går hem hos de båda.

Men att ta sig ut till en lekplats eller gå en promenad är ett dagligt måste, annars så blir vi alla rastlösa!

Av Sakhus

Mitt heter PistolGurras nätverk.

Av Sakhus

Min farmors beomaster 1000 inköpt i slutet av 60-talet/tidigt 70-tal. Låter fortfarande bra!

Av Sakhus

Jag har en kompis som är intresserad!

Av Sakhus

Är datorn såld?

Av Sakhus

Jag köpte mig en motsvarnade modell från aoc för 3990kr: https://www.inet.se/produkt/2214592/aoc-32-cq32g1-curved-1800...

Jag har kört på 26 tum 1920x1200 60hz med tn-panel och bytte upp mig till ovanstående skärm. Är genuint nöjd med det bytet och har gjort mycket för min spelupplevelse. Den skärmen du kollade på har mer eller mindre samma spec, när jag valde min skärm så var priset i kombination och att den uppfyllde 1440p, 144hz, och <30 tum. Så det jag kan ge dig är att du kommer nog inte hitta någon billigare med de specifikationerna som den msi-skärmen du länkade! Lycka till med köpet vilket det än må bli!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sakhus

Jag som köpte mig en tf300t idag... blir att köpa den nya så får min dotter den andra.

Av Sakhus
Av Sakhus

jag säger heroes 6 och skyrim.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sakhus

Pinnacle Studio 14 Hd Ultimate collection

Hej!

Jag sitter och försöker fixa min faders datorproblem.
Han har köpt en ny hp pavilion elite hpe-345 och försöker använda pinnacle studio 14. Dessvärre så funkar det inte, när han försöker redigera så hänger sig filmen och programmet kraschar. Filmen är bara två min lång och med den datorn han har tycker jag inte att det borde vara några problem att använda mjukvaran problemfritt men uppenbarligen inte. Är det någon annan som har samma problem?

Tack på förhand.