Inlägg

Inlägg som fratey har skrivit i forumet
Av fratey

Jag ger upp med det här äcklet. Jag har testat med 3 olika XP-skivor (XP SP2, XP SP3, XP SP3 + slipstreamad AHCI-driver), har testat att köra med endast 1 RAMsticka, 1 hårddisk, chassi, nätagg, processor, och grafikkort - och fortfarande beter det sig snuskigt jobbigt! Blir att kolla supporten hos inet hur jag ska göra med delarna...

Av fratey

Jag har haft detta problem 2 gånger.

Första gången bytte support ut moderkortet, andra gången en av hårddiskarna.

Av fratey

MBP Japan 13": 10 135 kr
MBP Sverige 13": 12 495 kr

MBP Japan 17": 20 963 kr
MBP Sverige 17": 25 495 kr

hmm... nu blir man nästan intresserad.

Av fratey
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LennyV
Är du säker på att dina minnen är anpassade för i5/i7?

Är nästan helt säker på det - för det första var det DDR3, för det andra var det ett 2x-paket, och för det tredje så var det 1.65v enligt Komplett.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av LennyV
Om BIOSet flaggade för för höga volttal när du först startade datorn kan det betyda att minnena inte är kompatibla med i-serien av processorer.

Konstigt - har sett flera som har detta ram i sin signatur, och ingen på Köpråd klagade. o_o;
Samt när jag tryckte "restore to optimized BIOS settings" eller något sådant i BIOS höll den sig kvar på en lagom voltage. Skumt...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av LennyV
Det sitter ett eeprom på alla DIMMar som håller konfigurationsvärdena för minnena; volttal, klockfrekvenser, tidsfördröjningar med mera. Är volttalet för högt för i-serien sabbar du processorn, och ställer du istället ner volttalet manuellt så som du gjort blir minnena sannolikt opålitliga.

Jag är rädd för det. Det är dock konstigt - ända upp till 1.64v är texten grå, mellan 1.64v och 1.94v är texten rosa, och 1.96v och uppåt så är texten röd (i BIOS dvs).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av LennyV Jag rekommenderar Memtest86+, samt att den får snurra ett par varv åtminstone om du inte får felmeddelanden ganska ögonaböj (tar nog en halv dag iallafall men kör gärna mer - du vill ju vara säker på att allt funkar!)

Bränn ISO-versionen av Memtest86+ till en optisk skiva och boota från denna. Lycka till!

Oh, jag glömde nämna detta - jag har en recoveryskiva med en massa verktyg, och jag körde ett par varv på Memtest86+ - fick inga felmeddelanden.

Riktigt skumt... vill så gärna få det att funka, har Photoshop-abstinens samt har jag en Teknikutveckling-företagandeläxa på datorn jag gärna vill få ut T_T

edit: Jag tror jag hittat problemet!
Jag fick frågan om jag ville sätta på AHCI när jag startade datorn, som jag givetvis tryckte Ja på i brist på kunskap...
"Enabling AHCI in a system BIOS will cause a 0×7B Blue Screen of Death STOP error (INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE) on installations of Windows XP where AHCI/RAID drivers for that system’s chipset are not installed. Switching to AHCI mode requires installing new drivers before changing the BIOS settings."

Av fratey
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AkUs
[B]"
Även defrag eller inte så blir Windows systemen segare med tiden pga. det sättet tillverkare (har inget med Microsoft att göra igentligen) lägger in demoner och trays för att deras program ska starta snabbare och enklare. Detta köttar ner startuptiden rejält.

Har absolut inget att göra med Windows - OS X hade haft exakt samma "problem" om den körde .exefiler - samt är det end user och ingen annan som installerar dessa program.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AkUs
1 år gammal Windows installation kan lätt ta 6-8 minuter att starta upp och äta upp ramet från sekund 1.

Va? Jag var extremt lat, dammade aldrig ur, defragmenterade aldrig, och avinstallerade aldrig program på 2 år, och uppstartstiden gick upp till absolut max 70 sekunder. Detta sjönk med 10-15 sekunder då jag hade städat.

Av fratey
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Den är grå för du har inte ändrat timings från auto till manual. Sedan kan du sätta in de värden du vill ha. I gigabyte moderkort efter att du tagit dig in i bios. Tryck Ctrl+F1 tror jag för att få fram alla avancerade meny alternativen i bios.

Visade sig att timingen skulle vara 9-9-9-24, hade lite fel (missförstod Corsair-hemsidan). Höll dem kvar på 9-9-9-24 av den anledningen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Men hittade du på Corsair hemsida hur mycket volt minnena ska ha eller gissar du bara?

Det stod på inet, där jag beställde RAM-minnena ifrån, samt

Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Edit:
Installation:
Dålig kabel till DVD eller hårddisken.
Trasig DVD brännare.
Smutsig CD/DVD skiva.

Hårddiskarna som blåskärmar, då? (Alt. DVDn som blåskärmar om man talar om hårddiskarna)
DVD/CD-skivorna funkar i andra datorer.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Du kan omöjligt vara i diskhanteraren. I så fall gör du helt fel.

Vad menar du? Jag menar diskhanteraren i windowsinstallationen, du vet, där man får välja vilken hårddisk man får installera till.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Gå in i bios till boot ordningen och se till att CD7DVD står före hårddisken. Sedan startar du dator från Windows skivan.

Har gjort några gånger, vilket gav blåskärmarna och det jag skrev ovan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98

Om du har USB grejer måste du sätta på USB stödet i bios eller byta till vanliga tangentbord och mus när du installerar.

Jag märkte det - tur att jag hittade en gammal PS/2-tangentbord...

Och nu testade jag att boota från Linux (Distro: Sabayon, x86)
Första gången: Frös i installationen efter att jag kommit in i LiveDVD
Andra gången: Svart skärm
Tredje gången:

#RAMDISK: incomplete write (-28 != 32768) 16777216
#crc error
# Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(1,0)

Usch, vilket äckligt problem...

Av fratey

Re: Nyfiken på MacBook Pro 15"

Citat:

Ursprungligen inskrivet av GoDiamond
Dels så har jag alltid haft en känsla av att mac tar mycket betalt bara för sitt varumärke och inte riktigt ger samma sak som en pc gör för samma pengar?

Subjektivt - hårdvarumässigt är det ett stort Ja, dock.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av GoDiamond
Självklart så förstår jag att man får betala för varumärket då det är ett extremt starkt varumärke! Ett exempel på det är att MBP saknar hdmi ingång och blu-ray spelare, stämmer det eller är jag felinformerad?

Stämmer, frågan är dock om det behövs.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av GoDiamond
Nu kanske ni undrar varför jag överhuvudtaget funderar på en mac om jag tänker så men det är för att när man läser i forum och pratar med vänner som har mac så är alla så väldigt nöjda så jag undrar om det kan stämma?

Och jag är väldigt nöjd med Windows - enda problemen jag har är när jag själv klantar mig; det är lite svårare att klanta sig på en Mac kan man säga.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av GoDiamond
Sedan skulle jag vilja höra från båda hållen vad det är som gör att mac är bättre än windows eller tvärtom. Förlåt för alla frågor men jag skulle verkligen vilja ha svar på dom.

100% subjektivt - personligen vet jag inget som en Mac kan göra till skillnad från en vanlig PC för samma pris; och då är jag en stereotypisk designer.

Dock är de väldigt, väldigt snygga.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Notred
blir sega lika lätt som en PC Windows

Detta är en myt pga att folk inte kan defragmentera, något Macs gör automatiskt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zalasta
Jag stör mej bara på att man inte kan få OSX till en PC utan måste köpa en mac!

Fel

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zalasta
xD Min bror är ägare till en Macbook Unibody 13,3" och ja måste säga att OSX är bättre än Windows i nästan alla lägen. Bortsett från spel. Då måste man köra Windows i ex. boot camp men det är faktiskt inga problem alls med det! Go apple! [/B]

Stereotypen är att jag som designar ganska tungt ska äga en Mac, gärna en iMac eller MBP 15-17". Nu frågar jag, vad i OS X gör det bättre för mig om jag designar i Photoshop, Illustrator, InDesign, och Cinema 4D?

Av fratey
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
[B]Minnen:
Gå till Corsair hemsida. Leta upp dina minnen.
Förutom rätt volt finns det 4 andra värden som ska in i bios.

Timings är igengråat på 9-9-9-24 i BIOS, och RAMet körs på 1333mhz... den ska klara det läget, det också - egentligen är det 8-8-8-24 och 1600mhz som gäller.

Jag kan inte ändra voltages på RAM till 1.65 - jag kan bara välja mellan 1.64 och 1.66...

Jag ska testa att installera om XP på en av hårddiskarna innan jag börjar strula i BIOS (hårddisken med XP funkade inte i en annan dator heller).

edit: Helvete.

Har försökt installera 4 gånger, varje gång har den gett olika felmeddelanden (en innan setup - error at line whatever, 2 blåskärmar som visade olika saker, och en där jag kom ända till diskhanteraren, där jag försökte formatera och den bad mig dra åt helvete).
Jag har även testat 2 olika skivor.

Ska försöka några gånger till - vad kan felet vara?

edit: det äckliga operativsystemet säger att det inte går att formatera min hårddisk och att setup måste avslutas. Nu börjar jag rent ut sagt bli förbannad... vad fan är fel?

Av fratey

Problemet löst! Vi hade ett strömproblem också men det visade sig att vi glömde en strömkabel (2x4) *facepalm*

Nu är det nästa problem - blåskärm vid XP boot-menyn. Jag tänkte testa att installera XP på den nya hårddisken bara för att se om det tog bort problemet.

Jag var inne och tittade i BIOS och då blinkade "RAM Voltage" eller något sådant rött och dramatiskt på typ 1.96 V - jag drog ned den till 1.64V så länge tills vi har löst problemet.

Av fratey

Bygger ny dator - försöker installera power+resetknapp/LED

Läs nedan för det nya problemet

Operativsystem: XP SP3, dock irrelevant
Processor: Core i5 750
Processorkylare: Stock
Moderkort: Gigabyte GA-P55M-UD4
Minne: 2x 2GB Corsair XMS3 1600mhz
Grafikkort: Ati Radeon X850XT 256mb
Hårddisk: 2x Seagate 160GB SATA + WD Black 160GB
Nätaggregat: Corsair 550W
Övrig kylning: 1x120mm, 1x200mm, stock
Övriga komponenter: 1x no name DVD läsare, 1x no name DVD brännare
Chassi: Antec P180 Mini

Tack på förhand!

mvh

Av fratey

Antec P180 Mini är ett mATX-case som, enligt mig, är sjukt snyggt, och omdömena är riktigt bra. Det kostar även runt 7-800 kr.

Av fratey

http://sweclockers.com/articles_show.php?id=6138&page=6

Rekommenderar inte Mac Mini pga 1GB RAM (såvida du inte uppgraderar för en ganska kraftig summa) och 120GB hårddisk (samma sak här)

Av fratey

Hoppas Apple inte blir sura bara, då de inte kan ta ut 11k för 8gb RAM.

Av fratey

4870n har högre ljudnivå än 4770n och käkar praktiskt taget dubbelt så mycket ström.

Av fratey
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emigrating12
Jag valde Nvidia kort då du nämnde Photoshop och just det programmet hårdvaru accelereras på Nvidia kort vilket gör en stor skillnad om man jobbar med lite större bilder. Det ger inte lika bra performance i spel som ett HD4890, men det är lite rundare - mao det ger bra nog prestanda all round iställetför enbart spel. Alternativt kan du titta på Nvidias GTX 275 kort (som presterar likt med HD4890) eller helt enkelt ett HD4890, men då börjar budgeten spricka rätt mycket.

Det är Nvidia-propaganda att hårdvareacceleration bara funkar på Nvidia-kort. ATI's stream funkar lika bra.

Av fratey

Bump! får HD5850 plats i Mini P180, troligen? Ska köpa inom ett par timmar, gärna svar så fort som möjligt!

Av fratey
Citat:

Ursprungligen inskrivet av worldwide
Kommer 4gb ram, radoen 5850 och i5 fixa sådan grafik som i videon och spela i upplösningen 1280x1024, är det möjligt att få bra fps (över 50) också?

Troligen

Av fratey

Antec Mini p180? Fick den rekommenderad.

Av fratey

i5 med tillhörande moderkort, 8gb RAM, billigt tyst grafikkort, 24" skärm.

Någon vänlig själ kan nog ge exakta delar.

Av fratey

En sista koll innan beställning

http://data.fuskbugg.se/skalman01/brykk.png

enda skillnaden: kommer byta ut 650W mot 550W.