Inlägg

Inlägg som croon har skrivit i forumet
Av croon

Rätta mig om jag har fel, men RAID 5 är 1-redundans? Vilket betyder att du behöver minst 3 diskar för att få igång det. Sen tror jag inte att du kan växa den volymen sen (kan ha fel där). Hursomhelst: Du kan inte sätta upp RAID 5 med bara två diskar för att sedan flytta data dit.

Av croon

Till skillnad från alla andra tjänster på nätet så har de varken reklam eller säljer dina uppgifter till andra intressenter. De lever på donationer, och tillhandahåller en av få relevanta tjänster på internet.

Av croon
Skrivet av croon:

Köpte min OnePlus för 3000, betalar 57kr/månad för taklös surf (i 1Mbps) + ganska billiga samtal/sms, men skickar typ bara mail/whatsapp/talk ändå.
(~80kr * 24 månader + 3000kr )/24 = 205kr/månaden inkl telefon, abbonemang och trafik som gör allt jag vill på 2 års avbetalning.

Skrivet av Rajat:

2 års avbetalning? Det är ett abonnemang, ingen avbetalning, eller upphör numret att fungera efter 2 år? Föresten så sa du ju avbetalning så då äger du nätet efter 2 år, då är det en jävligt schysst deal.

Menar såklart avskrivning på 2 år och inte avbetalning, fel av mig. Med det sagt är det dock inte toksvårt att förstå från 3000/24, om man inte medvetet vill trilskas.

Av croon
Skrivet av Rajat:

Läs beräkningen ovan jag postade så får du se själv.

Ja, vad dina uträkningar visade var att du betalade absurda 300kr/månaden för abbonemang som jag antar har extremt sunkiga förmåner i förhållande till priset?

(Det är här de får in några tusenlappar till i telefonkostnad)

Av croon

Köpte min OnePlus för 3000, betalar 57kr/månad för taklös surf (i 1Mbps) + ganska billiga samtal/sms, men skickar typ bara mail/whatsapp/talk ändå.
(~80kr * 24 månader + 3000kr )/24 = 205kr/månaden inkl telefon, abbonemang och trafik som gör allt jag vill på 2 års avbetalning.

Har liksom andra i tråden aldrig någonsin sett en telefon som varit billigare på avbetalning. Det är rent av ekonomiskt omöjligt då inget bolag vill skänka pengar. Betalar du inte för det på pappret så betalar du i abbonemangsavgiften. Varsågod och jämför.

Av croon
Skrivet av trickysaer:

Om ditt huvudsyfte med att äta är att få i dig kalorier så är din jämförelse mer ok. Men så vida du inte alltid har som mål att bli så tjock per krona som möjligt så är jämförelsen lite märklig? Förstår dock vad du menar och håller med dig delvis, betalar gärna ett par hundralappar extra för en fin måltid på en restaurang än qp&co med plusmeny på donken men ett spel för min del behöver ha mer nöje än en kortare sejour även om det är en bra sådan.

Min poäng är just att jag INTE äter för att maxa kalorierna, utan hellre för smaken (även om man som vuxen nog får räkna lite kalorier ändå, fast åt andra hållet). Men on topic så var liknelsen mer att folk verkar prioritera tidsåtgången/kalorierna över nöjet/smaken, vilket jag har svårt att förstå.

Skrivet av trickysaer:

Om du betalar 500 spänn för två timmars glädje verkar du har en märklig inställning pengar/ekonomi eller tjänar så pass bra att priset är relativt ointressant. Sen måste jag berömma dig för att lägga 50(!) timmar på ett spel som är extremt långtråkigt. Hur var det med tiden som bristvara egentligen?

Min poäng här är att jag inte orkar lägga 50 timmar på ett tråkigt spel, och därför mycket hellre betalar för ett kort bra spel, då tiden är bristvaran.

Skrivet av trickysaer:

Allt handlar väl om ens egna personliga krav. Om ett spel tar i snitt 10h att spela igenom så skulle det innebära max typ tre spelsessioner för min del. Det tycker jag känns jävligt ovärt för 600:-. Då lägger jag hellre dessa pengar på bra spel jag ännu inte hunnit spela som nu går att köpa för halva priset och köper ett spel som detta efter kanske ett år eller så.

Men det är jag

Jag har lagt två sessioner på Far Cry 4, och verkar ha stannat där då jag inte satt mig med det igen på någon månad, så det säger nog att jag hellre haft ett roligare kortare spel.

Av croon

Inte för att polarisera ännu mer, men ni som räknar tid, köper ni middagar utifrån mest gram per krona eller kalori per krona också?

Nu när jag är äldre så känns det snarare som att tiden är bristvaran men man har råd att köpa spelen. Jag tar mycket hellre ett spel som väljer längd utefter vad som behövs för att berätta story/beta av spelmekaniken/vara roligt att spela än spel som är utdragna för att vara utdragna.

Tycker inte man kan sätta en längd som ska krävas för ett visst pris. Betalar gladeligen 500 spänn för 2 timmar om det är fantastiska 2 timmar, hellre än 500 spänn för extremt långtråkiga 50h.

(Däremot tycker jag Metal Gear Solid är ganska kasst, så det har inte så mycket med korta längden att göra att det inte var värt det)

Av croon

Just mindre än 15" på bärbara med 4-kärnig begränsar väldigt mycket. Är man villig att gå upp en tum så går priset nästan ner till en tredjedel.

Om man är villig att köpa till en 8GB-sticka till och stoppa in själv så ser det ut såhär istället för Sushis länk ovan:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s209461184&o=produkt_pr...

Men om man drar upp storleken med en tum så dimper det ner en mängd val till.

Av croon

Den du kikade på är en två-kärnig i7, som är bra på att spara ström och göra en lätt dator, men den är inte snabb när det kommer till annat än en-trådars-applikationer.

Om du istället vill ha en 4-kärnig i7 så skulle jag kört på http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207623-t... och köpt till en 8GB-sticka till så har du snabb CPU och 16GB RAM för betydligt billigare peng.

Av croon

Tror inte det är några problem nu, men däremot kan jag tänka mig att datorn storknar ganska gravt om du tänkt köra samma koncept i juli. (Beroende på balkongriktning möjligen)

Av croon

Om du inte får igång programmet i Windows 10 så kommer det inte spela någon roll om du installerar det i XP om du ändå tänkt uppgradera sen.

Likt posten ovan säger så är även jag ganska säker på att det inte går att uppgradera från XP till 10. Du kan eventuellt uppgradera från XP -> Vista -> 7 -> 10, men det känns lite omständigt och bäddat för problem.

Kör antingen en virtuell XP-maskin under Windows 10 som nämnt, eller kör programmet i "Compatibility mode", eller säg vilket program/funktionalitet det gäller så finns det med största sannolikhet något nyare program som gör det i Windows 10 och gör det bättre.

Av croon

On topic:
Jag har en OnePlus One sen ett halvår tillbaka och är supernöjd. Det enda negativa jag kan säga är att jag tycker 5.5" är lite för stort att ha i fickan. Det är givetvis skönt att använda, men så fort man bara ska bära på den någonstans så är det för stort. Det är väl en smaksak, men har du inte haft en 5"< innan så skulle jag känna på en först.

Prestanda/mjukvaru/designmässigt så har jag inget att klaga på, möjligen att Android 5/L kunde kommit fortare, jag kör på CM12-nightlies så länge.

Off topic:
Om det inte är för fräckt så skulle jag gärna highjacka lite. Jag gick in i tråden för att jag läste rubriken som att luren skulle vara max 5 tum, vilket är vad jag letar efter till tjejen, som tycker min är för stor men behöver byta bort 4S.
Jag lutar åt en Nexus 5 om jag kan få tag på en, men även sneglat lite på Moto G (v2), som någon nämnt tidigare här. Har någon erfarenheter av den? Känns den slö?

Av croon
Skrivet av anon34034:

Jag visste inte att man fick prata om olagliga saker på sweclockers, tpb är en olaglig domän, därför tog polisen ner den..
Sweclockers är som aftonbladet.. jagar klick

1) Domäner i sig kan nog inte vara olagliga.
2) TPB hostade ingen olaglig data öht.
3) Att diskutera "nyheter" om något som är konversiellt i gråzonen av legalitet har nog ingenting med Sweclockers forumregler att göra, och jag antar att du faktiskt ser skillnaden.

Av croon

Sledgehammer har 225 anställda och jobbade i tre år på enbart Call of Duty: Advanced Warfare, och då gjorde andra studior jobb på en del plattformar.

Valve har ~300-400 anställda och har världens största speldistribueringsplattform som de ständigt utvecklar och supportar, Dota 2, CS:GO, TF2, Portal 2, med uppdateringar. De jobbar enligt mer eller mindre troliga läckor på både L4D3 och HL3, och likt alla andra av deras spel så släpps de när de är klara, men de tjänar nog bättre på att sälja andras spel och kosmetiska items än att utveckla singleplayer-spel för mer och mer kräsen publik.

Jag skulle bli superglad om det kom något, men håller inte andan.

Av croon

NP, have fun!

Av croon

http://www.co-optimus.com/system/22/playstation-4.html

Lägger man till filter:
Split screen
Genre->FPS

så får man tyvärr bara en träff: CoD:AW

Kommer säkert mer vad det lider, men finns nog en del indie-spel på PSN som har couch-coop eller split screen.

Av croon

Jag har kollat på Btrfs senaste två gångerna jag byggt om linuxservern, men det har inte varit moget endera gång. Sist var kanske ett år sen och då gick det knappt att reparera ett trasigt filsystem. Jag tror btrfs check --repair finns och ska funka *hyffsat* nu, men fortfarande på en experimentell nivå.

Så för det första skulle jag inte använda det bara för att jag inte tycker det är stabilt nog för data jag är rädd om. Men för det andra så ser jag egentligen inte nyttan när du ändå bara ska ha två datadiskar. Visst, btrfs har lite roliga features generellt, men jag tycker väl nyttan kommer in när man har en större mängd diskar och vill ha ~ZFS fast på linux och med fler features.

Jag skulle nog bara kört xfs eller ext4. Jag körde xfs på en mdadm raid5 till slut, men håller tummarna för att Btrfs är redo nästa gång.

Av croon
Skrivet av Igelkott:

Som ett tilllägg kanske man kan säga att det rent objektivt bästa är ett ofärgat ljud SOM låter bra. Men det är både hypotetiskt och dyrt.

Måste bara fråga vad det här betyder. Antingen är det ofärgat med allt vad det innebär (om man tycker det man lyssnar på låter bra eller inte), eller så är det färgat (om det istället är det som upplevs bättre). Billiga lurar och dyra lurar som är ofärgade ska ju låta likadant, annars är ena inte ofärgad.

Av croon

Jag är osäker på varför du fortsätter posta och fråga när du inte vill ta till dig folks tips.
Du väljer att spara 140kr på grafikkort men tappar 15% prestanda.

Om det faktiskt är spel som är prioriterat med datorn så hade jag primärt valt grafikkort, med stor sannolikhet i denna budget ett 280x som du kan få för 1999kr för tillfället, eller inväntat gtx960 (kan ta några månader).
Sen hade jag valt resterande produkter inom budget efter det, vilket de flesta i tråden redan föreslagit.

Av croon

Pojke med bara skynke låter som Wonderboy, där man även kan hitta en skateboard, men minns inte om det finns varken flodhästar eller diamant, så kan vara något annat spel du menar.