Inlägg

Inlägg som gabbe the 222 har skrivit i forumet
Av gabbe the 222

Det funkar nu. Det var ett ram-minne som satt löst. Men tack för alla svaren ändå

Skickades från m.sweclockers.com

Av gabbe the 222

Nej, PCI-E är inkopplat till grafikkortet och de andra till CPU:n så det är inte det Men tack för svaret i alla fall. Alla sladdar är också inkopplade överallt som ska vara det. Datorn startar ju after all

Skickades från m.sweclockers.com

Av gabbe the 222

Okej, sakerna i mitt system är följande:
Nätagg: Fractal Design Integra 750 W
Moderkort: Msi Z77 G41
Grafikkort: Gigabyte Windforce 7950
Processor: Intel i5 3570k
Chassi: Fractal Design R4
Ram minnen: Corsair vengeance 16 Gb 1600 MHz

Om det är något mer ni behöver veta är det bara att ni säger till
Tacksam för svar

Av gabbe the 222

Ja, de ska de vara. Du menar moderkortsdistanser nu va? Mellan moderkortet och plåten, i så fall ja, de är på

Av gabbe the 222

Ny dator stänger av sig

Hej! Jag har precis monterat ihop min nya dator. När jag startar den så stänger den av sig efter ca 7 sekunder. Den visar ingenting på skärmen, det har den aldrig gjort.

Jag har försökt att koppla ur optisk läsare, hårddiskar, ram-minne och grafikkortet. Har även tagit ur batteriet och gjort en reset på det. Jag har dock fortfarande samma problem. Så vad kan felet vara? Känns som att det är ström relaterat, men jag har 750 W nätagg och inget monstersystem. Vad kan felet vara?

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Okej, ja så kanske det är. Det skulle nog vara det enda rimliga då ingen vad jag vet klagat på detta tidigare. Skulle någon som kan det här kunna bekräfta att så är fallet?

Av gabbe the 222

Hej igen. Jag såg nu att moderkortet jag har valt endast har en intern USB 3.0 port. Chassit har ju två USB 3.0 på fronten. Jag har letat efter något moderkort med två interna USB 3.0, men jag har inte hittat något. Så om ni har något förslag, länka gärna!

Av gabbe the 222

Japp, det ska jag göra. Tack för hjälpen!

Av gabbe the 222

Okej, tack för svaren Jag kollade nyss på Sweclockers recension av Fractal Design R4. Och jag gillade verkligen det chassit. Kabeldragnignen, ljudnivån, allt. Priset är dessutom riktigt bra för det man får. Det spelar ju i en helt annan liga än K350, också prismässigt då. Så det beror på om jag tycker att det är värt det när väl komponenterna ska köpas

Edit: Läst igenom tråden du länkade nu om skriv/läshastigheter. Men jag undrar fortfarande om det inte är värt att lägga 100 kr extra på Intel disken? Då det inte medföljer några tillbehör som SATA-kabel osv med Samsung disken, och när den faktiskt har en högre skrivhastighet?

Av gabbe the 222

Okej, tack för svaret Men jag har hört att det är Samsung och Intel som är de bästa SSD märkena. Ni rekommenderade ju Samsung. Nackdelen jag ser med de billigare Samsung diskarna som är billigare eller samma pris som Intel och därför är aktuella, är att de har en väsentligt lägre skrivhastighet (130 MB/s vs 450 MB/s). Så de är nog inte ett alternativ.

Sedan nästa fråga, Cooler Master elite K530 är ett väldigt prisvärt chassi. Vad vinner man på att ta det dyrare från Fractal Design?

Av gabbe the 222

Okej, tack för svaren. Det kanske som sagt inte är helt nödvändigt med de extra 8 gb för spel eller den extra TB hårddisk utrymme, men jag tänkte att när det ändå sammanlagt kostar ca 600 kr mer för bägge sakerna är det värt det. Men man kanske skulle strunta i det och ta ett bättre grafikkort istället som gynnar spelen mer?

Okej, det hade jag ingen aning om att CX serien har dåligt rykte, i min förra speldator hade jag ett corsair nätagg som presterade exakt lika bra efter de 3,5 åren jag hade datorn innan jag sålde den. Men det kanske var en bättre serie?

Är du verkligen säker på att man inte monterar nätagget i botten? På Inet finns ingen bild av baksidan. Dock på Cooler Masters hemsida så finns det en klar bild där det är ett hål för nätagget där nere: http://www.coolermaster.co.nz/product.php?product_id=6776

Av gabbe the 222

Speldator ca 9k

Hej, jag är ute efter en stationär speldator för ca 9 000 kr. Mina krav är att det ska vara relativt tyst, helst klara spel som GTA IV och BF3 på i alla fall medium inställningar utan lagg. Vill helst också ha en SSD i datorn. Operativsystem ska inte ingå, för det har jag redan. Jag kan också bygga ihop datorn själv, så montering behövs inte heller.

Här är ett paket jag har lagt ihop: http://gyazo.com/b44ce8b6ed4e168e824ca568d0f3ba4b

Ge gärna synpunkter på mitt paket om det är något som inte är nödvändigt, eller något jag glömt som är nödvändigt.

Tacksam för svar / gabbe the 222

Av gabbe the 222

Okej, för jag la in spelen via mitt "starter edition" account. Vilket jag trodde räckte eftersom att jag gick igenom det som han hade skickat istället för att göra ett nytt account och lägga in det. Men tydligen inte.

Av gabbe the 222

Okej, jag aktiverade trial och la sedan på alla spel på det, men det fungerade ändå inte. Min kompis säger att det var för att jag aldrig hämtade spelet och att jag behövde det och sedan lägga in spelen efter det.

Av gabbe the 222

WoW "recruit a friend"

Hej! Jag och en kompis köpte nyss alla WoW från vanilla till pandaria. Vi har också en annan kompis som redan har spelen. Han vill skicka recruit till oss för att alla ska få grejer.

Nu till det krångliga. I hans recruit så vill battlenet att vi ska installera trial versionen, men vi har ju alla riktiga WoW på skiva. Och om vi bara lägger in koderna så misstänker vi att hans recruit inte kommer med, och att vi blir inte grejer. Så vi vill få in våra riktiga spel i hans recruit på något sätt. Är det bara att lägga in spelkoderna som vanligt i battlenet och sedan så får vi grejerna ändå utan att installera trial? Eller hur är det?

Tacksam för svar / gabbe the 222

Av gabbe the 222

Jag löste problemet. Det var problem med CMOS. Jag återställde den. Och då startade datorn och kom in i Windows.

Av gabbe the 222

Dator startar om sig vid start

Hej! Nu är det så att min stationära dator startar om sig så fort jag startar upp den. Jag kommer inte in i BIOS och jag får överhuvudtaget ingen respons på skärmen. Jag hör att den startar om sig för att fläkten på grafikkortet gör ett högt ljud i ett antal sekunder, DVD läsaren gör också ljud med samma mellanrum.

Har försökt med att byta grafikkort. Men då går grafikkortet hela tiden utan att starta om sig. Har också försökt med att ta ut varje ram-minne och testa.
Detta hände helt utan förvarning, datorn hade inte varit igång på ett dygn när jag startade den och det blev såhär. Har försökt två dagar i rad att få den vidare, men den bara startar om sig.

Så vad kan det vara? Eftersom att jag inte tar mig in i BIOS så kan jag inte göra något med mjukvaran.
Datorns specifikation står i min signatur.

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Edit: Kan även tillägga att det inte sitter någon SSD i datorn längre, gjorde inte det innan heller. Så det är inget med någon SSD som är fel.

Av gabbe the 222

Okej, ja, jag vet allt det där. Men det som är problemet är att jag kan vänta både 3 sekunder och minut och inget händer det bara laddar, men såfort som jag uppdaterar så kommer starsidan upp på en sekund.

Av gabbe the 222

Sida öppnas inte i början

Hej. Jag har Google Chrome som webbläsare. När jag startar upp datorn och öppnar Chrome så laddar bara sidan utan att visa något. För att någonting ska hända så måste jag alltså uppdatera eller byta sida. Det blir lätt väldigt irriterande då man måste göra det varje gång datorn startas. Så vet någon vad det kan vara?

Edit: Kan även tillägga att detta INTE händer när jag stänger ner google chrome och öppnar upp det igen, så det har ingenting att göra med att google chrome inte laddar i början av varje session. Kan också lägga till att det är på min bärbara som det händer (specs i signaturen)

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Okej, tack för svaret. Då får jag köra med sladd i när jag inte vill ha datorn öppen med andra ord. Inga större problem dock