Inlägg

Inlägg som gabbe the 222 har skrivit i forumet
Av gabbe the 222

Någon som har något tips för att öka spelprestanden? är det inställningar eller?

Av gabbe the 222

Med tanke på att man enligt den här videon http://www.youtube.com/watch?v=O4UX8zHBdsE kan köra BF3 på ultra settings med ca 30 fps. Samma som jag får när jag maxar WoW. Så måste det vara något fel, för BF3 är ju som ni vet ett mycket mer krävande spel än WoW

Av gabbe the 222

Ja grafikkortet får ju ta en del stryk när man spelar. Kan jämföra det med andra på div sidor Kan också tillägga att jag är mer nöjd med datorns prestanda sedan att jag avinstallerade norton förut. Vilken skillnad! Tänkte på det innan också, men som jag är så tar jag alltid och installerar saker som verkar ge bra skydd om det är gratis

Av gabbe the 222

Måste också säga att jag är besviken på prestandan i datorn. Jag testade att köra WoW wrath of the lich king med alla inställningar på högsta och fick då bara 25 fps. Det var i ett helt vanligt område med bara några få andra spelare. Ändå har datorn i7 och 2 gb dedikerat grafikminne. Någonting måste vara fel. På min stationära som är 3 år gammal och med endast 896 mb grafikminne så får jag ca 60 fps på samma ställe. Det kan dock vara att det bara sitter ett 4 gb minne i för tillfället. da-li, blev det någon märkbar prestanda skillnad när du stoppade in 2x 8gb istället? Eller var skillnaden bara "på pappret"?

Är det någon annan som har testat några spel på datorn? Berätta isåfall gärna vad ni tyckte om prestandan

Av gabbe the 222

Hej, någon som har problem med att touchpadden fryser sig ibland om man startar datorn, loggar in och sedan inte rör den på ett tag? Riktigt irriterande då man måste dra ur batteriet för att få den att funka igen eftersom att klicka på knappen bara sätter datorn i viloläge och är still där också.

Av gabbe the 222

Tack för drivrutinslänken sputnik 89! Den fungerade. Tycker bara att det är konstigt att deras "senaste" som har blivit accepterad av microsoft och därför inte längre är i beta stadiet inte kunde hitta "kompatibel grafikmaskinvara" när BETA drivrutinen kunde det

Av gabbe the 222

Jag hittade nu denna http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=D...

Det verkar som att det är därifrån den hemsidan man ska ta allting, och helt strunta i själva komponent tillverkarens sida.
Rätt eller fel?

Av gabbe the 222

Någon som har haft samma grafikkorts drivrutin problem som jag nämnde tidigare i tråden? Alltså att inte kunna ladda ner nVidias senaste drivrutin (301.42) Jag har testat på tre olika sätt: 1. Leta upp drivrutinen manuelt på deras hemsida, ladda ner och installera. 2. Låta nVidias hemsida söka igenom datorn för att själv leta upp "den bästa" drivrutinen. 3. Gå in i nVidias kontrollpanel och söka på uppdateringar. I alla tre fallen har jag fått samma drivrutin att ladda ner (den senaste 301.42) Och samma sak händer varje gång. Det står "denna grafikdrivrutin hittar inte kompatibel grafikmaskinvara" Och sen så avslutas installationen.

Ska man ha några speciella drivrutiner ifrån lenovos hemsida enbart till e530 som jag har missat eller? Och isåfall vilka?

Av gabbe the 222

Någon mer än jag som inte kan installera java automatiskt utan måste gå in och ta deras "offline version" som också inte verkar funka överallt?

Av gabbe the 222

Ja, det stämmer. I enhetshanteraren under bildskärmskort så står det både Intel HD graphics och nVidia geforce gt 630m. Sedan på hemsidan "can you run it" så står det att datorn har det kortet. Det verkar dock bli något konstigt med drivrutinen. Jag har känslan av att det inte riktigt "syns" när drivrutinen ska installeras utan att bara Intel HD kortet syns då.

Av gabbe the 222

Hej da-li. Nej tyvärr, jag har inte 1 333 MHZ-minnen. Jag kör fortfarande på datorns inbyggda 4 GB samsung. Ska dock beställa antingen en eller två 8 GB stickor till veckan.

Jag har haft vissa mjukvaruproblem med datorn, t.ex så kan jag inte installera java ordentligt. Jag kan heller inte installera nVidias grafikkortsdrivrutin, för då står det bara att drivrutinen inte hittar kompatibel grafikmaskinvara. Hw monitor hittar inte heller grafikkortet... Nästan så att jag har fått känslan att Intel HD kortet "snor" nVidia kortets plats så att det inte syns. Någon annan med de problemen?

Av gabbe the 222

Ni som har datorn, vad tycker ni än så länge? Jag tycker att det mesta är bra. Även om fläkten ibland kan låta lite mycket. Men det kan man ställa in. Sedan så kan jag inte installera nVidias drivrutiner från http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk Jag har valt nVidia gefore gt 630m och windows 7 64 bit. Men det står att det inte finns något grafikkort i datorn som är kompatibelt med den drivrutinen.

Av gabbe the 222

Okej da-li. Tack för svaret. Det var precis det som jag ville veta. Så 16 gb disken finns alltså bara där för att snabba upp datorn.. Förresten var det någon som kom fram till om den var inbyggd eller om den satt i en m-sata port så att man kunde byta ut den mot en större ssd sedan?

Av gabbe the 222

Nu använder jag e530. Och den känns gedigen jämfört med de laptops jag har testat innan (hp och pb). Men en sak som jag undrar är att när jag går in i "dator" så finns det två hårddiskar en som har 679 gb (OS disken) och en som har 17,5 gb (recovery) Så jag undrar vart är ssd:n eller är det recovery som är den, för jag fick uppfattningen att recovery bara var en partition på 750 gb hårddisken. Men när jag gick in i enhetshanteraren så finns det en diskenhet som heter "sandisk SSD u100 16 gb" men den syns inte på dator. Är den för liten för det eller? Är den bara där för att snabba upp operativsystemet? Och isåfall hur snabbar den upp det?

Av gabbe the 222

Okej, ja, jag vet Tänkte bara klargöra att jag själv nästan kunde räkna ut det Alltid bättre att fråga om man inte är säker.

Av gabbe the 222

Okej, nej, jag undrade bara om ram-minnena. Kunde nästan räkna ut själv att 240 pin var för stort. Jag har också fått min e530 nu.
Beställde igår klockan 2 och fick den nu. Alltså mindre än ett dygn ifrån att jag beställde. Och ändå bor jag inte i någon storstad (Karlstad) Det var nog den snabbaste internet leveransen jag har varit med om hit till Karlstad! Tummen upp Dustin!

Av gabbe the 222

Om man kan använda 8 gb minnen i datorn. Då är det alltså So dimm ddr3 1600 mhz minne som är det bästa. Men det finns ju olika "pin" på minnena också t.ex 204 pin och 240 pin. Är det någon som vet vilken pin som passar i den här datorn, eller spelar det ingen roll? Och det fungerar bara med so dimm minnen och inte dimm som är för i första hand stationära datorer va?

Av gabbe the 222

Jag beställde nyss datorn. Hoppas att det blir bra och att specsen som dustin har är någorlunda rätt. Kan även säga att det står på deras hemsida att rean är till och med den 4 juli. Det kan ju dock ske slutförsäljningar, men det är en annan fråga.

Av gabbe the 222

Kan man köpa ett 8 gb minne till och sätta i och då få 12 gb direkt? Eller är det dåligt att blanda minnen av olika storlekar? Och kan man blanda Mhz typ 1366 med 1600 mhz?

Av gabbe the 222

Halvlånar tråden lite. Är det någon som vet hur just denna datorn är när det gäller ljudnivå/temps och kylning? Helst någon som har den som själv har erfarenheter av den