Inlägg

Inlägg som jordmössa har skrivit i forumet
Av jordmössa

CDON..

Har betalat datordelar för 30.000:-, alltså ej faktura eller kredit!

Ett paket har anlänt. Ett annat paket med varor för 23K har legat på "hold" för att skickas då en produkt (som dock fanns i lager vid beställning och betalning) är slut och utan datum för ny leverans. Jag kontaktar CDON och ber dem stryka produkten som är slut, och istället skicka allt annat. Det handlar bara om en Blu-Ray brännare och den kan jag köpa via annan butik. CDON bekräftar att det bara är denna brännare som hindrar att paketet ska släppas iväg. CDON lovar vidare att skicka iväg allt som finns, redan samma dag.

Strul med chatten idag, men efter några försök får jag svar:

"Jag har skapat ett ärende och skickat det till vårt lager och frågat när din leverans kommer att skickas ut. Det verkar just nu som att den fortfarande är hos vårt lager. Vi kommer att besvara dig under morgondagen. Du kan följa ärendet under "Mina sidor".

Jag kan inte se några konstigheter med din beställning så det är därför jag måste fråga vårt lager varför din order inte har skickats ännu. Jag beklagar att det har dröjt. "

Jag är nog inte ensam om att jag endast handlar av CDON pga deras låga priser. Om bara en annan aktör dyker upp som kan matcha priserna men har bättre kundservice och hemsida går jag över på två sekunder..

Jag har betalat 200 kronor för att bli pluskund.
Jag har i år redan handlat för över 60 000:-
Jag är så dum i huvudet. Dumsnål i huvudet.

En gång ingen gång kan man tycka, men är man ständigt i mejlkonversation med CDON för att värdekupongerna inte fungerar som de ska, varor blir dyrare vid betalning, kampanjer krockar med varandra, uteblivna leveranser, felaktiga lagersaldon, kundtjänst som inte läser mejlen ordentligt och skyller på mig (fick dock rätt tillslut när kundtjänst insåg sitt misstag, men ej en ursäkt) blir man tillslut väldigt väldigt väldigt less. Har minst 20+ ärenden som beror på deras felhanterande.

Sluta handla då? tänker nu någon. Ja, om CDON bara blir lite lite dyrare än någon annan aktör så blir det nog så. Men vi människor är allt som oftast dumsnåla. Det intressanta här är dock att CDON har potential, men de tar den inte. Jag har ofta lagt varor i kundkorgen får att sedan upptäcka att priset är felaktigt (ofta för att olika kampanjer krockar med varandra ((oftast film)) och sedan struntat i att genomföra köpet just för att jag inte orkar kontakta kundtjänst längre. Backa de inte "miljarder" vid förra bokslutet?

Av jordmössa
Skrivet av shogun-r:

Kan vara så att dom missbedömer lite tror att desktop kommer försvinna för mobilt och alla kommer att vara mobila. Desktop lär knappast försvinna och man kan ju fundera på hur dom egentligen tänkte. Dom borde ju kunna prestera bättre med sin kassa.

Enligt en på supporten som hjälpte mig mycket med Win8 (kanske bästa supporten jag talat med någonsin) så är deras tanke att man ska lära sig anamma det nya pekskärmsalternativet. I framtiden ska det bli möjligt att styra med ögonen, skämtade han.

Du ställer frågan om man har så mycket resurser som man har så borde man kunna anställa duktiga marknadsanalytiker som berättar vad marknaden vill ha. Jag tror man inte resonerar så, utan istället vill de ändra marknaden och få oss att anamma deras nya idéer. I botten finns djupgående strategier.

När företag gör stora förändringar gnälls det en kort stund, för att sedan hamna i glömska. Någon som minns när Youtube förändrade sitt utseende för några år sedan? Idag är det ingen som orkar gnälla. iOS7 kommer snart också anammas och accepteras, även av skeptikerna.

Det är en balansgång mellan vad marknaden vill ha och vad man vill att marknaden bör vilja ha.

Av jordmössa
Skrivet av Bjebben:

Är det något erbjudande som gäller på en hel beställning?

Yes, och gäller för en beställning. Helt sjukt bra deal. Särskilt om man kör på nvidia hyper-driven också..

Av jordmössa
Skrivet av jordmössa:

Hallå!

Försöker lägga två grafikkort i kundkorgen samt två "paket på köpet". Två kort går bra men bara ett paket. Får ett felmeddelande som säger "max ett paket". Men jag köper ju två kort? Ska bygga två datorer. Hur gör jag för att få med båda korten och båda "gratis paketen" i samma beställning?

Mvh

Kampanj: http://cdon.se/hemelektronik/nvidia_hyper_drive/?utm_source=s...

Uppdateringen:

har lagt två beställningar med datorprylar nu. En på 7 649:- och en på 22 934:- PM för order och kundnummer?
Det gick bara att lägga ett "gratispaket" i kundkorgen trots att 22K beställningen innehåller två grafikkort från kampanjen. Det är två datorer som ska byggas, så visst måste ni skicka med två THOR-paket? Står inget om att det inte skulle vara tillåtet.

Uppdatering 2:

Fått svar av kundtjänst. De har rättat till problemet. Ett paket per grafikkort.

Av jordmössa

Någon gång tappar en jätte sin position som obestridlig nr 1. Har alltid hänt och kommer alltid hända. MS räddning är det oerhörda kapitalet de har. De kan backa miljarder i ett par år utan att det riskerar företaget som sådant.

Svenska Coop, f.d. KF var så enorma och monopolliknande på 80-talet i dagligvaruhandeln att de har miljarder att klara sig på nu när de blivit förbisprugna. Men hur länge kan de blöda?

Ja, folk har alltid gnällt på senaste OS'et från MS när det kommit nytt. Men den här gången är det på en helt annan nivå. Får de inte igång sina appar ser det inte ljust ut. Resultatet blir en halvbra touch-version med kassa appar, och en halvbra skrivbords-version som många inte riktigt förstår sig på.

Av jordmössa

Hallå!

Försöker lägga två grafikkort i kundkorgen samt två "paket på köpet". Två kort går bra men bara ett paket. Får ett felmeddelande som säger "max ett paket". Men jag köper ju två kort? Ska bygga två datorer. Hur gör jag för att få med båda korten och båda "gratis paketen" i samma beställning?

Mvh

Kampanj: http://cdon.se/hemelektronik/nvidia_hyper_drive/?utm_source=s...

Av jordmössa
Skrivet av stormense:

Blir förundrad över att det skrivs spaltmeter om Sexet i GTA 5 när spelet tvingar spelaren att tortera en människa för att komma vidare. Scenen är såpass verklighetstrogen att jag stängde av konsolen. Jag tycker att Rockstar gått för långt, det är inte roligt längre. Tappade lusten att spela vidare.

Våld har alltid setts som något mer naturligt än sex. I vissa länder.

Av jordmössa

Här kan du få några tips. Har precis beställt paketet igår och idag.
Du kan med fördel byta ut minnena och grafikkortet, och eventuellt gå ner till Win8 istället för Pro (om du ska köpa OS).

#13943138

Använd SWECOKT13 för rabatt på vissa CDON prylar.

Av jordmössa
Skrivet av Jesper_W:

Annars kan du köpa något av följande kort med 15% rabatt om du använder kod SWECOKT13 i kassan. Jag hade nog föredragit det framför att sälja en massa småprylar på blocket.

http://cdon.se/hemelektronik/evga_geforce_gtx_760_2gb_ddr5_(9...
http://cdon.se/hemelektronik/powercolor_radeon_hd7870_2gb_ddr...

Ett av de där två korten ingår inte i kampanjen. Bara de som finns med här: http://cdon.se/hemelektronik/cdon_%2b_sweclockers/#227443-dis...

Men 7870 och 670 är väl likvärdiga: http://www.hwcompare.com/12502/geforce-gtx-670-vs-radeon-hd-7...

Och säljer jag skiten enkelt på Tradera så får jag nog ihop 700 ganska enkelt. Vad ger inte spelvoucherna styck? Och Norton? Kan inte vänta på 290X, måste ha ett kort den här veckan för filmredigering. Sedan får jag byta upp mig när krutröken mellan de grön och röda har lagt sig. Ska bli spännande att se vad som erbjuds då..

edit: köpte ett PNY-paket precis. Tack ändå!

Av jordmössa

Köpvärd kampanj?

http://cdon.se/hemelektronik/nvidia_hyper_drive/?utm_source=s...

Funderar på PNY GeForce GTX 670 XLR8 Edition för 2175:- (har fri frakt)

Du får:

  • Mus

  • Matta

  • 3 Spel

  • 8 GB minne

  • Norton 360

  • Fri film (VOD)

Säg att man får 700:- totalt för alla grejer, visserligen lite meckande att behöva sälja, men om man får ner kortet till 1500:- är det en bra deal i väntan på bra och lite billigare 290X? Har inget kort alls just nu..

Av jordmössa
Skrivet av AndersBlomdahl:

bla bla..

Kan vi släppa det här spåret, är ni snälla? Tröttsamt och dödar bara tråden.. :/

Av jordmössa

Om jag missat något, eller tänkt helt fel, tveka inte att hojta till.

Av jordmössa

Äntligen!

Klart, motivering inom parentes:

Fractal R4 | 752:- Länk (tyst, rekommenderas av andra)
Asus Blu-Ray | 775:- Länk (Blu-Ray)
Asus Z87-PRO | 1399:- Länk (WiFi)
Seasonic X 650W | 1092:- Länk (tyst)
i7 4770K | 2670:- Länk (2K billigare än Ivy-E 4930, räcker till hobbyredigering av video plus lite spelande)
Samsung 840 Pro 256GB | 1825:- Länk (snabbt, rekommenderas av andra)
Edit: fel pris, avvaktar och letar vidare Corsair 1866Mhz 32GB | 1950:- Länk (billigt!, QVL-listade)
Gigabyte 670 2GB | 1990:- Länk (uppgraderar i vår till 290X när pris och kylare gått åt rätt håll..)
Noctua NH-U12P SE2 | 535:- Länk (tyst)
Fractal Silent Series R2 | 110:- Länk (billigt och enhetligt)
Win8 Pro | 1190:- Länk (8.1 kommer bli bra!)
SteelSeries Sensei RAW Rubberized | 449:- Länk (verkar skön med gummi på..)
SteelSeries Qck Musmatta | 79:- Länk (billigt)
Microsoft Ergonomic 4000 | 329:- Länk (ergonomiskt, märkningen av tangenterna är uppe i vänstra hörnet som det alltid har varit!)

15 145:- Sedan kommer jag få hjälp att montera ihop schabraket. Ser fram emot det!

Av jordmössa
Skrivet av Webhallen:

ameeeen, nu får jag nog skälla på kollegan inga specar på ett sånt paket är ju milt uttryckt värdelöst ja
klistrar bara in lite fult här så kommer det upp på sidan sen:

Fractal Design Define R4 Pearl Black (Ej PSU)
Corsair PowerSupply (PSU) CX 750M 750W
G.Skill Ares 16GB DDR3 PC-12800 1600MHz (F3-1600C9D-16GAR) (2x8GB)
ASUS Z87-A - ATX / Z87
Intel Core i7-4770K - 8 trådar / 3,5GHz (3,9GHz Turbo) / 8MB / Socket 1150 (Boxed) (84w) (Upplåst)
ASUS DVD±RW (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) 24X SATA Bulk Svart
ASUS GeForce GTX 780 3GB DirectCU II OC (GTX780-DC2OC-3GD5) + Batman Arkham Origins
Samsung 840 EVO Series SSD 250GB SATA3 Basic Kit (MZ-7TE250BW)

Oj, vilken service. Tack!
Ja, en massiv kampanj utan specar är inte mycket att hänga i julgranen

Av jordmössa

Webhallens kampanj

Skrivet av Webhallen:

nääääääääää

eller?

Jag hittar inte exakta specifikationer till paketet Ultra:

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/184036-webhallen_dato...

Står bara att man ska klicka på länken till er egna hemsida..

Edit: vore bra med svar innan CDON's kampanj går ut inatt..

Av jordmössa
Skrivet av tcntad:

Bor numera i Solna/Huvudsta och inte i Rönninge som tidigare inlägg anger.

Utför datormontering, enklare felsökning, installation av OS & drivrutiner.

Fick du mitt PM? Ser inte att det finns med bland mina skickade. Hör av dig om PM'et inte kom fram (jag hade inte den funktionen påslagen tidigare).

Av jordmössa

Hur mycket kan det rör sig om. Prisjusteringen? Finns någon som vågar sig på en kvalificerad gissning när det gäller 780 och Titan?

Behöver verkligen köpa en ny dator, men just nu innan ens 290x är släppt känns det lönlöst. Visserligen bra pris på MSI GTX 780 på Inet. Men kan det bli ännu billigare?

Av jordmössa
Skrivet av freddeboden:

Varför tar det 10 år mellan Half-Life 2 och 3? Vad tjänar Valve och vi kunder på det egentligen? Började dom utveckla spelet redan 2004 och sedan tar det 10 år? Är det för att de vill ha denna mystiska stämpel som irriterar alla spelare?

Tror det ligger en konspiration bakom!

Kliv ut i världen. Res jorden runt. Så kommer du förstå att allt i världen inte är efter formulär 1A, eller svart och vitt.

Av jordmössa

A message from Gabe Newell

Av jordmössa
Skrivet av Skogsmulletrance:

Så du menar allstå att det ska vara jobbigt att gå runt med 500gram hantlar i var hand i 30min? Det blir mer och mer uppebart vilka i-lands problem sverige har ibland.

Som folk påpekar, finns i min mening ingen anlednig att göra den så pass tunn. Då kan man lika gärna välja en surfplatta mdd ett tangetbord till sol ms pro2..

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns en marknad där folk som vill ha tunna datorer och inte plattor (jag är en av dem). Datorer med tangentbord och dubbla grafikkort (visserligen är ett integrerat i min tunna U36:a) och allehanda in och utgångar. Sedan finns det en annan marknad där dem som vill ha tjockare (där kanske du ingår). Då köper du den datorn och jag köper den tunna datorn.

Edit: onödigt vasst språk