Inlägg

Inlägg som Stefflo har skrivit i forumet
Av Stefflo

ordlig.se WEEKEND nr 24, 4/6

⬜🟨⬜⬜⬜🟨
🟨🟩⬜⬜🟩🟩
🟨🟩🟩🟨🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Den är jag nöjd med.

Av Stefflo
Skrivet av yrfhar:

Jag känner det lite som att Kärnkraft är lika med ström idag och död imorgon för kommande generationer. Jag syftar då på avfallet och eventuellt kommer vi dömas som egoistiska rövhål av mänskligheten om 500-1000 år. Fast vad vet jag som inte har rätt kompetens att sia om detta?

Som jag förstår så kommer slutförvaret ligga öppet i ca 50 år innan det börjar gjutas igen så vi har faktiskt tid på oss att kanske lösa problemet. Känner jag dessutom vårt land rätt så kommer starten av bygget ta några år och sen ska de då gräva 500m ner i berget och sex mil väg i berget innan man ens kan börja få ner något alls och det ska enligt beräkningen ta ca 10 år.
Skulle nu Kinas bygge av ett fjärde generationens verk fungera som det är tänkt så kanske vi kan tänka om och se hela slutförvaret som ett jättestort och långt hål i marken bara
Har vi tur så kanske de hittar lite guld eller bra material i marken så det kommer gå i vinst ändå på något sätt.

Jag är uppväxt i Östhammars kommun dessutom och vet precis hur sega och trötta de är där så med lite tur så kanske slutförvaret kan bli en stor spark i röven för hela kommunen.
Det har pratats om ett nytt hotell i orten i ca 20 år men än så länge har inget hänt förutom att de lagt ner det gamla stadshotellet som då blivit just kontor för just SKB som har hand om slutförvaret.

En bra länk med mycket info.
https://skb.se/projekt-for-framtiden/karnbransleforvaret/

Av Stefflo

Känns som en ny möjlighet för lyxfällan att få nya medverkanden i programmet som vill stå där och skämmas när de säger att de köpt på avbetalning och har nu en månadskostnad de inte mäktar med.
Själv håller jag mig ifrån avbetalningar och även abonnemang så långt det är möjligt, en liten summa för en sak men har man 10st eller ännu fler så blir det ofta en hel del i slutändan.

Spar ihop till det du bara måste ha först och sen betalar det med dina pengar som finns på kontot, ett gott råd till alla. Det enda man tar lån för är boende och utbildning, bil om du bara måste ha den för att ta dig till ditt jobb och på det sättet tjäna ihop till ditt levebröd. Helst bör man även då inte köpa dyrare bil än vad bankkontot klarar.

Av Stefflo

ordlig.se nr 23, 6/6

⬜⬜⬜🟩⬜
⬜🟨⬜🟩⬜
⬜⬜🟨⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟩🟩🟩🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Ingen missad än så länge. Klurigt idag får man ändå säga.

Av Stefflo

Förstår detta men skulle ändå vilja att ni på kontoret kan skapa en omröstning om hur folk här på SWEC tänker rösta i valet då det faktiskt är intressant att se. Ni får helt enkelt ta bort möjligheten att kommentera men också se till så tråden inte försvinner ner i det mörka hålet.
En möjlighet för detta är att helt enkelt låta den dyka upp i flödet med jämna mellanrum så alla som vill verkligen hinner rösta.

Bara ett önskemål, skulle jag själv skapa tråden så kommer den försvinna sekunden efter eller helt enkelt falla ner i det där hålet som är så mörkt.

Av Stefflo

Jag tycker det låter som ett värmeproblem.
Om du inte spelar på datorn så kanske det är overkill med ett 3070. Kanske kan du hitta något med bättre prestanda men sämre GPU, tyvärr ingen bra ide vad du ska välja i den storleken.
Jag kör själv en Lenovo men då mycket mindre skärm och den funkar bra men då är det helt hemska priser om du ska upp i den storleken som du vill ha. Jag använder min endast till kontorsarbete i jobbet.

Hittade denna som är liknande.
https://www.dustin.se/product/5011257660/thinkbook-16p-g2

Av Stefflo
Skrivet av pine-orange:

Jag hänger inte riktigt med. Varför är avstängning vid överproduktion ett tecken på att det behövs lagring?

Vad det gäller batterier så beror det på en rad olika faktorer tycker jag. Bl.a. batterityp, hur mycket som går att återvinna på ett kostnadseffektivt sätt och hur länge de används.

För att om hela norra europa har blåsigt så kommer det inte finnas någon möjlighet att exportera energin som alstras och på det sättet behövs antingen batterilagring eller som i detta fall möjlighet att kunna dra ner produktionen.

Skrivet av snajk:

Frågan är hur mycket man ska läsa in i detta. Handlar det om en överproduktion som orsakar faktiska problem med överbelastning eller liknande, eller handlar det mer om att hålla priserna ovanför någon miniminivå? Blåser det på rejält så finns ju risken/chansen att vi får negativa elpriser, vilket hände i december exempelvis och det lär ju bli vanligare med mer vind, vilket ju inte är tråkigt som elkonsument men för elproducenterna är det ju inte så kul.

Oavsett så kanske det är bra att det finns en sådan möjlighet. Men den lär inte utnyttjas särskilt ofta.

För att om hela norra europa har blåsigt så kommer det inte finnas någon möjlighet att exportera energin som alstras och på det sättet behövs antingen batterilagring eller som i detta fall möjlighet att kunna dra ner produktionen.
Det står inget om att hålla elpriserna uppe men kanske kan det vara en av baktankarna i systemet också.

Av Stefflo
Skrivet av serafim:

Först var det mest förvirrande eftersom jag inte alls hängde med, jag hade haft skägg så länge att jag inte tänkte så mycket på det, och sedan, när jag förstod vad hon pratade om, blev jag mest road och provocerande. Den intressanta biten var egentligen dam nr två som först försökte sig på att gör det till nån slags intellektuell diskussion men sen inte kunde låta bli att fråga och lösbröst och löspenisar. Jag väntade mig att hon skulle kunna hålla sig men
Filmen har å andra sidan fått en massa kalkonpriser, sämsta huvudpersonsprestation, sämsta birollsprestation, sämsta foto, minns inte hur många kalkonpriser den fick, har varken sett den eller efterföljaren.

Svårt att få det till en intellektuell diskussion när man ligger på den nivån att man ser det provocerande och kränkande med men med skägg.
Den blev också nominerad till en Oscar men då för bästa musik, resten var kalkonpriser förutom musiken då

Skrivet av Grumbledock:

Precis som inom rättsväsendet så är det *uppsåtet* som räknas. En Porrfilm är endast till för att vara porrig, eventuell handling är mest för syns skull och antalet kukar/minut är det viktigaste.
50 shades däremot är en filmatisering av en välkänd roman, som i sin tur är baserad på en Twilight-fanfic enligt nätet. Det är en erotisk roman, absolut, men inte ren porr (fokus är inte på att visa upp kukar/bröst/penetration).

Det är ju handlingen som är det viktigaste i alla porrfilmer, samma sak som att det är artiklarna i porrtidningarna man läser den för
Jo, har inte läst boken heller men som sagt så går jag på vad som skrivits om den och även att många kvinnor tyckte den var väldigt bra, ingen aning om varför.

Av Stefflo

Nu är slutförvaret godkänt av regeringen så ska bli spännande och se när de börjar gräva.
Miljöpartiet hade senast igår en debattartikel om att man borde börja utreda nya sätt att förvara kärnavfallet då den nuvarande tänkta tekniken stött på patrull från ett par experter.

Vad tror ni andra? Är det rätt att köra lera och kopparkapslar eller bör det utredas i ytterligare 30 år och hoppas att vi kommer på något bättre.

Att MP hugger nu känns väldigt oansvarigt då de suttit i regeringen i nästan sju år och tydligen inte förespråkat några nya pengar för forskning i ämnet tidigare vad jag läst. Ingen älskare av miljöpartiet så kan ha missat det ifall det nu är gjort.

Av Stefflo
Skrivet av sandos:

Eh, det är ett system med en öppen marknad för stödtjänster där detta är en tjänst. Inget konstigt att även dessa ska kunna få betalt, och det vore konstigt att inte nyttja potentialen om den finns.

Ser inget konstigt eller dåligt med detta. Detta är en följd av att den "vanliga" marknaden inte kan reglera alla dynamiska beteenden (annars hade de frivilligt slutat generera) och det är nog inget man kan förvänta sig heller.

Det är väl egentligen bara ett tecken på att det behövs någon form av energilagring inom vindkraften och då kommer den heller inte vara så ekonomisk som alla säger.
I min värld när jag tänker miljövänligt så tänker jag heller inte batterier då dessa innehåller en hel del ämnen som inte är direkt nyttiga plus att många av dessa ämnen grävs upp under dåliga förhållanden.

Av Stefflo

ordlig.se nr 22, 6/6

⬜⬜🟨⬜⬜
⬜🟨⬜⬜⬜
⬜🟨⬜🟨⬜
⬜🟨⬜🟨🟩
⬜🟩⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Knepiga bokstäver men det löste sig på sista raden.

Av Stefflo

Och hur många miljoner har det kostat att driva detta mål för AMD, Intel och EU? Snacka om att kasta pengar och arbetstid i sjön och säkerligen så kommer detta överklagas och gå en vända till för en kostnad på några miljoner till.
Är det inte dax att man sätter en gräns på hur länge dessa mål får hålla på.

Av Stefflo

Detta är ändå ännu mer underbart.

Den kraftiga utbyggnaden av vindkraft skapar problem för det svenska elsystemet.
Nu ska vindkraftsägarna förmås att bromsa snurrorna när det blåser mycket.

https://www.svd.se/vindkraftsagarna-far-betalt-for-att-strypa...

Av Stefflo
Skrivet av Pirum:

Jag har också de där mystiska hålen på t-shirtar. Alltid på nedre magen. Som putar ut lite. Måste komma från att man lutar sig över saker. Diskbänk, matbord, skrivbord, tusan vet.

Det här ska tydligen vara problemet.

https://www.allas.se/hushall/darfor-far-du-sma-irriterande-ha...

Av Stefflo
Skrivet av Saligt:

Aldrig varit med om det tidigare…när du säger det så låter det som att du inte använder skärp? Det kanske hjälper isf 👍

Jag använder skärp.

Av Stefflo
Skrivet av Saligt:

Små hål? Hur ser hålen ut? Ser de ut som att de tärts upp eller ser de ut som att hålen kommit av att de förstörts runt om kring? Alltså är omgivningen kring hålen svaga och tunna eller är det mer som att du klippt/rivit av en liten bit?

Det är ingen nötning alls utan det är bara ett litet hål på ca 2-3mm. Det är inte bara ett utan kan vara både fem och tio stycken men alla sitter runt magen. Enligt en artikel jag hittade som jag också länkade till tidigare så ska det bero på jeansknappen som nöter.

Av Stefflo
Skrivet av 1kolli:

Låter helt klart som att du fåt besök av pälsänger, en liten skalbagge som när den är en larv gärna gör just sådan små hål som du beskriver. Ganska vanligt och det finns mycket att läsa om man googlar.

Vanligaste rådet är att hålla väldigt rent i sin bostad, även på sånna ställen man sällan tänker på.

Har aldrig sett några sånna djur i min byrå men ska absolut kolla lite extra. Om det nu är dessa så är det konstigt att de bara ätit av tyget vid magen och inte tagit någon tugga på ryggen eller en ärm. Det är också endast t-shirts som får dessa hål men i byrån finns många fler typer av kläder. En smaskig strumpa eller kalsong borde vara svår att motstå kan man tycka😀

När man läser om dem så står det mest att det är ylle och päls men visst även textiler men det står inte som första prio.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Pälsänger

Här är tydligen svaret på mitt gnäll. Jeansknappen är den stora boven.

https://www.allas.se/hushall/darfor-far-du-sma-irriterande-ha...

Av Stefflo

Kör just nu Farming Simulator 22, action på högsta nivå😀

Av Stefflo
Skrivet av Lagerlöf:

Om det finns bensin i norra Sverige men inget vägnät för att transportera den till skåne så kan det bli bensinbrist i skåne, även fast det finns bensin egentligen.

Mycket diskussion om onödiga petitesser Vi kan väl bara enas om att Sverige styrs av tomtar.

Bra slutsats och helt sant😂

Av Stefflo
Skrivet av Mindfighter:

Länka gärna om du hittar info om det. Vad jag förstått så finns det (eller är på gång) möjlighet att installera batterier i huset för att bunkra på dagen och använda på natten, men längre perioder sommar till vinter har jag inte sett nåt om.

Det måste vara del av klimat-omställningen det pratas om, att vi ska bränna mer diesel, elda mer ved och olja.

Här är en man som gjort det. Nu är det från 2018 men han räknar inte med vinst. Nu visste han inte heller att elpriserna skulle bli 200% högre😀

https://www.byggahus.se/varme/filip-borgh-lagrar-energin-solc...

Har för mig att jag läst någon liknande nu senaste månaden men han räknade heller inte med vinst. Tyvärr hittar jag inte den artikeln.