Inlägg

Inlägg som Eddy har skrivit i forumet
Av Eddy
Skrivet av Klockan:

Har dagens (#20240207) verkligen så många ord? Det känns skumt. 28 ord på 5 bokstäver till exempel.

Jag har "bara" 6st kvar, men många är "svåra" eller "gammaldags" som tidigare beskrivits.

Av Eddy

#Rabbel #20240207
86/115 ord
https://rabbel.se

Nu har jag hållit på i flera timmar, helt fast haha. Många väldigt svåra ord!

Av Eddy

Kul!

Känner mig som Peggy i King of the Hill

Av Eddy
Skrivet av isbjoern:

Vänta tills du upptäcker att du kan koppla ihop ett tryck på nya knappen med Shortcuts... jag släcker ner hela mitt hus samt sätter på whitenoise på högtalaren i sovrummet med en enda knapp om klockan är mellan 22:00 - 01:00. Är det utanför de tiderna så funkar knappen som ficklampa - ska fortsätta jobba med den shortcut uppsättningen men inte kommit längre än så än.

En funktion som jag själv gillar är att om man håller telefonen i "landskapsläge" och klickar på knappen så öppnas kameran. Enkelt men något som jag ofta använder

Av Eddy
Skrivet av walkir:

Nära nog alla som är anti-Apple, räknar aldrig med "total cost of ownership" och glömmer bort att Apple har en fungerande andrahandsmarknad.

Ja, det är intressant att mångq missar andrahandsvärde. En iPhone håller sig ju oförskämt bra medans en Android knappt inte är värd ens annonskostnaden. Visst är iPhone relativt dyr, men det värdet lever ju kvar på ett helt annat sätt.

Av Eddy
Skrivet av walkir:

Vad blir kostnaden för dig? Själv räknar jag det till ca 6200:- i "förlorad" inkomst för en iPhone 15 Pro 256GB för egen del.

Dvs bruttolöneavdrag jfm utbetald lön. Skatt är en styggelse! Så efter tre år blir det ca 2000:-/år om jag väljer att kassera telefonen.

Väljer jag att istället sälja mobilen på Blocket, så blir det en direkt vinstaffär.

Jag har motsvarande ekvation för min 15 PM, drygt 7tkr i "förlorade" pengar i plånkan. Kan ju byta till en 16PM nästa år och få ut mer pengar om jag säljer. Men jag ger nog luren till min sambo istället, hon har inte samma möjlighet att ta ut saker via jobbet.

Av Eddy
Skrivet av Söderbäck:

Stadia var väl tvärt om.
Fungerade som en konsol där man köpte spel - men man behövde faktiskt inte betala per månad. Lika frivilligt som de andra konsolernas månadsavgift.
Dessutom behövde man inte ens köpa en konsol för stadia. Renderingsmaskinen stod google för.
Så en chysstare deal med mindre kostnader än konsolerna erbjöd faktiskt.

Ja precis, Stadia var ju en riktigt bra deal. Ett spel kostade ju typ lika mycket som för ex. Xbox och man liksom slapp köpa konsol. Det behövdes ju iofs. köpas en CC Ultra och handkontroll, men de var ju relativt billiga. Jag använder fortfarande min CC dagligen

Jag tycker det är väldigt skevt att jämföra Viaplay med Stadia. Saknar fortfarande funktionen, men att de lade ner gjorde iofs. att jag köpte min speldator istället Inte billigt men kul!

Av Eddy

Jag gillar min 15PM, men kunde ta den via jobbet så jag fick den "billigt".

Det blir mycket snack om batterier och hur bra de är, men jag upplever att det mesta handlar om hur man använder telefonen. Minimera tiden under 20% och över 80%, låt aldrig telefonen ladda ur helt om du kan undvika det. Och givetvis akta telefonen från hög värme.

Min tidigare telefon var en Samsung S22 Ultra, jättebra telefon med bra batteri osv. men jag förstörde det batteriet på drygt ett år. Jag har i princip alltid batteriet i laddaren när jag är hemma, så det var 100% i princip hela tiden (detta är bra med iPhone att man nu kan begränsa). Sen var jag och seglade två veckor i Grekland i somras, då laddade telefonen ut typ varje dag. Det som jag tror var värst dock var att jag inte "brydde mig" om värmen, det hände alldeles för många gånger att telefonen blev glömd i solen efter någon seglingsmanöver etc. och blev så varm att man inte kunde hålla i den. Lätt att vara efterklok här!

Efter den sommaren gick det knappt använda telefonen mer, batteriet höll inte ens en dag. Så då testade jag en iPhone.

Av Eddy
Skrivet av mistahh:

Pallar du verkligen att använda företagstelefonen privat? Tycker själv att det är jobbigt att ha jobb teams, e-post, authenticator med sig helatiden så kör en privat telefon och använder bara jobb telefonen för jobb.
Skulle gå på lönen eller semesterdagarna själv.

Det är lite OT men det är ju relativt enkelt att ställa in så de apparna inte körs mellan ex. 17:00-08:00.

Av Eddy

Som tidigare nämnts når du typ brytpunkten efter löneökningen. Semestern är redan riktigt bra, men det är ju alltid nice med mer.

Att ta mobilen låter såklart lockande, men det är ju en riktigt dålig deal egentligen. Nästa år bygger du ju vidare på vad du får i år, förhoppningsvis tar inte regeringen ett till efterblivet beslut att inte höja brytpunkten. Köp en mobil på avbetalning på några år och använd pengarna från löneökningen, så har du både ny mobil och högre lön att bygga på. Alt. fråga om du kan få en 15PM och ta extra kostnaden som bruttolöneavdrag (det borde arbetsgivaren gå med på om hen inte är lat).

Så än så länge lönar det sig enl. mig absolut med 800:-. Men det är också stor skillnad på "1-2" semesterdagar (dubbelt faktiskt ). Jag hade lätt värt ca 6500:- (efter skatt enkelt räknat) per år istället för 1 extra ledig dag, men även för 2 dagar.

Edit: Pucktvåa

Skrivet av urban22:

Ta löneökningen och köp telefonen på abonnemang med avbetalning? Går nästan jämt på tre år och så har du löneökningen kvar då

Av Eddy

Jag köpte min första "riktiga" stationära dator typ 2008 för 8000:-, den var riktigt fet. Sen var jag såld, nästa dator inhandlades tidigt 2011 och kostade drygt 12000:-, har fortfarande kvar kvittot på Inet. Båda datorer finansierades av sommarjobb, extrajobb under gymnasietiden och idogt sparande barnbidraget.

Efter det blev det en uppdatering av grafikkort ca 2015(?) till ett 970, den datorn fick hålla mig flytande tills maj i år (som man förstår har jag inte spelat mycket nytt tills då).

Nuvarande dator kostade alldeles för mycket, ca 32000:-. Jag har dock verkligen börjat lira mycket igen och har ca 300h på Steam sedan dess. Tanken är att denna dator också ska leva kvar länge, men någon uppgradering här och där.

Av Eddy

Bra att de är ärliga och faktiskt svarar på kritiken

Av Eddy
Skrivet av Jagheter:

Finns massvis med folk som har upplevt samma fel.

Yes, det blir väl till att försöka lämna tillbaks skiten. Jag förväntade mig inte underverk, men man kan fan tycka att skiten ska fungera!

Tack för att du tog dig tid och svarade!!

Av Eddy
Skrivet av MANDER:

Hejsan!

Har nyligen köpt ett Deltaco UAC-03 USB ljudkort för att lösa min ljudproblem. Det integrerade ljudkortet i moderkortet fungerar inte som det ska, ljudet stängs av ibland och man är tvungen att starta om datorn. Hade ett Deltaco UAC-03 innan fast det gick sönder, så har skaffat mig ett nytt nu.

Men har ett problem då jag hör steps inne på CS:GO tvärt om, steps från höger hörs i vänster osv.
http://www.net2world.se/#/ljudkort-usb---deltaco-uac-03-virtu...

Löste detta med att installera drivrutiner/program till USB PnP Device 7.1 dessa:
http://devid.info/pt/45423/USB+PnP+Sound+Device

Men nu installerar jag dem men de fungerar inte nu, dem blir installerade fast kan typ inte användas.
Någon som vet hur jag kan lösa detta, står inte ut med att behöva starta om datorn minst en gång varje pracc osv i CS:GO...

Tjenare, hittade du någon lösning?

Jag har precis samma problem med samma produkt.

Av Eddy
Skrivet av Jagheter:

Hej!

Ljudet var då från första början omvänt, alltså att höger ljud gick till vänster hörlur och vice versa, visst kan jag ha headsetet bakochfram och det är också vad jag har gjort men nu vill jag kunna ha det rätt för att på bästa sätt använda micken och för att det är aningen bekvämare.

Tjenare, hittade du någon lösning?

Jag har precis samma problem med samma produkt.

Av Eddy

14 dagars ångerrätt på tangentbord?

Tjenare!
Jag var inne på webhallen för ett tag sen och snackade lite tangentbord med en kille.
Jag frågade om jag kunde få se ett KB-460 med röda brytare och ett Mionix tangentbord med svarta brytare. Men det fick jag inte, för att han sa att han inte fick öppna kartongerna. Han sa också att jag inte fick lämna tillbaks ett tangentbord på öppet köp om jag öppnat förpackningen.

Jag tackade för mig, då jag inte vill köpa grisen i säcken, men tänkte att man har ju alltid 14 dagar ångerrätt vid e-handel.
Är det något speciellt som gäller just tangentbord, eller kan man köpa online, ta hem och prova, och lämna tillbaks om man inte gillar det?

Av Eddy

Jag har en z2 och har tappat den som vanligt, lite då och då dvs xD. Den har aldrig spruckit eller ens fått sig en repa. Jag vet inte om z3 compact är mer ömtålig men jag tycker helt klart att z2 håller grymt hög kvalitet.

Av Eddy

White noise I headset? Fixa jordfel?

Tjenare!
Jag har testat tre olika headsets, 2st 3.5mm (1st Turtle beach x42 och ett Siberia någonting) och 1 optiskt (Astro A40). I alla dessa tre fall får jag white noise. Efter att ha sökt runt verkar det som om det kan vara jordfel, då jag inte har några jordade uttag i min lägenhet. Men när jag testar på tjejens dator fungerar allt finemang, vilket är lite konstigt.

Finns det någonting man kan göra eller testa? Någon inställning eller liknande? Tacksam för svar!

Av Eddy
Skrivet av Slap:

Det är en del som spelar in, jag spelade mina 10 matcher, hamnade i MGE, kom inte ihåg hur många win/lose men det var definitivt inte 10 raka, snarare 7 win 3 lose. Jag tror det kan ha göra med vilka du spelar med när du kör dina 10 första matcher, d.v.s spelar du tillsammans med G2/3/4 så är det nog troligt att du hamnar där ungefär när du har spelat dina 10, samma sak om du stackar med MGE/DMG så tror jag du hamnar någonstans kring den ranken. Det är bara spekulationer, jag vet folk som har hamnat så högt som LE efter de 10 första så det finns alla möjligheter till allt.

En annan sak när jag rankade upp från MGE till DMG så behövdes de definitivt inga 10 win på raken för att gå upp, jag hade 3 vinster på raken och innan det var det väldigt blandat, ranking systemet är nog betydligt mer avancerat än vad de flesta tror men ingen vet säkert eftersom valve aldrig har berättat hur det fungerar.

Jo det låter rimligt. Det enda man verkar kunna säga om rankingsystemet är just att det inte går att veta helt och hållet hur det fungerar.

Av Eddy

Ett tips till CDON är att se över sina utlovade leveranstider som går att läsa på hemsidan. Jag beställde en bok, som jag skulle använda i mina studier, med en leveranstid på 1-3 arbetsdagar. Jag beställde den på fredagen den 14 februari och fick den igår, måndagen den 23 feb. Detta tycker jag inte är helt ok.

Ett tips till konsumenter är att inte köpa saker ni behöver snart, utan snarare köpa antingen i god tid innan eller att välja en annan butik.