Inlägg

Inlägg som versions har skrivit i forumet
Av versions
Skrivet av Elektron:

Det förutsätter ju att du lägger ut det dubbla på moderkort och köper en dyr kylare.
Frågan är fortfarande hur stor skillnad märker man som slutanvändare om man kör med ett medelgrafikkort 280x eller gtx960, i dessa scenarion är det ju inte cpun som flaskar.

nja, så dyra saker behöver man inte. kommer långt på ett enklare moderkort och en 212 evo.

om processorn flaskar beror på vad man spelar, mitt 290x flaskas rejält av min 4770k @ 4,3ghz i wow, i andra spel kan man klara vilket kort som helst med en c2q.

Av versions

rekommenderar ett byte till ett evga supernova g2 750 för ett tystare och bättre nätaggregat. med datorn du har där kommer fläkten aldrig börja snurra, alltså kommer det vara helt ljudlöst om du inte råkar ut för spoltjut. på tal om spoltjut så är gtx 900 ganska känd för stora problem med spoltjut vid det här laget så det är bara att hoppas på det bästa. vet inte hur inet hanterar tjutande grafikkort när man väljer deras montering, kan vara en god idé att kontakta dem om det och fråga.

Av versions
Skrivet av ggwp:

Vattnet måste ändå ge ifrån sig ljud när det rör sig genom rören (?)

kan låta lite när man först fyller då det är en massa luft i den, det försvinner dock snabbt. jag tycker att man kan säga att min loop är ljudlös, det som låter i datorn är fläktarna på radiatorerna och där varierar ljudnivån beroende på rpm så klart. brukar köra ~500 rpm i load. ljudlöst? nej, men ganska tyst ändå och med tanke på vad man kan kyla med det så är det riktigt bra tycker jag. naturligtvis inte utan nackdelar då datorn är jättestor, mycket tung (skulle säga ~30kg om jag ska kasta ur mig något men har inte vägt den), det är dyrt osv.

Skrivet av osborn666:

Tror alla här förstår principen Tystast är den såklart avstängd i ett garage hos en granne.

Noctua NH-D15 jag länkade tidigare och den här med tystare fläktar bör vara ganska nära varandra både ljud och prestanda mässigt lite beroende på hur man ställer in dom. I båda fallen rör det sig i spannet 30-37db eller så. vattenkylningen har fördelen att inet skulle kunna montera den istället för att själv försöka få på 1.5 kg kylare på sin cpu, samt att chasi temp borde bli lägre(?).

Lyssnar gärna vidare på vad ni vill säga men det får nog vara lite mer utvecklade argument än "pump låter" för det verkar onekligen vara ett tightare race än så.

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2745&page...
corsair h80i med stock fläktar som dom flesta verkar tycka låter mycket (jämför på low)

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2766&page...
Noctua NH-D15 (jämför på low)

att det är så vanligt med problem med sluten vattenkylning (främst trasiga pumpar och fläktar med missljud) är något som får mig att hålla mig borta så jag har aldrig använt någon själv utan jag kan endast gå på mina egna erfarenheter med min egna pump samt alla gånger jag har läst om folk som klagar på vibrationsljud från pumpen i sådana system. det är väldigt personligt med ljudnivå, beror på hur kräsen man är, om man har hög musik i hörlurar, hur högljutt det är där datorn står och allt vad det kan vara. man ser ganska ofta folk som säger att deras kylning med fläktar i 1100 rpm är knäpptyst och det är klart att de inte ljuger, det är bara så de upplever det även om jag själv inte skulle hålla med.

min nh-u14s låg på drygt 300 rpm vid surfande och 600-700 i spel-load med en överklockad 4770k i ett define r4 om det ger dig något. kan tyvärr inte hitta någon vettig jämförelse då h80i och h100i inte är med i några recensioner av u12s, u14s och d15, kanske för att de är lite äldre. hemsidan du länkar till känner jag inte till men visar ändå på stora skillnader i ljudnivå mellan h80i och d15 med fläktarna som följer med. går vi till temperaturer så ser det ut så här på sidan du länkar till:
http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2766&page...

http://i.gyazo.com/33de16584b5bfbc48a2dc219456cfabf.png

http://i.gyazo.com/0d1a45462f9ab876c6d01416a6d145b7.png

http://i.gyazo.com/1b34e7c569287ae48c8363cc462a660c.png

tyvärr finns endast high för h80i. h80i presterar lite bättre än d15 med extremt mycket högre ljudnivå. sedan är frågan hur mycket bättre fläktar hjälper men det skadar naturligtvis prestandan då fläktarna som corsair skickar med h80i går ända upp i 2700rpm vilket förklarar den löjligt höga ljudnivån i 100%.

pris är även relevant, vet inte vilka fläktar du tänkte köpa, kanske 2st silentwings 2 eller nf-f12 om du ska köra push/pull som den är från början.

d15 kan inte väljas vid montering utan då kan du som bäst välja u12s.

Av versions
Skrivet av Elektron:

De processorer som kan vara än mer prisvärda är de processorer som inte är upplåsta då alla jagar k-modellerna så får man en icke k modell till 60-70% av priset. Kör man sedan med ett medel grafikkort typexempel 280x så lär man ändå inte märka prestandaskillnad mellan dessa cpuer.
Är man dock inne på överklocka så är det ju en helt annan sak.
Ta gärna en kik på toms hardware cpu rank lista
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclo...
Där ser man en hel del cpuer av välja på i översta skiktet.

Det jag vill ha sagt är att man inte ska stirra sig blint på bara K modellerna.
Men med tanke på TS dator i övrigt så bör det billigaste alternativet bli att försöka hitta en komplett beg speldator, eller större paket än att jaga var del för sig.

visst är en låst processor billigare men det är inte utan anledning. det är en jävla skillnad på en i5 2500 @ 3,3ghz och en i5 2500k @ 4,7ghz.

Av versions
Skrivet av ggwp:

Det handlar nog mer om vad jag tycker är tyst och vad de flesta andra tycker är tyst. En pump blir aldrig tyst för mina öron - oavsett hur den är dämpad.

den är faktiskt ohörbar med örat emot och samtliga fläktar på 0 rpm, den låter alltså inte alls. nuddar den chassit så låter det genast.

Av versions

jag skulle själv vara lite nervös för att köpa hårdvara som moderkort på blocket, det är många idioter där (du får ursäkta bristen på bättre ord). priserna brukar också vara för höga.

2000kr är alldeles för mycket för en begagnad 4690k, här har du nypris, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2677308.

det är med handen på hjärtat inte så jävla viktigt om du köper en 2600k, en 3570k eller en 4690k men jag skulle helst ha en i7 2600k eller en i5 4690k av dem två.

för den första kanske du kan betala 1000kr för processorn, 500kr för moderkortet, 100kr för 212 evo och 400kr för ddr3.

omöjligt att veta om du behöver byta agg eller inte när du inte skriver vad du har.

Av versions
Skrivet av Diaxuzz:

Låter bra. Dock så vet jag inte hur man gör detta :/.

krångligt och dyrt, nog inget du behöver tänka på.

vet inte riktigt hur mycket du vill lägga men här är ett förslag.
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/kylning/processo...

ett annat förslag, dock är den 165mm hög så jag vågar inte lova att den passar även om den lär göra det. även värt att notera att den är väldigt bred så det är möjligt att det inte riktigt får plats med grafikkortet om ditt moderkort gör så att du sätter grafikkortet i den allra högsta expansionsplatsen med normal montering.
http://www.inet.se/produkt/6308825/noctua-nh-u14s
http://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers

Av versions
Skrivet av ggwp:

Exakt... vattenkylning blir aldrig tyst om du inte har pumpen i ett annat rum.

nja, riktigt så farligt är det inte. det gäller bara att ha vettig vibrationsdämpning. min d5 sitter ovanpå en bit skumgummi och har därmed ingen direkt kontakt med chassit, det gör den ohörbar. tar jag bort biten skumgummi så låter det dock mer än jag är bekväm med, även om jag tror att de flesta inte skulle bry sig. en sådan lösning är naturligtvis inte möjlig med sluten vattenkylning, tyvärr.

Av versions
Skrivet av Gunner357:

Det är bättre att ha mer radiator yta och flera fläktar. Då kan du köra de på lägre rpm vilket leder till mindre ljud, Jag har 18 st radiator fläktar som snurrar i ca 850 rpm och jag hör de knappt. Det är bättre än att ha en som går i säg 1250 ellet mer rpm. Det vet jag för jag har själv testat det.

ts har ingen egen loop.

vad man tycker är högljutt är väldigt olika, jag har också sp120 (dock quiet edition, inte high performance) och tycker att mina 8 låter på tok för mycket i 850 rpm, jag ligger helst under 600.

Skrivet av Diaxuzz:

Ursäkta min okunskap, men hur menar du? Hur har du plats med 18 radiator fläktar? Eller är det jag som tänker helt fel :S

han har en custom loop, inte så relevant i ditt fall.

vad jag kommer ihåg är define r2 ganska begränsande vad gäller höjd på luftkylare, det kan du kolla upp på fractal designs hemsida.

Av versions

så här mycket blöder min q2770pqu på bild. i verkligheten är det inte ens nära på så här farligt och när jag använder skärmen (alltså inte helt svart bild för att leta efter bleed) så märker jag det aldrig. det är normalt att det blöder en del, sedan kommer det variera hur mycket det blöder men om du vill ha en skärm som inte blöder alls så tror jag att du kommer bli missnöjd.

http://i.imgur.com/OhZsCiX.jpg

här har du en bild från faktiskt användande. syns det på bild? knappt. syns det i verkligheten? inte alls.

http://i.imgur.com/5XBH8hu.jpg

Av versions

med sluten vattenkylning skruvar du fast en pump på moderkortet. det är inte tyst.

Av versions

i5 750 är verkligen på gränsen idag. hade du suttit med en i5 750 överklockad till 4ghz och 8gb ram så hade jag eventuellt rekommenderat att spara den en stund till men jag tycker att det är för gammalt för att lägga pengar på. visst sätter du plåster på men den kommer inte hålla så länge ändå, då skulle jag hellre köpa nytt.

grafikkortet är inte helt klart vad det är. amd i sin oändliga visdom gillar att skriva ut namn på grafikkort på detta idiotiska sätt, själv har jag ett "r9 200 series" vilket kan vara mer eller mindre vad som helst, inte helt lätt för den som inte har bra koll på sin dator. i vilket fall som helst så är varken 5830, 5850 eller 5870 någon raket idag. 5870 finns på prestandaindex faktiskt, längst ner:

http://www.sweclockers.com/image/diagram/9433?k=5a2290db8f5ad9f5...

då du sitter på begagnade komponenter idag kanske du kan tänka dig att köpa begagnat igen. tyvärr har du just registrerat dig så du kan inte lägga upp en köp-annons på marknaden ännu (måste ha varit medlem i tre månader) men du kan köpa saker från folk som har lagt ut sälj-annonser.

vill du ha en riktigt prisvärd uppgradering så köper du en begagnad 2500k/2600k/2700k/3570k/3770k/4670k/4690k/4770k/4790k med passande moderkort, 8gb ram och ett r9 290 med eftermarknadskylare (går ofta för under 2000kr).

annars kan du köpa nytt och då skulle jag köra på en i5 4690k med 8gb ram och grafikkort som passar budgeten, beror lite på hur mycket prestanda du vill ha och hur mycket du vill lägga (använd dig gärna utav prestandaindex som jag länkar till längre upp i inlägget).

Av versions

glöm inte coolingstuff heller.

define r4 är väl inget drömchassi för vattenkylning direkt.

rekommenderar http://www.icemodz.com/#!/Single-Color-LED-Strip-choose-size-... för led-slinga. använder själv, beställde 130cm lång vit med 3-pin, svart sleeve och 65cm lång kabel istället för 40. gick på $30 med frakt, riktigt trevlig produkt. har kopplat in den i moderkortet och att kunna kontrollera styrkan på ljuset inom windows är fint.

ek blood red ska vara ett helvete med färgrester vad jag har hört.

skulle absolut köpa backplate till grafikkortet, så mycket snyggare.

ek res x3 250 är lite väl stor för define r4 tycker jag, var ska du montera den? så här ser den ut i ett enthoo primo:

http://i.imgur.com/FXRcfex.jpg

har ingen erfarenhet av andra pumpar än d5 men vad jag har hört så låter sådana pumpar klart mer så jag skulle rekommendera en d5. kanske en ek res x3 150 d5-kombo?

hur ska du kontrollera dina fläktar? bra att planera sådant i förväg.

Av versions
Av versions
Skrivet av ggwp:

Sätt mekaniska hårddiskar på nätverket istället. De allra flesta hemmarouters har en USB anslutning idag, och en extern USB HDD enclosure kostar inte mer än 150kr. På de allra flesta routers kan du koppla in iaf 4 diskar utan problem.

routern är precis bredvid datorn i dagsläget.

Av versions
Skrivet av osborn666:

Hmm det är bra tankar detta ändå. Kanske man skulle köra en 500gb ssd å helt sonika skita i mekanisk. tanken var väll annars att den inte används så aktivt så det inte spelar nån större roll men med alla externa diskar å andra datorer som ligger å skrotar vetifan vad man behöver 2 tb extra till egentligen. uppdaterar tråden.

kör nu bara ssd i min dator med drygt 1tb och det är väldigt skönt att slippa oljudet. har man lagringskrav som ryms på ssd (inom rimlig budget) och är kräsen med ljud så är det något jag rekommenderar men bara då, det är inte alls en prisvärd lösning för masslagring när man kikar på pris per gigabyte. då du skriver "relativt tyst" så får du fundera på det där med pris, hur viktigt det faktiskt är för dig och hur mycket lagring du behöver.

här kan du läsa min tråd om hårddisken som nyligen fick åka ut. jag körde den i sovläge och att den endast slogs på när jag behövde använda filer som fanns på den men jag tröttnade på det. i inspelningen jag länkar så är det först med hårddisken avslagen, sedan när den slås på och slutligen det konstanta ljudet den gör när den väl är på.

väljer du att köra på hårddisk så skulle jag köpa en wd green.

som halojoy säger så kan du inte välja d15 när du väljer montering av viktskäl. nh-u12s är i mina ögon den bästa luftkylaren som inte väger för mycket för montering.

Av versions
Av versions

jag förstår verkligen inte vad det är du undrar. undrar du om du kan använda skype med det moderkortet?

Av versions
Skrivet av Bakwetu:

TitanX kan vara ett sätt att mjölka premiumpengar ut marknaden tills 390 kommer.

LoL ryktet sprider sig; According to Sweclockers....http://videocardz.com/55299/nvidia-geforce-gtx-980-ti-to-be-r...

riktig youtube-nivå på några av kommentarerna på den där artikeln.

Av versions

edit: ursäkta att jag upprepade det där med märken så många gånger men det återkommer konstant i dina val av komponenter.

det är inget nytt chassi du köper direkt. p380 kom faktiskt ut nyligen även om det inte blev någon succé. min rekommendation är att köpa ett fractal design define r5.

att vilja ha intel "av tradition" vet jag inte om jag tycker är vettigt men då intel faktiskt är det överlägset bästa valet i din situation så väljer du rätt ändå. du kan eventuellt köra på en 4690k istället, i en speldator så är en i7 inte direkt något man slänger sig över och måste ha men finns det plats i budgeten så finns det plats.

noctua gör utmärkta produkter. jag skulle definitivt köra på nh-u14s istället då den inte är så mycket dyrare och är en bättre kylare.

vettigt val av moderkort. inte för att vara sådan men antar att du undviker asus "av tradition" också?

väldigt många bestämda tillverkare här. det är inget fel på corsairs minnen men det gör inte konkurrenterna dåliga för det, köp det som ger vettigast produkt för priset, vilket faktiskt råkar vara corsair just idag (minnespriser är väldigt volatila så man får kolla ofta), http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1292952. 4x4 eller 2x8 beror på plattform, för lga1150 så finns det inga fördelar med 4x4 även om det inte gör att datorn exploderar (möjligen estetiska då). frekvens är mer eller mindre helt irrelevant och inget du ska tänka på, utan köp vettiga låga moduler på 1600mhz med lågt pris.

det känns som att du har väldigt bestämda åsikter om vad som är bra innan du går in i detta. det är dina pengar och din dator men jag rekommenderar att du försöker släppa detta. vad gäller just corsairs nätaggregat så är alla utom HXi, AX och AXi mediokra produkter med alltför höga prislappar (och hxi, ax och axi är bra produkter med alltför höga prislappar). just RM brukar folk kalla för skit och även om det är en överdrift är det absolut inte det bästa alternativet i prisklassen, utan det är exempelvis evga supernova g2. just g2 750 är väldigt billig på netonnet just nu, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2551603. 750w är mer än vad som behövs för gtx 970 sli.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6...
http://www.sweclockers.com/recension/18746-evga-supernova-g2-...

än en gång, dina pengar men tycker att det är väldigt onödigt att vara helt insnöad på vissa märken och inte ens titta på andra.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2954861
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2809941
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2960209
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2839965
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2820792

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3003406

skrivhastighet är för de allra flesta väldigt oviktigt utan det är läs som är relevant. i vilket fall som helst så märker nog väldigt få skillnad på en mx100 256gb och en 850 pro 256gb i verkligheten