Inlägg

Inlägg som willaim har skrivit i forumet
Av willaim
Skrivet av Muumin:

Skulle rekommendera något sånt här PLUS en till SSD på 250-500GB(exempelvis en 860). Totalt hamnar du precis på 15k.

HDDn är då för att lagra backup och annat, 860 för Windows + program och 970 för materialet som ska arbetas med.
Notera dock att moderkortet kräver en flashning av BIOS innan processorn är kompatibel. Detta görs med ett USB-minne.

https://komponentkoll.se/bild/ymgrS.png

Går att göra lite finslipningar som att snåla in på chassi och grafikkort men detta ger dig iallafall något att förhålla dig till.

Tack!

Har du lust att upplysa mig - vad spelar grafikkortet för roll i ett sånt här bygge?

Skickades från m.sweclockers.com

Av willaim

Arbetsstation/Video-Bildredigering till pappa

Hej!

Min pappa tycker om sin kamera. Tar bilder gör han också. Senaste tiden har han frågat mig om jag kan hjälpa honom att hitta en lämplig bildredigeringsdator.

Jag själv har noll intresse för bild och videoredigering, men kan bygga och installera dator när det krävs.

Därför söker jag ett köpråd för en dator i 10-15tkr klassen (lika gärna färdigbyggd som byggsats).

Mvh

Av willaim

Nätaggregat med kablage - 500kr + frakt

Av willaim

Intresserad om någon ställer in sina bud!

Mvh

Av willaim

Nu tänkte jag vara den som är den: Din cpu har en iGPU "intel hd graphics 4600" vilket i det här fallet bara är positivt då du får möjligheten att använda dig utav "Intel Quick Sync" för att spela in det som händer på skärmen. Dock så är Windows 7 inte det bästa operativet för OBS när man vill använda sig utav quick sync. Istället är det rekommenderat att köra Windows 8.1 och uppåt.
Nvidia har också en optimerad inspelningsfunktion som kallas "NVENC" ,aka Nvidia Encoding, som du kan använda dig utav ifall du har ett Nvidia grafikkort.

Det kan vara värt att nämna att det finns två versioner av OBS: Classic samt Studio. Båda är gratis men dom kommer lägga ned supporten för classic versionen och ska i fortsättningen fokusera på OBS Studio istället.

Sök vidare i OBSforumet efter guider på hur man ändrar inspelningstyp, dvs antingen Intel Quick Sync, NVenc eller x264. Efter det måste en s.k. källa läggas till i den aktiva scenen som pekar ut vilket innehåll som ska spelas in. Det kan vara "window capture" eller också "Game capture". Och ja, personligen så fungerar det utan problem att använda NVenc samt x264 för att spela in. Intel QS funkerar lite sådär, jag märker att min framerate får en smäll vs dom andra alternativen. Det kan såklart vara unikt för just min setup och så länge det finna andra alternativ kan man använda sig utav dom istället.

/William

Av willaim

Kanske kan den här prylen/mjukvaran vara något för dig: https://www.youtube.com/watch?v=Cq4xCxmf1vQ

Av willaim

Rätt så trevligt att ha dig sittandes framför kameran "all casual", bra talat också

Av willaim
Skrivet av kalle-anka:

Om jag har förstått det rätt så innehåller Marshmallow inte Stamina läget för att spara batteritid. De har istället infört Googles egna Doze läge som ska vara nästan samma sak men som inte alls verkar fungera lika bra.

Stamina ska komma tillbaka i en senare uppdatering sägs det så jag tror att jag avvaktar ett tag.

Aha, det blir alltså inte marshmallow direkt. Har du någon källa på Doze/Stamina grejen? Jag har inte hittat något specifikt om 6.0 för just z3 compacten :S

/Willaim

Av willaim
Skrivet av Kungkrusbär:

Har tidigare bara haft bra erfarenheter via Gigabytes kort så vet inte om jag vågar köpa ett MSI
Är det någon som har ett liknande och kan ge någon input

Annars skulle jag väldigt gärna vilja köpa på mig ett Gigabyte igen då dom håller så jäkla länge och presterar bra när det även kommer till temperaturer

Mäh...

Av willaim

Några kabelhållare + borra hål i väggen fungerar väl alldeles utmärkt?

Av willaim
Skrivet av wezc00:

http://imgur.com/KuilljQ så ser det ut!

Har varken överklockat cpun eller gpun

Jag noterar att din GPU står i 99% utilization, det kan ha med saken att göra. Den borde inte belastas så mycket vid typ idle

Av willaim

Testa köra Memtest86 och ifall du har överklockat något så ställ tillbaka värdena till sina respektive standarder.

Av willaim

Ifall du får igång datorn igen så kör Memtest86, google det.

Av willaim
Skrivet av lossah:

Tror det trådlösa är hyfsat lugnt. Det är inte katastrofdåligt, bara segt emellanåt. Finns det inget program man kan ladda ner som körs i datorn? Måste man hålla på med appar på telen eller tillägg i Chrome?

Finns det något annat som kan göra som jag vill? Bara en vanlig spegling typ fast utan kabel, som går via trådlösa. Förstår att det blir eftersläpar men kika film gör ju inget, så länge ljudet och videon blir synkat.

Googla 'plex', fungerar som Videostream men är ett stand-alone program

Av willaim
Av willaim

Ta och knappa in den infon du just gav oss hos Prisjakt så lär du nog hitta något som passar.

Men om du var ute efter personlig erfarenhet av prylar så kan jag tycka att min Samsung Tab Pro 8.4" fungerat mäkta bra i ungefär ett år nu

Av willaim

Att ditt trådlösa nätverk fungerar som det ska är en förutsättning för att använda en chromecast om du frågar mig. Jag använder mig utav Videostream appen som finns till android och till Google Chrome för att spela upp filer från min dator till chromecasten.

Av willaim

Har du ett Nvidia kort? Kolla om triple buffering i 3D inställningarna är påslaget, ifall det är det så testa att stänga av den funktionen.

Av willaim

Är det bara du som sitter på routern när det händer? Kolla så du hittar nyaste drivrutinen till det trådlösa nätverkskortet!

Av willaim
Skrivet av borckis:

@willaim: Men har en sak som jag glömde nämna i beskrivningen. Min kompis sa något i still med att utan drivrutinerna till windows 10 kommer jag inte få något internet ? Stämmer det ? Förstår isåfall inte vad windows har och med internetuppkopplingen ?

Windows har alltid "generic" drivrutiner som den försöker få hårdvaran att lyssna till ifall den inte kan hitta rätt drivrutin för en specifik komponent. I de flesta fall behöver man aldrig installera drivrutiner manuellt numera, då windows hittar passande drivisar via windows update.