Inlägg

Inlägg som dbn har skrivit i forumet
Av dbn

Går en liknande utbildning själv och har knappt använt min bärbara, Skulle dock satsa på 13" eller större för att kunna skriva smidigt. Om jag skulle köpa en ny bärbar idag skulle jag nog ta en rätt billig för runt 4-5k försökt tryckt in en ssd och en 15" skärm och hyfsat batteri 3-4h timmar minst.

Av dbn

500kr + frakt för block + backplate. Vilket itx chassi är det?

Av dbn

450kr + frakt för 290x blocket med backplate, är det rev2.0?

Av dbn

Börjar väl med 300kr + frakt för vattenblock + backplate

Av dbn

Ska du spela nått just nu? annars kan du ju skippa 960 tills vidare för att få råd med i7an. Sen skulle jag inte köpa kingston v300 pga att dom fulat sig och satt in dåliga minnen så den kan vara lika seg som en mekanisk disk.

Av dbn

Kan säga att även asus z97-A har problem med sitt intel nic och drivrutinerna. Så köp den billigaste så blir du säkert nöjd.

Av dbn

För mig funkade det bra utan modifering med pfsense i hyperv

Skickades från m.sweclockers.com

Av dbn

I älvsbyhus ingår tomrör till alla rum iaf 2011 när jag byggde. Vara bara 2 dosor av 6 som inte fick cat5e kabel vid lev dom var markerad för tv vad man nu ville ha där. Mediaskået är värdelöst och rymmer inte mycket

Av dbn

Ett alternativ att testa som jag kör lite själv är att strömma spel från huvuddatorn/spelburken via steam till htpcn med fullgoda inställningar. Funkar bra med en gammal 2kärnig amd och inbyggt graffe och 3gb ram. Även testat samma på laptopen som har en 2kärnig intel i5 480 , 4gb ram och ett ati 5400 series och det funkade bra också.

Av dbn

Jag kör windows 2012 server standard med storage spaces , hyper v , fjärrskrivbord och det funkar kanon, kör även pfsense som router via hyper V på ett eget dubbel intel nic och resterande av servern bara internt på nätverket för plex media server , ubuntu server. Pluggar du kan du via din skola ladda hem nästan alla windows versioner på dreamspark gratis om din skola har rätt avtal.

Av dbn

Nu har jag inte 144hz skärm och kör me vsync off i cs go. Men tycker du borde ha mer fps med den rigg du har. Min 4690k + 280x är ju ganska lik din rigg och jag har nästan aldrig under 300fps och kör då full hd dock har jag inte max på inställningarna och inte anti aliasing med mera.

Av dbn

Bara en tanke, eftersom du ändå inte spelar i linux kan du inte köpa ett billigt grafikkort tex ett gammal matrox och så kör du dubbla grafikkort och kör linux på matrox kortet tex. Och sen använder du ditt 660 till windows och spel.

Av dbn

Om du kan tänka dig rekonditionerade datorer med 6mån garanti, så har du några alternativ här. Bättre cpu först och graffe.
http://www.elgreen.se/sv/rekonditionerade-asus/asus-n56jr-s40... bättre cpu och graffe.
http://www.elgreen.se/sv/rekonditionerade-asus/asus-r514jr-s4... ungefär samma

Av dbn

Haft ett mobo med samma felmeddelande. Avhjälptes med att trycka på ovansidan av usb navet. Förmodligen lyckats knäcka den lite efter det funka kortet felfritt. redigerat bort text som mobilen tagit me tydligen.

Av dbn

nästan sugen på byta ut mina 48portars hp procurve, den drar 40watt kanske tjänar igen den där billiga på 2 år ;P

Av dbn

Personligen hade jag tagit den billigare zyxel då den manargerbar och inte netgear om du vill ställa in vlan/trunka med mera.

Av dbn

Jo men blir ju så på hela tävlingen. vissa fått kompis priser vissa har haft tur med vissa komponenter, sålde för övrigt en 3570k med moderkort som var bakat (fungerade dock primestabil i 24h) för nästan 1500:- och köpte fx 8350 + mobo för 700kr. Spelar väl egentligen ingen roll om man har saker liggandes, då får man väl bara ta värdet av en liknande vara som är osåld på sweclockers marknad egentligen kanske det blir en nackdel för att man kanske skulle kunna köpt den osålda varan billigare?. Och om den inte blivit såld för det priset är det väl knappast underpris på varan i alla fall.

Av dbn

kör samma 3 som dom körde i Scrapyard Wars ? Kanske lite tungt me dirt 3 och tomb raider ;P

Av dbn

Skulle kunna tävla med min budget server ja köpte nyss
Sabertooth 990fx R1.0 + FX 8350 för 700kr av klass kramrat.
2x2 corsair ddr3 1333mhz liggandes, men värde kanske 260kr
Har en gammal 100gb 2.5" sata disk, 100kr?
Antec chassi 40kr på återvinningen.
nätagg fick det av en polare hx 520. Men värde 300kr finns nya cx500 på marknaden för 300 iaf?
Har ett 280x jag skulle kunna tävla med men värdet tar jag från billigaste 280x på sweclockers 1300kr. Men räknar väl på 1400 ska det inte vara något problem att köpa ett liknande för.
kylare ett tx3 för 199:- netonnet
så totalt 3000kr drygt.
just nu snurrar den som windows 2012 server, hyper-v med pfsense , ubuntu server i väntan på mer ram och diskar

Av dbn

kör 2 skärmar då? spela på 23" philipsen och surfa och se filmer serier på tvn?