Inlägg

Inlägg som Obsidian har skrivit i forumet
Av Obsidian

Sålänge pappsen inte ska bli gamer/ha höga krav, skulle jag nog köpt en vass windows 10 surfplatta och anslutit den till en extern större skärm, då har han en platta med "på köpet".

Av Obsidian

RBR körde jag ett tag men gav upp det pga ständiga joxet med att ladda ned extra paketen och uppgradera/uttöka + dålig grafik med dagens mått mätt. WRC7an testade jag igen igår. Dirt 4an känns bra på flera sätt men hur jag än gör är jag snabbt tillbaka till Dirt Rally. Ska bli kul o testa 2.0 snart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Obsidian
Skrivet av andersgog:

@Obsidian den ligger på 699kr just nu. Det verkar vara en DVD skiva du får, enligt bilden.

Finns två varianter, jag högg download versionen: https://cdon.se/spel/spel-downloads/dirt-rally-2-0-deluxe-edition-46801055

Av Obsidian

@Shiftypants: Hade en T300 för inte så länge sedan. Bra ratt för pengarna kan man lugnt säga. Om du lirar Project Cars 2 nått, dra in de tweakade config-filerna från Jack Spade, helt otrolig känsla och force feedback ! Går att få till det fint i Dirt'en med. Köpte själv ett GT Omega Apex wheel-stand (billigare variant av Wheel Stand Pro), är helt nöjd.

Av Obsidian
Skrivet av Trunk:

Logitechs G-rattar är inte på något sätt dåliga men de är också långt ifrån bra. När vi flyttade så hamnade ratten i närheten av sambon och då gick det inte längre att ha en G29. Den låter mer än när man river en lägenhet om man inte strikt håller sig till plan asfalt (svårt när man kör rally...).

Kände att det var dags för en uppdatering och köpte en Fanatec CSL Elite och nu har jag svårt att förstå hur jag kunde vara så nöjd med min G29

Nu drömmer jag istället om en Direct Drive-ratt, men det får nog bli en 40-årspresent till mig själv (har inte ens fyllt 30 ännu...).

Köpte också en CSL Elite+ i deal'en de hade i slutet av Nov. Går att få in rätt trevliga inställningar i Dirt'en bland annat . Jag har trillat över 40-strecket...o jaaa..jag har funderat på en direct drive med Insåg dock att det är onödigt dyrt + att det ställer rejäla krav på monteringen. Grymt stabil rigg är ett måste annars flyttar sig pryttlarna

Av Obsidian

Slog precis till på Deluxe versionen (Steam download) på Ginza.se. Rea: 629:- och dra in koden: xymd3xmb, så landar man på 529:-.

Av Obsidian

Såg intressant ut. Åkter kanske en sväng till deras show-room idag och hoppas de har den rackarn där så man kan testa den.

Av Obsidian

Är det Micron eller Samsung minne på kortet ?

Av Obsidian
Skrivet av Joel1993:

Har haft AIO kortet sedan i fredags. Har inte överklockat så mycket men tempsen ligger stadigt på 55-56 C i full load utan konstiga ljud, sjukt nöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Jasså, det var du som köpte sista exet :-). Letade runt på Prisjakt och när jag skulle beställa försvann sista exet framför nosen på mig :-). Jag lär väl få vänta ett tag nu, lagersaldo'n ser inte bra ut.

Av Obsidian

@dvcorleone: Nej. Inte köpt något. Ska snickra ihop en infästning till Subaru stolen jag har. Det är utprovad, så pengamässigt värt istället för att chansa på ett nyköp. I och med att jag sim race'ar flyttar sig vanliga stolar och knirrar och har sig i och med centerstolpen under endast. Nu tänkte jag göra ett fyrkants-stand för max stabilitet.

Av Obsidian
Skrivet av Manboy:

Fick hem mitt Aorus Extreme 2080TI igår. Jäklar va snyggt det är, dessutom hade det ordentligt med utrymme för överklockning! Dessa kort levererar verkligen FPS på en helt egen nivå.

Länk: https://www.webhallen.com/se/product/293931-Gigabyte-GeForce-...

Vad plockade du ut för prestanda ? Sitter själv och tittar på motsvarande fast Waterforce AIO modellen. Behöver 3 st HDMI 2.0 så verkar inte vara mycket att välja på.

Av Obsidian
Skrivet av Jonny Myran:

"Oj då, nu måste pappa ut och Kickstarta en entreprenörsmässigt nyskapande webbplattform för nyhetsförmedling, med hållbar utveckling och mångfald som främsta ledord. Jag kommer tillbaka om en kvart."

Haha..bang on target, pal

Av Obsidian
Skrivet av vkn:

Tips.
Gå med i gruppen "simracing hårdvara" på fb,om du inte redan är det.
När det gäller alurigg, kolla upp SRD.
Svensk design och bra priser som f*n, dessutom mkt bra kille som driver allt.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för tipset, är igen FB:are men riggarna såg schyssta ut. Har dock bestämt mig för att köra med wheel stand'et jag fick hem och en separat stol för att slippa ha dubbel setup. Kunna använda samma stol vid skrivbordet för default use.

Av Obsidian

..och vad du än gör, installera inte en N-version. Man kommer upptäcka att man behöver windows media player features även om man inte använder just den spelaren. Därav får man gång på gång manuellt installera Media Feature Pack, då det imellanåt skrivs över av windowsuppdateringar.

Av Obsidian
Skrivet av Trunk:

Hm... Om det är ekonomin du tänker på bör du sluta redan nu. Finns ett välkänt (nåja...) talesätt:

"Det börjar med en Logitech G29:a och slutar med en direct drive-motor och fem medföljande rattar, pedaler från Heusinkveld, växelspak från pro-sim, egenbyggd handbroms som tog upp hela semestertiden och semesterkassan och slutligen en rigg som kräver tio kvadratmeter yta och full belåning på ditt redan avbetalda hus."

Skämt åsido så kan man ha mycket roligt med en ratt till konsolen. Personligen spenderar jag numera nästan all min racing på iRacing. Spel som Project Cars och Gran Turismo är inte riktigt lika roligt efter iRacing. Sen är det förstås synd att man numera återigen pluggar och jobbar en massa så man inte hinner spela, men men.

Haha, exakt så! Jag är påväg i den riktningen :-). Precis fått hem Fanatec base+ratt (var nära att trycka på triggern för Direct Drive), har Heusinkveld handbroms och Fanatec CSW 3 pedaler. Snikade dock till det lite och köpte ett GT Omega Apex wheel-stand som trillar in imorgon. Har haft tankar på att bygga alu rigg osv men försöker tygla mig

Av Obsidian

Ja, du blir säkert nöjd. Jag kör eventuellt på SoftWeave varianten, även om det tar emot att vänta, behöver egentligen en stol för länge sedan. Hojta gärna med en minirecension när du fått hem den

Av Obsidian

Secret Labs funktioner och kvalitet ska generellt sätt vara ok (förutom PU varianterna) men det finns indikationer på att det finns andra, bättre alternativ om man tittar inom kontorsstolar osv. för ungefär samma pengar. De ska tydligen vara rätt hårda att sitta på men det är samtidigt en fördel för stabilitet och livslängd. Jag är inte helt övertygad ännu, därav håller jag på triggern

Av Obsidian

Blivit något köp ännu ? Jag avvaktar lite.

Av Obsidian

Kan säga att jag kollat på många alternativ :-). Beg +nya kontorsstolar, alla kända gamingstolar (Vertagear, Corsair, Maxnomic, Secret Labs, Arozzi, AKracing, Noble Chairs, LF Gaming m.fl). Provsuttit allt som Mediamarkt säljer m.m. Jag vill också ha en stol med hög rygg och så bred som möjligt invändigt. Eftersom det finns få stolar av tyg så blir utbudet litet. Har en sportstol från en Subaru Impreza liggandes i vardagsrummet som planen var att "modda till", men ork och tid tryter

Av Obsidian

Gör en Z-wave lösning med fönster/dörrmagneter. Sätt upp några utvändiga + invändiga kameror. Monitorera rubbet själv enkelt via mobilen. Kostar en slant in inköp men man slipper ha "abonnemang".