Inlägg

Inlägg som Scontan har skrivit i forumet
Av Scontan

Jag väntar på ett r5 define chassi och funderar på att skaffa ett par extra fläktar. Hur bör man placera dem för bäst effekt?

Av Scontan

beställning/leverans

Hej

Gjorde en beställning i fredagsmorse strax efter 0800.

Fick sms ett par timmar senare om att varorna håller på att plockas men nu när jag loggar in på er sida så visar ordern vad som är beställt samt att inget är reserverat och inget är skickat.

Vad betyder det? Hade en förhoppning om att kunna hämta varorna hos posten tisdag eller med lite tur på måndag eftermiddag.

Om det har någon betydelse så är det beställt med avbetalning genom klarna.

Av Scontan

5820k m noctua nh d15

Har precis beställt föjande en dator baserat på föjande:

Intels i7 5820k
asus x99 s
fractal design r5
eviga supernova g2 850w, 80+ gold
Noctua nh-d15

Vad kan jag förväntas uppnå för oc där? Och vad skulle extra fläkten på flänsen göra för skillnad? Samma sak vad gäller ev extra kylar i chassit?

Även tips å tricks vad gäller överclockningen mottages tacksamt. 10 år sedan man byggde sist, men ska bli förbannat kul å se vad man kan lyckas leka fram. Vill experimentera lite och se vad som är möjligt här innan jag lägger mig på något stabilt.

Av Scontan

Har beställt och har en lång helgs väntan framför mig nu 😀

Men tittar lite på kringutrustning, främst vad gäller mus och tangentbord.

Jag vill ha något vitt, och märker att det är lite begränsat. Vill ha den den extra siffran på högerkanten av bordet, och absolut inte någon touchpad. Förslag någon?

Sen funderar jag ä en på ett par extra fläktar. Vad gör en extra på flänsen för skillnad? Och om man skulle dunka in 2 st extra i chassit, vad för effekt kan man tänka där?

Tänkte klocka cpu lite lagom, och planerar för dubbla 970 kort. (Skärmen kommer ersättas och bli en födelsedagspresent så småningom varför jag gick på en lite billigare benq tillfälligt).

Skickades från m.sweclockers.com

Edit
Även förslag på trevliga vita högtalare är av intresse.

Av Scontan

Datorbygge ~15-18K ex GPU

Jag känner mig väldigt nära en beställning i eftermiddag. Men en dubbelcheck vore trevligt.

Något jag missat totalt? Något som skär sig? Någon krona man kan banta ner utan att det gör ont vad gäller prestanda?

Jag har GPU liggande, och behöver således ej oroa mig där, inte heller storage är aktuellt. Dessutom är hela grunden med bygget att fixa ihop ett X99/2011-3 kalas, så att banta/skära där är inte aktuellt. Annars mottages förslag/tycken/tankar med största tacksamhet!!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7574608/2015-01-08

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7574608/2015-01-08

Av Scontan

http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/3g_4g_router/d-link-...

Deras info

* Ej operatörslåst
* Passar alla data sim-kort på marknaden, oavsett operatör
* Enkel att installera
* Upp till 21.6 Mbps dataöverföringshastighet

Skall försöka se vad för andra simkort man kan komma över och testa mer för uteslutningsmetoden. Men spontant tror jag inte det är något fel på modemet.

Av Scontan

Hittade en dongle på netonnet efter lite letande, D-Link DWM 157, som enligt microsoft själva är fullt kompatibel med windows 8.1.

När jag kör i farsans sim-kort så får jag följande felmedelande:

"ErrorID=734
After 1 minute automate to
connect to internet"

Han har ett abonnemang från Telenor. När jag körde in ett Telia sim-kort från telefonen så startar skiten igång utan problem. Vad beror detta på? Och hur löser man det?

Av Scontan

Hjälp med USB-Sticka/Dongel för trådlöst internet

Hej

Jag har hjälpt min pappa med att skaffa en ny laptop och fixat och donat med office, antivirus etc etc åt honom.

Nu är det egentligen bara en sak, då hans relativt antika USB-sticka med modem för trådlöst internet har fungerat ganska ostabilt på nya datorn, och enligt telenors kundservice så är den inte kompatibel öht med windows 8.1. Dem hade en sticka som var kompatibel men den har utgått ur sortiment men har istället försökt sälja på honom någon slags "puck" med annat abonnemang(blandannat med begränsning av dataflöde) eller en helt ny sticka som skulle kosta 1100 eller om de var 1400 spänn samt förhöjd månadsavgift á 30 kr per månad.

I min världsbild rena rånet.

Vad jag undrar är om någon hjälpsam själ har på sweclockers har koll på var man kan hitta en ny sticka som är kompatibel med windows 8.1, och köpa på egen hand.

Tackar på förhand för hjälp!

Edit: Osäker på om detta är rätt del av forumet, är jag fel ute så ber jag om ursäkt och peka gärna åt rätt håll istället.

Av Scontan

Har tittat lite mer på det hela, och har en lista på Komplett:

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=14537...

Runt 25 fiskar för en komplett maskin. Vad tror ni? Kommer inte att köpa mer än 1 GPU till att börja med, utan blir ett andra kort när 970 droppat i pris.

Av Scontan

Ny dator runt 25k

Hej

Efter flera år i laptopträsket så börjat det bli dags för en riktig dator igen. Däremot har jag tappat en del kunskap, eftersom jag inte riktigt hängt med vad gäller hårdvara.

Klickade ihop lite delar iaf, enligt listan nedan, och hamnade på ca 25k med lite kringtrustning. Vad hade ni ändrat och varför?

Intel core I7-5820K. Ca 3000
Gigabit geforce g1 gaming gtx970 4gb, 2st. Ca 7200
Corsair vengence ddr4 2666mhz 4x4gb. Ca 3000
Samsung ssd å850pro 256gb. Ca 1600
Wd desktop green 3tb. Ca 1000
Fractal design define r4 black pearl. Ca 900
Corsair en1000 1000w psu. Ca 1500
Benq 24" 3d led xl2411z. Ca 2500
Asus x99-deluxe, socket 2011-3 Ca 3600.

Framförallt moderkort känns klurigt. Och behöver även kyl.

Sedan även fråga om överklockning, är det här lämpliga komponenter?

Datorn kommer användas till spel/nöje, och är kanske lite väl tung, men borde snurra på fint i några år. Någon mer ssd för raid, ngt mer graffekort, och kanske mer ram kan mycket väl komma till senare. Vill även kunna köra 4k film på tvn genom burken. Funderar även på att köra mer en eller två skärmar extra så småningom.

Är inte heller helt låst på budgeten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Scontan
Skrivet av Zcenicx:

Nu "fuskar" modern DED, den kan inte lägga vartannat kluster på varannan disk men likväl varannan fil på varannan disk, vilket hjälper exempelvis programstarter lika mycket eller mer än RAID-0.

Alltså så borde ev. tidsvinst i förhållande till pengar vara en ganska blek ekvation om jag hänger med nu? Framför allt om man leker med större filer?

Av Scontan

2. mindre bra idé, du förlorar isåfall trim vilket kan resultera i sämre prestanda senare (efter ett antal skrivningar på ssd-diskarna). Dock så tror jag det är en finare idé om man gör båda diskarna till dynamiska diskar i win. och sedan kör extended i diskhanteraren, har tillochmed för mig att mr Zcenicx har så på sina ssd-diskar.

Nu är jag verkligen inte med i matchen ( å andra sidan är det ju just därför som jag är här och frågar om hjälp )

Jag vet inte alls hur en SSD-disk i verligheten, men borde inte ett RAID0 system ge bättre läs/skrivhastighet?

Vad är dynamiska diskar, och hur fungerar det? Dessutom tror jag inte jag hade behövt mer space på OS-disken precis, men vad för prestanda ökning skulle det kunna handla om?

Och än viktigare, tack för svaret

Av Scontan
Skrivet av Rickard11:

Tror inte du får bättre än detta för pengarna säger jag då

http://i56.tinypic.com/210czmw.png

Med risk för lite trådkapning så ser detta systemet spännande ut (dvs lite i de banor jag tänkt mig själv).

Men det som jag undrar lite över är om detta är en vettig bas för att i senare skede köpa lite bättre kyl tbh och clocka upp det hela med, och även om det hade varit idé att senare köpa ytterliggare en SSD för Raid0 samt även dubbla upp med ytterligare ett set med 3x2gb stickor minne.

Och hade det varit värt pengarna med den mindre uppdateringen senare?

Tack för svar, och sorry för ev. trådkapning.

Av Scontan

Ny I7:a | Max 15K + Frågor

Hej!

Jag går i tankarna på att sätta ihop en stationär burk igen efter ett par år med laptops, och ganska snabbt märker man att det har hänt en hel del och att man inte alls hänger med i vad som är bra/mindre bra.

I stort sätt så behöver jag allt, från Mus och högtalare etc till minne/hdd/dvd-läsare etc.

Har redan lite tankar på vad jag är ute efter, men tar gärna emot råd.

***
CPU: Komplett.se - Processor.
Intel Core™ i7 Quad Processor i7-950

***
Minne: Komplett.se - Crucial DDR3 BallistiX 1600MHz 6GB CL8 alternativt Komplett.se - Crucial DDR3 BallistiX 1333MHz 6GB CL7
Crucial DDR3 BallistiX 1600MHz 6GB CL8 ekker Crucial DDR3 BallistiX 1333MHz CL7

Här skall jag villigt erkänna att jag inte vet vilket som är det snabbaste alternativet. Eller om det finns något annat bättre med 3st 2 gb stickor, när det gäller hastighet. Sen funderar jag även på en sak som jag inte känner till men har hört talas om, och det är att t ex komplettera med ytterliggare ett likadant set vid senare tillfälle faktiskt kan slöa ner hastigheten på minnena, stämmer det?

***
Moderkort: Clueless - knock me out. Det jag vill ha är ett mobo som klarar av att överclocka lite vid senare tillfälle om man investerar i lite bättre kyl.

***
Diskar: Komplett.se - Crucial RealSSD C300 2,5" 64GB + Komplett.se - Western Digital Caviar® GreenPower? 1TB
Crucial RealSSD C300 2,5" 64GB (för OS och viss programvara/spel) och Western Digital Caviar® GreenPower™ 1TB (Storage och vissa spel etc)

***
GPU:
Ren grekiska för min del. Skulle nog föredra en kloss istället för SLI/Crossfire, men tja. Väldigt okunnig och vet inte alls vad man får för prestanda med vilka slantar. Gärna möjligheter att kunna koppla in dubbla skärmar, fast det kanske innebär att dubblakort är nödvändigt?

***
Nättagg:
Dessutom har jag dålig koll på hur många W som behövs, och vilka som är bra/relativt tysta här.

***
Kringutrustning: CD/DVD-läsare, ljudkort?, headset m mic, högtalarset, chassi etc etc

Jag vill ej köpa något färdigt, utan vill själv sätta ihop leksakerna, och tanken är att skaffa ett komplett ganska stabilt system från början, och vid ett senare tillfälle(när mer slantar rullat in) investera i lite kyl-prylar och clocka upp sakerna, samt kanske skaffa ytterliggare en diskar (för att leka med RAID) och kanske dubbla upp minnnet etc.

Edit:
Vad gäller skärm, tror jag det landar på en BenQ 22" eller 24" till att börja med, och ev komplettera med en andra skärm senare.

Av Scontan

(ny) Billig laptop för surf

Hej!

Min pappa har bett mig kolla upp lite inför hans köp av en ny laptop.

Han vill egentligen bara ha en stabil, enkel billig laptop som bör hålla i några år. Använder den inte för mer än surfande, och lite word/excel etc.

Själv har jag väldigt dålig koll på olika laptops.

En annan sak han är ute efter är mobilt bredband då han har två bostäder som han pendlar mycket mellan, så om någon har tips/råd på någon bra deal med abonemang vore det inte fel.

Tacksam för hjälp

Av Scontan

Har nu fått sålt burken, med en del kringutrustning(5.1 ljudsystem, basic headset, basic handkontroll, enkel mus/tungentbord etc), och skärmen.

Landade på 5200:- så jag känner mig relativt nöjd. Lite tråkigt att bli av med burken, som kommer saknas, men vad gör man inte när platsen inte finns?

Tack för hjälpen med värderingen.

Av Scontan

Tack för snabbt svar.

Om jag inte har någon Vista skiva (eller någon annan att som jag kommer åt ikväll ) antar jag att jag är ganska så körd...?

Av Scontan

Formatera Vista

Hej!

Jag behöver formatera min systemdisk, eller snarare mina systemdiskar (2st i raid). Har Vista 64bitars installerat, och behöver ta bort all info + os snarast möjligt.

Vad behöver jag och hur gör jag?

Vill helst även installera RAIDen igen (men inget OS).

Av Scontan

Inte tänkt att skaffa någon ny maskin i dagsläget ändå, och använder inte heller den andra. Står nerpackad till ingen nytta. (använder en basic laptop istället).

Av Scontan

hah så det kan gå mitt i natten, skulle nog ha vart benämning ja

Hmm så komplett med skärmen kanske 6000:- inte är helt orimligt? (6000 och prutbart då kanske).