Inlägg

Inlägg som JasPlan har skrivit i forumet
Av JasPlan

Värt att nämna är också att korttidspermitteringen gäller hela perioden, dvs att man totalt jobbat 80% under perioden. Så tex på mitt företag så har vid en deadline som vi måste hinna med, och vi har sagt att vi kör på 100% som vanligt och tar ut dem dagarna efter vår deadline. Totalt kommer det resultera i 80% arbetad tid sett över 3 månader även om det inte är 80% per vecka under perioden, och jag har inga problem med det.

Av JasPlan

10/10 men jag har också hållit mig väl informerad om de nya konsolerna

Däremot en liten notis på fråga 9
"Vilken högsta möjliga bandbredd kommer SSD-enheten i Playstation 5 upp i med komprimerad data?"

Högsta möjliga bandbredd med optimal komprimering är 22 GB/s, 8-9 GB/s är vad dem räknar med kommer vara normalfallet.

Källa:
https://youtu.be/ph8LyNIT9sg?t=1052

Av JasPlan

SIGGRAPH 2018 är ju den 12-16 och det ryktas att Nvidia kommer visa nya quadro kort då, så att de visar de nya geforce korten på gamescom låter iaf rimligt.

Av JasPlan

Tyvärr så kan du nog inte göra så mycket åt problemet, som många har nämnt här i tråden. Du kan testa med att kontakta kommunen men jag tvivlar på att de kommer göra något sålänge bygget/oljudet sker på dagtid.

Jag tror de flesta underskattar hur jobbigt det är med ojlud om man är van vid tystnad. Det jag skulle rekommendera är att försöka hitta en alternativ studieplats (du nämnde att det inte fanns på skolan men finns det något bibliotek i närheten tex?) samt skaffa öronproppar eller brusreducerande hörlurar om du har råd.

Av JasPlan
Skrivet av GiveMeLibertyOrDeath1337:

Förklara vänligen VARFÖR det inte är stöld.

Det är inte stöld eftersom du betalar för tjänster och infrastruktur som staten tillför dig och som du använder. Sen är staten fria att fördela pengarna de får hur de vill och du har möjlighet till att påverka det genom demokratiska val.

Jag kan hålla med om att statliga verk i regel är väldigt oeffektiva och att det spenderas skattemedel på en hel del onödiga saker, men skatt är inte stöld.

Av JasPlan
Skrivet av cider123:

Oj, tänkte visst på Sonic, inte Super Mario Men helt rätt, inga officiella spel till PC - även om jag personligen brukar köra äldre Super Mario spel på nätet.

Np, har inte så bra koll över Nintendo nuförtiden så jag trodde jag hade missat nått.

On Topic:
Det är trevligt att AMD säkrade Project Scorpio, nog för att jag är skeptisk till hur bra den kommer sälja. Av det jag såg från Microsoft på E3 så gjorde de ett bra jobb med att visa att jag inte behöver en Xbox, nästan allt kommer till Win10. Visst det är fortfarande via deras store, men det är ett billigare insteg än en konsoll.

Av JasPlan
Skrivet av cider123:

Halo - PC
Super Mario - PC
Forza - PC

Även spel som Gears of Wars finns numera till PC.

Wait what?

Det har jag missat helt, när hände det? (För jag antar att vi fortfarande snackar officiell lansering och inte emulator)

Av JasPlan

Avgiften är helt felplacerad i min mening. Om det är så att artisterna/konstnärerna som får bidrag inte klarar sig utan den, så lägg avgiften på deras verk istället. Öka priset på en musik CD med 10:- eller varje track med 1:- istället för att lägga det på elektroniken.

Av JasPlan

PS Vita kan inte läsa UMD skivor utan du måste köpa dem via Playstation store och ladda ner dem på din Vita.

Här kan du se alla psp spelen som finns på PS Store samt fungerar på en vita:
https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/sv-se/psp/cid=S...

Av JasPlan
Citat:

Data methodology:
Of over 102k shopping receipts tracked by InfoScout on Black Friday, slightly over 1,500 included purchases of a gaming console or console game. The data includes purchases at all major retailers carrying electronics including Walmart, Target, Best Buy, GameStop, RadioShack, and others. For more information related to our data and panel representation, visit our data page.

Så statistiken är baserat på ca 1500 sålda konsoller?

Av JasPlan
Skrivet av Mr.Borka:

Detta är också ett problem. Hur vet du det? Vad är dina ramar för "oerhört låg" procentsats i detta fallet och mot vad jämför du?
I brist på faktiskt data är det inte rimligare att vänta och se hellre än att säga något förhastat?

Sony har gått ut och sagt att felet beräknas drabba .4% av alla PS4or, vilket i fallet av en en miljon sålda enheter skulle innebära 40000 defekta konsoller. Det verkar däremot som att Amazon har drabbats värst av alla återförsäljare.

Av JasPlan

Jaha, då kan man lugnt vänta på Haswell-E

Av JasPlan
Skrivet av Knuckles:

Jag tror även att nästa Xbox kommer att krossa PS4 eftersom Xbox nu har en väldigt stor spelarbas som växer mycket snabbare än PS i dagsläget

Wait, what?

http://www.gamesindustry.biz/articles/2013-01-09-idc-game-con...

Citat:

The report also highlights that just this past December, Sony's PS3 managed to surpass the number of Xbox 360s shipped worldwide (about 77 million vs. 76 million), despite the PS3 launching a year later.

Av JasPlan

Du kan börja med att kolla igenom vilka klasser som ärver från vilka, då jag misstänker att det är fel.

Så här ser det ut nu:

-> Pet / Animal- \ -> Cat -> Dog

Av JasPlan
Skrivet av KingCobra:

Killzone var "Live-demot" inte alls live utan en "frappsad" filmsnutt som spelades upp medans killen stod och låssades spela spelet. Man ser att exakt samma frekvens spelas upp när en känd skådespelare fick testa på PS4an i ett program i USA. Denna skådespelaren gjorde det han var bäst på, skådespeleri och låssades spela frekvensen som visades.

http://www.youtube.com/watch?v=4_UYC341aAc

Det ser ut att vara rätt så "live" i mina ögon iaf...

Av JasPlan
Skrivet av strejf:

Är det bara jag som drömmer om möjligheten att spela alla Xboxspel på PC? Det skulle dessutom ge Microsoft en stor konkurrensfördel.

Jag tror inte att det är så svårt att få till. Nästa Xbox kommer garanterat bygga på Windows 8. Dessutom blir arkitekturen x86. Låt utvecklarna utveckla för WinRT och så blir det extremt enkelt att porta eller till och med köra spelen på båda plattformarna. Plugga in en Xbox-kontroll i PCn och så är det klart typ.

Det är nog det dummaste förslaget jag har hört på länge...

Vad blir då skillnaden mellan xbox-spel och vanliga pc-spel? Hur får det folk att köpa en xbox(som har kostat en hel del att utveckla) när man lika gärna kan köra spelen på sin nuvarande pc?

Visst att det skulle vara kul, men det ligger absolut inte Microsofts intressen att göra det.

Av JasPlan
Skrivet av GaMeR2K5:

Man har inte råd att lägga ut så mycket pengar som nya spel kostar... det är ju helt sanslöst.

Iallafall releasepriser... väntar man ett tag tills priset sjunkit med några hundra eller hälften så är det ok med nytt.

EDIT: VÄGRA köp/betala spel till dagens nypriser... då tvingas de ju sänka priserna.

*suck*

När ska folk lära sig att man inte behöver spendera 700:- på nya spel.
Bara för att Gamestop/Game tar ut de priserna så betyder det inte att alla konsolspel har de priserna.

Exempel på PS3-spel:
Crysis 3 för 380:- med fri frakt till Sverige
Metal Gear Rising: Revengeance för 350:- med fri frakt till Sverige
Dead Space 3 för 380:- med fri frakt till Sverige
Bioshock Infinite för 380:- med fri frakt till Sverige
Tomb Raider för 330:- med fri frakt till Sverige

Av JasPlan
Skrivet av Ixos:

318 SEK på greenman gaming för PC (efter att ha letat i mindre än 1min), tillåt mig att inte vara imponerad alls

Dessutom gällde gratis frakt för PS3 versionen endast inom UK... Vad kostar den att skicka till Sverige?

Jo men 70:- är väl knappast ofantligt mycket dyrare ;), tanken var mest att belysa att konsolspel inte kostar 700:- som alla verkar tro.

Och Amazon har fri frakt ända fram till din brevlåda här i Sverige (förutsatt att du köper mer än £25).

Av JasPlan
Skrivet av Buio:

Spel är oerhört mycket billigare på PC. Efter ett par år har man tjänat in pengarna på PC-utlägget. Ju fler spel man köper desto dyrare blir konsolen. Många brukar glömma bort sånt när det pratas pris.

Nej det är de inte. Det handlar bara om var man köper sina spel.

Case in point:
Crysis 3 till PS3 för under 400:- inkl. gratis frakt
http://www.amazon.co.uk/Crysis-3-Hunter-Edition-PS3/dp/B0087O...

Men ja, vill man slösa pengar så kan man köpa sina spel för 700:- på Gamestop/Game.

Av JasPlan

Väldigt intressant, 8 kärnor och 8 GB RAM är väldigt positivt om än de kunde vart lite vassare. Även intressant att de kör med en APU vilket borde resultera i en rätt så liten konsol om ryktet stämmer.

Jag själv är nog mer intresserad av PS4an, även fast jag tror att den inte kommer vara 50% snabbare. Det ryktades om att PS4an skulle ha en APU och ett dedikerat grafikchip, så jag antar att det är därför de säger att den är 50% snabbare när man räknar summan flops. Sen vad det resulterar i i praktiken är en annan femma.

Btw, är det bara jag som tyckte att det är intressant att den har en HDMI ingång?