Inlägg

Inlägg som Nth har skrivit i forumet
Av Nth

Lite skitsamma om den är HD-ready eller Full HD när det bara är 32". Beror självklart vad du ska använda den till också. Ska du bara spela XBOX360/PS3 och kolla på TV/Film så räcker en HD-ready i min mening. Full HD blir värt när man går upp över 37"

Om den bara kostar 3k så känns det ju ganska värt, dock så vet jag inte hur bra svärtan brukar vara på Sonys TV-apparater.

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BTLulle
Man kan inte jämföra cpu kylare mellan varandra, för det är för många saker som styr tempen på en cpu som tex rumstemp, chassi, och luftflödet i chassit.
Bara för att man har hög cpu temp så behöver det inte vara problem med cpu kylaren kan lika väl vara dålig/felaktig cirkulation i chassit som är boven.
Ska man jämföra tempraturer mellan olika cpu kylare så är det bästa att göra det utan chassi då är det bara rumstemperaturen som spelar in.

MVH Peter

Om du använder 2 olika kylare i samma system (inkl. chassi) och med samma rumstemperatur så får du en ganska bra jämförelse på hur de olika kylarna fungerar i just ditt system. Förutsatt att installationen har skett korrekt.

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wingman92
det vet jag inte hur man gör är det så viktigt att göra det ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kajli
Undrar också hur man låser volten, Är riktigt sugen på att klocka men är rädd för att döda cpun i förtid.

Ni går in i bios ställer in volten till CPUn till 1.350 volt, svårare än så är det inte. Står den på auto så ökar ofta volten till processorn även fast det inte behövs.

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av svart_smurf
alltså har dom nerfat akimbo haglen nu? Jag har en vän som brukar köra med dom. nu måste han stå typ 1-2 meter ifrån annars träffar han inte:P är så roligt när han ragar på skype av att dom ej träffar xD. Men alltså spelet är roligt. Men spelet har massa saker man blir irriterad på samma sak som på cs. Som i cs så hatar jag bunnyjumpers och rysshoppare. i hon hatar jag folk som pickar scout etc på apem eller något liknande. Det finns jämt något man hatar. men jag tycker spelet är väldigt trevligt ändå:) sen vet jag en riktigt trevlig glitch som jag använder som ingen annan märker man använder men dock undrar dom hur fan man kan göra något sånt så snabbt xD

Japp, model 1887 akimbo är nerfade (äntligen). Kul att se att det typ inte är några som kör med dem längre ^^

Av Nth

TS: Jag hade ungefär samma problem som du förrut. Mina idle temps låg på 50 grader och mina load temps var uppe i 61, sen klockade processorn ner sig för att inte bli varmare (antar att det är CnQ? rätta mig om jag har fel).

Bytte till en true och nu är mina idle temps ~33 grader och full load 48 (41 vid vanligt spelande).

Problemet jag hade, som jag ser det, är att det var en sjuhelvete så mycket kylpasta på stockkylaren och att det försämrade kylningen. När jag installerade min true använde jag ungefär lika mycket kylpasta som på bilden ovanför, lite mindre tom.

Jag tror att det inte handlar om något måndagsexemplar, utan bara att det är för mycket kylpasta.

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cer0n
Jag rekommenderar thermalright true black 120 mm med nexus pvm 120mm fläkt.
Det finns till socket 775 som e8400 är till och finns att köpa brickor så det passar till i5 och i7.
Jag har 36 grader i idle och högst 56 i full load i timmar.
Jag är mycket nöjd och true black + fläkt går på högst 500 kr.

Om man ska köpa en TRUE är det bäst att köpa på netonnet, där får du senaste revisionen (=fästen till alla sockets). Kostar ~600 om jag minns rätt, vilket blir samma pris som TRUE black om man ändå måste köpa till nya fästen.

Sitter själv på en TRUE och är mycket nöjd. Körde den passivt ett tag bara för att testa och även då så sänkte den temperaturen rejält, dock så har luftflödet i chassit en mycket större inverkan på temperaturen i sådana fall. Just nu så kör jag den med en nexus-fläkt som låg och skräpa.

Ligger på ~33 grader i idle och 48 i full load (+11h stresstest)

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tacy
Inget RAM

Högst upp ser du RAMet, uppgraderingspaketet innehåller RAM, moderkort och processor

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sazmo123boy
Tråkigt att de valt att göra 1887, akimbo helt överjävligt bra. Det är ingen utmaning att lira längre. Sniper+1887 Akimbo... Harrier strike. gunship...nuke..

Varje match är slut på 3 minuter och jag ligger 35-1 i stats!

Och ja, Detta var bara för att få skryta över mina förmågor.

Sniper + G18 akimbo är snäppet bättre. Har aldrig dött i närstrid med den combon

Annars är knivset jäääävligt bra! Marathon, Lightweight, Commando och sen en SMG/Sniper (för mobilityn) och en pistol med tactical knife. Sen ligger man på 49 - 7 i stats med bara kniv

(Ja jag vill bara skryta )

Annars är party-funktionen extremt buggad! Tar minst 10 min innan man kommer in i ett spel om man är fler än 2 personer, sjukt irriterande. Skulle inte banga på lite dedicated servers -_-'

Av Nth

Har haft detta chassi ett tag nu och kan inte säga annat än att det är ett bra chassi, vissa nackdelar dock. Dels det med att HDD-buren sitter fast med 8 tummskruvar, ingen e-sata och i mitt fall var hålet i moderkortsplåten placerat ca 2 mm för högt för att bakplattan till processorkylaren skulle vara helt fri.

Kylningen är riktigt bra och delarna värmer inte upp varandra som kan hända i andra chassin. (Processorn och grafikkortet/n t. ex.) Personligen så tycker jag att chassit känns rymligt och är förhållandevis stilrent. Insidan är riktigt lätt att jobba med och kabeldragningen är också lätt att få till på ett bra sätt.

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sideburns
Man är väl stammis på Classe?

Det finns 3 ställen i världen som gör livet värt att leva.

Clas Ohlson, Inet och Elfa.... Resten kan man göra själv med en tub superlim, några buntband (strips), en fällkniv (röd) och en galje.

edit: Glömde gaffa!!!

Haha, du glömde gemet

Var på Clas Ohlson idag och införskaffade monterinsplattor (ankare) så nu väntar jag bara på processorkylaren så jag kan fixa till kabeldragningen och montera kylaren. (hålet på moderkortsplåten satt 1 mm för högt så jag måste plocka ut allt för att montera kylaren).

Kanske får bli att dokumentera det hela.

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sideburns
Hahahaha tackar tackar!
Har faktiskt använt en röd liten fällkniv stundtals för att få till det.

Ankare finns på clas Ohlson.

...nu måste jag ju fråga mig själv varför jag inte kollade på Clas Ohlson! Tackar!

Av Nth

Riktigt fin byggblogg! Du är fan rena McGyvern med dina lösningar!

En fråga bara, var fick du tag i dina ankare? Har precis införskaffat ett Raven 2 och skulle behöva några för att få till kabeldragningen som jag vill ha den. Har letat men inte hittat någonstans

Av Nth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LightBlizz
Raven självklart om du har pengarna!
Annars e ju lian li jävligt fina

Mjo raven-chassit ser väldigt fint ut men det går väl på 1500 ungefär om jag minns rätt? Lite saftigt, speciellt om jag ska köpa processorkylare också. :S

EDIT:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av infexis
Det var förslag på några vettiga chassi i din budgetnivå..
personligen så skulle jag nog föredra Lian Li chassit med tanke på kvaliten och kylningen. Det är även mycket tyst och har bra möjligheter till kabeldragning. Sist men inte minst så tycker jag att det är otroligt snyggt och stilrent.

Andravalet är förmodligen Fractal Design R2 med tanke på att det har fått så bra betyg överallt, den är också extremt tyst och har bra kylningsmöjligheter.
Sen de andra är vettiga alternativ med ungefär samma argument ifall du inte skulle tycka omde två som jag föreslog.. 922 lådan är också mycket bra ifall du vill ha ett lite flashigare chassi, men är villig att offra ljudnivån :/

Mjo Fractal Design-chassit är onekligen snyggt, det enda som stör mig är att HDD-platserna blockerar de främre fläktarna och att jag har hört att vissa får höga temperaturer på grafikkortet.

922:an är lite för mycket rymdskepp för mig, och det ser inte ut som att det är några fläktfilter på sidan

Av Nth

Verkligen en konstruktiv post! Du länkade till 3 av 4 chassin listade i min post.

Du får gärna utveckla lite mer.

Av Nth

Chassi-byte från CM 690, behöver hjälp!

Tjoflöjt! Har redan varit inne i processor- och kylningsforumet o slirat (mycket kan hända när man är trött)

Är så himla trött på mitt CM 690 så jag hade tänkt byta chassi. Har kollat runt här på forumet, inet och internet i allmänhet men har inte kommit fram till något vettigt.

Jag letar efter ett chassi med bra kylförmåga (standard luftkylning med fläktar), tyst är alltid ett plus men inget jättestort måste. Jag vill inte ha ett rymdskepp. Bryr mig inte om det är plexi på sidan eller inte. Att det finns bra lösningar för kabeldragning, bakom moderkortsplåten etc (väldigt viktigt!). Fläktfilter för alla insug. Och slutligen ett bra pris (helst runt 1000-1300 men om det finns ett bättre som är några hundralappar dyrare så är det inga problem).

Har kommit över några som verkar intressanta:

Antec Performance One P183
Fractal Design Define R2
Lian Li Lancool PC-62
Silverstone Raven RV02b

Ganska varierande chassin och just nu står det bara still i huvudet. Har ingen aning om vad för chassi jag ska köpa.

Någon som har något annat som är bra? Tankar?

Mitt system:

Phenom II 940 BE @ 3,2 GHz
Corsair DDR2 2x2gb
ATI Radeon HD 4870
Gigabyte GA-MA790GP-UD4H

etc

För tillfället ligger mina temperaturer liiiite för högt för min smak, ska dock inhandla en ny processorkylare så om ni vet någon trevlig som inte är allt för dyr så tipsa gärna om det också! Annars blir det väl en TRUE eller något...

Tack på förhand!

Av Nth

Chassi-byte från CM 690, behöver råd!

Här postar man i fel forum, haha så kan det gå ^^;

Delete please