Inlägg

Inlägg som KingPong har skrivit i forumet
Av KingPong

Jag döööör, sitter och skrattar så tårarna rinner!!!

Av KingPong
Skrivet av jeppe109:

Kul, hoppas det stämmer. Nvidia behöver konkurrens.

Synd att jag själv tvingas kvar på mitt 3080 då min LG C9 inte har stöd för freesync.

Hoppas detta leder till att nästa generation också får stora kliv upp i prestanda!

Jag har också LG C9. Den stöder inte specifikt G-Sync (även om den är GSync-kompatibel) utan VRR Variable Refresh Rate, så det är mycket möjligt att det funkar med AMD också. Hoppas jag.

Av KingPong

Jag har en C9 och har fått VRR att funka. Jag har en XBOX One X inkopplad också, den känner tv:n av automatiskt och VRR slås på (kanske måste aktiveras i XBOX:et, minns ej).
Men med datorn har jag gjort en sak som jag inte sett nämnas här i tråden eller i artikeln. I tv:n kan man markera att den hdmi-ingång datorn är inkopplad på är just en PC. Vill minnas att jag läst någonstans att man måste göra det.

När man får det att funka dyker en GSync-nod upp i Nvidias kontrollpanel. Då finns det även en menyrad där man kan välja att aktivera en GSync-indikator, ungefär som den där "RTX On" man brukar se. Då står det på skärmen när GSync är aktiverat, som bekräftelse.

Av KingPong

@sifri: Jag behöll moderkortet då jag ville ha nya X570-chipset, men jag tog bort en disk för att klämma in det 2080 Ti ni rekommenderade

Av KingPong

Sådär, nu börjar jag landa i en beställning. Tack för hjälpen, @sifri och @Dundaj !

Av KingPong

@sifri Jag såg nu att du valt 4x8 Gb RAM isf 2x16Gb. Är det bättre, det är ju lite dyrare i detta fall?

Av KingPong
Skrivet av sifri:

Kanske inte men har du lagt 1200 på ett 750 guld kan du lika gärna få mer och det är framtids säkert

Skickades från m.sweclockers.com

Ah, ok. Tack!

Av KingPong

Tack för era synpunkter! Om jag förstått det rätt har det nya X570-chipset stöd för PCI-E Gen 4, men det kanske inte har någon praktisk betydelse på länge. Jag får undersöka det lite närmare. Sedan vore det så klart roligt att kunna klämma in ett bättre grafikkort, SSD:n kan jag absolut spara in på.

Är det tillräckligt med fläktar för en sval, tyst låda? Eller behövs det något mer?

@sifri : Har man behov av ett 1000w nätagg?

Av KingPong

Synpunkter på Ryzen-bygge till VR, ca 25 tkr

Hej!

Det är dags att sätta ihop en ny stationär dator, och jag tar gärna emot era synpunkter på detta paket. Jag vill ha en tyst dator, som inte tar för mycket plats. Jag har blivit sugen på att testa VR, det är främsta användningsområdet. I övrigt är jag nöjd om man kan köra spel i 2K med ok inställningar.

Finns det bättre komponenter till liknande pris? Kan man få väsentligt mer prestanda om man går upp en aning i pris? Är det bra bang-for bucks?
Jag hade även tänkt ha med en Noctua NH-D15 som kylare men den dyker inte upp på Komponentkoll av någon anledning...

Tack på förhand!

https://komponentkoll.se/bild/lxvEK.png

Av KingPong

Jag har själv gått och funderat på en Dell 2209WA eller LG W2220P. Nu har jag upptäckt att en Dell U2311H kostar lika mycket som 2209:an, och då kan man ju tycka att den ger mer för pengarna. Mitt problem är att jag sitter på ett grafikkort (460 GTX) som skulle funka ok i spel i 1600x1050 men antagligen inte så bra i 1920x1080. Hur blir bildkvalitén på en större skärm om man kör en lägre upplösning än native? Dvs om jag skulle spela spel på den större skärmen U2311H i lägre upplösning än 1920x1080?

Kan tillägga att jag egentligen tycker 16x10-formatet är trevligare på en datorskärm än 16x9, film tittar jag på tv:n.

Av KingPong
Skrivet av DRC0101:

Tror du kartongen går in i en volvo V70?

Jag har 50PK550N och en V70, den gick inte in stående. Det jag gjorde var att låta tv:n "halvligga", dvs luta den mot ena sidan så högt det gick. Åker man inte alltför långt är det inget problem.

Av KingPong
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nebi908
Tog bara en dag innan jag stängde av NAT på denna netgear modem och kopplade in min dir-655 allt fungerar mycket bättre och anslutningen är mycket mer stabilare nu. Plus att dir-655 har mer roligare funktioner samt bättre interface och har aldrig krånglat förmig hittils

Får jag fråga hur du har konfigurerat Netgear-modemet i övrigt? Behöver man stänga av brandväggen t.ex? När jag kopplade min Dir-655 till Netgearen fick jag dålig hastighet, typ 10/10.