Inlägg

Inlägg som hakuni har skrivit i forumet
Av hakuni

Helsvarta PBT keycaps, både nordisk och amerikansk layout.

Keycaps i PBT, 27$ från Aliexpress. Både svensk och amerikansk layout (fullstort).

Säljes då jag inte kan lära mig att skriva utan tecken på tangenterna.

Läs hela annonsen här

Av hakuni
Skrivet av PhilipNordvart:

@hakuni: gick det till någon annan?

Nej, för att personen svarade via PM fast han fick mitt nummer, och det såg jag först när det var försent.

Av hakuni
Skrivet av PhilipNordvart:

Jag glömde helt bort detta, förlåt att jag är så tankspridd. Jag kollar med nästa person, det hade varit enklast om jag kunde fixa det utan hjälp av andra.

Skrivet av FreshPie:

Bor i göteborg ifall du ingen tar den

Jag ska dit imorgon ganska sent, var i Göteborg bor du och när kan du ses?
Edit, tar det via pm.

Av hakuni
Skrivet av OpWildChild:

Är intresserad om du vill ändra dig angående att skicka. Jag betalar givetvis själv frakten.

Mvh.

Tyvärr. Speciellt med tanke på att det finns folk i närheten.

Skrivet av supernerre:

Tja! jag tar det gärna om du har vägarna förbi Varberg!

Skrivet av PhilipNordvart:

bor med i varberg och vill ha den

Jag har kompisar som pendlar från varberg dagligen, kan höra med folk på måndag (ifall det inte dyker upp någon intresserad på geografiskt närmare plats innan dess).

Av hakuni

Razer Tarantula tangentbord

Tangentbordet är alltså av modellen Razer Tarantula. Den är ganska sliten, och 0-tangenten (den som inte sitter på numpad) strular. Jag har inget förvaringsutrymme, så jag kan inte spara den som reserv. Om ingen vill ha den så åker den till tippen.

Jag kan mötas (förutom i Åsa) i Kungsbacka eller Göteborg. Skickas ej, då den inte är värd fraktpriset.

Läs hela annonsen här

Av hakuni

Men med tanke på att det är Apple som är "offret" i det här fallet så har jag väldigt svårt att tycka synd om dem. Patenttrollet får smaka på sin egen medicin. Synd bara att det i slutändan drabbar konsumenter. Om ledningsgrupperna skulle få själva finansiera detta med sina egna löner, så skulle jag glatt heja på.

Av hakuni
Skrivet av backfeed:

5D? Fem dimensioner? Har jag läsförståelseproblem eller pratar de i nattmössan? Var kommer de två extra dimensionerna från, en marknadsförarhjärna?

Position (tre dimensioner) plus polarisation (2d...isch). Antar jag att de syftar på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakuni

Snälla, kan ni inte ha gul/vit rutiga skjortor och orangea slipsar för att matcha bakgunden? Hade varit så bekvämt för ögonen!

Av hakuni

"de nya panelerna ska vara bättre på alla punkter när det gäller den biten" Ha-ha...

Av hakuni

Jag skrattade högt åt Emils beskrivning av Firestorm, "Det är en jättedålig mjukvara. Den är buggig, den har bland de sämsta engelskaöversättningarna jag har sett i hela mitt liv, den är oklar och den är objektivt fanimig ful". Svårslagen förolämpning =D

Av hakuni

Tummen upp för nya drivrutiner, en stor tumme upp ifall de är så bra som påstås.

Tumme ner för att förstöra namnschemat, den nuvarande har ju varit så bra, namnet har sagt det man behövt veta. När det för en gångs skull har funnits ett bra namnschema någonstans, så ska den förstöras...

Av hakuni

Jag borde ha pluggat, men lade typ 40 min på att lösa pussel istället, och så är det redan någon som hunnit före =( Prokrastinering när det är som bäst.

Av hakuni

Visst, om man vill spela på en laptop. Men när det går såhär långt så är det ju bara lite osmidigare med en liten stationär och tillhörande skärm och tangentbord. Kul när man pressar gränser, det kommer säkert att finnas en marknad, men den lär inte vara allt för stor.

Av hakuni
Skrivet av Skuggan74:

Nej usch, det vore ju rena skräcken att få vänta nån månad. Jorden kanske inte ens finns om några månader, så det gäller att få skiten snabbt som fan.
Du har verkligen tur du.

Skickades från m.sweclockers.com

En telefons livslängd idag är ofta 2-3 år. 3 månader (vilket i princip är minimum för icke-nexus-enheter) är relativt stor del av hela telefonens liv. Oftast går det dessutom inte så snabbt, utan tar ett halvår eller mer.

För medelsvensson kanske det inte gör så mycket, men var tror du att du skriver? Det här är Sveriges största datortidning, till för entusiaster eller åtminstone på något sätt intresserade personer. Folket här bryr sig lite mer, och det ser jag inget fel på, det handlar om intressen.

Av hakuni
Skrivet av =)(=:

Förstår inte riktigt varför det knappt finns några IPS skärmar i 120 Hz men dom ska släppa IPS likanande skrämar i 120-144 Hz.
Vad är det med IPS som gör att dom inte har mer än 60 Hz?

Ungefär samma sak som gör att vi inte har 10GHz processorer och flygande bilar. IPS-skärmar fungerar annorlunda, syftet med tekniken är att få bättre färger och betraktningsvinklar jämfört med vanliga TN. Just IPS råkar komma med nackdelen att kristallerna reagerar långsammare. Dagens varianter är mycket snabbare än vad IPS var i början, men det är först nu man (tydligen) lyckats göra dem tillräckligt snabba för att det ska fungera att köra i 120Hz.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakuni

Jag står vid det jag sagt innan: skrota patentsystemet! Det kanske är bra att ha någon slags skydd mot direkt plagiering, men det nuvarande systemet är sämre än ingenting alls.

Av hakuni

Har inte sett alla tidigare bidrag, risken finns att någon har gjort detta tidigare i tråden. Likheten är kanske inte direkt slående, men jag antar att de flesta här känner igen modellerna (om de känner igen sig själva, ta inte illa upp, jag är inte så bra på att måla...).

http://imgur.com/fSQc1f9

Samt en datormus från nittiotalet!

http://imgur.com/9B6g3QX

Av hakuni

RoG med bara en GPU? =O

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakuni
Skrivet av Zotamedu:

Jag har redan förklarat det lite längre upp i tråden men kan ta det en gång till. Det är inte så relevant för den svenska marknaden då vi lägger ovanligt mycket på datorhårdvara av någon anledning. I stora delar av resten av världen är dock konsumenterna betydligt mer priskänsliga och segmentet mellan 1000-15000 kr är väldigt stort. Det är där pengarna finns och det säljs enorma mängder kort. Där räknas varje hundralapp då datorerna byggs på väldigt tajta budgetar. Så därför packar både AMD och Nvidia in så mycket kort de bara kan med en hundralapps mellanrum för att försöka ta så stor del som möjligt av kakan.

Segmentet mellan 1000 och 15 000kr är väldigt stort även i Sverige

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakuni
Skrivet av whitewhale:

Känns som att många var ivriga att svara på varför man inte kan ha vakuum. Kanske ett givet samtalsämne på nästa fest.

Och ändå har ingen kommit med det mest uppenbara och svårlösliga svaret på frågan.

Skrivet av danedi:

Man kan inte producera vakum på jorden, man kan bara skapa under och övertryck. Det närmsta vi ens har kommit till vakum på jorden idag är 1000 molekyler/cm3 (se specificerar inte vilka molekyler så vi vet inte hur många atomer) på CERN i Schweiz, vilket inte är så speciellt nära vakum i sig om man jämför intergalaktisk rymd där det tillstånd närmast vakum som uppmätts är 0.001 atomer/cm3. Men inte ens där är det vakum per definition, bara väldigt nära.

Man kanske bör tillägga att för att skapa sådant vakum som de uppnått i CERN i en så liten apparatur som en hårddisk skulle driva upp priset på diskar ofantligt mycket omdet ens vore teoretiskt möjligt i dagsläget. Det blir med all största sannolikhet mycket billigare att använda helium då det ändå är universums vanligaste material näst efter väte.

Helium är näst-vanligaste ämnet i universum, ja. Däremot är det väldigt ovanligt på jorden, så att använda helium är förmodligen ungefär lika dyrt som att använda vakuum (när pump-utrustningen väl införskaffats).

Att skapa vad man till vardags kallar för vakuum är inte svårt. I en hårddisk skulle man inte behöva ha sådan där extrem undertryck som du pratar om, det skulle räcka med att trycket är tillräckligt nära noll (alltså, någon enstaka pascals tryck vore nog tillräckligt, det behövs inte 0,000000000001 pascal). Luftmotståndet beror (ungefär) linjärt av lufttrycket, vilket betyder att ifall du bort 99% av luften, så har du bara en procent av luftmotståndet kvar.

Till själva problemet:
Thermosar använder ett lager "vakuum" som isolering (utan att vara jättedyra för den delen...). Att ha det bästa isoleringsmaterialet som finns som fyllning i en hårddisk känns inte helt optimalt. Värmeutvecklingen skulle ju gå ner ordentligt, men inte försvinna helt. Ifall all värme (bortsett från strålad värme, som i låga temperaturer [alltså så länge delarna inte glöder] är väldigt lite) stannar kvar, så kommer inte hållbarheten vara allt för bra...

Sedan är det som flera redan nämnt, läsarmen "svävar" på luftströmmen som åker längs den roterande disken. Detta är i alla fall teoretiskt möjligt att överkomma genom att byta teknik. Men det skulle nog kräva väldigt mycket utvecklingsarbete, som förmodligen inte skulle löna sig.

EDIT: Okej, Zotamedu hann svara under tiden jag skrev..