Inlägg

Inlägg som oumi har skrivit i forumet
Av oumi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sazmo123boy
http://www.youtube.com/watch?v=AuMK0ca99cI

Jag har fan haft alla connection problems som finns...Äckliga EA

Hahaha!
Ungefär sådär ser det väl ut för oss alla I guess. Bara att hoppas att det blir fart på det hela inom någon vecka annars blir jag less.

Av oumi

haha, Skön reporter! Jag hoppas på att se lite vettiga tester och info om eländet till grafikkort.

Av oumi

Ser schyst ut, verkar vara hyggligt pris med. Kanske blir ett sånt.

Av oumi

*Tog bort inlägget mitt då det inte tillförde särskilt mkt till disskussionen.

Mvh

Av oumi

Om du har något emot det stora fönstret på vänstersidan så finns det en solid sidopanel att köpa till från Corsair själv. 19.99 dollars kostar detta.

--> https://shop.corsair.com/store/item_view.aspx?id=1171683

GLHF med det fina chassit.

Av oumi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henkezd
Eftersom det är kortare än vad moderkortet är borde det inte vara några problem.

Mvh

Dammit, tänkte just på det men du hann före^^

Av oumi

Tycker mig kunna utläsa att datorn stöder PCI-Express som behövs för det grafikkortet du länkar. Angående nätagget som verkar vara ett Corsair VX550 kommer gott och väl leverera ström till detta. Kvar återstår storleken.

Det 5770 grafikkort du vill stoppa i är 21.6 cm enligt spec. 8800GT't som följer med i datorn kan jag inte hitta några mått på men jag tror nog att 5770't går att klämma i då det inte är särskilt stort det heller.

Så min gissning är att det kommer funka. Vad ska du ha datorn till, tror du inte att ett 8800GT räcker?

EDIT: Formulering

Av oumi

Kom ihåg bara att inte ha ett toktrångt chassi med mycket stillastående luft då CF4870 kastar ur sig en hel del värme som helst ska bort. Annars bör det ge absolut tillräckligt med prestanda. Kör på!

Av oumi

Re: Radeon HD 4850, kokhet!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nomag
Hejsan, tänkte att jag skulle höra med er kunniga om vad felet skulle kunna vara på mitt Radeon HD 4850.

Problemet uppstår så fort kortet måste börja jobba, "load" som jag sett att några skriver. Det spelar inte direkt någon roll huruvida jag spelar lågt krävande spel som Heroes of Newerth, eller mer krävande spel som Fallout 3, inom ett par minuter går grafikkortet upp till 105-110°C enligt Catalyst och CPUID. "Idle"-temperaturen ligger på 85°C, vilket även det är abnormt högt.

I söndags bestämde jag mig för att försöka göra något åt saken.
Jag tog ut kortet och skruvade upp den för att kolla kylpastan.
Kylpastan var på tok för mycket och hade runnit ut, så jag torkade rent och la på nytt Arctic Silver. Skruvade ihop den igen och satte tillbaka den i datorn.

Nytt test, samma temperatur.

Detta har varit väldigt störande, iochmed att datorn får panik och självdör så fort jag vill spela något. World of Warcraft har fungerat relativt bra, men det känns ändå obehagligt eftersom kortet fortfarande blir väldigt, väldigt varmt.

Har två teorier själv, men vet inte hur jag ska testa dom.

1. Kanske är fläkten trasig, men Catalyst visar den som snurrande.
2. Kanske visar grafikkortets termometer visar felaktiga siffror, men jag vet inte ens om det är speciellt sannorlikt.

I övrigt är inte datorn oväntat varm, CPU på 58°C och HDD på 35°C.

Tack på förhand.

O'hoy! Tänkte bara dela med mig av ett liknande problem och hur jag ser på saken.

Jag kör ASUS 4850 i crossfire här hemma och har gjort det i ungefär ett år. Tidigare har tempsen legat GPU1 45/75, GPU2 45/70 grader load dvs rätt hyggliga temps imo.

Häromdagen konstaterade jag mitt "main-kort" idlar runt 60-65 och sticker iväg till 100+ grader load på mindre än 2 minuter load. Efter 100 grader ville jag inte fortsätta testa load. Jag märkte detta då datorn stängde av sig under MW2 och råkade se vad jag tror är GPU-temp-varnings-lampa tändes på grafikkortet, en röd liten diod på översidan av kortet.

Kortet är inte dammigt, är rätt inkopplat och jag har skapligt luftflöde i burken.

Om jag ställer upp fläkten i CCC till 100% så verkar den inte bry sig nämnvärt om det heller, den kör auto hur jag än gör.

Jag har testat att installera om drivrutiner, tagit ur och satt i kortet, blåst rent osv men inget av detta har gett resultat.

Som jag ser på saken, ett grafikkort som inte går att spela på (och som enligt TS självdör pga temps) är trasigt.
Såvida man inte själv har gjort något väldigt underligt med det,typ överklockat som en tok, monterat fel eller låtit det sättas igen med damm etc.

I mitt fall har kortet gått sönder på något vis och är på väg tillbaka till butiken det kom ifrån. Jag ska försöka återkomma när jag vet hur det gick med returnerandet. När jag pratade med Alina lät det som att det inte skulle vara några bekymmer men vem vet.

EDIT: Typo

Av oumi

SteelSeries största tunnaste monstermatta. Hur skön som helst! Synd bara att jag inte vet vad den heter ^^

Av oumi

Bios -> Tools -> Express Gate = Disable

Av oumi

Måste bara säga att även jag ser fram oerhört mycket mot detta spel. Jag kan inte låta bli att undra hur många som hoppar från MW2 --> BC2 efter denna release.

Av oumi

Ohoy,

Jag är kanonnöjd med mitt HX620, agget är tyst och det finns gott om kablar att stoppa lite överallt om man är sån. Som bonus är det snyggt packat.

Tror det fyller två år snart i min burk och har inte funnits något att klaga på alls.

Av oumi

Tack tack! Det var det som var problemet, riggen hade inte fått smaka på hur det var att leva och därmed lagt sig på latsidan. Nu till en följdfråga!
Hur i hela fridens namn stänger jag av dessa miljöfasoner?

Tack igen!

Av oumi

Problem, i7 133x12!

Hej alla glada.

Ville bara påpeka att detta är ett förbaskat bra forum som lärt en ett och annat. Nu är det som så att jag har fått ett litet problem med min lilla dumburk.

Datorn ifråga är en
i7@2.66GHz + Corsair H50 fuskvattenkyl
Asus P6t deluxe
6gig 1333 hz minne
2 x HD4850 crossfire.
Corsair HX620 nätagg

alltså inget märkvärdigt och oklockad.

Igår bytte jag upp mig från ett Antec 300 chassi till ett Corsair Obsidian 800D samt vattenkylning från densamma, Corsair H50. I samma veva uppgraderades det till Windows 7 64bit från Vista 64bit. Bytet gick kanon och allt var frid och fröjd ink alla temperaturer tills jag för en stund sedan upptäckte att Coretemp samt CPUZ ansåg att processorn kördes i 1600 mhz och med multipeln 133x12!

Jag kikade snabbt i bios men där påstods datorn köras i 133x20.
Jag har ingen aning om varför inte Coretemp och CPUz håller med bios och skulle vilja reda ut detta. Är det någon som har en aning om vad det är för fel? Suger jag och har missat något stort och viktigt? Tack på förhand.