Inlägg

Inlägg som P3T3R82 har skrivit i forumet
Av P3T3R82

Ursäkta trådkapningen.. men

Jag håller på att plocka ihop lite uppgraderingar till min dator.. har 3 x 2gb Kingston hyperx T1 2000mhz idag.. och vill ha 6gb till.. Hittade ett nytt kit på ebay igår till bra pris.. när jag skulle klicka hem det idag var det borta..

Frågan är om det funkar att trycka dit 3st 2gb Corsair Dominator GT 2000mhz och få det att lira bra ihop? Som jag har förstått det kör mina 3minnen triple channel idag.. (var ca 3 år sen jag plockade ihop datorn och har glömt av hur det mesta funkar)..
Det jag funderar på är det där med timingen etc..

Av P3T3R82

Har inte köpt eller pysslat nämnvärt med datorer på ett par år nu och har noll koll på vilka prylar som gäller.. Köpte en dator i komponenter för ca 3 år sen med följande..
Datorn har börjat balla ur ganska ofta nu, skärmen blir svart, datorn låser sig osv.. Misstänker att grafikkortet kan ha börjat sjunga på sista versen (temperaturer ser dock ok ut).

*CPU= i7 930 @ 2.80Ghz
*PSU= Cougarr 80+ 750w (eller nåt sånt).
*Moderkort= Asus P6X58D premium
*Ramminne= 6Gb Kingston 2000mhz
*Nuvarande GPU= ATI Radeon 5870
*CF/SLi= Njae.. troligtvis inte om det inte finns ett prisvärt alternativ
*Gränssnitt= PCI-E
*Vilka spel som ska spelas: spel som fallout 3, new vegas, mass effect, 3d shooters etc
*Vilken upplösning du spelar i. 1920x1080.
*Din ungerfärliga budget: Under 2K
1. Är du beredd att lägga ca 200kr extra för att det ska vara tyst? Nej
2. Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet tyst? Ja, men hellre för att det ger bättre arbetstemp.

Av P3T3R82

Up and running!

Hittade info angående att placera radiatorn upp och ner, ska inte ha nån betydelse.

Sedan satte jag i 8-pin till cpu-power. vad jag fick fram var det jord på ena sidan och 12v på andra, så inget konstigt.. men jag undrar vad de extra 4 pinnarna har för funktion.

Givetvis kunde jag inte heller låta bli att genast börja pilla i bios med klockhastighet.. jisses, har klockat c2d men detta var nåt helt annat. kan inte ställa ratio mellan cpu och minne, bara udda hastigheter på minnet..

Återkommer när jag lärt mig mer EEEELLER, så får någon ytterst vänlig själv skriva vad jag ska ställa in för att få 3,2Ghz och minnena gärna nära 2000Mhz (om det funkar så, har inte listat ut detta ännu)

asus p6x58d premium
i7 930
asus hd5870
cougar cm 700w
6gb kingston hyperX 2000mhz

Av P3T3R82

Sluta bråka om prestanda o prisvärdhet mellan 1156 och 1366 nu. Köpet är redan gjort och valet var mitt, motivation onödigt. Hur som helst, är det någon som har svaret på mina frågor?

1. Kan Corsair H50 monteras åt vilket håll som helst?

2. Ska man ha 4-pin eller 8-pin till cpu power? finns 8, lock för 4 av dem.

Av P3T3R82

Har ett par frågor jag skulle behöva svar på snarast!

Går det att montera Corsair H50 åt vilket håll som helst? Ska väl kunna sitta i vilken dator som helst, stående som liggande så det måste gå!
Jag var nämligen tvungen att sätta min upponer för att den skulle gå in under top-fläkten.
Ska jag sätta en till fläkt på insidan av H50? och ev flytta takfläkten till det främre hålet..?

Cpu-power på moderkortet, det finns 8pin, men det sitter ett lock för 4 av dem. På nätagget har jag både 4- och 8-pin, vilket ska jag ta, och varför?

Av P3T3R82

Har bara mobilkamera för tillfället, digital systemkamera är ett senare projekt

Allting uppackat!

http://i41.tinypic.com/vn30b8.jpg

Tomt va're här!

http://i43.tinypic.com/2aacxgp.jpg

Moderkakan och nätagg på plats! (fan va illa färgen skär sig )

http://i40.tinypic.com/54snxv.jpg

Börjat dra lite kablar!

http://i44.tinypic.com/fmqvxs.jpg

Av P3T3R82

Fick välja ett cougar CM 700w, åkte direkt till inet efter jag hämtat ut paketen på hemköp och de hade inget corsair hx650 inne, inte heller fractal design newton r2 1000w. Det är snyggt, men det skär sig lite med allt svart, blått o vitt.. får lacka om det om jag får för mig att modda nån gång

Av P3T3R82

Har inte testat ännu haha men enligt denna tråden går det iaf

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=8836...

Av P3T3R82

Ska ta lite bilder så fort jag hämtat ut paketen, slutar jobbet 14:30 sen med ilfart till hemköp!!

Av P3T3R82

Tackar! Tja, klart man kan ha ett större chassi, men jag har inte tänkt klämma in så mkt mer grejer. Det jag gillar med chassit är att det är snyggt och ljudisolerat.

Men vad sägs om nätagg då? Måste köpa ett idag och budgeten är MAX 1400:-

Räcker det med Corsair HX650 ?

Av P3T3R82

Paketet kommer idag! Men nu har jag bestämt att jag vill köpa ett nytt nätagg till nya datorn. Jag säljer min gamla dator komplett förutom hårddiskar. Jag vet inte riktigt hur mkt kräm min nya burka kan komma att kräva så jag behöver lite råd från er experter

setupen är den som står i inlägget precis ovan, till det har jag 4st hårddiskar.
Grejen är också att i dagsläget är min budget lite begränsad, datorinköp + tatuering sätter sina spår i plånkan. Hur som helst, ska man gå på effekt eller märke?

Två förslag:
Corsair HX 650W 80+ 1300:-
Fractal Design Newton R2, 800W modulär 1385:-

Eller kanske något annat förslag? Tyvärr får jag lägga ribban vid 1000-1400:-

Av P3T3R82

Trevligt Själv har jag Asus striker extreme med en c2d E8400 som jag kör i 3,6Ghz utan några som helst problem.

Verkar vara ett par här som är på jakt efter bra 775 moderkort och jag ska kränga mitt. Så om någon är intresserad skicka ett PM.
Vet att detta inte är en köp o sälj-tråd. Om det inte ska vara här så får nån mod ta väck mitt inlägg.

Av P3T3R82

Detta blev den slutgiltiga beställningen, fan va nice det kommer att bli Angående dyr H50 och fläktar för 0:- så är det för att ordern redan var lagd, men min kompis som jobbar på Alina fixadet åt mig
Nätagg bestämmer jag mig för när grejerna kommer, antingen gamla cougar power 700w, eller ett nytt modulärt 700-1000w. Nåt förslag på det?

http://i40.tinypic.com/2hichg0.jpg

Av P3T3R82

Var hittar jag mitt nummer? jag heter Peter Emil Eriksson i erepublik o jag vill ha så många vänner jag kan få

Av P3T3R82

Då borde ju fractal design skicka med en sån kabel till nätagget kan man tycka, megafail att inte rätta till detta omgående när nätagg och chassi av samma märke inte går ihop, haha

Av P3T3R82

Hade skrivit ett långt fint svar alla nya inlägg så fuckar sig uppkopplingen o jag hade inte tryck ctrl-c innan jag skickade.. fuck..

Som sagt, min dator skall vara allround, spel, film, program, redigering. ett annat skäl för 4-kärnigt är att det dyker upp spel som stödjer multithreading och så kommer det fortsätta.
Valet av socket är redan solklart, den lilla skillnaden på 1366 är helt klart motiverad. High-end is the shit.

Visst, ett 5970 hade varit drömmen, men svårt att motivera ett 2K:- dyrare grafikkort för sambon, nånstans får jag dra en gräns. Å andra sidan är 5870 ett riktigt vasst kort, om några månader kan jag smyga in ett till i övriga utgifter, hehehe. Att vänta på Fermi känns osäkert, turerna har varit många, vissa hävdar att det kommer bli en megaflopp. Samtidigt kommer det förmodligen också att kosta en hel del att köpa värstingvarianten av det.. då sjunker förhoppningsvis priset på 5870.

Spleen: du har fattat galoppen. Spacerocket, hehe cool namn. Men vad jag vet kör NASA fortfarande med typ 386:or för inget annat är tillräckligt stabilt för rymdutflykter

Av P3T3R82

Vi skrev visst våra inlägg samtidigt AP
Jag tänker precis som du, visst hade jag kunnat få helt dugliga grejer för 10K, men som jag skrev ovan, jag vet inte när utrymmet för att köpa high-end kommer igen. Nästa gång kanske det är bil, hus eller barn som prioriteras högre.

Angående kylaren så står jag och funderar.. Vill ju också klocka min dator, kanske inte maximalt, men uppemot 3,4-3,6Ghz iaf. Men då borde det inte vara några problem med noctua-kylaren. Min nuvarande klarar det ju galant med en scythe katana III.

AP, vad rekar du för nätagg. Ska jag köra på mitt "gamla" Cougar 700W
eller sälja det med min gamla dator och köra på tex. Fractal design Newton R2 1000W ?

Mvh / Peter

Av P3T3R82

Självklart är jag medveten om att 500:- kan vara en fis i rymden för vissa men skillnaden för överlevnad för andra. Dock känns det som att jag klargjort att det inte är det sista alternativet genom att välja en datorsetup för 13,500:-
Jag har pluggat och levt snålt de senaste, åtminstone, 5 åren och nu har jag fast jobb och bra inkomst samt sambo som står för hälften av de gemensamma utgifterna för bohaget. Utrymmet för att fläska på med dyra datorgrejer har aldrig och kommer troligtvis inte att vara så här stort igen

Av P3T3R82

Yes, 1366 har varit mitt första alternativ. jag la till ett förslag längre ner om 1156 bara för att visa att det var så lite prisskillnad och jag dessutom fick sämre prestanda på vissa delar. Jag har givetvis valt i7930, precis min tanke att köra på det som ändå är det bästa och framtidssäkert. När jag väl har en bra grundrigg kan jag senare lägga mer pengar på enskilda delar såsom ett till grafikkort, bättre skärm, i9, 12Gb minne osv.

Skulle jag köpa det billigare alternativet kan jag inte uppgradera till det bästa senare heller utan att behöva byta moderkort IGEN. Detta är det vad jag vill undvika.

Av P3T3R82

Sata-6 vill jag definitivt ha, även om det inte ger så stora prestandaökningar i dagsläget så vill jag ha ett moderkort som är förberett för nyare teknologi. både 1156 och 1366 kommer att stanna ett bra tag. Att då välja det som är lite sämre för att spara 500:- känns för mig meningslöst. 500:- kan man bränna på en kvart på krogen, en fin middag, en skjorta, whatever.. idag är det inte mkt pengar.

Mitt mål är att i dagens mått köpa en highend-dator. De komponenter som är bättre och finns tillgängliga till ett någorlunda vettigt pris (bortsett från grafikkort som dragit iväg nåt åt helvete) vill jag ha. Mitt mål är inte att plocka ihop en så billig dator som möjligt, jag vill ha bra skit som går att använda ett tag framöver utan att behöva byta ut halva datorn, så som jag gör nu vid detta tillfälle.